Gość: anja IP: *.chelm.mm.pl 25.03.08, 20:10 Witam.Mam prośbę o opinie na temat tego projektu.Co o nim sądzicie?Jakie wady?Z góry dziękuję! www.extradom.pl/projekt-domu-LIBRA-ID-3212.html?typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&strona= Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 21:42 To co widać od razu z układu pomieszczeń parteru...w kuchni bardzo skromny ciąg szafek i brak wentylacji. Odpowiedz Link Zgłoś
al9 okropny gargamel 26.03.08, 17:00 brak drugiej łazienki (na dole tylko wc) bryła namalowana w disneyowski sposób... straszny gargamel dosłownie wygląda jak z bajki w dodatku kiepskiej... gratuluję bezguscia proponuję przełożyć budowę, kupić parę książek, zatrudnić architekta i przyjąć do wiadomości że samo zainteresowanie tym projektem jest juz kompromitujące.... nie mieć gustu to nie wstyd, gorzej tego nie wiedzieć... naprawdę radzę życzliwie... Pozdr al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: okropny gargamel IP: *.komputersat.pl 02.07.11, 15:14 Okropny to jest poziom twojej kultury osobistej. Tobie się nie podoba ale to już mnie nie interere, proponuje się doinformować, bo jednak w tym projekcie są dwie łazienki ale może masz problem ze wzrokiem- cóż okularki. Druga sprawa gust każdy ma inny i ma do tego prawo , ale kulturę powinien mieć każdy. Bezguście wzbudza twoja wypowiedź Gratulacje poziom jak u przedszkolaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajlah Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 17:42 No niestety, muszę się zgodzić z al9, chociaż nie w tak "brutalnej" formie:) Z dobrą architekturą niewiele ma "toto" wspólnego, ale z obowiązującą modą (wśród ludzi o niewyrafinowanych gustach) jak najbardziej: lukarny na każdej stronie, wykusze gdzie tylko można i zero funkcjonalności:) Rób jak chcesz, ale ja stawiałabym na klasykę i super extra materiały wykończeniowe, zamiast tracić kasę na wycudowany do granic możliwowści dach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: 82.160.162.* 26.03.08, 19:16 Widziałam już wybudowaną librę,/bo początkowo do niej się przymierzaliśmy/ ale po oglądnięciu już wybudowanej to zaraz zrezygnowaliśmy. Wybraliśmy rodendrona5 i jesteśmy bardzo zadowoleni. Domek jest bardzo fajny i funkcjonalny. Każdy kto przyjeżdża oglądnąć to jest zachwycony. Libry nie radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BO2 Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.lomza.mm.pl 05.04.08, 17:43 Witam właśnie czytam opinie na temat projektu LIBRA.Właśnie przymierzam się do budowania tego domu jak każdy tak i ja jestem pewna obaw. Mi osobiście bardzo się podoba.Oczywiście nie obyło się bez dużych poprawek w środku.Wygląd domu jak z bajki. Dom a zwłaszcza dach do wykonania do najtańszych nie należy. Widziałam już pobudowaną librę w mojej okolicy prezentuje się okazale. Ja buduję podpiwniczony dom.Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia173 Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: 195.205.199.* 13.01.09, 21:51 Mi też bardzo podoba się ten projekt i również myślę o podpiwniczeniu. Jeśli możesz to wyślij adres na naszą pocztę gosia.h3@wp.pl ;) bardzo chętnie obejżelibyśmy ten dom z piwnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gxs5 Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.04.08, 09:40 Mam do sprzedania projekt domu LIBRA z pracowni "Dobre domy", jeśli ktoś będzie zainteresowany to proszę o maila na adres gxs5@gazeta.pl Cena jaka mnie interesuje to 1300zł. Projekt jest kompletny, czysty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaskier Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.am.wroc.pl 09.04.08, 14:40 My zdecydowaliśmy się na Rosę www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/rosa/ Oczywiście z kilkoma poprawkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
al9 rosa i libra w jednym stały domu 09.04.08, 16:04 oba zwei totalne bezguścia nigdy nie zrozumiem ludzi budujących za setki tysięcy złotych dom i oszczędzających ułamek wartości inwestycji na projekcie... al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iusta Re: rosa i libra w jednym stały domu IP: *.chello.pl 06.11.08, 23:22 Z tego co widze to niejaki "al" reprezentuje chyba korporacje architektow. Moze domy z gotowych projektow do wyszukanych nie naleza, ale pozwalaja "Kowalskim" rozpoczac budowe bez ponoszenia chorych kosztow na unikatowy projekt. Zaoszczedzone pieniadze lepiej zainwestowac na wystroj wnetrza, bo dom to tak naprawde jego wnmetrze a jak ktos sie chce wypiac przed calym swiatem, bo ma problem z wlasnym ego to niech buli kase na jakas pracownie architektoniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nestor Re: rosa i libra w jednym stały domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 10:54 gargamel to ty samozwańczy architekcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forbin Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.aster.pl 09.04.08, 16:33 dom nie jak z bajki tylko jak z jakiegoś koszmaru, współczuję gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butynski Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 18:20 No i są opinie ! Ładny , brzydki ,piękny ,paskudny .Widać ,że nie to ładne co ładne tylko co się komu podoba . Na każdy projekt otrzymasz zawsze skrajne opinie więc takie pytanie pozbawione jest sensu .Buduj jak Ci się nie spodoba to sprzedasz - i tak zarobisz i to dobrze !! Pierwszy dom buduje się dla wroga ! Drugi dla przyjaciela ! Trzeci dla siebie ! Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 18:49 Gość portalu: butynski napisał(a): > No i są opinie ! Ładny , brzydki ,piękny ,paskudny .Widać ,że nie to ładne co ładne tylko co się komu podoba . Na każdy projekt otrzymasz zawsze skrajne > opinie więc takie pytanie pozbawione jest sensu .Buduj jak Ci się nie spodoba to sprzedasz - i tak zarobisz i to dobrze !! Pewnie, że co człowiek to inna opinia, ale skoro ludzie pytają to dlaczego nie doradzić? Dlaczego nie doradzić, jeśli najczęściej pytają nie o wygląd a o funkcjonalność. Stwierdzenie "buduj, potem sprzedasz" to zupełne nieporozumienie- budowa domu bardzo często w oparciu o kredyt na wiele lat to poważna inwestycja. Jeśli ktoś decyduje się na budowę nie zakłada, że jeśli efekt końcowy będzie daleki od jego wyobrażenia sprzeda dom. Pierwszy dom buduje się dla wroga ! > Drugi dla przyjaciela ! Trzeci dla siebie ! To powyżej to jeszcze głupsza teza. bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butynski Re:do "k" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 15:46 Dla ciebie to może głupie tezy - dla mnie nie .A jaki wniosek wyciągniesz jeśli tyle samo opinii będzie ,że funkcjonalny i tyle samo ,że nie funkcjonalny .Aha i dlaczego twierdzisz ,że dla wszystkich budowa domu to życiowa decyzja i opiera się na kredytach - nie oceniaj wszystkich swoją miarą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.09.08, 13:04 O gustach nie należy dyskutować. Można natomiast porozmawiac o formie udzielania "porad".Ciekawa jestem domów domorosłych architektów. posiadaczka "Libry" Odpowiedz Link Zgłoś
al9 Re: dom "Libra"-prośba o opinie 04.09.08, 13:10 Ciekawa jestem domów domorosłych architektów. posiadaczka "Libry" ------ a my Twojego domu ciekawi nie jesteśmy znamy go a sami - nie oszczędzaliśmy bez sensu na indywidualnym projekcie... al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 butynski ty sie lecz IP: *.teleton.pl 10.04.08, 10:43 .Buduj jak Ci się nie spodoba t > o > sprzedasz - i tak zarobisz i to dobrze ----------- jasne a że inni przez sto lat będą się musieli patrzeć na ohydny dom - masz juz w dupie... brawo dlatego właśnieże świat jest pełen butyńskich mieszkamy w brzydkim kraju... al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butynski Re:tobie już lekarz nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 15:39 Tyś już kiedyś baranie al9 obiecywał ,że spadasz z tego forum tak więc spadaj i swoimi radami nie katuj ludzi i nie wyzywaj od "bezguści " - POŚREDNICZYNO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 no jasne butynski. pokazałes swoją twarz IP: *.teleton.pl 10.04.08, 16:35 mam piękny zawód dzięki niemu stać mnie na architekta, który zaprojektował mi dom al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 a co spadania butynski IP: *.teleton.pl 10.04.08, 16:37 to możesz mnie cmoknąć w pompkę to tak samo moje forum jak i twoje będę tu sobie często zaglądał i obserwował twoje popłuczyny :-)) al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butynski Re: a co spadania butynski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 21:52 Widzę ,że zabolało ! Posłużyłem się tylko twoim językiem .Poczytaj swoje wcześniejsze odpowiedzi i rady .A co do " cmokania w pompkę " - wyznacz miejsce i termin może się da zrobić ( tylko zabierz kwiaty i świece będzie romantycznie ). Odpowiedz Link Zgłoś
al9 butynski no no no 12.04.08, 09:41 A co do " cmokania w pompkę " - wyznacz miejsce i termin może się da zrobić ( tylko zabierz kwiaty i świece będzie romantycznie ). -------- łał :-) to mnie zaskoczyłeś... muszę na Ciebie spojrzec z innej strony :-) brawo za poczucie humoru zaimponowałeś mi zatem butyński - przepraszam za moje wojownicze tony wcześniej al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butynski Re: butynski no no no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 16:22 Nie ma sprawy nie gniewam się ! Zapomnij również o moich inwektywach pod Twoim adresem - wcale nie mam o Tobie złego zdania a przyznam Ci szczerze ,że Twoje rady czasami nawet mi się przydawały a chwile w....ienia miewa przecież każdy z nas . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: butynski no no no IP: *.timplus.net 07.11.08, 09:33 Sama jestem na etapie poszukiwań "idealnego" projektu. Takiego nie ma! Popatrz na swoją działkę, na zabudowę wokół, przecież to musi współgrać. Przeciez nie można wybudować góralskiej chaty gdzieś pomiędzy murowanymi bliźniakami;) A tak na poważnie.... Dom sprawia wrażenie strasznie zimnego, pomimo fantazyjnego wyglądu. Wszędzie mury i mury, żadnej lekkości. Murki, mureczki, schody, schodki i schodunie, murowane zakamarki i schowki jak dla dzieci bawiących się w chowanego (to o wygladzie zewnętrznym, który jest nie mniej ważny jak funkcjonalnośc wnętrza). Wnętrze można przeprojektować, dopasować do swoich potrzeb, ale na zewnątrz nie poszlajesz.... Ja nie pobudowałabym takiego domu. Uwagi al9, może troche w brutalny sposób przekazywane, sa baaardzo trafne. To stary wyjadacz i wie "co jest grane". Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: butynski no no no IP: 109.79.88.* 03.01.10, 21:10 ja mam libre jestem bardzo zadowolony tylko troche trzeba zmienic parter jak chcemy dwie lazienki a poprostu zle opinie to tylko zazdrosc bo z tego co czytalem to nikt z tych osub niema libry pa fagasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka zobaczcie IP- kilka pseudonimów te same.. i ten Al IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 22:00 Witaj my zaczynamy właśnie budowe domku podobnego do libry ale nam sie wydaje że opałek jest bardziej funkcjonalny jeszcze kilka zmian było i jest super: pprojekt.pl/projekt278-opalek_2g.html A co do opini to wiele razy powtarza sie to samo IP ta sama osoba pisze jako przeciwnik tego domu a zaraz odpiosuje jako zwolennik nawt cytując swoje po[rzednie wpisy ,a al każdego chce z błotem mieszać także sie nie przejmuj.Każdy buduje taki domek na jaki go stać i jaki sobie wymarzył i jeśli warunki zabudowy w danej miejscowościgo dopuszczają to jak najbardziej niech nawt będzie 20 libr stało to nic nikomu do tego,ci co wymyślaja jakieś typu nowoczesnego 4 ściany i dach a w środku tylko fotel i tv na ścianie a jak wejdziesz to nic tylko echo słychać to jest dom? nie dziękuje ma być miły i przytulny i jak ci sie taki podoba to sie na niego decyduj a nie pytaj bo jak widzisz sami.... inteligentni nowocześni ludzie tu siedzą niestety i zaśmiecają forum taka jest prawda niestety. Mam nadziejeż że znajdziesz swój wymazony domek jeśli to jest Libra to gratuluje i się nieprzejmuj głupimi docinkami.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALWA Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 17:35 Do forbin: To ty jestes beznadziejny!!! Nie stac cie na dom wiec sie nie wypowaiadaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solange Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: 83.168.106.* 18.12.08, 13:54 anja napisała: Witam.Mam prośbę o opinie na temat tego projektu.Co o nim sądzicie?Jakie wady?Z góry dziękuję! Otóż: wadą dla mnie jest cały ten projekt. Taki pospolity gargamel. 1.Jedna łazienka u góry-wolałabym główną sypialnię z osobną łazienką. 2.Przede wszystkim to, że jest piętrowy.Nienawidzę schodów. Mam teraz dwuzpoziomowe mieszkanie, w planach budowa domu - na pewno będzie parterowy. 3. Po co te balkoniki skoro masz ogród(ogródek) w każdym bądź razie na pewno trochę działki wokół. 4.Garaż na jeden samochód - dla mnie nie do przyjęcia. 5.Mała kuchnia - nieustawna. Poza tym wolałabym gdyby była od frontu. 6.Nie lubię okien połaciowych- zwłaszcza takich przez które nie można wyjrzeć na zewnątrz. Skosy są bleeee.Ale jeszcze bardziej nie lubię lukarn. Na razie to tyle co JA MYŚLĘ O TYM PROJEKCIE. :-))) Ale ważne że Tobie się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: 94.254.184.* 06.02.09, 23:28 Stary jesteś cały na fee proponuję Ci ziemiankę napewno będziesz zadowolony.Widziałem Librę i z całą stanowczościa każdemu polecam ten projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: 193.42.154.* 15.03.09, 16:32 czytając forum załamałem się , al9=dno,jak można w taki idiotyczny sposób sie wypowiadac - normalne chamstwo. Każdy buduje taki dom jak mu się podoba i to jego sprawa. Chętnie bym z niejednym "doradca" podyskutowal "na żywo' Ciekawe czy jak będa mniej anonimowi też bedą tacy elokwentni i odważni (gargamel, bezguście itp.) Sami jesteście bezguście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.09, 16:47 My mamy Librę i pokilku poprawkach wyszedł funkcjonalny i śliczny domek. Fakt dach pochłonął troszkę kasy ze względu na lukarny ale wszystko do przejścia. Warto zainwestować i cieszyć się swoim wymarzonym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLAUDIA Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.bb.sky.com 17.08.09, 19:41 WITAM GOSIU.MY JESTESMY W TRAKCIE BUDOWANIA LIBRY I CHCIELIBYSMY SIE DOWIADZIEC JAKIE ZMIANY WPROWADZILAS,BO TEZ SIE ZASTANAWIAMY NAD PRZEROBKAMI.MOZE MOGLABYS COS DORADZIC.DZIEKUJE KLAUDIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.09, 19:34 Klauduś 767699 zapraszam na gg, bo sporo opowiadania i na forum na stronie muratora- bardzo dużo tam na temat budowy libry. Pozdrawiam i powodzenia w budowie pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość :) Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.kielce.net.pl 24.02.10, 14:16 Witam Też mamy Librę, jeszcze cieplutką, ale zamieszkałą i mieszka się... wspaniale. Jak większość na forum wspominała - poprawki wręcz konieczne, ale myślę, ze nie ma projektu idealnego, każdy chce go przerobić na bardziej swój :) My podpiwniczyliśmy dom, w miejsce garazu przenieśliśmy kuchnię, a dawna kuchnia powiększyła salon. Łazienka na dole może duża nie jest (na pewno większa niż w blokach), prysznic się zmieścił :) Myślę, że gdybym jeszcze raz budowała tez byłaby to LIBRA. Zdarza się, że ktoś krytykuje wygląd mojego domku, ale przeważnie są to osoby, które wcale nie mają własnego, albo mają przysłowiową "lepiankę" - AL - czy Ty nie jesteś jednym z nich??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.mofnet.gov.pl 20.07.10, 14:52 jak ciebie czytam to myślę że ty jestes jedno wielkie BLE - i chodzące bezguście - nie wszystko ładne co się świeci i błyszczy pamiętaj Odpowiedz Link Zgłoś
turbodymomann Re: dom "Libra"-prośba o opinie 05.01.10, 19:49 Bardzo ładnie się prezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: dom "Libra"-prośba o opinie IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.10, 12:49 wszystko w temacie tutaj www.wnieruchomosciach.pl www.wnieruchomosciach.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anulka1107 Re: dom "Libra"-prośba o opinie 01.03.11, 21:43 A ja uważam,że każdy buduje taki dom,jaki mu się podoba.Jeśli podoba się komuś Libra i właśnie w takim domku chce mieszkać,to czemu ma go nie budować??Nie rozumiem czemu trzeba zaraz obrzucać błotem kogoś tylko dlatego,że wybrał dom,który komuś się nie przypadł do gustu!!! A jeśli chodzi o indywidualne projekty - to przypominam,że żyjemy w Polsce,gdzie zarobki są śmieszne a ceny wszystkiego wygórowane wiec rzadko kogo stać na taki luksus. Odpowiedz Link Zgłoś