Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

materac hilding -polecacie?

IP: 193.142.112.* 02.10.08, 10:03
    Znalazlam materace firmy hilding na stronie materace.sklep.pl. Macie jakies
    zdanie na ich temat? Maja tez materace firmy janpol i kolo, moze te sa lepsze?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Małgo Re: materac hilding -polecacie? IP: *.doplaty.gov.pl 17.02.14, 10:22
        Absolutnie nie polecam!! Kupiłam z Hildinga wysokoelastyczny i miał mieć 19 cm- ma może 16 i pianka jest rozłożona nierównomiernie. ręce drętwieją podczas snu !!!
        • liliana89 Re: materac hilding -polecacie? 28.06.16, 16:23
          Dziwią mnie takie opinie, jak ktoś kupuje produkt i od razu na niego narzeka, trochę to podejrzane, przecież jeśli produkt nie odpowiada ofercie i jak piszesz, że ma źle rozłożoną piankę to po prostu jak każdy inny produkt reklamujesz go. Takie prawo konsumenta. W masowej produkcji zdarzają się błędy i dlatego zgłasza się je i producent swój błąd naprawia. Ja się zastanawiam nad Hildingiem ale akurat termoelastycznym Salsa i szukam właśnie o nim opinii ? ale drażnią mnie takie opinie jak ktoś pisze tak, że w sumie sam sobie jest winien ? że nie zgłosił od razu jaki napotkał z produktem.
          • marek.h1934 Re: materac hilding -polecacie? 29.06.16, 17:53
            Dokładnie, zgadzam się z Panią wyżej, ja słyszałem również o tym, by przez pierwsze tygodnie użytkowania nowego materaca, przekręcać go co jakiś czas ze strony na stronę. To podobno pomaga w rozłożeniu się pianki równomiernie. A co do Hildinga to również nad takowym się zastanawiam, mają całkiem ciekawą ofertę.
            • liliana89 Re: materac hilding -polecacie? 29.06.16, 20:27
              No to ciekawe z tą pianką, nie wiedziałam ... no mi się raczej nie przyda , bo już decyzja raczej zapadła termoelastyczny Salsa, a on nie jest odwracalny. Dziś udało mi się w końcu samej wypróbować materac na sobie - powiem .... bajka. Mięciutki, lekko się zapadasz, ale jednocześnie nie za miękki aby dobrze się ciało układało i wygodnie się przewracało. Ale sama nie wiem czy to kwestia marki, czy po prostu nie kupowałam materaca - to się sporo zmieniło. A może słyszałeś coś więcej o termoelatycznych materacach ?
              • agnieszka_makoniewicz Re: materac hilding -polecacie? 30.06.16, 16:20
                co to znaczy "wypróbować materac"? Producenci oferują taką usługę przed zakupem? Ciekawa jestem, poszukujemy z mężem nowego materaca, chcemy by się nie odgniatał i żeby był po prostu wygodny do spania, bez potrzeby kręcenia się z boku na bok. Materace hilding poleciła mi koleżanka z pracy, ale jeszcze się rozglądam... wstępnie przypodobał mi się model mambo, który chyba własnie tez dostosowuje sie do temperatury ciała i co mnie zaskoczylo ma kilka stref twardosci by lepiej podpierac kregosłup.
                • liliana89 Re: materac hilding -polecacie? 30.06.16, 17:59
                  No normalnie, idziesz do salonu gdzie kupujesz i kładziesz się :) na plecach, na boku, przewracasz się i czujesz , czy to jest to, a ten Mambo to też termoelastyczny kojarzę, ale dla mnie był trochę za miękki, bo Salsa jest twardszy. No właśnie musisz się położyć i od razu wiesz, że jesteście dla siebie stworzeni ;)
                  • agnieszka_makoniewicz Re: materac hilding -polecacie? 14.07.16, 13:00
                    Dzięki, zrobiłam tak jak mówiłaś :) "próbowałam" kilka, Salsa dla mnie za twarda, ostatecznie zdecydowaliśmy się na Rumbę w pokrowcu elips, ma optymalną twardosc i jest sprezysty, pasuje i mi i mezowi.. mega wygodny nawet jak spię na brzuchu :)
        • wazelewicz Re: materac hilding -polecacie? 27.07.17, 11:18
          Możliwe, że ten materac nie odpowiadał Pani nawykom podczas spania. Warto trochę poczytać o cecha materaca bo nie każdemu pasuje elastyczny. Polecam ten artykuł: jaki materac do spania ?
      • zozulenka34 Re: materac hilding -polecacie? 28.06.16, 21:59
        Ja nigdy nie przywiązywałam uwagi do materacy. Zawsze były to jakieś zwykłe najtańsze gąbkowe i wydawało Mi się, że śpi się na nich dobrze. Jednak mój mąż uparł się abyśmy w końcu wymienili materac na sprężynowy właśnie z tej firmy. Powiem Wam - rewelacja. Nie spodziewałam się, że można odczuwać taką różnice w komforcie snu. Materac idealnie się dopasowuje do ciała, niestety mam kilka kilogramów za dużo i teraz z perspektywy czasu widzę, że na tym gąbkowym po prostu się zapadałam. Jestem o wiele bardziej wypoczęta. Mąż miał jednak rację ( do czego oczywiście za szybko Mu się nie przyznam :D ).
        • lukasz1942 Re: materac hilding -polecacie? 03.09.16, 10:39
          Kupilem ostatnio materac tej firmy. Bardzo kiepsko wykonany. Nie polecam. Czekam na nowy..
          • ludwikawika Re: materac hilding -polecacie? 13.09.16, 21:07
            lukasz,a co było dokładnie z tym materacem nie tak, "kiepsko wykonany", czyli co ? Czekasz na nowy - czyli reklamacje została uznana, udało się reklamację załatwić bez problemu. Bo chcę w końcu kupić dobry materac, i hilding w moim rankingu wypada dobrze. Pani w salonie pow. mi, że oni produkują w Polsce, czyli w sytuacji reklamacji odsylane jest do fabrtki w Polsce, to krócej trwa załatwianie formalności w ewentualnym przypadku. Myślałam o Tempur, ale pomimo tego, że jest sporo pozytywnych opinii, no i reklama wygląda zachęcająca ;) to też sporo jest takich mocno na nie - czyli spory jest tutaj rozdzwięk, a hildingowe właśnie sensownie wypadają.
      • kkatarzynaa Re: materac hilding -polecacie? 09.09.16, 09:44
        Ja bardzo polecam - mój mąż pracował w ich fabryce przez ponad 5 lat. Materace są na prawdę dobre.
      • fionka_oo Re: materac hilding -polecacie? 10.09.16, 09:32
        normalne, fajne materace mogę powiedzieć tylko na przykładize dla dziecka kupionego niedawno, ale póki co się sprawdza.
      • fionka_oo Re: materac hilding -polecacie? 17.09.16, 22:44
        u nich w zależności od modelu jest różna ilość lat gwarancji, ale nawet są z taką na 15 lat. Więc chyba (mam nadzieję) wiedzą co robią.
      • rydzuwu Re: materac hilding -polecacie? 28.09.16, 13:06
        Jak za materacem stoi marka, które jest już X lat dostępna na rynku, to nie powinno być z nią problemu, sama się zweryfikowała, skoro jest, to musi mieć klientów, szczególnie na takim rynku jakim są materce, gdzie jest konkurencja.
      • maja9009 Re: materac hilding -polecacie? 23.10.16, 16:51
        Moim zdaniem materac to indywidualna sprawa i wybór i nie jakiej firmy ale w ogóle jaki i z czego. W tej sytuacji mogę podpowiedzieć, że warto poradzić się i kupić u fachowców, którzy tym się zajmują, ja będę zawsze wdzięczna Meble Hot, to krajowy producent, gdzie do mojego problemu podeszli ja prawdziwi zawodowcy, wybrali mi materac idealnie i nie wciskali mi najdroższych. Dlatego warto poszukać i popytać, to nic przecież nie kosztuje, a tylko może zaowocować udanym zakupem.
      • hernryanna Re: materac hilding -polecacie? 31.12.16, 11:30
        Jak maja tyle lat gwarancji i do tego ktoś tu pisała, że pracował w ich fabryce i są na prawdę ok, to chyba nie ma się czym przejmowac :)
      • mercur34 Re: materac hilding -polecacie? 28.02.17, 23:43
        wydaje mi się, że długa gwarancja mówi sama za siebie i świadczy o dobrej jakości materaca.
      • miron_to Re: materac hilding -polecacie? 05.05.19, 23:46
        Na euromaterace.pl mają teraz dostawę gratis, w zeszły weekend zamawiałem, ale przeważyła opinia znajomych, którzy od roku nie mogli się nachwalić hildinga. teraz też polecam wszystkim, bo naszukałem się za długo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka