Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tani i dobry materiał budowlany?!

IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 29.01.02, 21:32
    Od pewnego czsu szukam materiału budowlanego , powoli stanelo na bloczkach z
    betonukomórkowego lub keramzytibetonie, jednak mój architekt chce mnie
    przekonać że najtaniej i najpweniej wyjzie ceramika budowlana + docieplenie.
    Czekam na waszą opinię , z czego budujecie i jak to się spisuję. Prawdę móweiąc
    nabrałem trochę wątpliwości do betonu komórkowego i keramzytobetonu. są to
    jednak nowe materiały o co będzie z nimi za 20- 30 lat?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Robert Re: Tani i dobry materiał budowlany?! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 22:30
        A o jakiej ceramice myśli twój architekt,która spełni normy przenikalności
        cieplnej w systemie ceramika+ocieplenie.
        Pozdrawiam
        • Gość: Ala Re: Tani i dobry materiał budowlany?! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 22:58
          beton komorkowy nie jset znowu taka nowoscia. jest ok i nic sie z nim nie
          stanie za 20 lat. co do keramzytu nie wypowiadam sie. mysle, ze beton jest
          tanszy od ceramiki .
          pzdr
      • tomasz526 Re: Tani i dobry materiał budowlany?! 19.10.16, 14:00
        Jeśli chodzi o materiały budowlane to najkorzystniejszą ofertę znajdziesz tutaj plexi-producent.pl
      • janikkas Re: Tani i dobry materiał budowlany?! 06.11.16, 16:38
        Jest wiele materiałów na rynku jeden chwali to drugi tamto. Każdy materiał ma wady i zalety osobiście postawiłem na silikat.
        • adelaadela Re: Tani i dobry materiał budowlany?! 28.07.17, 21:05
          Nie warto oszczędzać na materiałach budowlanych, bo to jest zwyczajnie nasza inwestycja w przyszłość, a na pewno w całe późniejsze użytkowanie naszego domu :) My z mężem w ubiegłym roku budowaliśmy dom i korzystaliśmy z usług bardzo wielu firm. Pośród tych kilkudziesięciu byliśmy zadowolenia niestety z niewielu. Bardzo nam przypasował asortyment m.in. od firmy artbet.pl. Ich na pewno możemy polecić!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka