Gość: mila IP: *.univ.szczecin.pl 11.06.07, 15:03 Jaka jest odległość "bezpieczna" (dot. hałasu i widoku)? działka, która jest 2 km od takiej drogi jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al9 Re: odległośc od ekspresówki 11.06.07, 15:15 2 km jesli nie ma barier akustycznych to niestey słychać.. Sprzedałem swoją działkę oddalona o 3200m w lini prostej od nowego odcinka drogi krajowej.... osobowych nie słyszałem, ale tiry owszem Pozdr al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: odległośc od ekspresówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 10:40 niech wypowiedzą się ci, którzy mieszkają, dla mnie to byłby horror, bo poza drogą pewnie inwestycje różne będą - smród syf hałas tysiące tirów i zero widoków - chyba ze na firmy jakieś.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: odległośc od ekspresówki IP: *.aster.pl 12.06.07, 14:16 Mam dom oddalony o ok. 1km od drogi prowadzącej na wschód (TIR-y non stop przez srodek wsi).U mnie ich nie słychac - może dlatego, ze ten 1 km jest zabudowany domami, jest rzeczka, pagorki,duze drzewa. Mysle, ze trzeba spojrzec na uksztaltowanie terenu, pojechac wieczorem i po prostu posluchac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: odległośc od ekspresówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 14:54 hheee człowieczek jest z tego co widać ze szczecina to pewnie chodzi o tę jeszcze nie zbudowaną ekspresówkę :) cięzko mu będzie sprawdzić poziom hałasu itp. skoro tego jeszcze nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: odległośc od ekspresówki IP: *.univ.szczecin.pl 13.06.07, 10:59 tak, jeszcze jej nie ma, póki co pola.. ale za 5 lat będzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: odległośc od ekspresówki IP: 213.17.180.* 13.06.07, 11:46 działki przy drogach ekspresowych to dobra inwestycja. nieruchomości w odległości właśnie ok. 2-3 km. od dróg ekspr. będą bardzo szybko nabierały wartości. przede wszystkim z powodu łatwego i szybkiego dojazdu do miasta. sam kupiłem rok temu działkę w odległości 35 km od warszawy. jest to działka przy drodze lubelskiej która docelowo będzie drogą ekspresową (pomoże w tym euro 2012). odległość która nas dzieli od szosy to właśnie dwa km. oddzielone lasem. wartość owej działki już się potroiła. tak, że zachęcam do kupna tego rodzaju działek. czysty zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiu71 Re: odległośc od ekspresówki 13.06.07, 12:15 Mieszkam ok. 500 metrów od S-7 i nie słyszę praktycznie nic - wieczorami, gdy jest ciepło tylko lekki szum. Okolica mocno zurbanizowana (Łomianki). Odpowiedz Link Zgłoś
al9 Re: odległośc od ekspresówki 13.06.07, 17:39 ok. 500 metrów od S-7 i nie słyszę praktycznie nic - wieczorami, gdy > jest ciepło tylko lekki szum. Okolica mocno zurbanizowana (Łomianki). -------- powinieneś PILNIE udać się do lekarza! na 100% masz problemy ze słuchem... :-( al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy wlasnie siedze przy otwartym oknie IP: *.pools.arcor-ip.net 13.06.07, 23:45 jakies 400 metrow ode mnie jest obwodnica srodmiejska, 3 linie zabudowy (szeregowce), drzewa, ekrany dzwiekochlonne + wal ziemny + duzo zieleni - slychac tylko daleki szum. 2km to spokojnie mozna tylko brac Odpowiedz Link Zgłoś
czesiu71 Re: odległośc od ekspresówki 14.06.07, 12:17 To chyba nie tylko ja, członkowie mojej rodziny, sąsiedzi, a gdybyś zawitał/a w nasze okolice, to pewnie i Ty również. Odpowiedz Link Zgłoś