Gość: mt IP: 10.3.4.* 04.01.02, 21:11 Czy ktoś z Was kupuje mieszkanie na osiedlu Gołabki II spółdzielni Gawra? Szukam sasiadów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buleczka_77 Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW 08.01.02, 17:26 A ja ! Całkuśkiem niedaleczko od Ciebie...o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: 195.116.5.* 09.01.02, 07:20 A gdzie? Bo ja Gołabki 2, budynek D. Odpowiedz Link Zgłoś
buleczka_77 Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW 10.01.02, 07:57 a ja po drugiej stronie ulicy czyli juz w Ursusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.tnt2.s2.uunet.de 10.01.02, 08:40 Gość portalu: mt napisał(a): > A gdzie? Bo ja Gołabki 2, budynek D. ja juz kupilam - w bloku B2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: 195.116.5.* 10.01.02, 09:06 I co? wprowadzasz się już? wszystko ok? jesteś zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.tnt2.s2.uunet.de 10.01.02, 09:29 na razie sie nie wprowadzam spoldzielnie w zasadzie wywiazala sie z umowy (oddali w listopadzie) to co mieli zrobic to zrobili nie ma jeszcze: domofonu, pilota od bramy garazowej, telefonow, kablowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: 195.116.5.* 10.01.02, 16:26 oddali w terminie? wiesz kiedy będzie przeisanie mieszkania na Twoja własnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.tnt9.s2.uunet.de 10.01.02, 18:34 termin byl III kw. 2001, oddali - listopad 2001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ive Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.polkomtel.com.pl 14.01.02, 15:30 A ja jeszcze bliżej bo ... również w budynku D !!! Tak więc szczególnie miło mi Cię poznać bo jak wszystko dobrze pójdzie to za niedługo będziemy całkiem bliskimi sąsiadami :-) ps. czy dotaro do Ciebie zawiadomienie o tym, że Gawra przekazała wykonanie prac wykończeniowych inwestorowi zastępczemu i wiesz już może jakie są tego konsekwencje i co to oznacza dla nas jako przyszłych właścicieli mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: 195.116.5.* 14.01.02, 16:51 witam, Ciesze sie, ze odezwal sie ktos z bloku D. Mam nadzieje, ze niedlugo bedziemy sie spotykac na codzien. Zawiadomienie do mnie dotarlo. Mam mieszane uczucia, bo tak wlasnie zaczynaly sie klopoty slynnego Warinvestu. Poza tym dzisiaj przeczytalem, ze spoldzielnia zabezpieczyla kredyt (ktory wczesniej wziela w banku) na hipotece "naszej" nieruchomosci. Niepokoi mnie to, zwlaszcza, ze moj bank nie chce w tej sytacji dac mi kredytu. Poza tym sledze z boku dyskusje na forum: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=106&wid=825113&aid=825113 Poczytaj i napisz mi swoje odczucia co do tego. pozdrawiam, mt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ive Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.polkomtel.com.pl 15.01.02, 10:11 Witam Sąsiedzie ;-) dziękuje za odpowiedź i informacje o toczącej się w innym miejscu dyskusji na temat naszego osiedla. Niestety też mam złe przeczucia co do tego inwestora zastępczego. Dodatkowo zaniepokoiła mnie to co napisałeś o zabezpieczeniu kredytu "naszą" nieruchomością... Zdaje mi się, że trzeba się będzie wybrać na rozmowę do Spółdzielni. Odezwę się napewno jak przeczytam dyskusję, którą mi poleciłeś. pozdrawiam, Ive Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ive Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.polkomtel.com.pl 15.01.02, 12:10 Witam ponownie, jestem już po lekturze wypowiedzi dot. Gawry i cieszę, że jest nas więcej i że mamy podobne obawy i wątpliwości. Uważam, że po pierwsze napewno nie powinniśmy płacić raty za styczeń zanim nie sytuacja się nie wyjaśni i nie uzyskamy wyczerpujących informacji i niezbędnych dokumetów. Po drugie myślę, że dobrze by było żebyśmy się wszyscy spotkali, porozmawiali, przekazali sobie informacje, które już posiadamy i ustalili strategię działania. Ponadto uważam, że należałoby, albo wyznaczyć przedstwiciela, który w naszym imieniu spotka się z Prezesem spółdzielni, albo spotkali się z nim wszyscy w celu wyjaśnienia nam zaistniałej sytuacji. I jeszcze jedno nic na tzw. gębe. Spółdzielnia musi nam wydać pisemne wyjaśnienie i zapewnienie, że powołanie inwestora zastępczego nie będzie się wiązało ze zwiększeniem podatku VAT do 22%, ani z żadnym innym zwiększeniem kosztów nie wynikającym z umowy. Ponadto dobrze byłoby znaleźć dobrego prawnika spec. od nieruchomości, który by nam powiedział co i jak mamy załatwiać, żeby nie zostać na lodzie. Co prawda do tej pory Gawra była wiarygoda i wywiązywała się solidnie ze swoich zobowiązań /i miejmy nadzieję, że dalej tak będzie/. Nie mniej coś zaczyna się dziać i trzeba zacząć reagować, a grupie ludzi trudniej mu bedzie wcisnąć ciemnotę. Może zaproponować to rozwiązanie uczestnikom tej drugiej listy dyskusyjnej? Co o tym myślisz? pozdrawiam, Ive Odpowiedz Link Zgłoś
zoja2 Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW 10.02.03, 14:36 Witam Was, Jestem zainteresowana zakupem mieszkania w osiedlu Gołąbki i po przeczytaniu tych wszystkich listów zastanawiam się , czy dobrze robię , wprawdzie nie są juz spółdzielnią mieszkaniową tylko Przedsiebiorstwem Budowlanym Gawra Sp. z o.o., nie wiem czy to coś zmienia pewnie ludzie Ci sami i ich mentalność też. Czekam na jakieś pozytywne wiadomości o Gawrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zoja2 Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW 10.02.03, 15:11 To jeszcze raz ja Mam pytanie, czy może ktoś z Was sprawdzał, czy działka pod budynkiem B nie jest obciążona hipotecznie, czy mają pozwolenie na budowę, czy nie zalegają z podatkami, jeśli coś wiecie , czekam na wiadomość. Zoja2 Odpowiedz Link Zgłoś
tmo Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW 15.01.02, 16:20 Niedawno odebralem mieszkanie w budynku C3. Troche nierownych scian, poprawek, po ktorych w miejscach dolkow pojawily sie wybrzuszenia. Co poprawka, to nowe problemy... ToMasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.tnt4.s2.uunet.de 15.01.02, 17:03 poprawiasz sam czy poprawia spoldzielnia? ja czekam od listopada na wyrownanie jednej scianki i zamontowanie grzejnika w lazience chyba w koncu odbiore im klucze bo ile mozna czekac mm (C2) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmo Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 10:09 > poprawiasz sam czy poprawia spoldzielnia? Na razie poprawia wykonawca. Klucze odebralem, ale majster obiecal, ze bedzie poprawiac i faktycznie jedna usterke poprawili. Potem znalazlem jeszcze 3 i stwierdzil, ze tez poprawia. Chyba, ze schrzania nastepne rzeczy. Do tego szyb wentylacyjny zdaje sie nie ciagnac. tmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 18:47 Kupiłam mieszkanie w bloku E1 i niedługo się przeprowadzam. Były małe poprawki, ale usunięto je bez problemów i to czasem w ciągu 1 dnia. Tylko czasami trzeba kierownikowi się przypomnieć kilka razy. Ja myślę, że nie ma co szaleć, jakiś rok temu też była sprawa z inwestorem zastępczym i wszystko jest OK. Pod moim blokiem też był zastaw i już jest spłacony. Z tego co mi wiadomo jest to spółdzielnia wypłacalna, mają na to dokumenty z banku i spłacają terminowo wszystkie zaciągnięte kredyty. Mój bank sprawdzał ich dość dokładnie i nie miał wątpliwości. Niki A propos wcześniejszej wypowiedzi - VAT ustala państwo a nie spółdzielnia. Odpowiedz Link Zgłoś