Gość: KingsX IP: 217.116.98.* 11.09.03, 13:12 Relaksowa - czy ktoś odbiera tam mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Irka Re: Relaksowa IP: 156.106.204.* 12.09.03, 12:06 Gość portalu: KingsX napisał(a): > Relaksowa - czy ktoś odbiera tam mieszkanie Witam, Odbieram mieszkanie 26 wrzesnia (SBM-Merkury). Myślę,że wszystko będzie OK. Czy Ty też odbierasz mieszkanie z tej spółdielni? Jeśli tak tobędziemy sasiadami. Pozdrawiam Irka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KingsX Re: Relaksowa IP: *.centertel.pl 12.09.03, 12:20 Gość portalu: Irka napisał(a): > Gość portalu: KingsX napisał(a): > > > Relaksowa - czy ktoś odbiera tam mieszkanie > Witam, > Odbieram mieszkanie 26 wrzesnia (SBM-Merkury). Myślę,że wszystko będzie OK. Czy > > Ty też odbierasz mieszkanie z tej spółdielni? Jeśli tak tobędziemy sasiadami. > Pozdrawiam > Irka A już straciłem nadzieję i myślałem że sam tam będe mieszkał. Ja odbieram 22 w poniedziałek, grunt to dobrze zacząć tydzień w nowym mieszkaniu. Nie wiem tylko czy zabrać ze sobą fachowca a ten nie przyjdzie za darmo czy liczyć na brak usterek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Relaksowa IP: 156.106.204.* 12.09.03, 12:38 Gość portalu: KingsX napisał(a): > Nie wiem tylko czy zabrać ze sobą fachowca a ten nie przyjdzie za > darmo czy liczyć na brak usterek. > Pozdrawiam Ja będę odbierała bez fachowca. Liczę na to, że wszystko będzie OK. Oczywiście zamierzam sprawdzić okna, wentylację i czy wszystko zrobili zgodnie z moim projektem. Część rzeczy sprawdziłam już wcześniej i usterki, które zauwazyłam zostały już usunięte, ale były to naprawdę drobiazgi. Ogólnie mieszkanie jest dobrze wykonane. Napisz jakie będą twoje uwagi po odbiorze to może z nich skorzystam. Niestety nie bardzo mam czas aby zainteresować się "fachowcem" bo jestem w podróży służbowej i wracam do Warszawy dopiero 20 września. Ale znajomi, którzy mieszkają na ul. Zaruby (ta sama spółdzielnia i ten sam wykonawca)mówili, że można sobie podarować "fachowca". Pozdrawiam Irka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KingsX Re: Relaksowa IP: *.centertel.pl 12.09.03, 13:09 Gość portalu: Irka napisał(a): > Gość portalu: KingsX napisał(a): > > > Nie wiem tylko czy zabrać ze sobą fachowca a ten nie przyjdzie za > > darmo czy liczyć na brak usterek. > > Pozdrawiam > > Ja będę odbierała bez fachowca. Liczę na to, że wszystko będzie OK. Oczywiście > > zamierzam sprawdzić okna, wentylację i czy wszystko zrobili zgodnie z moim > projektem. Część rzeczy sprawdziłam już wcześniej i usterki, które zauwazyłam > zostały już usunięte, ale były to naprawdę drobiazgi. Ogólnie mieszkanie jest > dobrze wykonane. Napisz jakie będą twoje uwagi po odbiorze to może z nich > skorzystam. Niestety nie bardzo mam czas aby zainteresować się "fachowcem" bo > jestem w podróży służbowej i wracam do Warszawy dopiero 20 września. Ale > znajomi, którzy mieszkają na ul. Zaruby (ta sama spółdzielnia i ten sam > wykonawca)mówili, że można sobie podarować "fachowca". > Pozdrawiam > Irka No właśnie moi znajomi z Zaruby (może Ci sami) też nie narzekali na jakość a jeszcze im zwrócili część wpłaconych pieniędzy po rozliczeniu inwestycji. Od miesiąca obserwuję listy dyskusyjne ale jakoś nikt się nie wypowiadał na temat Merkurego. W większości przypadków ludzie narzekają więc to chyba dobrze, że nie ma wpisów ale przynajmniej sąsiadów by się poznało. Ja w swoim mieszkaniu byłem raz, jeszcze leżał śnieg i było bardzo zimno. Od tamtej pory dużo się zmieniło, z chęcią odwiedził bym mieszkanie przed odbiorem. Do projektów nie wprowadzałem zmian i mam nadzieję, że firma też nie wprowadziła. W Warszawie same korki i demonstracje, nie warto się śpieszyć z powrotem. Ja wyjeżdżam na grzyby. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Relaksowa IP: 156.106.204.* 12.09.03, 13:18 Gość portalu: KingsX napisał(a): > Ja wyjeżdżam na grzyby. Życzę udanego grzybobrania. Pozdrawiam Irka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KingsX Re: Relaksowa IP: *.centertel.pl 12.09.03, 13:30 Gość portalu: Irka napisał(a): > Gość portalu: KingsX napisał(a): > > > Ja wyjeżdżam na grzyby. > > Życzę udanego grzybobrania. > Pozdrawiam > Irka A ja owocnej podróży służbowej. Zbiorami pochwalę się jeśli tylko będzie czym. Miłego weeeekendu, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś