Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

odległośc od ekspresówki

IP: *.univ.szczecin.pl 11.06.07, 15:03
    Jaka jest odległość "bezpieczna" (dot. hałasu i widoku)?
    działka, która jest 2 km od takiej drogi jest ok?
    Obserwuj wątek
      • al9 Re: odległośc od ekspresówki 11.06.07, 15:15
        2 km jesli nie ma barier akustycznych to niestey słychać..
        Sprzedałem swoją działkę oddalona o 3200m w lini prostej od nowego odcinka
        drogi krajowej....
        osobowych nie słyszałem, ale tiry owszem
        Pozdr
        al
        • Gość: Kaja Re: odległośc od ekspresówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 10:40
          niech wypowiedzą się ci, którzy mieszkają, dla mnie to byłby horror, bo poza
          drogą pewnie inwestycje różne będą - smród syf hałas tysiące tirów i zero
          widoków - chyba ze na firmy jakieś..
          • Gość: ewa Re: odległośc od ekspresówki IP: *.aster.pl 12.06.07, 14:16
            Mam dom oddalony o ok. 1km od drogi prowadzącej na wschód (TIR-y non stop przez
            srodek wsi).U mnie ich nie słychac - może dlatego, ze ten 1 km jest zabudowany
            domami, jest rzeczka, pagorki,duze drzewa. Mysle, ze trzeba spojrzec na
            uksztaltowanie terenu, pojechac wieczorem i po prostu posluchac.
            • Gość: Kaja Re: odległośc od ekspresówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 14:54
              hheee człowieczek jest z tego co widać ze szczecina to pewnie chodzi o tę
              jeszcze nie zbudowaną ekspresówkę :) cięzko mu będzie sprawdzić poziom hałasu
              itp. skoro tego jeszcze nie ma
              • Gość: mila Re: odległośc od ekspresówki IP: *.univ.szczecin.pl 13.06.07, 10:59
                tak, jeszcze jej nie ma, póki co pola.. ale za 5 lat będzie..
      • Gość: piotrek Re: odległośc od ekspresówki IP: 213.17.180.* 13.06.07, 11:46
        działki przy drogach ekspresowych to dobra inwestycja. nieruchomości w
        odległości właśnie ok. 2-3 km. od dróg ekspr. będą bardzo szybko nabierały
        wartości. przede wszystkim z powodu łatwego i szybkiego dojazdu do miasta.
        sam kupiłem rok temu działkę w odległości 35 km od warszawy. jest to działka
        przy drodze lubelskiej która docelowo będzie drogą ekspresową (pomoże w tym euro
        2012). odległość która nas dzieli od szosy to właśnie dwa km. oddzielone lasem.
        wartość owej działki już się potroiła.
        tak, że zachęcam do kupna tego rodzaju działek. czysty zysk.
        • czesiu71 Re: odległośc od ekspresówki 13.06.07, 12:15
          Mieszkam ok. 500 metrów od S-7 i nie słyszę praktycznie nic - wieczorami, gdy
          jest ciepło tylko lekki szum. Okolica mocno zurbanizowana (Łomianki).
          • al9 Re: odległośc od ekspresówki 13.06.07, 17:39
            ok. 500 metrów od S-7 i nie słyszę praktycznie nic - wieczorami, gdy
            > jest ciepło tylko lekki szum. Okolica mocno zurbanizowana (Łomianki).
            --------
            powinieneś PILNIE udać się do lekarza! na 100% masz problemy ze słuchem...
            :-(
            al
            • Gość: willy wlasnie siedze przy otwartym oknie IP: *.pools.arcor-ip.net 13.06.07, 23:45
              jakies 400 metrow ode mnie jest obwodnica srodmiejska, 3 linie zabudowy
              (szeregowce), drzewa, ekrany dzwiekochlonne + wal ziemny + duzo zieleni -
              slychac tylko daleki szum.
              2km to spokojnie mozna tylko brac
            • czesiu71 Re: odległośc od ekspresówki 14.06.07, 12:17
              To chyba nie tylko ja, członkowie mojej rodziny, sąsiedzi, a gdybyś zawitał/a w
              nasze okolice, to pewnie i Ty również.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka