aladar 18.12.01, 15:12 Witajcie! Kupilam fuge i po jej uzyciu okazalo sie ze jest jasniejsza niz przypuszczalam. Czy jest jakiś sposób, aby ją przyciemnic? Np. jakaś substancja ? Pozdrawiam serdecznie ala Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tom Re: JAK PRZYCIEMNIĆ FUGĘ? IP: 213.77.14.* 19.12.01, 13:18 Kiedyś napuszczało się fugę olejem...czy pokostem? można spóbować na kawałku niewidocznym (w kącie na dole). Z tymi kolorami tak już jest jedyny pewny kolor to biały (pod warunkiem że nie zabrudzimy mieszanki w trakcie przygotowania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: JAK PRZYCIEMNIĆ FUGĘ? IP: 212.45.227.* 19.12.01, 13:21 Ja kiedyś sobie przyciemniłem fugę zupełnie przypadkiem, rozlewając na podłodze w kuchni olej. O dziwo efekt był niezły i trwały. Polecałbym jednakże jakiś olej typu oliwka dla dzieci, a nie olej jadalny, chociaż na jadalny nie mogłem narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: JAK PRZYCIEMNIĆ FUGĘ? IP: *.astrouw.edu.pl 19.12.01, 15:09 Wielkie dzieki! Nieomieszkam sie sprobowac. Ciekawa jednak jestem czy jakies profesjonalne preparaty sa moze w sprzedazy... Pozdrawiam ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOYA Re: JAK PRZYCIEMNIĆ FUGĘ? IP: 192.168.6.* 21.12.01, 21:51 Nie ma. Jedyna skuteczna metoda zdjąć specjalną skrobaczką trochę wierzchniej warstwy i położyć taką o żądanym kolorze. Tłuszczenie fugi daje efekt kolorystyczny po dwóch trzech miesiącach do wyboru: tu ciągle siusia dzidzia pies lub kot.(niepotrzebne skreśl) Szkoda paprać jak są położone wymarzone płytki.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś