Gość: X IP: *.tel147.petrotel.pl 09.05.03, 12:35 Hehe, jeszcze numer butów, kołnierzyka i ubrania, i książeczki zdrowia psa i kota! z aktualnymi szczepieniami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k Re: Kredytowe wademekum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.03, 12:20 Fajnie, tani kredyt, jak sie cieszę. Tyle że biorąc 130tys PLN na 25 lat przy odsetkach 6,5% rocznie musiałbym płacić miesięcznie około 1137 PLn. Doprawdy, grosze. Na pewno dostanę ten kredyt, będę jadł codiennie zupę ze szpinaku który nazbieram na łace nad ODrą we Wrocławiu, a u bierać się będę w kartony. Oczywiście zapłacę wszystkie rachunki, nawet za telewizła kablową. W międyczasie żona urodzi jeszcze jedno dziecko - na pewno Państwo Polskie nam pomoże, dostaniemy pewnie paczkę pieluszek dla maleństwa w szpitalu, gdzie kupiliśmy cegiełkę, aby godnie rodzić. Proszę Państwa, ja za rok stąd wyjeżdżam. Jak wejdziemy do UE to ja wychodzę. Będę miał wtedy prawo do pracy za normalne pieniądze w lepszej strefie walutowej. Mam gdzieś pomysły naszych Łaskawców z Rządu, ja chcę normalnie zarabiać i godnie żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olasek Re: Kredytowe wademekum IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 21.05.03, 02:55 No to prosze wyjeżdzaj - już tam na ciebie czekają. Zarobisz niewiele więcej, narobisz sie o wiele więcej a godność życia będziesz miał identyczną jak w Polsce. Liczysz na miłą i dobrze płatną prace na zachodzie?? - przeliczyleś się troche. Jeśli jesteś wystarczająco dobry żeby złapać przyzwoitą pracę na rynku zachodnim to na pewno miałbyś ją już w Polsce. Życze powodzenia i jak najmniej przypalonych garnków w przyszłej pracy na wspaniałym zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssm Re: Kredytowe wademekum IP: 62.233.216.* 26.05.03, 20:53 Zabrakło informacji, jakie bank uznaje koszty utrzymania za minimalne. Kiedyś starałam się o kredyt i po odjęciu stałych opłat i wyliczeniu kosztów utrzymania wyszło, że mnie nie ma, bo miałam niższe dochody niz wyliczona suma, oczywiście o kredycie nie było mowy. Jakie dziś naliczane koszty za osobę (poza stałymi opłatami?, gdzie to można sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Kredytowe wademekum IP: *.ptsm.com.pl / 192.168.1.* 27.05.03, 03:04 Stałe koszty utrzymania jakie Banki przyjmują są uzależnione w pewnym stopniu od terenu na jakim się zamieszkuje, mam tu na mysli koszty utrzymania nieruchomości. Standartowo jest to: 350-450 na osobę+800 zł pozostałe i dopiero to co zostanie można przeznaczyć na ratę.Natomiast drugi czynnik mający wpływ na zdolność kredytową jest następujący: rata/raty wszystkich kredytów nie może przekroczyć 50% dochodu gospodarstwa domowego Odpowiedz Link Zgłoś