Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ranking kredytów mieszkaniowych - luty 2007

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.07, 11:10
    Co to za ranking??????? Smiech a nie ranking - jakby najwazniejsze było to
    ile mozna pozyczyc - chyba wazniejsze jest to ile trzeba oddac!!!
    Artykuł powienien miec nazwe Wysokosc kredytów mieszkaniowych ale nie
    ranking!!!!! Zróbcie jakiś pożądny!!!!!!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: WoRaS Re: Ranking kredytów mieszkaniowych - luty 2007 IP: *.to-be.co.jp 01.03.07, 11:22
        Ten "ranking" jest jeszcze gorszy niz poprzedni, a myślałem, że gorzej byc już
        nie może... Gdybym miał chociaż papierową wersję to bym mógł się podetrzeć, a tak...
        • Gość: puba Ja byłbym na pierwszym miejscu tego rankingu! IP: *.crowley.pl 03.03.07, 09:39
          pozycze kazdemu (niemal) od reki 500 tys zł na cele mieszkaniowe.

i bede na czele tego rankingu!

(oczywiscie oprocentowanie wynosi 70% w skali roku ale kogo to obchodzi)

zapamietajcie kto napisał ten artykuł:) fajtłape bedziemy przesladowac za jego
          wysokie IQ:P
          • Gość: thor Re: Ja byłbym na pierwszym miejscu tego rankingu! IP: 85.112.156.* 03.03.07, 09:48
            ej...a jak to jest, ze gosc zarabia netto 3500pln a ma karte kredytowa na
            5000pln i co miesiac mimo tego splaca cala karte.... co za debile w tej
            gazecie...
      • Gość: Miss Ranking kredytów - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 17:33

>>>> Kredytobiorca 1: 4-osobowa rodzina o łącznych dochodach 2500 zł netto <<<

Co kogo obchodzi jakaś tam rodzina ............
        A gdzie tabelaryczne porównanie ofert oprocentowania, marży, prowizji itp ?
        • Gość: mmm Re: Ranking kredytów - żenada IP: 193.138.110.* 02.03.07, 10:26
          Mylicię się niestety. Dziś oferta kredytowa wszsytkich bankow na rynku jest
          bardzo podobna (pod katem oprocntowania, marzy, zabezpieczen). A przy
          galopujacych cenach mieszkan priorytetową cechą przy wyborze banku jest to jak
          liczy on zdolonosc kredytową dla roznych segmetow klientow. I to wlasnie
          ranking przedstawia i pod tym kątem jest ok - fakt tytuł moglby byc bardziej
          scisły.
          • Gość: Heniek Re: Ranking kredytów - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 16:18
            Bzdury. Oferta czasem może się różnić nawet o 2 procent na samych stopach o
            prowizji nie wspomnę. To jest bardzo dużo. A taki ranking jak tu to jest czysta
            lipa. No chyba że placił za to Polbank hehe. To ponoć najbardziej hojny bank
            hehe.

• Gość: PiotrPit Zenada i brak odpowiedzi na pytania w tytule!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 16:58
            W tytule jest np. pytanie, czy warto brać w złotówkach czy we frankach, a w
            artykule nie ma o tym słowa.
            Czy "gazeta.pl" po wydaniu wielu setek tysięcy na reklamy w całej Polsce
            mogłaby wydać kilka tysięcy na dziennikarzy do jej internetowej wersji.
            Przecież ten artykuł to jakieś brednie, nie mające nic wspólnego z tytułem.
            Większość osób doskonale wie jaką ma zdolność kredytową. To akurat najłatwiej
            wyliczyć w każdym banku.
      • Gość: chris Re: Ranking kredytów mieszkaniowych - luty 2007 IP: *.chello.pl 02.03.07, 10:41
        Oprocentowanie, prowizje i inne opłaty moga być negocjowane. Zdolność kredytowa
        nie. Dlatego taki ranking ma sens. Porównanie oprocentowania musiałoby zawierac
        przedziały od - do.
        • Gość: chris Jeszcze jedno IP: *.chello.pl 02.03.07, 10:45
          Uważajacie na doradców kredytowych. Często proponują kredyt, który im się
          opłaca sprzedać. Niejednokrotnie oprocentowanie uzyskane bezpośrednio w banku
          jest niższe. Warto o tym pamietać.
          • Gość: RS Re: Jeszcze jedno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.07, 12:05
            Tak jest to ważne - ale to nie jest ranking kredytów hipotecznych - ranking to
            jest cos co chciałbym zobaczyc gdzie mi sie opłaca wziąść a nie ile mogę wziąśc
            tym bardziej ze porównane sa 2 skrajne wypadki. To jest poprostu ranking
            zdolnosci kredytowej, ranking wysokosci kredytu ale nie napewno ranking
            kredytów hipotecznych
      • the_cause a co z moją rodziną? 02.03.07, 15:13
        Może tak autorzy zadaliby sobie nieco więcej trudu. Czy w Polsce mieszkają same
        rodziny 4-osobowe w małych miastach oraz single w Warszawie?!

A nas jest troje, mieszkamy w miescie 100-tysięcznym, dochód netto w naszym
        gospodarstwie domowym to okolo 5-6 tysiecy netto. No i co szanowne banki nam
        zaproponują?????
      • Gość: ale o so chosi? he Re: Ranking kredytów mieszkaniowych - luty 2007 IP: 212.33.154.* 02.03.07, 15:58
        W ubiegłym roku pożyczyliśmy prawie dwa razy więcej niż w roku ubiegłym.
      • Gość: ryba Ranking kredytów mieszkaniowych - luty 2007 IP: 62.29.142.* 02.03.07, 16:28
        dawno nie widziałem większej durnoty. Oj koszerna koszerna
      • Gość: karol Unikacje mBanku IP: *.centertel.pl 02.03.07, 17:35

Oszusci pierwszej klasy, mamili niskim oprocentowaniem, a tymczasem obecnie mam
        juz 4.4% przy kredycie w CHF. Kredyt w zlotowkach jest minimalnie drozszy i
        dlatego przewalutowuje go do PLN, ale oczywiscie juz w innym banku...
        • Gość: koles Re: Unikacje mBanku IP: *.man.poznan.pl 02.03.07, 18:37
          wystap do banku o zmniejszenie marzy!
          jak nie zmniejsza to szukaj innego banku tylko zebys znowu sie nie nacial!

Pozdro
      • Gość: mariow7 Ranking kredytów mieszkaniowych - luty 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:42
        to jakaś kpina!!!!!! Myślałem, że gazeta zdaje sobie sprawę, iż jest dziennikiem
        ludzi, którzy myślą! Serwowanie takiej bzdety przypomina artykuły z darmowych
        gazet, gdzie pod płaszczykiem serii artykułów o korzyściach płynących z
        użytkowania internetu reklamowano neostradę tp. analogicznie wygląda ten artykuł
        . Zero konkretów i pochwalne peany na temat kredytów w złotówkach, które są
        domeną dużych banków.
      • Gość: To ja Expander płaci Gazecie za te artykuły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.07, 00:13
        Expander płaci Gazecie za reklamę, jednym ze sposobów jest zamieszczanie
        opracowanych przez Expandera "rankingów" lub "poradników". Ma to kreować markę
        Expandera i utrwalać wizerunek firmy doradczej na rynku hipotecznym. Treść
        artykułów jest mniej istotna. Maciek Kossowski jest dziennikarzem pracującym w
        Expanderze, odpowiadającym za kontakty z mediami. Czasami podaje się za
        doradcę, chociaż nim nie jest. A tak poza tym, to dosyć porządna firma, pomimo,
        że należą do GE ich doradcy są bardziej obiektywni niż u licznej konkurencji
      • Gość: sss Ranking kredytów mieszkaniowych - luty 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:27
        Nazywanie 50 metrowego mieszkania kawalerka jest obraza dla tych, ktorzy biora
        kredyt na 30 lat zeby kupic cos co ma np 36....!!
      • Gość: Ewa P. Ranking kredytów mieszkaniowych - luty 2007 IP: 213.199.233.* 13.03.07, 14:48
        Niestety mało pomocny ranking. Ważniejsze od kwot jakie można pożyczyć są
        warunki na jakich można pożyczyć pieniądze.
      • Gość: Anonim Ranking kredytów mieszkaniowych - luty 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:29
        Co to ma byc!Ranking bez podstawowych informacjii( oprocentowanie,obsługa
        kredytu ). Jednym słowem nic o kosztach pobieranych przez banki związanych ze
        spłaceniem kredytu .
      • Gość: sfsf to jest smutne co się dzieje z tą gazetą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 08:14
        kolejny artykuł o kredytach bez związku z tytułem.
      • Gość: bozomaniak Ranking kredytów mieszkaniowych - luty 2007 IP: *.cable.ubr03.edin.blueyonder.co.uk 02.04.07, 00:48
        Zapraszam również tutaj:
        www.bozo.pl/Finanse/Kredyty-hipoteczne/
      • Gość: JB Ranking kredytów mieszkaniowych - luty 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 11:21
        To nie ranking tylko jakies bzdury. TAki powazny portal a takie rzeczy
        wypisujecie. Wszystkim wiadomo, ze banki przescigaja sie w wysokosciach kredytu
        i tak naliczaja zdolnosc kredytowa, ze czlowiekowi zostaje na zycie stawka
        glodowa. A gdzie prowizje, ukryte ubezpieczenia przymusowe, odsetki i inne
        kruczki.
      • Gość: Wadim Ranking kredytów mieszkaniowych - luty 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:14
        Polecam www.pieniadz.com.pl
        Wszystkie formalnosci zalatwilem przez net bez wychodzenia z domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka