Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rzemieślnik BIS- ostrzegam

IP: *.pro-futuro.com 16.09.03, 15:42
    WItam
    Przestrzegam wszystkich przed zakupem mieszkania w nowej inwestycji przy
    ul.Poligonowej w Lublinie.
    Mam to (nie) szczęście być posiadaczką mieszkania na Ametystowej- tyle ile
    nerwów do tej pory zjadłam, to nie da się zliczyć.
    Zarząd to jedna wielka "mafia",która wszystko załatwia wsród swoich
    znajomych a później nie potrafi od nich wymóc pracy (wiceprezes jest
    jednocześnie podwykonawcą robót elektrycznych!!!!), nie są kompetentni,
    ogromne opóźnienia przy odbiorze i na dodatek ze wszystkim robią łaskę i
    tylko zbywają mieszkańców z kwitkiem.
    Szkoda nerwów.

Pozdraviam
    Znerwicowana mieszkanka
    Obserwuj wątek
      • Gość: klaudia03 Re: Rzemieślnik BIS- ostrzegam IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 16.09.03, 16:35
        Napisz coś dokładniej o zastrzeżeniach, też byłam swego czasu zainteresowana ich
        ofertą ze względu na cenę (czy cena 2000 za m2 jest rzeczywista czy też w
        trakcie wzrosła)i lokalizację chociaż ten blok jest wciśnięty między inne,
        można chyba sąsiadom do okien zaglądać.Jaki jest poziom wykonania mieszkań, czy
        miałaś dużo defektów? Będę wdzięczna za odpowiedź, gdyż jestem na etapie
        poszukiwania mieszkania.Szukam też na rynku wtórnym ale to jest tragedia, chyba
        studenci podbijają ceny, bo te są wysokie jak na Polskę B.
        • Gość: Mieszkanka Re: Rzemieślnik BIS- ostrzegam IP: *.pro-futuro.com 16.09.03, 16:55
          Cena końcowa nie została jeszcze wyliczona, ponieważ inwestycja nie jest
          zakończona, ale według prezesa wzrośnie o jakieś 8%.
          Wszystko robili "na raty"(grzejniki, piec, parapety nic nie było na bieżąco,
          na wszystko długo się czekało, niektórzy do dzisiaj jeszcze nie mają np.
          kaloryferów), odbiór miał być w kwietniu a dopiero w czerwcu położyli tynki.
          Ogólnie wykończenie jest dobre- tynki gipsowe, wylewki, jednak wszystkiego
          trzeba było pilnować i pokazywać palcem usterki (np. drzwi wejściowe
          zagipsowali mi tak nie można było zdjąć z zawiasów, gdybym nie zauważyło to
          parapety zamontowaliby pod kątem, żeby "woda mogła ściekać" !!! )
          Na dzień dzisiejszy jest tam jeszcze plac budowy, chociaż już mieszkają ludzie
          (ile można czekać), ale brakuje np. barierek na balkonach w niektórych
          mieszkaniach, oświetlenia klatek schodowych, domofonów, kończą kłaść kostkę.
          Z okolicy i widoków z okna jestem zadowolona, mam nadzieję, że jak zakończy się
          inwestycja będę mogła spokojnie mieszkać:)

POzdraviam i życzę powodzenia w poszukiwaniu odpowiedniego gniazdka
          Bella
          • Gość: klaudia03 Re: Rzemieślnik BIS- ostrzegam IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 17.09.03, 07:54
            Dlaczego zdecydowałaś się na SM Rzemieślnik BIS, czy rozważałaś oferty innych
            developerów? Czy płaciłaś za wrtualne mieszkanie czy też kupiłaś już "stojące"?
            Mimo kłopotów życzę miłego mieszkanka, bo osiedle i okolica jest bardzo ładna,
            jeśli miałabym wybierać to chciałabym mieszkać właśnie na Porębie.
            Przede mną pewnie jeszcze trochę stresów w związku z poszukiwaniem swojego
            kąta.Pozdrawiam.
            • Gość: Mieszkanka Re: Rzemieślnik BIS- ostrzegam IP: *.pro-futuro.com 17.09.03, 08:30
              Oczywiście, że szukałam zarówno na rynku wtórnym jak i pierwotnym. NIe ukrywam,
              że na moją decyzję miała wpływ cena jak również okolica. Jak podpisywałam umowę
              blok był w stanie surowym zamkniętym, więc mogłam zobaczyć jak wygląda
              mieszkanie w rzeczywistości.
              Pozdraviam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka