Gość: Max IP: *.centertel.pl 28.01.09, 20:21 Czy ktoś zauważył spadek cen działek w Warszawie i okolicy? Po reformie rolnej Tuska miało byc tanio. Czy ten kolejny cud już sie spełnia czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: ceny działek IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.09, 20:40 Kupilismy dzialke w listopadzie 2007 r za 250 tys. zl 1000 metrow kw. - z mediami, ogrodzona - 25 km od centrum wawy. Byly tez krzewy i drzewka. Obecnie dzialki w tej okolicy sa po 300 tys. i wiecej; i to w polu, niezagospodarowane i nieogrodzone... Moim zdaniem ceny dzialek poszybowaly i nie spadaja. Jesli znajdzie sie ktos, kto pilnie potrzebuje pieniedzy to obnizy cene, ale wielu twierdzi, że ceny ziemi niestety nie beda spadac:(. Ja tez tak uwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baca Re: ceny działek- Myślenie nie boli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 11:29 Gość portalu: gosc napisał(a): > 25 km od centrum wawy. Byly tez krzewy i drzewka. Obecnie > dzialki w tej okolicy sa po 300 tys. i wiecej; i to w polu, > niezagospodarowane i nieogrodzone... A czy ceny 300tys pln na kompeletnym zadupiu nie są czasami cenami wywoławczymi, odzwiercedlającymi nierealne marzenia sprzedających. Czy doszło do jakiejkolwiek tranzakcji po takiej cenie. Bo ja też chcę sprzedać psa za milion, ale czy to oznacza że każdy pies wart jest milion ? Myślisz że ktoś go kupi ? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekplacek1971 Re: ceny działek- Myślenie nie boli. 14.02.09, 16:24 Musi zamknąc się luka cenowa , jeszcze sprzedający nie zakcetowali cen kupującyh wobec tego tylko naiwni , którzy kupili wypowiadają się " szłyszałem że działki chodzą w okolic po x a kupiłam po y. Proponuje znależć kupca , ponegocjować . W mojej okolicy , na razie cena działki spadkła z 1100 na 800-850 za m2. , po nagocjacjach zostawiłem tel żeby zadzownili jak będą chcieli sprzedać za 600 - szacuje że 6 do 12 miesięcy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisczyk Re: ceny działek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 20:42 A bliższej rodziny to nie masz. Gdyby zaszczane pisuary zrobiły przez swój czas choćby cokolwiek, to może ceny działek byłyby dziś niższe, ale oni tylko szukali w szklanej kuli złoczyńców. Odpowiedz Link Zgłoś
nikoru Re: ceny działek 14.02.09, 20:40 Posłużę się logiką mojego brata. On twierdzi, że ceny działek nie pójdą w dół, bo robi się ich po prostu coraz mniej. Dopuszcza niewielkie wahania, ale na dłuższą metę działki powinny (jego zdaniem) utrzymać cenę, lub wręcz drożeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobRoy Re: ceny działek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 21:06 nikoru napisała: > Posłużę się logiką mojego brata. On twierdzi, że ceny działek nie pójdą w dół, > bo robi się ich po prostu coraz mniej. Dopuszcza niewielkie wahania, ale na > dłuższą metę działki powinny (jego zdaniem) utrzymać cenę, lub wręcz drożeć. Jeśli działek się robi coraz mniej bo ludzie kupują to i tak samo chętnych na nie ubywa . Komuś kto już kupił nie jest potrzebna druga działka. Zgodnie z logiką twojego brata przyjdzie moment że chetnych zabraknie a działek jeszcze zostanie, i wtedy ceny będą przyzerowe. A tak naprawdę cały czas masowo dzieli się na działki budowlane nieużytki, pola i łąki i zbroi się nowe tereny. Tak więc działek przybywa ( w samej Warszawie jest ponad 5tys ofert a w woj. Mazowiecki 30tys ), tylko że na razie popyt zdechł i szybko nie wróci. Odpowiedz Link Zgłoś