Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Okna -profil GEALAN

IP: *.crowley.pl 12.05.03, 12:39
    Znalazłem ciekawe okna profile GEALAN. Okna i cena mi odpowiadają, ale firma
    nie jest mi znana. Czy ktoś miał do czynienia z Tą firmą? Czy okna i obsługa
    są OK? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. A może jednak podarować sobie i
    zdecydować się na znany ALUPLAST? Te dwie opcje biorę pod uwagę...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mirek Re: Okna -profil GEALAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 13:41
        Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Znalazłem ciekawe okna profile GEALAN.
        Porządna niemiecka firma.

pzdr
        Mirek
        • Gość: Piotr Re: Okna -profil GEALAN IP: *.crowley.pl 12.05.03, 13:56
          Myślisz, że lepsza niż Aluplast???
          Trochę obawiam się kupować coś nieznanej mi firmy. A może firma jest jednak
          znana, a ja jestem trochę do tyłu z wiedzą???
          • Gość: Jacek Re: Okna -profil GEALAN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 19:35
            Witam !
            Zainstalowałem te okna (profil 7000) rok temu, kierując się głównie
            oryginalnością profilu - sądzę, że konstrukcja i jakość innych pięciokomorowych
            okien PCV jest podobna, chociaż Gealan stosuje oryginalne rozwiązanie w postaci
            klapki Gecco. Ja nie zdecydowałem się na jej montaż, w obawie, że może się
            zacinać wskutek zakurzenia i pozostawać stale otwarta. Wolę obsługę manualną,
            kontrolowane rozszczelnienie od "automatyki". Nie mam uwag co do tych okien.
            Odwiedź stronę:
            www.gealan.pl/?str=1&grupa=1&typ=1
            Pozdrawiam.
        • Gość: ekspert Re: Okna -profil GEALAN IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 21:36
          Jest to jeden z najbardziej nieudanych profili na polskim rynku.Kruchy w
          warunkach zimowych ,o nienagannej bieli lecz o kiepskich parametrach
          wytrzymałościowych-odradzam!!!!!!!!
          • Gość: Piotrek Re: Okna -profil GEALAN IP: *.crowley.pl 13.05.03, 08:07
            Pytanie do Eksperta. Podpowiedź więc na jakie Okna mam się zdecydować.
            Mieszkanie w bloku z płyty.
          • Gość: Jacek Re: Okna -profil GEALAN IP: lustro:* / 10.10.15.* 13.05.03, 10:26
            Gość portalu: ekspert napisał(a):

> Jest to jeden z najbardziej nieudanych profili na polskim rynku.Kruchy w
            > warunkach zimowych ,o nienagannej bieli lecz o kiepskich parametrach
            > wytrzymałościowych-odradzam!!!!!!!!

Witam !
            Czyżbyś kwestionował niemiecką jakość ? czy klimat u Niemców jest inny niż u
            nas ? Chyba pracujesz dla konkurencji.
            Pozdrawiam.
      • Gość: Mariusz Re: Okna -profil GEALAN IP: 213.31.220.* 13.05.03, 12:37
        U moich rodzicow sa zainstalowane drzwi Gealan. Minusy: wyglad. Nie wiem, jak
        jest teraz ale wtedy nie mieli naklejanej foli ale profil barwiony "w masie".
        Poza tym, zwichrowaly sie. Moze jednak mialby prawo, bo byly b.wysokie. Plusy:
        za niewygorowana cene dostawalo sie produkt lepszy niz np.Veka.

Ja jednak bym polecal Thermoplast (firma) albo Intertec (profil).
      • Gość: ekspert Re: Okna -profil GEALAN IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 06:33
        wITAJ!!!
        Ja w dalszym ciągu obstaję za Aluplastem.Ten profil jest na "pudle" w Polsce;
        profile tej firmy sprawdzają się w każdych warunkach>Ich podstawową zaletą
        jest idealna gładż/brak mikroporów-łatwe w utrzymaniu!/,bardzo istotny spad
        odwodnieniowy w profilu/95 % profili go nie posiada!!.Wejdż na stronę
        www.aluplast.com.pl,tam dowiesz się reszty!. Pozdrawiam
      • Gość: Gość Re: Okna -profil GEALAN IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 11:19
        Ja polecam okna z profilu PCV Thyssen . Super cena i jakość firma w której
        zamawiałem okna była bardzo profesjonalna.
        • Gość: ekspert Re: Okna -profil GEALAN IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 22:41
          wITAJ!!!
          Profil Thyssen -O.K. Weż pod uwagę parametry profilu.Wysokość skrzydło+ rama=0
          Na Polskie warunki profil ,który w zestawie rama +skrzydło ma więcej niż 11,5 cm
          nie istnieje i nie ma racji bytu-DO WIDZENIA!!!!

pozdrawiam EKSPERT
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka