Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

inteligentny dom

03.07.03, 12:00
    Buduję mały dom, około 130 m kw, przypuszczam, że pierwszy i jedyny w moim
    życiu. Chciałabym ułatwić sobie funkcjonowanie w nim bo jestem mocno
    zapracowana. Dużo teraz pisze się o tzw inteligentnych domach, a ja właśnie
    kładę instalacje elektryczne itd.
    moje pytanie: czy ktoś wie, jak poprowadzić instalacje i jakie urzadzenia
    opcjonalnie moge zainstalowac w domu aby był bezpieczny (o ile to mozliwe w
    tych czasach) i funcjonalny?
    czy ktos z was wybudował juz taki dom? czy ktos zna firmy zajmujące się
    projektowaniem takich domów?
    z góry dziekuje za pomoc
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ice Team Re: inteligentny dom IP: *.pkobp.pl 03.07.03, 13:35
        Cześć

Ja też się nad tym zastanawiałem i nadal szukam
        na razie masz co nieco do poczytania:

www.smartech.pl/
        www.eib.pl/
        www.gib.org.pl/id/r.php?m=3&art=66
        www.brasco.zabrze.pl/html/inteligentny_dom.html
        albo włącz googla i sama poszukaj bo jest tego mnuuuuuustwo !

pozdrawiam i ciekaw jestem co wybierzesz
        • Gość: Doki Re: inteligentny dom IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 03.07.03, 14:21
          Dorzuce jeszcze:

www.livingtomorrow.be
      • m.fin Re: inteligentny dom 29.07.13, 10:51
        tutaj znajdziesz dużo ciekawych informacji na ten temat alarmy domowe
        • Gość: TAV Elektronic Re: inteligentny dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.13, 11:42
          Witam,
          W ostatnich dniach została założona interesująca strona dotycząca monitoringu.
          Na stronie istnieje możliwość zakupu produktów, oraz zadawania pytań osobom, które zawodowo zajmują się systemami SSWiN, KD, sygnalizacji pożaru oraz wieloma innymi, jak i rozmów pomiędzy innymi użytkownikami.
          Co ważne, każdy może liczyć na rabat! Wystarczy tylko zapytać; )

monitoring-alarmy.tav.pl/  Zapraszam!
          • agent_k Re: inteligentny dom 30.09.13, 11:51
            Advance Systems jest firmą instalatorską która od wielu lat zajmuje się montażem instalacji w inteligentnych domach oraz inteligentnych budynkach. Na jej stronie znajduje się wiele informacji dotyczących automatyki domowej oraz innych części składowych systemów inteligentnego domu takich jak: systemy alarmowe, systemy CCTV, systemy domofonowe i kontroli dostępu. Jeżeli szukają Państwo informacji w tym temacie zachęcam do odwiedzenia strony firmy oraz kontaktu. Obsługa chętnie odpowiada na wszelkie pytania.

Wejdź na stronę advancesystems.pl i dowiedz się więcej!
            • hynkowsky Re: inteligentny dom 10.01.14, 10:57
              Ja zaufałem firmie Fibaro i mogę z całym sercem polecić ją każdemu. Profesjonaliści w każdym calu! Możecie zapoznać się z ich ofertą systemów inteligentnych na www.fibaro.com/pl.
              • hynkowsky Re: inteligentny dom 10.01.14, 10:57
                Ja zaufałem firmie Fibaro i mogę z całym sercem polecić ją każdemu. Profesjonaliści w każdym calu! Możecie zapoznać się z ich ofertą systemów inteligentnych na http://www.fibaro.com/pl.
        • Gość: Ewa Re: inteligentny dom IP: *.icpnet.pl 09.10.13, 23:43
          Widze temat Inteligentny Dom :)
          Fajnie bo kiedys sama szukalam tego tematu.
          Natknelam sie takze ostatnio na bloga factora gdzie to ja kupowalam troche rzeczy do domku:)
          Moze komus sie przyda..jesli nie to spoko..
          factorsecurity.wordpress.com/
      • sara_lund Re: inteligentny dom 10.01.14, 12:32
        To i ja polecę - www.indys.pl - profesjonalnie, miło i co nie jest bez znaczenia przy napiętym budżecie budowlanym - ekonomicznie
      • kubekwkubek-live Re: inteligentny dom 26.03.14, 11:53
        agszop napisała:

> Buduję mały dom, około 130 m kw, przypuszczam, że pierwszy i jedyny w moim
        > życiu. Chciałabym ułatwić sobie funkcjonowanie w nim bo jestem mocno
        > zapracowana. Dużo teraz pisze się o tzw inteligentnych domach, a ja właśnie
        > kładę instalacje elektryczne itd.
        > moje pytanie: czy ktoś wie, jak poprowadzić instalacje i jakie urzadzenia
        > opcjonalnie moge zainstalowac w domu aby był bezpieczny (o ile to mozliwe w
        > tych czasach) i funcjonalny?
        > czy ktos z was wybudował juz taki dom? czy ktos zna firmy zajmujące się
        > projektowaniem takich domów?
        > z góry dziekuje za pomoc

Z nowym domem to jest tak że po kilku miesiącach użytkowania okazuje się że warto wiele rzeczy zmienić - szczególnie gdy to pierwszy dom. Dlatego warto wybrać instalację bezprzewodową takiego inteligentnego domu. Mam instalacje kablową w domu letniskowym zrobiona przy remoncie - jest ok - ale chciało by się więcej. Zobacz na SMarta 868:
        www.youtube.com/watch?v=9K3JD_JeEes
      • Gość: Edgar Śluszyński Re: inteligentny dom IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.03.14, 15:48
        W inteligentnym domu warto sobie zainstalować pompę ciepła , jest tania w eksploatacji, są niskie koszty założenia tego, a przy okazji korzystnie dziala na środowisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka