Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

opamietajcie sie

06.01.02, 19:47
    Ludzie, opamietajcie sie i nie kupujcie mieszkan od developera ze szkicu na
    kartce papieru.To jawne oszustwa.Niech developer martwi sie o to jak postawic
    dom i za jakie pieniadze.Z waszych wplat na mieszkania rzadko kiedy buduje sie
    te mieszkania.Nawet dzialki sie nie kupuje.To tez dlatego w Polsce wszyscy
    sadza sie ze wszystkimi i o wszystko.Zasada jest taka, ze najpierw developer
    stawia dom, wykancza mieszkanie i otoczenie dopiero rozpoczyna sprzedaz a na
    zarzuty moze wtedy odpowiedziec "widzialy galy co braly". Szanujcie swoje
    pieniadze i "galy".Mieszkania i tak beda budowac bo oni nic innego nie potrafia
    robic tylko brac i oszukiwac.To sa przedsiebiorstwa panstwowe z czasow PRL,
    ktorym udalo sie przed laty szybko zmienic czapke z panstwowej na prywatna
    metoda przejmowania panstwowej wlasnosci w prywatne rece.Ponadto, jak nie brac
    jak sami daja(pieniadze) i to z gory za ladnie narysowany obrazek.cvs.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Doki Re: opamietajcie sie IP: *.turboline.skynet.be 06.01.02, 20:57
        No wlasnie. Moj tesciu chcial stawiac dom z developerem. Czytam umowe, a tam
        stoi , ze w momencie doprowadzenia budowy do stanu surowego zamknietego musi
        juz byc wplacone 90% ceny. Czy to normalna praktyka w Polsce?
        Ja rozumiem, ze uzeranie sie z wykonawcami to zawracanie glowy, ale per saldo
        to sie jednak oplaca. Panskie oko konia tuczy.
        • Gość: Jola Re: opamietajcie sie IP: 158.66.46.* 07.01.02, 09:38
          Generalnie zgadzam się z CVS, mam tylko zastrzeżenie co do "rąk które przejęły
          wszystkie dobra PRL".
          Jestem wrogiem kupowania kota w worku. Nie wiem z czego to wynika, że ludzie
          dają się tak nabijać w butelkę kilku cwaniaczkom? Kiedyś przyjezdnym
          sprzedawano Pałac Kultury, Kolumnę Zygmunta czy Łazienki a dzisiaj mieszkania
          na papierze. Chyba każdy musi sam doświadczyć tego jak robią go w konia, to
          wtedy będzie ostrożniejszy. Wiem z doświadczenia, że wszelkie przestrogi są
          odbierane, delikatnie ujmując, z niedowierzaniem i jako przesadzone. Znajomy
          sprzedał mieszkanie, wziął kredyt, wpłacił grzecznie pieniądze na konto
          developera i .... schodom nie było końca. Nie będę opisywać, bo draństwo jest
          wszędzie takie samo. Finał był taki, że po odebraniu domu "pod klucz" musiał
          wziąć ekipę i zrobić generalny remont aby w nim zamieszkać.
          Pozdrawiam
          • Gość: Zielony Re: opamietajcie sie IP: *.centertel.pl 07.01.02, 12:06
            Przecież można kupić mieszkania już wybudowane ...

pozdrówka
            zielony_@skrzynka.pl
            • Gość: moon Re: opamietajcie sie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.01.02, 12:17
              Owszem można, ale nie w okolicach 30 - 40 m2, bo wszystkie małe metraże są już
              wykupione !!!??? A nie każdego stać na mieszkanie 50 - 60 m2. Nie mówie
              oczywiście o lokalach za które developer życzy sobie ponad 3500 - 4000 tyś za
              m2, bo takie prawdopodobnie można kupić gotowe i mniejsze.
              pozdrawiam
              • Gość: Zielony Re: opamietajcie sie IP: *.centertel.pl 07.01.02, 14:51
                Kupiłem 54 m 2 w Ożarowie Maz. (prawie Warszawa), gotowe, cena 2300 zł/m2
                Były też (a może i jeszcze są) mieszkania 48 m2.
                www.maxis.pl

pozdrówka
                zielony_@skrzynka.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka