Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW

IP: 10.3.4.* 04.01.02, 21:11
    Czy ktoś z Was kupuje mieszkanie na osiedlu Gołabki II spółdzielni Gawra?
    Szukam sasiadów.
    Obserwuj wątek
      • buleczka_77 Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW 08.01.02, 17:26
        A ja ! Całkuśkiem niedaleczko od Ciebie...o)))
        • Gość: mt Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: 195.116.5.* 09.01.02, 07:20
          A gdzie? Bo ja Gołabki 2, budynek D.
          • buleczka_77 Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW 10.01.02, 07:57
            a ja po drugiej stronie ulicy czyli juz w Ursusie
          • Gość: mm Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.tnt2.s2.uunet.de 10.01.02, 08:40
            Gość portalu: mt napisał(a):

> A gdzie? Bo ja Gołabki 2, budynek D.

ja juz kupilam - w bloku B2

• Gość: mt Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: 195.116.5.* 10.01.02, 09:06
              I co? wprowadzasz się już? wszystko ok? jesteś zadowolona?
              • Gość: mm Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.tnt2.s2.uunet.de 10.01.02, 09:29
                na razie sie nie wprowadzam
                spoldzielnie w zasadzie wywiazala sie z umowy
                (oddali w listopadzie)
                to co mieli zrobic to zrobili
                nie ma jeszcze: domofonu, pilota od bramy garazowej, telefonow, kablowki
                • Gość: renata Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: 195.116.5.* 10.01.02, 16:26
                  oddali w terminie?
                  wiesz kiedy będzie przeisanie mieszkania na Twoja własnosc?
                  • Gość: mm Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.tnt9.s2.uunet.de 10.01.02, 18:34
                    termin byl III kw. 2001, oddali - listopad 2001
      • Gość: Ive Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.polkomtel.com.pl 14.01.02, 15:30
        A ja jeszcze bliżej bo ... również w budynku D !!!
        Tak więc szczególnie miło mi Cię poznać bo jak wszystko dobrze pójdzie to za
        niedługo będziemy całkiem bliskimi sąsiadami :-)
        ps. czy dotaro do Ciebie zawiadomienie o tym, że Gawra przekazała wykonanie
        prac wykończeniowych inwestorowi zastępczemu i wiesz już może jakie są tego
        konsekwencje i co to oznacza dla nas jako przyszłych właścicieli mieszkań?
        • Gość: mt Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: 195.116.5.* 14.01.02, 16:51
          witam,
          Ciesze sie, ze odezwal sie ktos z bloku D. Mam nadzieje, ze niedlugo bedziemy sie spotykac na codzien. Zawiadomienie do mnie dotarlo. Mam mieszane uczucia, bo tak wlasnie zaczynaly sie klopoty slynnego Warinvestu. Poza tym dzisiaj przeczytalem, ze spoldzielnia zabezpieczyla kredyt (ktory wczesniej wziela w banku) na hipotece "naszej" nieruchomosci. Niepokoi mnie to, zwlaszcza, ze moj bank nie chce w tej sytacji dac mi kredytu. Poza tym sledze z boku dyskusje na forum:
          www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=106&wid=825113&aid=825113
          Poczytaj i napisz mi swoje odczucia co do tego.
          pozdrawiam,
          mt
          • Gość: Ive Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.polkomtel.com.pl 15.01.02, 10:11
            Witam Sąsiedzie ;-)
            dziękuje za odpowiedź i informacje o toczącej się w innym miejscu dyskusji na
            temat naszego osiedla. Niestety też mam złe przeczucia co do tego inwestora
            zastępczego. Dodatkowo zaniepokoiła mnie to co napisałeś o zabezpieczeniu
            kredytu "naszą" nieruchomością... Zdaje mi się, że trzeba się będzie wybrać na
            rozmowę do Spółdzielni.
            Odezwę się napewno jak przeczytam dyskusję, którą mi poleciłeś.
            pozdrawiam,
            Ive
          • Gość: Ive Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.polkomtel.com.pl 15.01.02, 12:10
            Witam ponownie,
            jestem już po lekturze wypowiedzi dot. Gawry i cieszę, że jest nas więcej i że
            mamy podobne obawy i wątpliwości. Uważam, że po pierwsze napewno nie powinniśmy
            płacić raty za styczeń zanim nie sytuacja się nie wyjaśni i nie uzyskamy
            wyczerpujących informacji i niezbędnych dokumetów. Po drugie myślę, że dobrze
            by było żebyśmy się wszyscy spotkali, porozmawiali, przekazali sobie
            informacje, które już posiadamy i ustalili strategię działania. Ponadto
            uważam, że należałoby, albo wyznaczyć przedstwiciela, który w naszym imieniu
            spotka się z Prezesem spółdzielni, albo spotkali się z nim wszyscy w celu
            wyjaśnienia nam zaistniałej sytuacji. I jeszcze jedno nic na tzw. gębe.
            Spółdzielnia musi nam wydać pisemne wyjaśnienie i zapewnienie, że powołanie
            inwestora zastępczego nie będzie się wiązało ze zwiększeniem podatku VAT do
            22%, ani z żadnym innym zwiększeniem kosztów nie wynikającym z umowy. Ponadto
            dobrze byłoby znaleźć dobrego prawnika spec. od nieruchomości, który by nam
            powiedział co i jak mamy załatwiać, żeby nie zostać na lodzie. Co prawda do tej
            pory Gawra była wiarygoda i wywiązywała się solidnie ze swoich zobowiązań /i
            miejmy nadzieję, że dalej tak będzie/. Nie mniej coś zaczyna się dziać i trzeba
            zacząć reagować, a grupie ludzi trudniej mu bedzie wcisnąć ciemnotę. Może
            zaproponować to rozwiązanie uczestnikom tej drugiej listy dyskusyjnej?
            Co o tym myślisz?
            pozdrawiam,
            Ive
            • zoja2 Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW 10.02.03, 14:36
              Witam Was,

Jestem zainteresowana zakupem mieszkania w osiedlu Gołąbki i po przeczytaniu
              tych wszystkich listów zastanawiam się , czy dobrze robię , wprawdzie nie są
              juz spółdzielnią mieszkaniową tylko Przedsiebiorstwem Budowlanym Gawra Sp. z
              o.o., nie wiem czy to coś zmienia pewnie ludzie Ci sami i ich mentalność też.
              Czekam na jakieś pozytywne wiadomości o Gawrze.
            • zoja2 Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW 10.02.03, 15:11
              To jeszcze raz ja

Mam pytanie, czy może ktoś z Was sprawdzał, czy działka pod budynkiem B nie
              jest obciążona hipotecznie, czy mają pozwolenie na budowę, czy nie zalegają z
              podatkami, jeśli coś wiecie , czekam na wiadomość.
              Zoja2
      • tmo Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW 15.01.02, 16:20
        Niedawno odebralem mieszkanie w budynku C3. Troche nierownych scian, poprawek,
        po ktorych w miejscach dolkow pojawily sie wybrzuszenia. Co poprawka, to nowe
        problemy...
        ToMasz
        • Gość: mm Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.tnt4.s2.uunet.de 15.01.02, 17:03
          poprawiasz sam czy poprawia spoldzielnia?
          ja czekam od listopada na wyrownanie jednej scianki i zamontowanie grzejnika w lazience
          chyba w koncu odbiore im klucze bo ile mozna czekac
          mm (C2)
          • Gość: tmo Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 10:09
            > poprawiasz sam czy poprawia spoldzielnia?
            Na razie poprawia wykonawca. Klucze odebralem, ale majster obiecal, ze bedzie
            poprawiac i faktycznie jedna usterke poprawili. Potem znalazlem jeszcze 3 i
            stwierdzil, ze tez poprawia. Chyba, ze schrzania nastepne rzeczy. Do tego szyb
            wentylacyjny zdaje sie nie ciagnac.

tmo
            • Gość: Nikita Re: GOŁĄBKI - GAWRA 2 - SZUKAM SASIADÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 18:47
              Kupiłam mieszkanie w bloku E1 i niedługo się przeprowadzam. Były małe poprawki,
              ale usunięto je bez problemów i to czasem w ciągu 1 dnia. Tylko czasami trzeba
              kierownikowi się przypomnieć kilka razy.
              Ja myślę, że nie ma co szaleć, jakiś rok temu też była sprawa z inwestorem
              zastępczym i wszystko jest OK.
              Pod moim blokiem też był zastaw i już jest spłacony.
              Z tego co mi wiadomo jest to spółdzielnia wypłacalna, mają na to dokumenty z
              banku i spłacają terminowo wszystkie zaciągnięte kredyty. Mój bank sprawdzał
              ich dość dokładnie i nie miał wątpliwości.

Niki

A propos wcześniejszej wypowiedzi - VAT ustala państwo a nie spółdzielnia.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka