Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

problemy z nowym piecem

22.11.08, 19:46
    witam.. nie mialam pojecia gdzie napisac ten post wiec napisze tutaj.. niedawno kupilismy nowy piec (ogrzewanie centralne). w tej chwili palimy miałem. wszystko byloby dobrze gdyby piec co jakis czas nie 'wybuchal' dwutlenkiem węgla.. chcialabym sie dowiedziec jaka jest tego przyczyna i jak mozna temu zapobiec... z gory dziekuje za odp.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Peter Re: problemy z nowym piecem IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.08, 20:13
        mial twoim problemem,po ilu wybuchach zrozumiesz?
        www.landor.ch/img/union-briketts200x200.jpg
      • jedenkruczek Re: problemy z nowym piecem 22.11.08, 20:52
        Piec powinien być uruchamiany przez jakiegoś specjalistę i mieć koniecznie jakąś instrukcję obsługi, jakieś certyfikaty itp.
        Dopóki jest to dwutlenek węgla to tylko strzela - kiedyś przeżyłem taki strzał w takim ogródku gastronomicznym, wyrwało rurę odprowadzającą spaliny z pieca - gorzej jak pojawi się tlenek węgla, no wtedy to tylko mogiła.
        proponuje popracować trochę z google np wpisać "forum piece" lub inne podobne.
      • yoma Re: problemy z nowym piecem 22.11.08, 21:07
        Spróbuj na forum "Budowa i remont"
      • Gość: palacz Re: problemy z nowym piecem IP: *.gprs.plus.pl 22.11.08, 21:48
        Czy chodzi Ci o "strzał" w kilka minut po zasypaniu dużą ilością miału?
        • ricom A miał jest mokry...? 22.11.08, 21:50
          bo inaczej może być różnie.

a jak coś to musicie skontaktować się z monterem instalacji.

pozdrawiam
      • Gość: Michał Re: problemy z nowym piecem IP: *.chello.pl 23.11.08, 14:16
        Zależy jaki piec kupiliście.Jeżeli taki z podajnikiem i podmuchem - powinien być stosowany ekogroszek a nie miał.Jeżeli to zwykły piec z górnym spalaniem - nie można palić samym miałem a jedynie umiejętnie go dodawać.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka