Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nieruchomości w Hiszpanii

• kmitzz Re: nieruchomości w Hiszpanii 20.10.14, 17:16
        Hej,

Ja mogę polecić pośrednika www.azulvilla.pl/ mają swoją filie w Hiszpanii, dzięki czemu mają wiele ofert, które nawet jeszcze nie pojawiły się w ofercie na rynku Hiszpanii, a zamiast tego trafiają na rynek polski :) Zobacz tylko sam jakie mają oferty na domy w Hiszpanii
        • sirenita Re: nieruchomości w Hiszpanii 25.01.16, 15:47
          Witam serdecznie,
          Polecam Biuro Nieruchomosci Villa D'Or. Biuro zajmuje sie sprzedażą domów i apartamentów w malowniczej miejscowości Denia nad samym brzegiem morza (Wybrzeże Costa Blanca) www.inmovillador.com . Osoba do kontaktu: Katarzyna.
        • invpiotr Re: nieruchomości w Hiszpanii 19.05.23, 09:55
          Polecam www.perladelacosta.com mają ogromną bazę nieruchomości ( na stronie to jest ułamek) ale i też klientów. Mają dekoratorów wnętrz, budowlańców itp ( głownie z polski co jest ogromnym plusem). Pomagają we wszystkich formalnościach
      • monikakowal5 Re: nieruchomości w Hiszpanii 03.02.15, 10:31
        Na tej stronce znajdziesz przydatne informacje, mają ładnie wyjaśnione jak kupić nieruchomość w Hiszpanii. Pośredniczą w zakupie i nie mają wysokich cen, ale co ja będę opowiadać, musisz sam sprawdzić www.costainvest.com/pl/
        • 55bea Re: nieruchomości w Hiszpanii 20.03.15, 22:10
          Kupiłam sama bez posredników,biur nieruchomosci i chorych prowizji,pytajcie.
          • f4ce Re: nieruchomości w Hiszpanii 29.04.15, 18:50
            Hej planujemy zakup małego apartamentu proszę o wskazówki :) każda będzie cenna, wolałbym uniknąć pośredników i innych naciągaczy:)
      • gzrybol Re: nieruchomości w Hiszpanii 09.04.15, 17:56
        Zakupiłem niedawno piękny domek z biurem nieruchomości Costa Invest.
        Nie macie się czego obawiać, szczerze polecam wszystko super 100% bezpieczeństwa a po zakupie gwarancja wynajmu. Podaję maila do Pani Marty która bardzo miło mnie obsłużyła marta@costainvest.com
        Powodzenia,
        Grzybol z Krakowa
      • maestro.b Re: nieruchomości w Hiszpanii 13.04.15, 11:37
        np. www.alacant-estates.com/index.php?lang=pl
      • gegrzegorz Re: nieruchomości w Hiszpanii 29.05.15, 15:34
        Polecam tą firmę mi pomogli bardzo profesjonalnie lossuenos.pl/
      • espanacasa Re: nieruchomości w Hiszpanii 14.07.15, 13:15
        na stronie www.entradacasa.eu mają nowe nieruchomości z przejęć w ciekawej cenie!
      • silver1005 Zakup nieruchomosci w Hiszpanii 26.10.15, 12:45
        polecam biuro Marsol International,moja ciocia i rodzice kupili u nich bungalowy,blisko morza w przystepnej cenie w Torrevieja na wybrzezu Costa Blanca,pracuje tam Polka wiec bylo nam latwo wszystko zalatwic.
        • dani-el7 Re: Zakup nieruchomosci w Hiszpanii 03.11.15, 17:37
          Wszystkich, którzy chcą kupić nowe nieruchomości w Hiszpanii z przejęć bankowych zapraszam na www.entradacasa.eu mają tam najlepszą ofertę z kredytem do pełnej wartości zakupu czego nie ma w innych bankach
      • rokwogrodzie Re: nieruchomości w Hiszpanii 18.01.16, 09:24
        Witam, kupiłam apartament w La Mata przy pomocy biura nieruchomości Costa Invest. Pani Marta Polka odebrała nas z lotniska, pokazała kilka nieruchomości. Pomogła przy wszystkich formalnościach w banku, notariusza ect. Nie mam żadnych zastrzeżeń do biura.
        • achlinka Re: nieruchomości w Hiszpanii 20.03.16, 16:56
          Sprzedam mieszkanie, aby opłacić operacje brata. Zainwestowałam całe oszcześdności 3 lata temu w nowe mieszkanie w miejscowości Bonalba pod Alicante. Z tarasu widok na pola golfowe, Spa, hotel 4 gwiazdki i oczywiście widok na morze. Osiedle zamknięte z ogrodami, brama na pilota. Mieszkanie 60 m2, 2 pokoje i 2 łazienki oraz 40 m2 taras z całorocznym słońcem i przepięknymi widokami. Sprzedam bez pośredników za cene kupna plus umeblowanie. (96.000 E + 10.000 E) . Pytania, zdjęcia ,film i kontakt mail: mademoiselle1989@wp.pl
      • costainternacional Re: nieruchomości w Hiszpanii 19.07.16, 18:53
        goraco polecam www.costaiternacional.com. Zakup nieruchomosci z wszelka pomoca urzedowo-formalna, zakup pod wynajem, remonty, instalacje, sprzatanie, oraz pomoc w organizacji przeprowadzki, szkol dla dzieci, weterynarza dla zwierzakow. Przy zakupie nieruchomosci pobyt w Hiszpanii gratis! Polka w biurze do kontaktu: Camila
      • zxen Re: nieruchomości w Hiszpanii 04.10.16, 22:17
        Polska i profesjonalna, miła obsługa. Trzy dni jeździliśmy i znaleźliśmy co chcieliśmy. Polecam, nie wzięli ode mnie ani grosza. www.espania.com.pl
      • krzys_23 Re: nieruchomości w Hiszpanii 08.11.16, 17:13
        Wszystkim co myślą o zakupie mieszkania w Hiszpanii polecamy agencję Iberbroker Nieruchomości w Hiszpanii. Pracują tam Polacy, jest fachowo, wszystko załatwiają. My kupiliśmy w ub. roku koło Torrevieja i wynajmujemy - Iberbroker opiekuje się naszym apartamentem prowadzi nam obsługę klientów. Polecamy.
        • madox30 Re: nieruchomości w Hiszpanii 28.12.16, 18:16
          Bardzo pozytywnie wspominamy obsługe przez firmę Costa Invest, którzy mają biuro w Hiszpanii i pomogli nam kupić dom w Villamartin.
          Caly czas mieliśmy kontakt z Panią Agnieszką, która ma bardzo profesjonalne podejście i pomogła nam we wszystkich, nawet najdrobniejszych kwestiach.
          Firma ma swojego adwokata w biurze, który cały czas czuwa nad wszytskim i dają nam 100% pewności.
          Polecamy wszystkim.
          Hania i Waldek
      • lakiloki Re: nieruchomości w Hiszpanii 07.01.20, 17:21
        Polecam Ci Intudom.com, to dobra agencja nieruchomości Hiszpania, wyszukują zlecenia skrojone do Twoich oczekiwań i budżetu. Moim zdaniem ich oferta przebija inne znane agencje. Warto podkreślić, że są na runku ponad 15 lat i ogarniają wszystko prawnie. Jeżeli szukasz taniego mieszkania lub apartamentu w Hiszpanii na sprzedaż to zgłoś się do nich.
      • cristiano123 Re: nieruchomości w Hiszpanii 25.03.21, 17:46
        Cześć, tak zakup jest stosunkowo prosty, wymagany jest głównie numer NIE tak jakby Polski pesel.
        Oni fajnie pomagają w wyborze Onesta
      • kolcia80 Re: nieruchomości w Hiszpanii 21.07.21, 19:24
        Ja skorzystałam z pomocy Florczak Keller -to jest adwokatka - która zna język hiszpański i współpracuje z kancelariami na miejscu, wszystko dokładnie sprawdzają i załatwiają polecam kancelaria-kfk.pl/ bardzo miła współpraca.
      • chupikor Re: nieruchomości w Hiszpanii 28.07.21, 16:39
        Murcia jest jedną z najtańszych, ale o ile wiem, jest tam dużo przestępstw. Możesz sprawdzić miejsce zwane La Manga. Również Almeria nie jest droga i Castellon. Domy na sprzedaż na Costa Blanca tranio.com/spain/costa_blanca/apartments/new-homes/ tutaj możesz sprawdzić, mam nadzieję, że znajdziesz swój wymarzony dom. Każda narodowość może kupić nieruchomość w Hiszpanii, nie ma problemu
        • olga.szwed Re: nieruchomości w Hiszpanii 27.02.23, 10:59
          www.confianz.pl/blog/
          • olga.szwed Re: nieruchomości w Hiszpanii 27.02.23, 11:02
            Na blogu www.confianz.pl/blog/ znajda Panstwo wszystkie informacje krok po kroku co trzeba zrobic jesli znajda juz Panstwo wymarzone mieszkanie lub dom w Hiszpanii
      • p.muzyka Re: nieruchomości w Hiszpanii 24.09.21, 17:12
        Spójrz na -> www.dreamproperty.pl/zakup-nieruchomosci-w-hiszpanii W mojej ocenie aktualne i napisane przystępnym językiem.
      • mieszkaniowy Re: nieruchomości w Hiszpanii 19.04.23, 22:50
        Osobiście, polecam kupić mieszkanie lub dom w Hiszpanii od dewelopera z pomocą polskiego pośrednika nieruchomości. Jedną z tak działających firm jestWymarzony Kwadrat
      • paweljablonski Re: nieruchomości w Hiszpanii 23.04.23, 21:57
        Jeśli chcesz mieć dobrze załatwione formalności, a nie orientujesz się w szczegółach to warto skorzystać z biura, które Cię pokieruje. Ja zadowolony jestem z polskiego biura Homepandora . Bardzo pomocna ekipa.
      • invpiotr Re: nieruchomości w Hiszpanii 19.05.23, 09:53
        Perla de la costa www.perladelacosta.com pomogą we wszystkim
        • kkastiel1290 Re: nieruchomości w Hiszpanii 05.11.25, 20:34
          invpiotr napisał:

> Perla de la costa www.perladelacosta.com pomogą we wszystkim

Zakup aparatów słuchowych w Hiszpanii
          Powiedz mi, czy kupiłeś nieruchomość w Hiszpanii? Planuję to teraz i z tego powodu kupiłem ją za pośrednictwem firmy Alicante Apartments na ich stronie internetowej. Jest tam kilka opinii, które warto znać. Jakie masz o nich zdanie? alicante-apartments.com/
      • anningare Re: nieruchomości w Hiszpanii 04.07.25, 02:37
        Sam niedawno przez to przechodziłem, więc mogę trochę podpowiedzieć. Zakup nieruchomości w Hiszpanii przez obywatela Polski jest w zasadzie dość prosty — nie ma szczególnych ograniczeń, trzeba tylko wyrobić numer NIE (identyfikacyjny numer obcokrajowca), a reszta formalności to już standardowe procedury notarialne i wpis do ksiąg.

Jeśli chodzi o regiony, to Costa Blanca, Murcja i Malaga to bardzo popularne miejsca wśród Polaków, więc znajdziesz tam sporo ofert i firm, które specjalizują się w obsłudze klientów z Polski.

Od siebie mogę polecić WTG Spain — to firma, która zajmuje się wyszukiwaniem i kompleksową obsługą zakupu nieruchomości w Hiszpanii, również z polskojęzyczną obsługą. Pomagają w formalnościach, załatwianiu NIE i mogą też doradzić w sprawie prawnika czy notariusza.

Powodzenia w szukaniu swojego kawałka słońca! Jak chcesz, mogę też opowiedzieć, jak wyglądał mój zakup krok po kroku.
      • gabolex Re: nieruchomości w Hiszpanii 23.05.26, 11:30
        W Hiszpanii jest ogromny problem ze współpracą z biurami nieruchomości... Bez względu na to, czy to polskie biuro, czy Hiszpańskie (lub inne). Prowizja za ich usługi jest ogromna (często 4,5-6% plus IVA) pobierana nawet przy zakupienie nieruchomości od dewelopera (wówczas biuro dostaje osobną prowizję od dewelopera). Natomiast zakup bez biura, zwłaszcza pierwszej nieruchomości, to dopiero droga pełna wybojów. Ze swojej strony mogę zarekomendować korzystanie z usług tzw. personal shopperów nieruchomości. To stosunkowo nowa usługa w Hiszpanii i przez to jeszcze niewiele osób ją świadczy. Przykładowo, jest taki gość jak Luis Aragon z Cudna Hiszpania SLU. To właśnie personal shopper nieruchomości - osoba, która pobiera ok. 3% prowizję od ceny którą wspólnie ustalicie jako budżet na nieruchomość, a dodatkowo jakiś procent z kwoty, którą uda mu się wytargować (czyli będzie mieć w tym interes, aby jednak uzyskać niższą kwotę niż jest wystawiona). To jeden plus, ale drugi - moim zdaniem istotniejszy - to fakt, że tacy specjaliści nie tylko opierają się na ofertach z Idealista czy Fotocasa, ale mają dojścia do ofert "spod lady". Wiedzą co się buduje lub będzie wkrótce budować w danym regionie, a także dzięki współpracy z różnymi biurami nieruchomości i przynależności do branżowych organizacji, mają bieżącą wiedzę na temat rynku nieruchomości. Skąd wiem? Bo niedawno miałam okazję korzystać z jego usług i jestem zaskoczona, jak może to funkcjonować dobrze, na bardzo niedobrze zorganizowanym rynku nieruchomości w Hiszpanii. Poza tym współpraca z personal shopperem nieruchomości ma jeszcze jeden plus, o którym można nie wiedzieć. Kiedy biuro nieruchomości po podpisaniu aktu notarialnego zostawia Cię z przepisaniem mediów samemu, to personal shopper nieruchomości pomaga je przepisać oraz - pomaga rozliczyć podatki w Hiszpanii, zarówno od zakupu nieruchomości, jak i podatek katastralny czy IRNR na druku Modelo 210. Także kończąc moją przydługą wiadomość - polecam poczytać i pogadać z różnymi personal shopperami nieruchomości i dwa razy zastanowić się, czy lepiej korzystać z usług biura nieruchomości czy jednak kogoś, kogo celem jest gra do tej samej bramki.
      • lidka-mm Re: nieruchomości w Hiszpanii 22.06.26, 08:26
        Polecam tripinvest. Wszystko przechodzi naprawdę sprawnie i bezproblemowo. Można im zaufać z papierkową robotą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka