Gość: Gonia IP: *.infinity.net.pl 27.02.03, 23:16 Witam, Czy ma ktos jakis dobry, szybki i sprawdzony sposob na demontaz futryn w drzwiach [w pokojach]?Futryny sa metalowe i sa wmurowane. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nomeans Re: Futryny 28.02.03, 09:39 oczywiscie najlepiej bylo z nich zrezygnowac ale teraz musisz rozkuc troche podlogi tak z 5-10 cm gdyz sa one wmurowane w podloze rowniez a pozniej to juz mloteczek taki 5kg i silny kolega, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankroot Re: Futryny IP: *.pekao.com.pl 28.02.03, 09:50 są też systemy, które pozwalają zastosować ościeżnice opasujące ościeżnice metalowe (np. drzwi Sapelli), to może mieć zastosowanie, jeśli chcesz mieć w miejsce starych nowe drzwi. Nieprzydatne, jeśli chcesz zrezygnować z drzwi (wtedy pozostaje młotek) bankroot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Futryny IP: *.chello.pl 28.02.03, 18:18 Powiedz prosze cos wiecej. Czyli ze moge nie demontowac starej futryny ? Czy oprocz sapelli sa jeszcze jakies inne tego typu systemy , nie wiem czy akurat takie znajde ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankroot Re: Futryny IP: *.pekao.com.pl 28.02.03, 20:18 ja znam tylko Sapelli. Wejdź na www.kimarproart.pl/ i zadzwoń do nich z tym pytaniem. Mnie osobiście drzwi Sapelli bardzo się podobają i nie są drogie (nie biorę ich tylko dlatego, że nie mają ościeżnic nieregulowanych, a takie niestety potrzebuję) pozdrawiam bankroot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Futryny IP: *.chello.pl 01.03.03, 12:09 Bardzo Ci dziekuje. Bede do nich dzwonic. Nie chce Cie juz meczyc ale powiedz mi jeszcze prosze o co chodzi z tym "regulowaniem " ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0 Dobra metoda jest... IP: 213.33.69.* 28.02.03, 09:56 ... zaproszenie Pana Zenka (tego z pod budki z piwem) do domu. Jedyne co sie liczy to obwod muskulu Pana Zenka. Im wiekszy tym szybciej drzwi zostana wykute. Panu Zenkowi nalezy zapewnic, oprocz piwa, narzedzie pracy- pieciokilogramowy mlot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Futryny IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 28.02.03, 21:36 Jeśli rzeczywiście zamierzasz wstawić porządne drzwi z porządnymi futrynami NIE MA DROGI NA SKRÓTY. Jak ktoś napisał niezbędne są: Pan Zenek+młot+ilość piwa zależna od ilości futryn do wywalenia.Bałagan jak cholera, kurz i pył w całym domu przez parę tygodni ale za to efekt......znakomity.Sam to przeżyłem parę lat temu i pod dyrekcją Pana Krzysztofa "we dwa" załatwiliśmy 6 futryn, rane co się działo ale za to jak pięknie wyglądają drewniane futryny i drzwi. Nie wahaj się, do dzieła!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Re: Futryny IP: *.infinity.net.pl 28.02.03, 22:53 Dziekuje bardzo za odpowiedzi. Przydadza mi sie Wasze wskazowki, ale Pana Zenka sobie daruje, moj prywatny malzonek bedzie walczyl mlotem;)) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś