Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: 217.116.98.* 11.09.03, 13:12
    Relaksowa - czy ktoś odbiera tam mieszkanie
    Obserwuj wątek
      • Gość: Irka Re: Relaksowa IP: 156.106.204.* 12.09.03, 12:06
        Gość portalu: KingsX napisał(a):

> Relaksowa - czy ktoś odbiera tam mieszkanie
        Witam,
        Odbieram mieszkanie 26 wrzesnia (SBM-Merkury). Myślę,że wszystko będzie OK. Czy
        Ty też odbierasz mieszkanie z tej spółdielni? Jeśli tak tobędziemy sasiadami.
        Pozdrawiam
        Irka
        • Gość: KingsX Re: Relaksowa IP: *.centertel.pl 12.09.03, 12:20
          Gość portalu: Irka napisał(a):

> Gość portalu: KingsX napisał(a):
          >
          > > Relaksowa - czy ktoś odbiera tam mieszkanie
          > Witam,
          > Odbieram mieszkanie 26 wrzesnia (SBM-Merkury). Myślę,że wszystko będzie OK.
          Czy
          >
          > Ty też odbierasz mieszkanie z tej spółdielni? Jeśli tak tobędziemy sasiadami.
          > Pozdrawiam
          > Irka

A już straciłem nadzieję i myślałem że sam tam będe mieszkał.
          Ja odbieram 22 w poniedziałek, grunt to dobrze zacząć tydzień w nowym
          mieszkaniu. Nie wiem tylko czy zabrać ze sobą fachowca a ten nie przyjdzie za
          darmo czy liczyć na brak usterek.
          Pozdrawiam
          • Gość: Irka Re: Relaksowa IP: 156.106.204.* 12.09.03, 12:38

> Nie wiem tylko czy zabrać ze sobą fachowca a ten nie przyjdzie za
            > darmo czy liczyć na brak usterek.
            > Pozdrawiam

Ja będę odbierała bez fachowca. Liczę na to, że wszystko będzie OK. Oczywiście
            zamierzam sprawdzić okna, wentylację i czy wszystko zrobili zgodnie z moim
            projektem. Część rzeczy sprawdziłam już wcześniej i usterki, które zauwazyłam
            zostały już usunięte, ale były to naprawdę drobiazgi. Ogólnie mieszkanie jest
            dobrze wykonane. Napisz jakie będą twoje uwagi po odbiorze to może z nich
            skorzystam. Niestety nie bardzo mam czas aby zainteresować się "fachowcem" bo
            jestem w podróży służbowej i wracam do Warszawy dopiero 20 września. Ale
            znajomi, którzy mieszkają na ul. Zaruby (ta sama spółdzielnia i ten sam
            wykonawca)mówili, że można sobie podarować "fachowca".
            Pozdrawiam
            Irka
            • Gość: KingsX Re: Relaksowa IP: *.centertel.pl 12.09.03, 13:09

>
              > > Nie wiem tylko czy zabrać ze sobą fachowca a ten nie przyjdzie za
              > > darmo czy liczyć na brak usterek.
              > > Pozdrawiam
              >
              > Ja będę odbierała bez fachowca. Liczę na to, że wszystko będzie OK.
              Oczywiście
              >
              > zamierzam sprawdzić okna, wentylację i czy wszystko zrobili zgodnie z moim
              > projektem. Część rzeczy sprawdziłam już wcześniej i usterki, które
              zauwazyłam
              > zostały już usunięte, ale były to naprawdę drobiazgi. Ogólnie mieszkanie jest
              > dobrze wykonane. Napisz jakie będą twoje uwagi po odbiorze to może z nich
              > skorzystam. Niestety nie bardzo mam czas aby zainteresować się "fachowcem" bo
              > jestem w podróży służbowej i wracam do Warszawy dopiero 20 września. Ale
              > znajomi, którzy mieszkają na ul. Zaruby (ta sama spółdzielnia i ten sam
              > wykonawca)mówili, że można sobie podarować "fachowca".
              > Pozdrawiam
              > Irka
              No właśnie moi znajomi z Zaruby (może Ci sami) też nie narzekali na jakość a
              jeszcze im zwrócili część wpłaconych pieniędzy po rozliczeniu inwestycji. Od
              miesiąca obserwuję listy dyskusyjne ale jakoś nikt się nie wypowiadał na temat
              Merkurego. W większości przypadków ludzie narzekają więc to chyba dobrze, że
              nie ma wpisów ale przynajmniej sąsiadów by się poznało. Ja w swoim mieszkaniu
              byłem raz, jeszcze leżał śnieg i było bardzo zimno. Od tamtej pory dużo się
              zmieniło, z chęcią odwiedził bym mieszkanie przed odbiorem. Do projektów nie
              wprowadzałem zmian i mam nadzieję, że firma też nie wprowadziła.
              W Warszawie same korki i demonstracje, nie warto się śpieszyć z powrotem.
              Ja wyjeżdżam na grzyby.

Pozdrawiam,
              • Gość: Irka Re: Relaksowa IP: 156.106.204.* 12.09.03, 13:18

> Ja wyjeżdżam na grzyby.

Życzę udanego grzybobrania.
                Pozdrawiam
                Irka
                • Gość: KingsX Re: Relaksowa IP: *.centertel.pl 12.09.03, 13:30

>
                  > > Ja wyjeżdżam na grzyby.
                  >
                  > Życzę udanego grzybobrania.
                  > Pozdrawiam
                  > Irka

A ja owocnej podróży służbowej. Zbiorami pochwalę się jeśli tylko będzie czym.
                  Miłego weeeekendu, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka