Dodaj do ulubionych

LODOWATE RĘCE!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:54
dziewczyny ja mam na okrągło lodowate (nie zimne) ręce. Jeśli nawet je
ogrzeje np ciepłą wodą to w przeciągu minuty znowu robią się lodowate. Co
jest grane? Może jakieś witaminy powinnam brać?

dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: m. Re: LODOWATE RĘCE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:59
      ja mam lodowate nogi;]
      • adzi25 Re: LODOWATE RĘCE! 01.02.06, 20:20
        problem z krążeniem prawdopodobnie..ja też mam lodowate stopy-nawet latemsmile))
        przy okazji jakiejś wizyty możesz wspomniec o tym ogólnemu-ale nie wiem czy coś
        poradzi
    • joisana Re: LODOWATE RĘCE! 01.02.06, 21:15
      Współczuję i rozumiem, też tak mam, lekarze mówią taka uroda, nieszkodliwe ale
      uciążliwe, jednak z biegiem czasu moga ujawnić się bardziej niepokojące
      problemy wynikające z nieprawidłowego krążenia, bo to często pierwszy zwiastun,
      także wszystko przed nami.

A na przyszłośc bardzo proszę unikać pisania dużymi literami, oznaczają one
      krzyk i są niezgodne z regulaminem forum.
      • Gość: zielonooka przepraszam za duze litery :) IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.06, 23:19
        nieszkodliwe ale uciążliwe?? tzn że nic na to nie da się poradzić? może jakieś
        maści pomogą?

stopy też mam zimne ale zakładam bawełniane skarpety, na to zakopiańskie
        skarpety z owczej wełny i już jest mi ciepło... niestety, nie mogę sobie
        pozwolić na to żeby ciągle siedzieć w rękawiczkach smile
        • lilith76 Re: przepraszam za duze litery :) 02.02.06, 09:05
          też mam lodowate stopy i dłonie.
          od września do kwietnia nie wiem ile bym miała na sobie warstw odzienia jeśli
          one są nieosłonione, to trzęsę się z zimna (pocąc się od nadmiaru swetrów
          jednocześnie). też mi się wydaje, że lekarz nic nie poradzi.
          u mnie jak jest zimno dłonie przybierają barwę czerwonawo-sino-fioletową.
          w pracy czasem zakładam rękawiczki smile
        • joisana Re: przepraszam za duze litery :) 02.02.06, 09:13
          Obawiam się, że nie, to za mały objaw, aby lekarze przepisywali leki na poprawę
          krążenia, ale można spróbować specyfików ziołowych,np z miłorzębu , poprawiają
          krążenie, więc może coś zmienią. Nie wiem, nie próbowałam, przywykłam, chociaż
          zimą wygląda to upiornie, paznokcie mam sine jak nie przymierzając zwłoki wink)).
    • Gość: Ibelin Re: LODOWATE RĘCE! IP: 213.25.20.* 02.02.06, 09:20
      No właśnie. Ja nie tylko mam lodowate ręce i stopy, ale dodatkowo strasznie
      marznę - prawie zawsze jst mi zimno. Chodzę oczywiście ciepło ubrana ale to
      niw wystarcza. Mam niskie ciśnienie i to chyba jest powód. Dodam że z wagą to
      nie ma nic wspólnego. Jak ważyłam, 15 kilo więcej niz teraz (to było jakieś 10
      lat temu) marzałm dokładnie tak samo jak teraz.

Ogólnie jestem zdrowa, zrobiłam wszelkie mozliwe badania (morfologia w
      porządku, tarczyca zdrowa), żyje aktywnie - aerobik, rower latem, zimą
      gimanryka w basenie, konie.

I co mam zrobić. Pogodzic się z tym, że przez większą część roku czuje sie jak
      chodzące zwłoki.
      • Gość: zielonooka Re: LODOWATE RĘCE! IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.06, 12:24
        dziekuje za odpowiedzi, widzę że nie ja jedna mam taki problem sad

> Dodam że z wagą to nie ma nic wspólnego. Jak ważyłam, 15 kilo więcej niz
        > teraz (to było jakieś 10
        > lat temu) marzałm dokładnie tak samo jak teraz.

zauważyłam, że wśród moich koleżanek te najszczuplejsze (tzn naturalnie
        szczupłe, a nie wiecznie odchudzające się) najmniej marzną. To jest chyba
        spowodowane tym, że mają szybszą przemianę materii.
        • lilith76 Re: LODOWATE RĘCE! 02.02.06, 12:52
          kiedy miałam przemianę materii jak mysz polna, marzłam tak samo ja teraz kiedy
          mi zwolniło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka