Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ogrodzenie

IP: 62.148.88.* 31.10.01, 08:41
    Jaki jest najtańszy sposób ogrodzenia działki?
    Obserwuj wątek
      • Gość: robi Re: ogrodzenie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.11.01, 13:55
        Ja ostatnio ogrodziłem swoje "rancho" sztachetami na podmurówce, w której
        zalałem słupki o śr. 5 cm. Słupki kupiłem na złomie, przyspawałem wąsy i daszki
        (z kątownika po 10 groszy /szt. też na złomie , ale od pracownika na lewo -
        jakiś smakosz piwa), na oniec minia. Wyszło mnie to ok. 9zł za słupek (w
        sklepie widziałem najtańsze za 20zł). Sztachety wysokie na 1,40m,szer.10cm
        (robota kuzyna - ponad 1000 szt. za 1zł/szt.)pociągnąłem drewnochronem
        mahoniowym 2x (względnie drogi sposób, ale powinny postać z 15-20 lat - no i
        wygladają!). Na podmurówkę polecam bloczki cementowe (ok.1,5zł/szt.)+ gruz,
        żeby oszczędzić na cemencie - też wychodzi ok. 3x taniej niż lity beton. Do
        tego dochodzi robocizna - ceny w zależności od regionu (czyt. bezrobocia)od
        ok.20zł do ponad 100zł za metr ogrodzenia. Tańsza (lecz niewiele) byłaby może
        siatka, ale bez duszy.
      • edita123 Re: ogrodzenie 05.08.13, 11:13
        najtaniej będzie postawić siatkę ogrodową lub postawić ogrodzenie tymczasowe na jakiś czas zadowoli, a z czasem, mając większe możliwości czasowe i finansowe będzie można wymienić :))
        • Gość: gość Re: ogrodzenie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.14, 08:56
          My mieliśmy na działce zrobione panele ogrodzeniowe, takie ocynkowane, ale zdecydowaliśmy się na zrobienie ogrodzenia stalowego. W hurtowni stali primo stal zamawialiśmy materiał, spawała nam znajoma ekipa. Panelówka była tymczasowym rozwiązaniem, teraz mamy porządny płot.
      • Gość: bernii Re: ogrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.14, 12:09
        ja mam wykonane kamienne słupki ogrodzeniowe z kutym ogrodzeniem i świetnie to wygląda. Całość zamówiłem z firmie mm dom i ogród i jestem bardzo zadowolony z tej współpracy. Mam nadzieję, ze będzie wieczne :D
        • doninek Re: ogrodzenie 09.09.14, 09:56
          U nas o dziwo, montażem bramy zajęła się firma, w której zamawialiśmy też okna . Polecił ich nam kumpel, więc nie było obaw że decydujemy się na nich 'w ciemno' jeśli jesteś zainteresowany to łap numer :504 024 729, z tego co pamiętam to mają swój salon gdzieś na Białołęce.
      • Gość: Destark Re: ogrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 10:07
        Jeżeli szukacie dobrego ogrodzenia to polecam zajrzeć na stronę Plotbud. Sądzę, że powinniście tam znaleźć coś dla siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka