Gość: wodnik IP: *.hq.japancars.pl / 81.210.17.* 12.09.03, 12:20 Chcą mi postawić smietnik pod balkonem ponoć mają wszystkie zgody. Tylko nikt sie nie pytał mnie. A kto potem kupi mieszkanie jak będę chciał je sprzedać? Co proponujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: em Re: Pomocy śmietnik pod balkonem IP: 213.17.175.* 12.09.03, 15:14 problem polega na tym, gdzie spółdzielnia / developer planując budynek zaplanowała śmietnik. musisz dotrzeć do takich planów. jeżeli nie ma słowa o miejscu umieszczenia śmietnika w tamtych planach, sytuacja jest na tyle problematyczna, żę śmietnik musi stanąć w obrembie działki dla której jest przewidziany. jeżeli nikt się Ciebie o zgodę nie pytał, a jest decyzja o postawieniu smietnika w danym miejscu, musisz ją zdobyć /decyzje /, zobaczyć jak ją uzasadnili i ...oprotestować, choćby wskazując że Ty nie wyrażałeś zgody na smietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: Pomocy śmietnik pod balkonem IP: *.hq.japancars.pl / 81.210.17.* 12.09.03, 17:33 Problem polega na tym ze on stal gdzie indziej, tam zostal usuniety, a teraz jest nowa lokalizacja. W dodatku to nie jest smietnik od mojego bloku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Pomocy śmietnik pod balkonem IP: 213.17.175.* 15.09.03, 12:39 tym bardziej powinieneś się dowiedzieć, gdzie / czy wogole / było planowane na niego miejsce. jeżeli nie ma wyodrębnionego zamkniętego miejsca w obrębie bloku /każdy blok ma teren do niego "przynależny"/ to gdzieś musieli go zaplanować. a nie wolno wyjść ze śmietnikiem jednego bloku na "teren" drugiego bloku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WODNIK Re: Pomocy śmietnik pod balkonem IP: *.hq.japancars.pl / 81.210.17.* 15.09.03, 14:07 A JEST NA TO JAKIS PARAGRAF? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankroot Re: Pomocy śmietnik pod balkonem IP: *.pekao.com.pl 15.09.03, 14:19 $23 ust.1 ROZPORZĄDZENIA MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. (Dz. U. Nr 75, poz. 690) mówi cytuję: § 23. 1. Odległość miejsc na pojemniki i kontenery na odpady stałe, o których mowa w § 22 ust. 2 pkt 1 i 3, powinna wynosić co najmniej 10 m od okien i drzwi do budynków z pomieszczeniami przeznaczonymi na pobyt ludzi oraz co najmniej 3 m od granicy z sąsiednią działką. Zachowanie odległości od granicy działki nie jest wymagane, jeżeli osłony lub pomieszczenia stykają się z podobnymi urządzeniami na działce sąsiedniej. bankroot Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik Re: Pomocy śmietnik pod balkonem 15.09.03, 14:20 a jest na to jakis paragraf?? Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik Re: Pomocy śmietnik pod balkonem 15.09.03, 14:22 wodnik napisał: Problem polega ze do sasiedniego budynku są 24 metry sam liczylem ale nie wiem gdzie jest koniec działki Odpowiedz Link Zgłoś