Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak wybrać wiertarkę

IP: 217.96.36.* 12.08.03, 15:23
    Wydaje się jednak, że wiertarki tanie będą służyć dobrze
    majsterkowiczowi. A więc jeśli kupię wiertarkę za 70 zł z
    gwarancją na 2 lata to cyba lepiej niż kupić BOSHA za 300 zł.
    Gdy tak naprawdę używam wiertarkę 2-3 razy w miesiącu.
    Jestem za tanimi elektronarzędziami
    Obserwuj wątek
      • Gość: Bartek_1978 Re: Jak wybrać wiertarkę IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.10.03, 21:42
        A mi się wydaje, że Ci się tylko tak wydaje ;)
      • Gość: ji Profesjonalna wypowiedz na temat amatorskiego... IP: 62.29.248.* 04.10.03, 15:45
        ... zakupu :-)

Wiesz dlaczego producenci daja gwarancje na 2, 3 lub nawet wiecej lat?
        Poniewaz przecietny uzytkownik (potwierdzone badaniami) uzywa 5 wiertarke przez
        5 minut w roku.

> Gdy tak naprawdę używam wiertarkę 2-3 razy w miesiącu.

Juz to widze :-) Co Ty instalatorem jestes?
        No chyba ze jestes przecietnym polakiem z filmu Koterskiego ktory lubi sobie
        powiercic dziurki .... szczegolnie wtedy gdy sasiedzi spia.

Na powaznie:
        Wiertarka musi miec regulacje obrotow, udar, prawe i lewe obroty i dobrze by
        bylo by miala sprzeglo (opcja wkretarki).
        • Gość: radio Re: Profesjonalna wypowiedz na temat amatorskiego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 17:36
          a mnie sie wydaje ze najlepszre wiertarki są na prąd
          • Gość: anonim Zawsze może być kłopot ... IP: 194.9.223.* 06.10.03, 09:15
            Kupujesz tani sprzęt, używasz dgo raz na 2 misiące. I jest OK.

Nagle zona każe ci przykręcić lustro, zaczynasz wiercić a tu nagle pada chwyt
            wiertła i "roztrajbuje" całą dziurę.

Albo w czasie wiercenia w niedzielę dziurek pod nowe szafki wiertarka pada. No
            i co, masz 3 letnią gwarancję, oddajesz do serwisu, czekasz tak około 2-3
            tygodnie. Przez ten czas albo szafki stoją na podłodze, albo kupujesz następną
            wiertarkę...

Dlatego należy się zastanowić nad zakupem taniego sprzętu. Sprzęt markowy,
            trochę droższy, właściwie się nie psuje, oczywiście jeśli się go używa zgodnie
            z regułami.
            • Gość: Janek Re: Zawsze może być kłopot ... IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.03, 15:34
              Jedna wiertarka wchodzi do betonu jak do masla,a inna sie meczysz,przegrzewasz wiertla i sie denerwujesz.
              • Gość: Jarek Re: Zawsze może być kłopot ... IP: 2.5.STABLE* / 217.153.88.* 06.10.03, 16:05
                Jeśli potrzebujesz wiertarkę do betonu - takiej szukaj. I tyle.
                • Gość: anonim Re: Zawsze może być kłopot ... IP: 194.9.223.* 07.10.03, 09:20
                  Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Jeśli potrzebujesz wiertarkę do betonu - takiej szukaj. I tyle.

Tak

Polecam majsterkowiczowi niedzielnemu aby kupił sobie:
                  - tanią wiertarkę do betonu, najlepiej udar pneumatyczny - ale TANI!!
                  - tanią wiertarkę do drewna
                  - tanią wiertarkę do metalu
                  - tanią wiertarkę do plastiku
                  - tanią wiertarkę do glazury
                  - tanią wiertarkę do ....

A ja wolę jedną a porządną - i to niekoniecznie Boscha z Auchan czy
                  Black&Decker z Praktiker'a - polecam Metabo, Hilti, DeWalt lub Makita

• Gość: anonim Re: Zawsze może być kłopot ... IP: 194.9.223.* 07.10.03, 09:27
                    Zpomniałem dodać, ja też jestem niedzielnym majsterkowiczem i w dodatku
                    większość rzeczy robię Dremelem (orócz wiercenia dużych otworów lub w ścianach,
                    glazurze i terakocie)
                  • Gość: Jarek Re: Zawsze może być kłopot ... IP: 2.5.STABLE* / 217.153.88.* 07.10.03, 12:57
                    Trochę źle mnie zrozumiałeś. Właśnie o to mi chodziło: jedna a taka, która
                    będzie odpowiednia do potrzeb. Jeśli majsterkowicz dużo dłubie w drobiazgach to
                    dremel, jeśli lubi drewno to jakaś 500W (zielony bosh np.). Jeśli najczęściej
                    wierci w betonie - młotek.
                    Osobiście (jako amator) mam w domu 500W Bosha, młotowiertarkę Einhell oraz
                    malutką grawerską firmy nieokreślonej. Przy czym zaczynałem od tej boshki,
                    kolejne dokupowałem dopiero wtedy kiedy stwierdzałem, że ona do czegośtam nie
                    wystacza, a owo cośtam zdarza mi się wiercic na tyle często, ze zakup będzie
                    miał sens.

• Gość: adamo Re: Zawsze może być kłopot ... IP: *.batek.pl 08.10.03, 15:55
                      Ja mam kilkuletniego zielonego Black&Deckera 800W z zaciskiem
                      szybkomocującym. Majsterkuję nim i w mieszkaniu, które
                      remontowałem, i w domu u mamy i teściów, a czasem i w pracy mi
                      się przydawała. I jest naprawdę świetna, z własnego
                      doświadczenia polecam jednak zainwestowanie w uznaną markę, a
                      nie marketowe promocje na chłam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka