Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SPOLDZIELNIA "WILANOW" W WARSZAWIE

29.07.03, 11:23
    Zamierzam kupic mieszkanie w Warszawie przy ulicy Wawozowej, spoldzielnia
    mieszkaniowa "Wilanow". Czy ktos zna te spoldzielnie, ma jakies
    pozytywne/negatywne doswiadczenia?
    Obserwuj wątek
      • Gość: gosc Re: SPOLDZIELNIA 'WILANOW' W WARSZAWIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 19:59
        Witam,

A o co dokładniej chodzi??

Pozdrawiam,
        Łukasz
        • bestfoka Re: SPOLDZIELNIA 'WILANOW' W WARSZAWIE 31.07.03, 17:23
          Chodzi mi o rozne rzeczy (do konca nie wiem co wazne :), np:
          - czy nie podwyzszaja za czesto czynszow
          - czy dobrze sie tam mieszka
          - czy spoldzielnia nie ma problemow finansowych
          - czy mozna zalozyc ksiege na wlasnosciowe prawo do lokalu

Z gory dziekuje

• Gość: gosc Re: SPOLDZIELNIA 'WILANOW' W WARSZAWIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 20:20
            Witam,

Z tego co wiem to wpisowe (na członka spółdzielni) jest dość wysokie. Na pewno
            zależy od powierzchni lokalu i ... sam nie wiem jescze czego, ale to możesz
            dokładnie sprawdzić w administracji (powiedzą).

Jeśli chodzi o czynsze to:
            od stycznia 1999 do lipca 2003 wzrósł on o 100% - (od tego czasu zbieram kartki
            z administracji)
            od stycznia 2002 do lipca 2003 o 10%

Chyba we wszystkich blokach w zeszłym roku zostały wymienione piony i poziomy
            na rury plastikowe (doprowadzające ciepłą i zimną wodę). W więkoszoścli lokali
            są liczniki na wodę więc płacimy za siebie - rachunki za wodę znacząco spadły.
            Nie są wymienione rury i kaloryfery. Mimo to ja przy starych oknach nie
            narzekam na zimno w mieszkaniu. Grzyba nie mam :-). Blok mam ocieplony.

Nie wiem czy spółdzielnia ma jakieś problemy finansowe ale sąsiedzi nic na ten
            temat nie wspominają :-).
            I chyba niestety nie można założyć księgi wieczystej ale to też można
            dowiedzieć się w administracji. Nie chodzę tam często ale zawsze trafiałem na
            miłą i przyjazną obsługę.

Plusem jest dla niektórych ujęcie wody oligoceńskie przy ul. Resorowej.

Pozdrawiam,
            Łukasz
          • Gość: gosc Re: SPOLDZIELNIA 'WILANOW' W WARSZAWIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 20:42
            Zapomniałem dopisac:
            - Całkowity czynsz (lipiec 2003) wynosi u mnie 8,50 PLN/m2
            - internet dostepny przez tpsa i firme 2a (ulotki na klatkach - instalka około
            400PLN i abonament około 120). ASTER i CHELLO "wchodzą" od 3 lat :-( i cisza ...

Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka