Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Projekt willa wiktoria - prośba o opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 23:26
    Witam
    Planujemy budowe domuy według projektu Willa Weronika. Ogólnie nam
    sie podoba, ale planujemy zrobić coś z parterem, bo według nas
    powinien tam być wygosopodarowany jakiś pokój. A co Wy sądzicie o
    tym projekcie?
    Pozdrawiamy
    www.archon.pl/projekt_domu/Willa_Weronika/m4700dcca9c07e#
    Obserwuj wątek
      • ciotka_od_wuja_zdzicha Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 21.09.08, 00:09
        miło, ze są inni zwolennicy domów piętrowych :) ja tez bede budowac dom bez skosów.
        Moje uwagi:
        brak pomieszczenia gospodarczego na dole - kotłownia za mała, zeby cos upchać
        brak garderoby, miejsca na szafy na dole. Ta szafa w wiatrołapie jest bardziej
        dla gosci.
        Na piętrze jedna łazienka powinna miec z 8-9 m2...
        • migaczi1 Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 21.09.08, 15:34
          rzeczywiście nie jest duży, ale mnie się podoba
        • Gość: Pimo77 Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 21:28
          Witam
          Dzięki za opinie, a czy masz może wybrany już jakiś projekt?
          Pozdrawiam
          • ciotka_od_wuja_zdzicha Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 23.09.08, 21:49
            Gość portalu: Pimo77 napisał(a):

> Witam
            > Dzięki za opinie, a czy masz może wybrany już jakiś projekt?
            mamy indywidualny
      • Gość: ada Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: *.eranet.pl 21.09.08, 20:55
        Jakieś wytchnienie od "polskich dworków" :-)))
        Moje uwagi: brak pomieszczenia gospodarczego (przynajmniej ja się nie
        dopatrzyłam)-na pralnię, suszarnię, graciarnię. Kotłownia za mała (zwróć uwagę,
        że musi mieć dwoje drzwi), no i takie niefajnie wchodzenie do domu koło pieca...
        Gabinet 8,7 m to faktycznie tylko na biurko i jakąś półkę na książki. Mnie
        osobiście też nie bardzo podoba się umieszczenie schodów po trosze w części
        jadalniano-kuchennej.
        Góra: brak porządnej garderoby i brak jednej dużej łazienki. Pokoje za duże też
        nie są-takie minimum programowe.
        • Gość: al9 wskazane będy projektu są słuszne, ale IP: *.teleton.pl 22.09.08, 09:09
          dom jest bardzo bardzo ciekawy...
          przypomina toskańską willę :-)
          Pozdr
          al
          • Gość: ada Re: wskazane będy projektu są słuszne, ale IP: *.eranet.pl 22.09.08, 22:50
            Tak, bryła jest faktycznie OK. Widać tendencję w projektach gotowych do
            oferowania czegoś innego niż te polskie dworki i ich mutacje.
            Moim zdaniem istotne jest też jaką działkę ma autorka. Na małej ten dom będzie
            wyglądał z lekka nieciekawie.
            Chyba zaczyna się moda na domy w stylu "włoskim".

PS A ja szczerze mówiąc i tak uważam, że najlepszy projekt to ten na zamówienie.
            Pozdrawiam
            • ciotka_od_wuja_zdzicha Re: wskazane będy projektu są słuszne, ale 23.09.08, 10:10
              Gość portalu: ada napisał(a):

> Chyba zaczyna się moda na domy w stylu "włoskim".
              > Ten dom nie jest inspirowany architekturą śródziemnomorską i dobrze, bo
              mieszkamy w Polsce.Jest po prostu piętrowy, nowoczesny.
              > PS A ja szczerze mówiąc i tak uważam, że najlepszy projekt to ten na zamówienie
              tez tak uważam
            • Gość: Pimo77 Re: wskazane będy projektu są słuszne, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 21:30
              Witam
              Działka nie jest mała (przynajmniej tak sie nam wydaje) - ma około
              1000m2
              DZiękuję za opinie - jak najbardziej sie z nimi zgadzam
              Pozdrawiam
              • Gość: ada Re: wskazane będy projektu są słuszne, ale IP: *.eranet.pl 24.09.08, 00:15
                Myślę, że ładnie będzie się ten dom prezentował na 1000 m działce.
                Moim zdaniem mimo pewnych mankamentów (pewnie do rozwiązania) to dobry wybór.
                Pozdrawiam
        • rafalryba Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 26.12.08, 15:16
          brak przzejscia z garazu do wiatrolapu lepiej zlikwidowac gabinet i
          zrobic np pralnie z przejsciem, za mala kotlownia przy piecu np na
          eco groszek bedzie problem z trzymaniem groszku itp, brak
          pomieszczenia gospodarczego projekt ladny dom duzy mozna pozmieniac.
          pozdawiam.
      • Gość: abecadło Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: 85.128.109.* 22.09.08, 23:51

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=39271506&a=39380417

• iskum Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 10.11.08, 17:53
        Witam,
        Wizualnie Willa Weronika bardzo nam się podoba, to dobry wybór. Z
        niedogodnościami, które ma można sobie poradzić, proszę architekta o
        naniesinie zmian, na pewno dużo mniej to będzie WAs kosztować.
        Przerabialiśmy to. My jesteśmy zdecydowani na Weronikę 2, ze
        względu na dziadków, którzy będą z nami mieszkać. Kiedy zaczynacie
        budowę i gdzie może gdzieś w okolicy Piaseczna? My może w kwietniu,
        fajnie byłoby na żywo zobaczyć ten projekt.
        Powodzenia Iza
        • Gość: Pimo77 Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: 195.149.64.* 14.11.08, 16:12
          Witam
          Robimy kilka drobnych zmian - ale nic wielkiego (zmiana okien).
          Budowe chcemy rozpoczac na wiosne - optymalnie kwiecien, ale do
          lipca musimy rozpoczac, żeby nam starczyło czasu. Bedziemy budowac w
          Wawrze. Niestey nie znależlismy jakiejs rozpoczetej budowy. Projekt
          w archonie był dostepny od poczatku 2008, wiec pewnie niewielu
          udaloby sie tak naprawde rozpoczac budowe.
          Pozdrawiam
          • ciotka_od_wuja_zdzicha Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 14.11.08, 16:23
            my tez bedziemy budowac w Wawrze podobny dom.
            • lupio Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 20.11.08, 10:41
              Witam,
              My także planujemy budowę domu według tego projektu. Wprowadzimy kilka zmian -
              wydłużenie garażu oraz powiększenie kotłowni, przydałaby się jeszcze pralnia i
              spiżarnia na dole ale z tym będzie większy problem. Budować będziemy się w
              Ksawerowie pod Łodzią.
              Jeżeli ktoś już zaczął budowę domu według projektu weronika to będę wdzięczny za
              wskazówki oraz za fotki z realizacji.
              Pozdrawiam
              Łukasz
              • Gość: iskum Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.08, 20:09
                Witam,
                miło spotkać osoby, którym przypał do gustu ten sam projekt. Ciekawa jestem, kto z Nas rozpocznie budowę wcześniej. My jesteśmy na etapie posiadania projektu ze zmianami, wybranej firmy budowlanej i działki, przed nami załatwianie kredytu. Bądzmy w kontakcie i wymieniajmy opinie,kibicuję nam wszyskim, jestem ciekawa kto z nas ropocznie pierwszy, z chęcią odwiedzimy budowę,
                pozdrawiam iza
                • Gość: agnieszka Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: 89.108.218.* 08.02.09, 12:22
                  Witam,
                  Przystępujemy do Waszego wyścigu!
                  Obawiam się jednak , że Starostwo Powiatowe w Piasecznie może nam trochę opóźnić start! ;-) Jestem ciekawa Twoich doświadczeń, bo wcześniej pisałaś , że planujecie budowę w okolicach Piaseczna. My wiosną ruszamy z budową Weroniki1 w Głoskowie. Miło będzie mieć po sąsiedzku Weronikę2 :)

A dla wszystkich amatorów Weroniki 1 - ma ona bardzo istotną wadę , ale można ją bardzo prosto przekuć w największą zaletę! Zauważcie , iż lewy narożnik domu ( od drzwi wejściowych) jest zawieszony w powietrzu nad garażem, bez żadnego oparcia. Powiększając nieco gabinet i wyciągając garaż do przodu - powstaje nam duży pokój, pomieszczenie gospodarcze o pow. około 20 m2 i oszczędzacie niesamowitą ilość kasy , którą musielibyście wydać na zbrojenia żeby utrzymać w powietrzu ten nieszczęsny narożnik. My jeszcze zrobiliśmy boczny wjazd do garażu i powstał nam niesamowity dziedziniec , a dom ma jeszcze bardziej wakacyjny charakter.

A swoją drogą, ten dom nawet nie przypomina tak stylu toskańskiego, lecz kalifornijski. Wyobraźcie sobie ten dom wybudowany kaskadowo na zboczu klifu nad oceanem...... /Nawet te nieduże prostokątne okna z obwódką to typowo kalifornijski styl/. Tak czy inaczej dom mi kojarzy się z wakacjami i to jest w nim najcudowniejsze!

Pozdrawiam Agnieszka
                  • iskum Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 17.02.09, 22:10
                    Władysławów, tam stanie nasza Weronika2. Będziemy zatem sąsiadkami. Mój wrodzony optymizm zakładał budowę na wiosnę, na dzień dzisiejszy budowa trochę się opóźnia. Daj znać jak rozpoczniecie budowę, z chęcią odwiedzimy sąsiadów.
                    Pozdrawiam Iza
                    • Gość: Agnieszka Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: *.mobile.playmobile.pl 15.03.09, 19:58
                      Serdecznie zapraszamy! Na razie na działce rośnie tylko choinka ( poświąteczna),
                      a nasza budowa zapewne też trochę opóźni się... Niestety i w naszym przypadku
                      okazało się,że nie tak łatwo przebrnąć przez biurokrację w Piasecznie.. Ale
                      jesteśmy dobrej myśli.
                      Życzymy sobie i Wam również dalej tego optymizmu!

Pozdrawiam
                      Agnieszka
                      • iskum Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 09.06.09, 21:11
                        Witam,
                        Agnieszko co u Was slychać na działce,budowie. My ruszyliśmy...
                        Pozdrawiam
                        Iza
                      • Gość: Iskum Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.14, 23:40
                        Agnieszko sentyment po 4 latach mieszkania co u Was słychać może w końcu uda Nam się spotkać? Daj proszę znać pozdrawiam Iza
          • Gość: ewa Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: *.centertel.pl 19.07.09, 20:02
            Witam,
            my takze chcielibysmy zdecydowac sie na projekt Willa Weronika.
            Zanim jednak kupimy projekt, chcielibysmy zobaczyc go 'na zywo, czy
            ktos bylby tak mily i wskazal mniej wiecej miejsca gdzie mozna ten
            dom zobaczyc? czytalam, ze Weronika bedzie w Wawrze i Piasecznie?
            jakies dokladniejsze dane, moze ulica? z gory bardzo dziekuje.
            • iskum Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 05.08.09, 23:15
              Witam,
              ogladać, jeszcze nie ma co, zapraszam po koniec jesieni,
              Władysławów. Iza
              • Gość: agnieszka Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: 188.33.86.* 17.10.09, 11:45
                Witam serdecznie,
                po trzech miesiącach zmagań z budową!

Nie sądziłam , że to będzie tak absorbujące i że nasza ekipa zafunduje nam takie
                opóźnienie / już półtora miesiąca i jeszcze nie zanosi się na rychłe
                zakończenie/ A to dopiero stan surowy otwarty....
                Ale chałupa już nabiera kształtu i to nas ogromnie cieszy! : )))
                Choć kształt ten dość zasadniczo odbiega od projektu z powodu wprowadzonych
                adaptacji.
                Nawet dokonaliśmy już pierwszego zakupu wyposażenia - w postaci pieska Akita
                inu. Zwierzak fantastycznie zaaklimatyzował się na budowie i podkrada robotnikom
                rękawice robocze . I podobnie jak nam, coraz trudniej mu się wraca do
                warszawskiego betonu.
                W każdym bądź razie obok naszej Weroniki planujemy miniWeronikę dla psa - no
                nie...., żartowałam, po prostu chcemy zrobić na psiej budzie podobne pokrycie
                dachowe.

A jak u Was postępy budowlane?

Dacie znać jak będziecie w okolicy, chętnie wymienimy się doświadczeniami i
                ponarzekamy troszkę na budowlańców !

Pozdrawiam
                I życzę powodzenia!
            • Gość: agnieszka Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: 188.33.86.* 17.10.09, 11:54
              Witaj,

zapraszamy na budowę do Piaseczna. Tylko , że nasza Weronika dość mocno
              została zmodyfikowana. Bryła została zmieniona na wzór litery L - i powstał
              wewnętrzny dziedziniec. Okna zmieniliśmy w zasadzie wszystkie i dość istotnie
              klatkę schodową. Nie jestem więc pewna czy nasza "Weronika" będzie dla Ciebie
              miarodajna i czy w ogóle poznasz ten projekt : ). Proponuję jednak zaczekać z
              wizytą na dach - myślę, że będzie gotowy za kilka tygodni.

Pozdrawiam,
              Agnieszka
              • iskum Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 23.10.09, 23:11
                Witam,
                po dłuższej ciszy , mniemam że budowa pochłonęła Was bardzo
                intensywnie, My przeżywamy to samo. Nasza ekipa budowlana narazie
                sie sprawdza,plany krzyżuje Nam w tej chwili tylko pogoda. Za ok. 2
                tygodnie układamy dachówki. Przed Nami etap: hydraulika, elektryka i
                oczywiście okna..., mam nadzieję, że zima w tym roku będzie łagodna
                i będzie można spokojnie pracować w środku. Pisząc o kształcie
                litery L, rozumiem, że Wy stawiacie Weronikę, My budujemy Weronikę
                2. Serdecznie zapraszam na budowę gdzieś po 15 listopada, daj znać
                jak będzieci mieli ochotę sie spotkać, umówimy się. Z
                przyjemnością obejrzymy Waszą posiadłość i oczywiście pieska.
                pozdrawiam
                • Gość: agnieszka Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: 94.254.249.* 25.10.09, 20:24
                  Witam serdecznie,
                  faktycznie nasz dom to Weronika typ. 1 . Wasz dom będzie sporo większy! Wiem, co
                  piszę, gdyż dzisiaj chyba udało nam się wypatrzeć Waszą budowę jadąc z
                  Lesznowoli do Głoskowa : ) Fantastyczne miejsce!!!Piękne starodrzewia. My
                  natomiast ulokowaliśmy się w pobliżu Chojnowskiego Parku Krajobrazowego i rzeki
                  Jeziorki.

Co do robót budowlanych , to chyba chwilowo troszkę Was wyprzedzamy / mamy
                  gotową konstrukcję dachu, która na dniach będzie pokrywana/ , ale na tym w tym
                  roku kończymy i dalsze prace ruszą dopiero na wiosnę - niestety wraz z ciężkimi
                  przeprawami o doprowadzenie mediów....

Już cieszę się na te kilka wolnych weekendów, bez biegania po składach
                  budowlanych i wertowania Internetu w poszukiwaniu optymalnych rozwiązań.

Póki co, prawie w każdy weekend wpadamy na plac budowy, więc na pewno trafi się
                  okazja na odwiedziny na budowie! Odezwę się na początku listopada.

Pozdrawiam,
                  Agnieszka
                  • iskum Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 01.11.09, 20:03
                    Witaj,
                    Chyba dobrze wypatrzyłaś nasz dom, widać go z drogi, pierwotnie
                    drzewa były jeszcze bardziej okazałe, ale budynek by się nie
                    zmieścił:. Przeraża mnie pogoda My, według planów mamy za tydzień
                    kłaść dach. Przed zimą zamykamy dom i prace idą dalej, co do mediów
                    mamy prąd, wodę, kanalizację ( która nie jest jeszcze czynna w całym
                    Władysławowie), pozwolenie na gaz, ale gazociąg zbudują dopiero w
                    przyszłym roku. A co u Was z mediami? CZy na zimę zakrywacie otwory
                    okienne folią? Koniecznie musimy się spotkać odezwij się, lub daj
                    jakiś kontakt do Siebie.
                    Pozdrawiam, Iza
                    • Gość: agnieszka Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: 188.33.83.* 15.11.09, 12:44
                      Witam,

U nas z mediami jest dramat, choć wszystkie były w tzw. ulicy.
                      Prąd budowlany mieliśmy mieć w marcu br , ale decyzję dostaliśmy dopiero na marzec 2011 r. / generalnie po jabłkach... :( /, gazownia nie może uzyskać od właściciela drogi ustanowienia służebności przesyłu i próbują nas zmusić to tego, żebyśmy my zmusili sąsiadów / i gotowy spór sąsiedzki zaraz na wstępie sąsiadowania/ . Jeszcze gorzej wygląda sytuacja z wodą i kanalizacją. Inny sąsiad, który doprowadził do swojej działki ww media i od którego my musimy wyprowadzić swoje przyłącza, zamiast podpisać umowę o rozbudowę sieci , podpisał umowę o wykonanie przyłącza. Na tej operacji stracił około 40 tys złotych i teraz uzależnia udzielenie zgody na przyłączenie nas i jeszcze jednego sąsiada od zwrócenia mu tej kwoty.... Generalnie koszmar...

Co do otworów okiennych , wykonawca poradził nam ,żeby zabezpieczyć je deskami, co ułatwia wentylację i schnięcie betonu ,i ponadto lepiej zabezpiecza przed wtargnięciem osób postronnych. Ale w Waszym przypadku chyba lepsza będzie folia.

Wybieramy się na budowę w sobotę 21.11.09 po 14.00,. Daj znać jeśli będziecie wtedy na Waszej budowie , byłaby okazja żeby się spotkać. Mam nadzieję, że do tego czasu zostanie u nas pokryta choć część dachu i będziemy mieli się czym pochwalić! / oby tylko pogoda dopisała..../

Pozdrawiam serdecznie,
                      Agnieszka
                      • iskum Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 21.11.09, 12:43
                        Agnieszko,
                        właśnie odczytałam wiadomość,że będziecie na budowie po 14:00, My
                        być może też wpadniemy, jak zauważycie samochód na budowie,
                        zapraszamy
                        pozdrawiam Iza
                        • Gość: agnieszka Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: 188.33.39.* 22.11.09, 11:12
                          Witam,
                          no to się nie udało....
                          Przeczytałam Twoja wiadomość dopiero przed chwilą....
                          Ach te ograniczenia komunikacyjne ; ) , ale w kolejny weekend znowu jedziemy na
                          budowę! Dach na pewno będzie już gotowy, a może nawet będziemy mieli już odbiór
                          końcowy stanu surowego.
                          Daj znać czy będziecie we Władysławowie!

Pozdrawiam ,
                          Agnieszka

• iskum Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 25.11.09, 19:36
                            Witam,
                            jeszcze nie wiem, czy będziemy na budowie, zapraszamy zawsze, jak
                            zauważycie samochód koło budynku. Na koniec tygodnia będziemy
                            szczęśliwymi posiadaczami dachu. Mam nadzieję, że uda Nam się
                            spotkać i porozmawiać na temat Naszych Weronik,
                            pozdrawiam
                            Iza
                  • bet007 Re: Projekt willa wiktoria - prosze o kontakt 09.12.09, 19:16
                    @iskum widze buduje Weronikę typu "L", @agnieszka, "walczy" z
                    Weroniką 2 a...my z żoną nadal nie możemy się zdecydować czy
                    Weronika 1 czy inny projekt (jest jeszcze Wiktoria). Na pewno
                    pomogłoby nam, gdybyśmy mogli obejrzeć "na żywo" typową Weronikę 1,
                    albo przynajmniej wspomniane budowy w ok.Głoskowa. Bardzo proszę
                    @iskum, @agnieszkę o kontakt. Czy jest możliwość obejrzenia waszych
                    przyszłych domów? mój emai: bet007[tutaj wstaw małpke] gazeta.pl
                    Będę bardzo wdzięczny za kontakt. Z góry dziękuję i TRZYMAM KCIUKI
                    za wasze budowy!
                    • iskum Re: Projekt willa wiktoria - prosze o kontakt 21.12.09, 19:56
                      Witam,
                      Iskum buduje Weronkę 2 z piwnicą, której nie ma w projekcie,
                      Agnieszka Weronikę typu L. Oczywiście zapraszam na budowę, dom jest
                      piekny i spełnia Nasze wszystkie oczekiwania, możemy umówić się po
                      Nowym Roku, napiszę na Twój e-mail bet007@gazeta.pl
                      Pozdrawiam,
                      Iza
                      • bet007 Re: Projekt willa wiktoria - prosze o kontakt 30.12.09, 01:09
                        @Iza, byłbym wdzięczny za kontakt. Tak jak napisałaś - po nowym roku
                        byłoby super. Ja z żoną już prawie się zdecydowaliśmy na Weronikę.
                        Choć zapewne to będzie ta jej mniejsza wersja, to i tam możliwość
                        obejrzenia tego projektu "na żywca" byłoby super. Daj znać proszę na
                        mojego maila. Pozdrawiam i...życzę zrealizowania wszystkich planów i
                        marzeć w 2010 roku! Bet007
      • Gość: Miniu Re: Projekt willa wiktoria 2 IP: *.eranet.pl 03.12.08, 22:13
        Witam. CZy ktoś z Was może buduje dom wg projektu Willa Weronika 2?
        Jeżeli tak i jest to niedaleko Warszawy z przyjemnością bym zobaczył
        tę budowę. Prośba też o Wasze opinie do tego projektu. Ja planuję
        połączyć dodatkowe mieszkanie na parterze z resztą domu.
      • lupio Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 11.12.08, 12:05
        Witam,
        Czy planujecie modyfikacje w projekcie? Jeśli tak to jakie?
        Ja chce wyciągnąć garaż do przodu i dołożyć dodatkowe drzwi z boku w celu
        zorganizowania miejsca na kosiarkę, meble ogrodowe.
        Pozdrawiam
        Łukasz
        • iskum Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 14.12.08, 10:50
          Witam,
          My chcielibyśmy dodać piwnicę, po Nowym roku robimy odwierty, żeby
          sprawdzić co kryje nasza ziemia. Pozostałe zmiany to:
          zaprojektowanie możliwości połączenia małego mieszkania na parterze,
          koło kuchni- spiżarka, na piętrze musimy mieć dużą garderobę,
          najprawdopodobnie zrezygnujemy z siłowni. Budujemy w okolicach
          Magdalenki, w planach rozpoczęcie budowy w kwietniu 2009.
          Iza
          • Gość: Miniu Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: 195.20.110.* 17.12.08, 14:21
            Ja planuję likwidację małego mieszkania - w tym miejscu będzie
            kuchnia, spiżarnia i pokój telewizyjny. Chcę też powiększyć garaż i
            wysunąć go bardziej z bryły budynku. Mam nadzieję, że to będzie
            możliwe. Zrobię też dodatkowe drzwi do garażu od ogrodu.
            Początek budowy jesień '09, k. St. Babic. Iza z przyjemnością bym
            obejrzał stan surowy u Ciebie jak będzie już stał, jeśli nie
            będziesz miała nic przeciwko.
            Tomek
            • iskum Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 20.12.08, 03:17
              Witam,
              jeżeli wszystko pójdzie z planem i będziemy budować w kwietniu,
              zapraszam
              Iza
              • Gość: Miniu Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: 195.20.110.* 22.12.08, 12:18
                Odezwę się więc w kwietniu
                Pozdrawiam, T
        • Gość: Pimo77 Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: 195.149.64.* 17.12.08, 17:38
          My ostatecznie zbudujemy coś w stylu Weroniki, ale niestety musimy
          ją trochę zwęzić. Okazało się, że nowy plan zagospodarowania (tak
          się spieszyliśmy że umknął nam gdzieś ten parametr) przewiduje
          elewacje do 16m. Dlatego robimy projekt indywidualnie na bazie
          Weroniki.
          Wcześniej planowaliśmy usuniecie kilku okien, poza tym w planach
          było wydłużenie garażu. Teraz też to zrobimy ale na nieco innym
          projekcie - mam nadzieje, że wyjdzie taki sam ładny jak Weronika.

• pluteq Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie 28.07.09, 20:59
        Tu masz podobny styl domu z tym, że własnie dodatkowy gabinet na parterze:
        www.domeria.pl/projekty-domow/kB0KWL5Ssid/jednorodzinne/pow/180-999/12ppg/id/14668/izyda/prezentacja.html
      • Gość: MORCH Re: Projekt willa wiktoria - prośba o opinie IP: *.centertel.pl 04.01.10, 22:07
        obejrzyj jeszcze dok Z KLASĄ lub PRZESTRONNY
        na stronie domyzwizja.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka