bella43 21.11.07, 11:30 Witam!! Chcę zabudować balkon. Czy ktoś mógłby polecić dobrą firmę z Warszawy?? Dziękuje za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gunb Re: Zabudowa balkonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 16:46 A zgodę tzn. pozw. na bud. masz ? Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Zabudowa balkonu 28.11.07, 00:34 nie potrzeba żadnej zgody na zabudowę (to pewnie skrót myślowy: chodzi o zabudowe oknami suwanymi) na jesini zabudowalismy tak nasz balkon-logie zyskując 10m kw "werandy": połaczenie uporzadkowanego magazynu .in rowerów z katem na mały slolik i jak sie zrobi cieplej na leżankę :) jesli to cibie interesuję moge podac Ci kontakt do firmy z której jesteśmy zadowoleni (napisz maila bo tu zagladam sporadycznie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgoda Re: Zabudowa balkonu IP: *.chello.pl 28.11.07, 14:43 mam6lat napisała: > nie potrzeba żadnej zgody potrzeba, potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Zabudowa balkonu 28.11.07, 22:37 może się zaloguj - będziesz bardziej wiarygodny; o takie pozwolenie pytaliśmy w administracji - powiedziano nam, ze zabudowa oknami suwanymi nie jest trwałą - w związku z czym robimy ją bez konieczności starania się o zgodę budowlana; takie balkony robili nasi znajomi bez urzędowych ceregieli; natomiast chcąc powiekszyc kuchnie o czesc loggii i przesuwając ścianę z oknem kuchennym musimy miec zgode administracji, pozwolenie budowlane i projekt przygotowany przez architekta (sam projetk to koszt 1,5 tys zł) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 naprawdę chcesz zabudować balkon??? 29.11.07, 08:26 od razu przypomina mi się Ukraina i Rumunia z tamtejszymi blokami uprzstrzonymi podobna "tfurczością"... Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: naprawdę chcesz zabudować balkon??? 29.11.07, 23:33 wole mieę czyste szkoło i aluminium niz balkon upstrzony gołebimi odchodami; Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: naprawdę chcesz zabudować balkon??? 29.11.07, 23:35 na marginesie: powiekszenie kuchni i przesunięcie sciany moglismy wykonac jedynie w tym roku ze wzgledu na zaczynajace się wiosną ocieplanie bloku - wiec nie obawiaj nijak nie odsielibyśmy urody elewacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy Re: naprawdę chcesz zabudować balkon??? IP: *.pools.arcor-ip.net 10.12.07, 14:05 des4 napisał: > od razu przypomina mi się Ukraina i Rumunia z tamtejszymi blokami > uprzstrzonymi podobna "tfurczością"... Faktycznie pelno tam takiego syfu. U nas na osiedlach zreszta tez. To taki komunistyczny wynalazek na dodatkowy pokoik. Wyglada to ochydnie i buraczanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gunb Re: Zabudowa balkonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 19:05 mam6lat napisała: > o takie pozwolenie pytaliśmy w administracji - powiedziano nam, ze zabudowa > oknami suwanymi nie jest trwałą - w związku z czym robimy ją bez konieczności > starania się o zgodę budowlana; Bzdury ci w "administracji" naopowiadali. Nic dziwnego zresztą, bo siedzą tam zazwyczaj wyjatkowo niekompetentni dranie ... itd. :/ Na podstawie Art. 29. 1. Prawa budowlanego " Pozwolenia na budowę nie wymaga ..." i teraz podaj mi w którym rzekomo punkcie tego art. jest wymieniona "zabudowa logii lub balkonu" ? W żadnym ! A wszystko to, co nie jest wymienione w art.29.1 Prawa budowlanego wymaga pozwolenia na budowę, a więc projektu, oceny stanu techicznego, itd. Budowa, przebudowa balkonu, loggi też. Masz zwykłą samowolę budowlaną ... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAM6LAT Re: Zabudowa balkonu IP: *.chello.pl 14.12.07, 19:21 WIESZ, NIE JESTem znawca prawa - dlatego zwracam sie do osob, ktore znać się - na prawie budowlanym powinny; przestańs ie pienić! zanim wykonałam krok z zabudową - zapeniam ciebie, ze esteyczna i bezpieczną - wzrócilismy sie z mezem do administracji oraz architekta, ktory zajmuje sie naszym osiedlem; na marginesie na 20 pieter tylko 7 balkonów nie było zabudowanych - m.in nasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyton Re: Zabudowa balkonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 19:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=63403856&a=63441936 Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Zabudowa balkonu 16.12.07, 00:21 no to pójde do wiezienia...po 5 latach macierzyństwa nalezą mi się wakacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kun Re: Zabudowa balkonu IP: 195.90.102.* 16.12.07, 01:00 durne prawo, ale prawo gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33209,2220267.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyton Re: Zabudowa balkonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 10:34 mam6lat napisała: > no to pójde do wiezienia...po 5 latach macierzyństwa nalezą mi się wakacje ;) Podaj namiary, będę Ci paczki przysyłał ;))) Odpowiedz Link Zgłoś