Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku?

• Gość: Boris Re: Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.04.14, 09:59
        Ja mam Budvarovskie drzwi – brałem razem z montażem. Poszło dość sprawnie. Nawiasem mówiąc uczulam wszystkich by zwracali uwage nie tylko na same drzwi ,ale też na montaz – bo to od niego dużo zalezy.
      • vena-opinie Re: Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku? 26.04.14, 16:27
        Drzwi do domu powinny strzec bezpieczeństwa. Kupowanie tanich drzwi może ułatwić zadanie złodziejom i w efekcie drożej kosztować.

Meble kuchenne Lublin Vena - Opinie
      • aranzacje_wnetrz_lublin Re: Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku? 01.05.14, 20:47
        "Tanie mięso psy jedzą". Drzwi muszą mieć klasę, inaczej złodziej wejdzie w posiadanie Państwa dobytku.
      • Gość: Ozenek Gerda IP: *.127.68.44.static.midphase.com 26.05.14, 20:19
        Drzwi chińskich bym odradzał. Chodzi mi w dużej części o to, że są to takie jednorazówki. Jak się coś zepsuje, to raczej byś już części zamiennej nie kupił. Polecam pod tym względem drzwi od Gerdy, która oferuje wiele wariantów kolorystycznych. Po za tym jak zamówisz od nich drzwi panelowe, to będziesz mógł sobie po jakimś czasie te panele wymienić na nowe.
      • Gość: Meble kuchenne Ven Re: Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku? IP: *.ip.netia.com.pl 18.06.14, 18:00
        Chińskie produkty mają niską cenę i niską jakość. Zależy na ile potrzebne jest to rozwiązanie.
        Meble kuchenne Vena w Domixie- opinie
        • Gość: Mnich Re: Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku? IP: *.slubice.vectranet.pl 22.07.14, 14:04
          Drzwi wejściowe muszą mieć dobrą jakość i tutaj nie ma żadnych innych opcji. Ja wybrałem prostszy model od Gerdy, wcale nie są tacy drodzy jak mi się wydawało, a jednak otrzymuję gwarancję solidnego wykonania oraz dobrych zamków antywłamaniowych.
      • kamila262 Re: Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku? 19.08.14, 13:54
        Ja mam drzwi z firmy porta drzwi i jestem zadowolona.
      • julek-ogorek Re: Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku? 02.09.14, 12:10
        ważny jest system zabezpieczeń i klasa atestów. Ja jak wybierałem to szukałem takich drzwi które dadzą mi spokój ducha gdy mnie w domu nie ma... Przecież w końcu nikt nie chce mieć ograbionego mieszkania no nie? Dodatkowym atutem który przekonał mnie do kupna drzwi frmy hardmet z łomianek to to że wykonali te drzwi pod wymiar. Stara kamienica – bardzo niestandardowy rozmiar drzwi... nie było to problemem więc wyszło idealnie – pod wymiar ;)
        • producentdrzwi Re: Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku? 07.11.14, 14:16
          Witam,
          Proponuję nowość - drzwi HPL.Przesyłam Panu link do naszej oferty: www.kmwformat.pl/drzwi-hpl/. W przypadku zainteresowania proszę kierować zapytania na info@kmwformat.pl. pozdrawiam.
          • krismag82 Re: Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku? 02.01.15, 05:43
            Witam ! W branży drzwiowej działam od 12 lat i na początku faktycznie znaczek gerda robił na mnie wrażenie. Niestety te czasy minęły a gerda przestała być monopolistą na rynku drzwiowym, bo chyba faktycznie kiedyś tak jakby mieli monopol w Polsce. Zdecydowanie odradzam zakup tanich drzwi w marketach budowlanych !!! Proszę wejść do serwisu You Tube i wpisać hasło "drzwi antywłamaniowe", wtedy zobaczą Państwo prawdziwe walory tanich marketówek (a raczej ich brak). W filmiku pokazano jak mała dziewczynka wycina w tych drzwiach "antywłamaniowych" :D zamki ... Otwieraczem do konserw ! :D . Firmy takie jak kontrade, taur itd to również chińszczyzna, tyle że sprzedawane pod Polską marką. Jeśli mam coś doradzić, to proszę wystrzegać się drzwi z chowanymi w ościeżnicę zawiasami (na 99% chińskie). Ludzie chyba nigdy się nie nauczą, że słowa tanio i jakość nie idą ze sobą w parze. Od kilku lat bazuję na wyrobach dwóch producentów - drzwi grupy Stalprodukt (atestowane z certyfikatem w rozsądnej cenie), oraz Stolbud Włoszczowa (szczególnie jako wejściowe w blokach, możliwość dopasowania do starej ościeżnicy, dobra izolacja akustyczna, poniżej tysiąca z montażem). Gdyby ktoś chciał więcej info, zapraszam na priv. Warszawa, Łódź, Poznań.

Pozdrawiam.
            • dr.hayd Re: Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku? 27.02.15, 12:14
              Mam Gerdę Star od 23 lat. Nie wymagały przez te lata żadnej regulacji, na okleinie nie ma żadnych zadrapań.
              Była jakaś awaria ze sprężynkami - na początku montowali jakieś za słabe, nie wysuwały się rygle. I tu przekonuję Was, że najważniejszy jest DOBRY SERWIS. W Olsztynie Gerda ma dobry serwis, wręcz pogotowie. Przyjechali, naprawili, nie pamiętam ile kosztowało.
              Przez te lata: zeszło chromowanie z szyldu podklamkowego. Trzeba raz na kilka lat poczyścić wkładkę przy użyciu klucza i preparatu WD-40. Trzeba też umieć posługiwać się zamkiem - ja mam klucz w formie rurki, trzeba go czyścić, bo rurka lubi się zapychać paprochami z kieszeni. Nie wolno kręcić kluczem jednocześnie z dwóch stron - zdarzało się, kiedy osoba wchodząca chciała otworzyć sobie drzwi i jednocześnie druga osoba chciała ją wpuścić. Koniecznie trzeba pilnować, żeby zostawiać klucz/zamek w odpowiedniej pozycji. Ale teraz już są inne zamki.
              Mamy rynek na tyle konkurencyjny, że drzwi tej samej klasy/technologii mają bardzo zbliżone ceny. Najważniejszy jest DOBRY SERWIS, czyli taki, gdzie czas czekania na interwencję liczy się w minutach, a nie w godzinach. I taki, który zna się na swojej robocie. A prawdziwy fachowiec musi być dobrze wynagradzany, jak w każdej branży.
        • krismag82 Re: Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku? 02.01.15, 05:41
          W branży drzwiowej działam od 12 lat i na początku faktycznie znaczek gerda robił na mnie wrażenie. Niestety te czasy minęły a gerda przestała być monopolistą na rynku drzwiowym, bo chyba faktycznie kiedyś tak jakby mieli monopol w Polsce. Zdecydowanie odradzam zakup tanich drzwi w marketach budowlanych !!! Proszę wejść do serwisu You Tube i wpisać hasło "drzwi antywłamaniowe", wtedy zobaczą Państwo prawdziwe walory tanich marketówek (a raczej ich brak). W filmiku pokazano jak mała dziewczynka wycina w tych drzwiach "antywłamaniowych" :D zamki ... Otwieraczem do konserw ! :D . Firmy takie jak kontrade, taur itd to również chińszczyzna, tyle że sprzedawane pod Polską marką. Jeśli mam coś doradzić, to proszę wystrzegać się drzwi z chowanymi w ościeżnicę zawiasami (na 99% chińskie). Ludzie chyba nigdy się nie nauczą, że słowa tanio i jakość nie idą ze sobą w parze. Od kilku lat bazuję na wyrobach dwóch producentów - drzwi grupy Stalprodukt (atestowane z certyfikatem w rozsądnej cenie), oraz Stolbud Włoszczowa (szczególnie jako wejściowe w blokach, możliwość dopasowania do starej ościeżnicy, dobra izolacja akustyczna, poniżej tysiąca z montażem). Gdyby ktoś chciał więcej info, zapraszam na priv. Warszawa, Łódź, Poznań.

Pozdrawiam.
      • atomska Re: Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku? 27.02.15, 12:36
        my mieliśmy podwójne swego czasu....bo te wcześniejsze miały straszną szparę i wiało nam przez nie....
      • malesca Re: Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku? 02.05.15, 16:32
        Jak my wybieraliśmy, to nie bez znaczenia była cena. A najlepszy stosunek ceny do jakości ma naszym zdaniem Gerda. Robią bardzo dobre drzwi, ale nie są za jakieś astronomiczne kwoty.
        • damietisss Re: Jakie drzwi wejściowe do mieszkania w bloku? 29.06.15, 10:44
          My kupiliśmy kmt stal do naszego domu, uważam, że w bloku też się sprawdzą. Ważne, aby kupować w autoryzowanym salonie i u człowieka, który ma szkolenie z montażu. Akurat u nas lublinie nie ma wielu dobrych sklepów. Też dostaliśmy namiary na salon na rusałki i tam kupiliśmy. Drzwi są eleganckie, nie odkształcają się, ładnie chodzą.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka