Dodaj do ulubionych

Kosiarka dla Pań

23.03.15, 16:28
Jako, że wielkimi krokami zbliża się wiosna, czas pomyśleć nad przygotowaniem ogrodu. Jestem kobietą wyzwoloną, więc postanowiłam, że w tym roku wszystkie prace będę wykonywać sama. Znalazłam nawet kosiarkę przeznaczoną dla kobiet : www.sklepalko.pl/trawniki-koszenie/kosiarki-elektryczne-i-akumlatorowe/kosiarka-elektryczna-al-ko-lady-mover.html?utm_source=www&utm_medium=teaserlady&utm_campaign=wwwlady Używałyście kiedyś takiej?
Obserwuj wątek
    • super.women Re: Kosiarka dla Pań 26.03.15, 13:35
      A niby dlaczego specjalna dla kobiet? Bo ma w nazwie lady? Kosiarka to kosiarka, ważne żeby dobrze kosiła i się nie psuła. Moja Grizzly ERM 1434G też jest bardzo dobra, koszę nią ja i mój facet.
      • jasiekt8 Re: Kosiarka dla Pań 29.03.15, 19:55
        Każda kosiarka może zostać obsłużona przez kobietę, nie widzę sensu tworzenia specjalnych modeli. My w domy mamy kosiarkę elektryczną, Trytona, i żona bez problemu nią kosi
    • elektyk Re: Kosiarka dla Pań 07.04.15, 19:40
      a ja rozumiem co autor miał na myśli i wcale się nie dziwie. Dla mnie nie ma większego znaczenia czy koszę cięższą kosiarką spalinową, czy elektryczną. Moja żona kocha ogród i często sama kosi trawnik (nie cały ale jego część) i zawsze wybiera lekką elektryczną kosiarkę (choć mamy i elektryczną i spalinową). Zapewne ma to związek z tym że ma wzrost 1,60 m w kapeluszu i waży 51 kg :-) Dla wielu jej podobnych kobiet będzie miało znaczenie czym będzie kosić trawnik. I fakt , nie można mówić o kosiarkach przeznaczonych dla kobiet, jednak waga kosiarki może być kluczową kwestią.
      Siostra żony, mieszkająca kilka domów dalej, jakiś czas temu do, namówiła męża do zakupu najtańszej i najprostszej wersji kosiarki elektrycznej. Zrobiła to po to by samodzielnie i bez większego zmęczenia kosić trawnik. A ponoć już są przebąkiwania o jakiejś kosiarce akumulatorowej z AL-KO :-)

• jasiekt8 Re: Kosiarka dla Pań 17.05.15, 15:41
        Oczywiście że nie każda kobieta poradzi sobie z dużą ciężką kosiarką ale chyba trochę wyolbrzymiacie problem. Tworzenie specjalnych linii kosiarek dla pań to raczej przerost formy nad treścią, zresztą można po prostu kupić kosiarkę z napędem, wtedy unikniemy jeszcze płacenia za ekstra "walory" "kosiarek dla pań"
    • baska_b44 Re: Kosiarka dla Pań 05.08.15, 11:01
      Chodzi właśnie o to, że duża część kosiarek dostępnych na rynku jest ciężkich, nie mówiąc już otwieraniu kosza itp.. Po prostu ich obsługa wymaga siły fizycznej. Dlatego pytam, czy ktoś z was miał styczność z kosiarkami przeznaczonymi dla kobiet. Jeżeli faktycznie sama sobie poradzę z tą kosiarką to wielki "szacun" dla Al-Ko.
      • elektyk Re: Kosiarka dla Pań 28.08.15, 17:50
        baska_b44, jeżeli drobna kobieta jaką jest moja żona naprawde dobrze sobie radzi z kosiarką elektryczną, to tym bardziej poradziłaby sobie z rozwiązaniami akumulatorowymi. Myślę że z teo typu narzędziami ogrodniczymi poradzi sobie nawet dziecko. Przecież te rozwiązania aku mają poza napędem niemal wszystko z tworzywa... Nawet ten kosz na trawę jest nieduży bo to są kosiarki do ok 300 m2.
    • baska_b44 Re: Kosiarka dla Pań 21.09.15, 15:15
      Dziękuję za odpowiedzi. Cieszę się, że coraz więcej firm takich jak Al-Ko czy Honda zauważa, że sprzęt ogrodowy obsługują nie tylko silni mężczyźni.
    • janeckih Re: Kosiarka dla Pań 18.10.16, 22:02
      ja OSTRZEGAM przed kosiarkami VIKING pół roku po upływie gwarancji pękł korpus silnika.... dealer Vikinga poinformował mnie, że nie ma szans na wymianę silnika.... mimo, tego, że mechanik rozebrawszy silnik stwierdził, że był prawidłowo eksploatowany..... Decydent od silnika Briggs and Straton miał się wyrazić, że to 4 miesiące za późno się zdarzyło taką dziś otrrymałem od mechanika Dealera odpowiedź :-(
    • tadeusz.kort Re: Kosiarka dla Pań 22.11.16, 12:17
      Nie róbmy z kobiet jakiś niezdar, które nie potrafią obsłużyć kosiarki i nie mają siły. Moja żona bez problemu kosi trawę, kiedy mnie nie ma w domu i nie mogę tego zrobić. Używamy kosiarki spalinowej, z napędem 4W1 MARINA AK52SB4W1
    • skyfall001 Re: Kosiarka dla Pań 13.11.17, 08:51
      Kosiarka powinna być dostosowana do potrzeb, najlepiej sprawdzić w sklepach ogrodniczych i tyle.
    • zuza295 Re: Kosiarka dla Pań 20.03.18, 12:48
      skoro jestes kbieta wyzwolona to i ze zwykla kosiarka dasz rade ;d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka