Gość: nat IP: *.artcomp.waw.pl 26.11.07, 17:55 Czy ktos mial do czynienia z ta firma? bo wyglada bardzo w porzadku i sie zastanawiam nad ich oferta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pik212 Re: firma "Dworek Polski" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 16:20 Proponuję raczej Domy i Domki. www.domyidomki.com Budują zdecydowanie solidniej. Odpowiedz Link Zgłoś
modonia Re: firma "Dworek Polski" 29.11.07, 08:38 W pobliżu mojego miejsca pracy firma ta budowała osiedle domków jednorodzinnych. Wszyscy którzy obserwowali te poczynania twierdzili, że odstawiają straszną fuszerkę. Domki ładnie wyglądają na zewnątrz, ale budowane były byle jak. Nawet sami robotnicy którzy tam parcowali, twierdzili że oni tylko robią to, co zadysponuje kierownik budowy, ale sami w takim domu nie chcieliby mieszkać. Dlatego odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaostrowska Re: firma "Dworek Polski" 01.12.07, 19:21 hmmm, to widze ze nieciekawie... dzieki za wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzet Re: firma "Dworek Polski" IP: 195.205.237.* 04.01.08, 10:56 Nie zgadzam sie z taką opinią. Ja mieszkam w takim domu od dwóch lat i bardzo sobie chwalę. Wnerwiają mnie takie opinie nie poparte żadną wiedzą na ten temat. Ktoś coś usłyszał resztę zmyslił i opinia gotowa. Domy są solidnie wykonane, ciepłe, oszczędne w eksploatacji. ja mam dobre dośwuadczenie. Każdy ma swoją wolę i własny wybór, ale na litość nie piszcie opiniii nie mając pojęcia o przedmiocie. Pozdrawiam Marek Ziłkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik212 Re: firma "Dworek Polski" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 16:35 To nie są opinie wyssane z palca. Po 2 latach może jeszcze nie zauważyłeś usterek? Czy dokładnie wiesz jakie materiały zostały użyte i jak wykonano instalacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: firma "Dworek Polski" IP: 194.106.192.* 04.01.08, 21:22 Również mieszkam, 3-cią zimę i potwierdzam, jest ok. Dokładnie wiem z czego i jak jest zbudowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kongo Re: firma "Dworek Polski" IP: *.gprs.plus.pl 06.04.08, 20:44 Firma DP uzywa niestety coraz gorszych materialow, ale za krotki czas minal zeby ktos to odczul, domy sa z tzw. " patykow" czyli czesto za cienkich elemenow konstrukcyjnych, wykonastwo coraz bardziej niechlujne (duzo krzywizn, wydenc, ugiec konstrukcyjnych), wykonawca arogancki -nie przyjmuje zadnych konstruktywnych uwag, robi po swojemu z usmiechem jokera, byle szybciej. Nowatorstwo konstrukcyjne w ostatnich latach polegalo niestety glownie na obnizaniu kosztow-obecnie firma podjela sie ogromnej budowy w Iwicznej ktora jes ponad ich sily, zobaczymy jak to sie skonczy...obawiam sie ze zaplaca jakoscia. Firma nie udostepnia tez zadnych planow wykonanej instalacji-w przypadku awarii nie wiadomo jak sie do niej dostac. Nie lubia tez zadnych, nawet niewielkich zmian na potrzeby inwestora , wiec czesto po zakonczeniu dom wymaga przerobek, szczegolnie instalacyjnych. Raczkujacy inwestor czesto nie wie, ze pewne rzeczy decyduja sie na etapie stanu surowego a potem jest juz za pozno, bo DP nie pyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: firma "Dworek Polski" IP: *.mos.gov.pl 15.01.08, 09:40 Cieszy mnie Pana opinia o solidnosci Dworka Polskiego gdzy wlasnie z zona zdecydowalismy sie na zakup domku w osiedlu Krzywa Iwiczna (budowanym oczywiscie przez DP). W zwiazku z powyzszym mam pytanie: czy ktos moglby mi przyblizyc koszta utrzymania tego typu domu (w moi przypadku: ogrzewanie elektryczne, kominek z plaszczem wodnym, pow. ok 120 m2) Z gory dziekuje za info Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef Re: firma "Dworek Polski" IP: 212.87.241.* 19.01.08, 01:07 forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63314 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: firma "Dworek Polski" IP: 194.106.192.* 19.01.08, 22:34 Opalamy drewnem (płaszcz wodny). Grzałki nigdy nie włączaliśmy. W pierwszym roku spaliliśmy "kosmiczną ilość drewna" (było mokre i nie umieliśmy tego właściwie robić). Na sezon (wrzesień - marzec, dom 140m2) spalamy ok 10m3 grabu. Prąd ok 150 na miesiąc, 2 taryfy, terma włączana w taryfie nocnej. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kotnaplotek "Dworek Polski" w Garbatce k/ Złotoklosu 08.04.08, 22:14 mieszkańcy tego malutkiego osiedla w Garbatce w gminie lesznowola ,powiat piaseczyński nie narzekają na swoje domki. Jest ich tutaj 14 sztuk w sadzie jabłoniowym. Ale myślę ,że trzeba pojechać osobiscie na osiedle i się zapytać jak to wyglada po 3-4 latach eksploatacji. Jest forum mieszkańców Garbatki i okolic. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36380&w=73331248 Odpowiedz Link Zgłoś
montrealczyk Re: "Dworek Polski" w Garbatce k/ Złotoklosu 12.05.08, 06:48 Byłem tam przypadkowo w drodze do Młochowa i Rozalina. Rozmawiałem z rowerzystami . jak się okażało własciciele jednego z takich domków. bardzo chwalą te małe drewniane tanie domki ( były ). Na dużych działkach ok. 915 m2 . W sadzie. bardzo dużo osób pyta się o te domki i tą lokalizację. Przede wszystkim mały metraz domków około 115m2 + garaż. Drzewa w sadzie jabłoniowym kwitną. Wrażenie było duże. takie spokojne szczęśliwe osiedle. Zaletą jest ,że osiedle jest takie małe.Tanie grzanie w kominku. To wszyscy chwalą.Brakuje większego sklepu spożywczego w okolicy. Ale po drugiej stronie budują duże osiedle domków , segmenty i bliżniaki. A za ogrodzeniem Dworków następne siedle . Na pewno pojawi się i sklep. Nie narzekają na wykonawcę. Wręcz przeciwnie bardzo go chwalą. Nawet nie narzekają na codzienny dojazd do pracy w Warszawie i Piasecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotnaplotek W jakiej cenie obecnie są sprzedawane domki 08.04.08, 22:18 Dworków Polskich z działką ? Czy jest to porównywalne z domkami murowanymi. Ja się już obawaiam pożarów. Pokazali takie spalone domki w USA i się wystraszyłem. Spalili sie ludzie w nocy. Wolę murowane na 100 %. Odpowiedz Link Zgłoś
lena012 Re: firma "Dworek Polski" 16.04.08, 16:07 mieszka w ich domku już 4 latka, jest super, zadnych większych problemów, a jeśli juz coś prozaicznego się pojawiło, natychmiast poprawkowa ekipa dworka to naprawia, nie mam zastrzeżeń. dom jest zdrowy, tani w utrzymaniu (nawet bardzo, przy kominkowych ogrzewaniu. firma godna zaufania, świetnie nam się się współpracowało ma etapie budowy i teraz. są to domy dla wyjątkowych ludzi, wyznających podobne warości, i tacy też głównie się w nich osiedlają. Przyjemnie jest życ na takim osiedlu, pośród wspaniałych ludzi, z którymi spędza się wolny czas. a ci co wybierają murowane domy bez duszy niech nie zmienieją zdania, nie chcemy ich pośród nas. Odpowiedz Link Zgłoś
nakuj Re: firma "Dworek Polski" 22.04.08, 11:18 architektura bardzo ładna dla oka. Sympatyczne. A jaka cena takiego małego domku ? Odpowiedz Link Zgłoś