Dodaj do ulubionych

Chcę się pochwalić!

14.01.06, 17:06
Krystian w tym tygodniu miał w szkole muzycznej tzw,przesłuchania regionalne
jest to jeden z najważniejszych egzaminów bo odbywa się przed komisją złożoną
z nauczycieli szkół muzycznych z całego regionu.Wypadł wspaniale dostał jedną
z najlepszych ocen z całej szkoły!Komisja była zdumiona że dziecko niewidome
idące normalnym programem bez dodatkowych godzin z instrumantu gra lepiej od
swoich widzących rówieśników.Jestem strasznie dumna!W gimnazjum też się
popisał jego średnia ocen na pólrocze to 4,4 tylko z matematyki leży na całej
lini,po prostu nie ma za grosz tzw.Myślenia matematycznego.No ale trudno byle
umiał dodawać i odejmować to jakoś będzie.Ewa
Obserwuj wątek
    • olamaja Re: Chcę się pochwalić! 15.01.06, 08:09
      Gratulacje! To naprawdę osiągnięcie! mam nadzieję, że ja też niedługo bedę
      mogła tak napisać.
      A tak przy okazji, odkryłam, ze mamy wspólne hooby. Jak tam idzie
      haftowanie :)!
      • 2222-2e Re: Chcę się pochwalić! 15.01.06, 09:41
        Naprawdę?Wyszywam już 14 lat, właśnie będąc w ciąży z Krystianem połknełam
        bakcyla bo co można robić leżąc 6 miesięcy w łużku?I tak mi już zostało A co ty
        wyszywasz?Ewa
        • olamaja Re: Chcę się pochwalić! 15.01.06, 10:56
          Właściwie za bardzo nie mam się czym chwalić. Uwielbiam takie różne
          prace "artystyczne", wszystko co można zrobić rękoma. Jak zobaczyłam co robi
          moja koleżanka z pracy to sama chciałam spróbować. Był to okres kiedy trwało
          leczenie Mai więc traktowałam haftowanie jak taką odskocznię. Porwałam się na
          martwą naturę. Coś tam było w nazwie z fajką. Piękna rzecz w formacie ok. 30 x
          40 cm. Wyszło wspaniale. U Mai w pokoju wiszą trzy obrazki: szczeniaczki różnej
          rasy już w formacie A5. Teraz chcę zrobić piękne słoneczniki dla mojej mamy.
          Też duże bo ok. 40 x 100 cm. No i przyznaję się, że raz sie poddałam. Znalazłam
          piękne pole słoneczników ale wzór nie miał tych graficznych oznaczeń kolorów
          muliny i chyba ponad moje siły jest odróżnienie poszczególnych odcieni kolorów,
          a jakbym użyła jednego to już nie to samo :(
          • 2222-2e Re: Chcę się pochwalić! 15.01.06, 15:27
            Ja uwielbiam duże i skomplikowane,takie które robi się miesiącami ale potem
            zwalają z nóg.Ostatnio ściągnełam cudowne akty męskie i kobiece w sepi i czarno
            białe i właśnie się do nich przymierzam.Teraz kończe sampler- alfabet z AOY dla
            córci.Potem będę wyszywać akty ale spróbuje je sprzedać może wpadnie kilka
            złotych.Ewa
            • olamaja Re: Chcę się pochwalić! 15.01.06, 16:07
              Ostatnio byłam u nas w takiej małej Galerii Sztuki i byłam w lekkim szoku gdy
              zobaczyłam bardzo podobną martwa naturę do tej, którą ja zrobiłam (moja miała
              więcej szczegółów!!!) oprawioną w ramy i cenę 400 zł!!!!. Ja swoje "dzieło"
              podarowałam mojemu ulubionemu wujkowi, który oprawił je w piękne złote ramy i
              powiesił w salonie.
              Tak przy okazji: nie wiesz jakie kiedyś miały numery kolory słomkowe z
              Ariadny :)? Ola
              • 2222-2e Re: Chcę się pochwalić! 15.01.06, 16:41
                To mało kosztował bo ja tyle biorę za samo wyszycie a dolicz jeszcze
                materiał.Najdroższy obraz jaki widziałam wykonany haftem krzyżykowym kosztował
                3.ooo tysiące jak znajdę tą stronę to ci pokażę.O jakie kolory ci chodzi?
    • 2222-2e Re: Chcę się pochwalić! 15.01.06, 16:51
      Zobacz tu www.haftowanie.kadan.pl/ptaki.htm.Ewa
      • olamaja Re: Chcę się pochwalić! 15.01.06, 22:41
        No, no, no.... bez komentarza. Podziwiam! Dokładnie chodzi mi o kolory nazwane
        przy wzorze: słomiany jasny, słomiany i słomiany ciemny (439, 414 i 411
        Ariadna). I jak to się ma do kolorów:437, 440. Właściwie nie muszę trzymać się
        tak wiernie wzoru. Jutro idę do pasmanerii i sobie po prostu porównam.
        Pozdarwiam. Ola
    • nemiki1 Re: Chcę się pochwalić! 16.01.06, 12:00
      Grtauluje i bardzo się ciesze z osiągnięć Krystiana. Pozdrów go ode mnie :-)
      • renita1 Re: Chcę się pochwalić! 17.01.06, 13:40
        Również gratuluję Krystianowi - pokazał wszystkim, że niewidomy nie znaczy
        gorszy! Trzymajcie tak dalej, życzę dalszych sukcesów!
    • magracka Re: Chcę się pochwalić! 18.01.06, 22:45
      Gratulacje!!!!! takie wieści to wspaniala muzyka dla duszy i iskierka nadzieji
      na to , że wszystko może w życiu się ułożyć, pozdrowienia dla synka i slowa
      uznania dla rodziców. Może i z Gracka wyrośnie muzyk? uwielbia ją i mimo
      niedosluchu ma fantastyczny słuch muzyczny, pozdraiwiam
    • monika_69 Re: Chcę się pochwalić! 19.01.06, 19:38
      Gratuluję i trzymam kciuki!
      Mieć pasję to już sukces,a jeśli przynosi ona radości to sukces podwójny!!!
      • 2222-2e Dzięki! 20.01.06, 07:23
        Przekazałam gratulacje Krystianowi i on wam też dziękuje.Możecie zacząć trzymać
        kciuki bo w maju Krystian zdaje do 2 stopnia szkoły muzycznej do klasy
        organ .To jedno z jego marzeń, chce kiedyś zagrać koncert na dużych organach w
        Gdańsku Oliwie.Mam nadzieję że mu się uda.Ewa
        • olamaja Re: Dzięki! 20.01.06, 09:00
          Oczywiście będziemy trzymać kciuki! A swoją drogą daj znać kiedy ten koncert
          się odbędzie bo nie wątpię, że dojdzie do skutku. Niech się spełnią wszystkie
          marzenia Krystiana. Ola
          • 2222-2e Re: Dzięki! 20.01.06, 22:58
            Pewnie za kilka lat ale na pewno dam wam znać!Ewa
    • robertwar1 Re: Chcę się pochwalić! 21.02.06, 22:19
      Szczerze Pani i synowi gratuluję. Na pewno -bez wsparcia rodziny -nie odniósł
      by takiego sukcesu. Życzę powodzenia. Robert Warchalewski- dyrektor Ośrodka
      Szkolno-Wychowawczego Dzieci Niewidomych we Wrocławiu.
    • olamaja to ja też się pochwalę... 28.02.06, 08:50
      W lutym Maja zaczęła uczyć się grać na ksylofonie (do Szkoły Muzycznej chodzi
      od września). Prawdopodobnie w marcu będzie miała pierwszy występ (:)!) na
      koncercie zorganizowanym przez Szkołę Muzyczną dla przedszkolaków. Będzie to
      tylko (a może aż) "wlazł kotek na płotek" ale ważny jest sam fakt, no nie!?
      • ada16 Re: to ja też się pochwalę... 28.02.06, 09:05
        Mam przyjemnoć znać Głównego Organistę z Oliwy.
        Przyszło mi do głowy, że może taki koncert nie byłoby wcale tak trudno
        zorganizować?
        Albo przynajmniej dac szansę młodemu podejść do organów (pewnie nie każdy
        może tam wejść)?
        Nie wiem, czy to jest do załatwienia, ale kto wie?
        • 2222-2e Re: to ja też się pochwalę... 28.02.06, 18:04
          Krystian byłby szczęśliwy , ale niestety do Oliwy mamy daleko my jesteśmy z
          Wrocławia , a jak na razie to krystian umie grać na organach tylko kilka
          wprawek i marsz Mendelsona.Dopiero za rok będzie się mógł pochwalić czymś
          więcej.jak na razie ćwiczy do egzaminów i z zacięciem komponuje kolejny własny
          utwór.Serdeczne dzięki za pamięć Ewa
      • 2222-2e Re: to ja też się pochwalę... 28.02.06, 18:05
        Ola jak możesz zrob zdjęcia podczas występu i wyślij mi .Trzymamy z Krystkiem
        kciuki aby wszystko dobrze poszło.Kontaktowałaś się ze szkołą w Krakowie?Ewa
        • olamaja Re: to ja też się pochwalę... 28.02.06, 19:49
          Podałam Pani profesor, która uczy Maję wszystkie namiary na Szkołę w Krakowie i
          wyszukałam jeszcze do innych Szkół dla Niewidomych w Polsce. Pani profesor ma
          zamiar wybrać się na lekcje pokazowe a przy okazji chce po prostu porozmawiać z
          nauczycielami niewidomych. Ja bardzo się cieszę, że trafiliśmy na osobę, która
          bardzo chce Mai pomóc. Już ma plany jak wszystko zorganizować w przyszłym roku,
          jak już Maja pójdzie do szkoły. Na razie mam w domu perkusistkę, bo dostała
          pałeczki do ćwiczenia różnych rytmów w domu. Baaaardzo fajnie :). Postaram się
          zrobić zdjęcia. Chętnie też zobaczyłabym Krystka. Pozdrawiam. Ola
          • 2222-2e Re: to ja też się pochwalę... 28.02.06, 21:32
            mam nadzieję że wyjdzie
            [URL=www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/hky9snydrxasnnlj.html][IMG]
            images2.fotosik.pl/29/hky9snydrxasnnljm.jpg[/IMG][/URL]
            to jest Krystian ale zdjęcie zostało zrobione dwa lata temu , teraz ma już wąsa
            pod nosem :) Ewa
            • 2222-2e Re: to ja też się pochwalę... 28.02.06, 21:33
              No niestety niewyszło :(Ewa
    • 2222-2e Re: Chcę się pochwalić! 28.02.06, 21:38
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/yfw4g1nq8infj7fy.html
      może tak się uda jak nie to ci prześlę na pocztę.Ewa
      • olamaja Re: Chcę się pochwalić! 28.02.06, 23:04
        Chyba się jednak nie udało. Zapraszam na pocztę :)
        • 2222-2e Re: Chcę się pochwalić! 01.03.06, 06:20
          Wysłałam na gazetowego.Ewa
          • olamaja Re: Chcę się pochwalić! 01.03.06, 19:28
            Dostałam. Bardzo sympatyczny chłopak. Podsyłam moją Maję. Pozdrawiam. Ola
            • 2222-2e Re: Chcę się pochwalić! 01.03.06, 21:50
              A mnie się bardzo twoja córa podoba , szkoda że taka różnica wieku między
              nimi :) Ewa
    • olamaja Re: Chcę się pochwalić! 31.03.06, 15:52
      Już po naszym koncercie. Maja brawurowo :) wykonała utwór "wlazł kotek na
      płotek". Aż się wzruszyłam. Chyba miałam większą tremę niż artystka.
      • 2222-2e Re: Chcę się pochwalić! 31.03.06, 18:16
        Tak juz zostanie! Ja za kazdym razem przezywam tak samo kazdy wystep
        Krystiana,duza buzka dla Maji i oczywiscie gratulacje!Ewa
    • magracka Re: Chcę się pochwalić! 02.04.06, 23:17
      Witam serdecznie! Jestem pod ogromnym wrażeniem osiągnięć Krystiana, mam pytanie
      od kiedy twój syn wykazaywał zainteresowanie muzyką? Jak i od kiedy zaczęłaś
      rozwijać w nim to zainteresowanie. Jest to dla mnie ważne, bo mój synek uwielbia
      muzykę, na razie slucha z pasją, czasami potrafi wręcz godzinami stać przy
      magnetofonie i niedlugo zabraknie mi repertuaru, a zamiłowania ma bardzo
      szerokie od Misia i Margolci, przez ostatnio Ich troje na Tokio Hotel
      skończywszy (te dwie ostatnie pasje to przez moją córkę). Ładnie też śpiewa.
      Potrafi wybijać lub wyklaskiwać rytm piosenek.Pozdrawiam serdecznie
      • 2222-2e Re: Chcę się pochwalić! 05.04.06, 20:49
        Krystian dostal pierwsze organki takie male made in china jak mial okolo 3
        lat.Kiedy mial 5 kupilismy mu wieksze , te graly same kilka melodi ,a Krystian
        siedzial przy nich póki sie nie nauczyl grac wszystkich.Kolejne ale juz duze
        dostal w wieku 8 lat , najwiecej jednak nauczyl sie na tych srednich.Kup
        dziecku , nawet w komisie male organy i niech sie bawi , brzdeka, nie kosztuje
        to wiele a jak zacznie to moze go to wciagnie, dzieci niewidome bardzo lubia
        muzyke , Krystian twierdzi ze widzi przez nia swiat.Ewa
        ps.przepraszam za pisownie ale cos mi sie stalo z komputerem i nie wybija
        niektórych liter.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka