18.03.16, 23:24
Witam wszystkie grudniowe emamy i zapraszam na forum.. Jeszcze niedawno byłam mamą pazdziernikową..lecz los chciał abym została grudniową :( ..dość smutna historia ale o tym może kiedy indziej :) termin mam na 1.12. Czuję właściwie od początku że będzie to córka :) trzymajcie kciuki oby tym razem się udało..pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • aniamisialska Re: witam 22.03.16, 15:52
      Trzymam mocno kciuki. Ja mam termin przełom listopada i grudnia, do końca jeszcze nie wiem, na kolejnej wizycie pewnie będzie można bardziej prawdopodobnie okreslić :)
    • peeska Re: witam 28.03.16, 18:55
      Ja już się wpisałam w mamach listopadowych, ale termin z OM wychodzi mi teraz na przełom listopada i grudnia. Po wizycie u ginekologa, którą mam na 13 kwietnia pewnie się wszystko wyklaruje. Tymczasem zrobiłam dwa testy i na obydwóch wyraźne dwie krechy. To będzie moja trzecia ciąża.
      • peeska Re: witam 18.04.16, 11:38
        Póki co ciąża potwierdzona :-) Serduszko bije szybko, termin z OM mam na 30 listopada, ale wg USG ciąża jest młodsza o jakieś 3-4 dni, czyli 3 grudnia. Mimo, że formalnie trzymamy się 30 listopada, to z moją skłonnością do rodzenia po terminie, stawiam bardziej na ten termin z USG. Oficjalnie zatem przyłączam się do mam grudniowych.
    • greeneyedgirl Re: witam 31.03.16, 10:14
      i ja sie witam po wczorajszym testowaniu, termin z OM na 6/12
    • bernad-ka1234 Re: witam 04.04.16, 15:10
      Witam. Ja dowiedziałam się dziś. Na teście dwie kreseczki wielka jest moja radość. Mam 10 letniego synka i teraz po kilkumiesięcznych staraniach w końcu jest. Termin na 7.12.

Pozdrawiam
    • ngruszka Re: witam 06.04.16, 11:14
      Serdecznie Gratulacje!
      Tez chciałabym się do Was zapisać, ale narazie gin nie widzi nic oprócz powiększonej macicy a jedynie hcg 216 i dwie kreski :)
      więc jestem przy nadziei... że będzie ok :)

Pozdrawiam!
      Grun
    • madzia.witkowska Re: witam 08.04.16, 18:16
      nieśmiało, bo bladziocha wyszła, ale mam nadzieje, że sie potwierdzi niedługo ciemniejszą krechą, dopisuje się....
      trzymam kciuki za ote co czekają na potwierdzenia :-)
      wstępnie termin na 17/19.12....
      • greeneyedgirl Re: witam 09.04.16, 21:04
        Podziwiam ciąży nr4, zwłaszcza z mała różnica wieku.ciche gratulacje!
        • madzia.witkowska Re: witam 10.04.16, 00:24
          E tam, czy dwoje, czy troje czy czwrot to juz nie gra roli :-) ja tylko wychodząc z pieluch wchodze w nowe, karmiąc cyckiem jestem w ciazy i tak od 8 lat :-) hahahahahahaha
          teraz i tak będzie dłuższa przerwa...
          Wiki - Mati to 2 lata i 6 m-cy
          Mati - Domi to 2 lata i 7 m-cy
          Domiś - ? to 3 lata i 3 m-ce....
          jest to do ogarnięcia... dodam jeszcze ze ja rano zawoze dzieci do szkoły/przedszkola... jak Wiki chodziła ostatni rok do p-kola to razem z chłopakami ja odwozilismy... luzik :-) chyba to uwielbiam po prostu :-)
          • ngruszka Re: witam 10.04.16, 07:50
            Madzia!! :)
            Będziesz/jesteś nieocenoona dla nas porada i wzorem :) gratulacje siły!!
            Powiedzenia,

P.s za 4 razem to już powinnas być pewnac czy jesteś w ciąży ;)
      • oli-85 Re: witam 19.04.16, 07:03
        Witam wszystkie grudniowe mamy ja tez bym chciała się nieśmiało dopisać bo kreseczka wyszła blada ale mam nadzieję że tym razem się uda bo miałam być czerwcowa mamą ale los chciał inaczej!Dodam że to będzie moje czwarte dzieciątko!Przewidywany TP to 29.12.2016 r
        • oli-85 Re: witam 19.04.16, 12:42
          Niestety blada kreska zamieniła się w @ tak ze niestety na grudzień się nie zalapie ale serdecznie pozdrawiam wszystkie grudniowe mamy i życzę szczęśliwych i leniwych ciąż!
    • ani-a1987 Re: witam 11.04.16, 16:44
      Witam wszystkie mamy :)
      byłam w mamach listopadowych z OM, ale dziś było usg i jednak grudzień :) no i potwierdziła się ciąża... wiedziałam że test się nie myli :P To moja druga ciąża,mam już synka :)
      ---------------------

Wituś ur. 20.08.2015r.
    • aniamisialska Re: witam 13.04.16, 16:48
      Jak się czujecie grudnióweczki? Jakieś dolegliwości? U mnie tkliwość i ból piersi i niestety nadwrażliwość na zapachy. Wszystko mnie obrzydza...
      • shi.raz Re: witam 14.04.16, 16:20
        hej, ja jeszcze nie wiem czy będzie listopad czy grudzień, więc się dopisuję i na grudniówki :) W domu 1,5 roczniak. Jesteśmy z Warszawy:)
    • kama1312 Re: witam 14.04.16, 20:43
      I ja nieśmiało się witam!
      Przedwczoraj na teście cień cienia drugiej kreski, wczoraj delikatna druga kreska i poziom beta hcg we krwi 95 :)
      Tak wiec teoretycznie termin porodu wg OM to wigilia :)
      • ani-a1987 Re: witam 14.04.16, 20:47
        gratulacje :) termin wyjątkowy :P :)

--------------------------
        Wituś ur. 20.08.2015r.
        • shi.raz Re: witam 14.04.16, 22:21
          kama, z koleżanki które miała taki sam termin dziewczyny się śmiały, ze urodzi Jezuska ;P
          • kama1312 Re: witam 14.04.16, 23:35
            Tak, tez juz słyszałam taki komentarz ;)
            I tak jak zawsze uważałam, że termin w okolicy Świat Bożego Narodzenia jest najgorszym z możliwych, tak teraz się wyjątkowo cieszę, bo marzyła mi się różnica 2 lat rocznikowo między dziecmi i tym sposobem rzutem na taśmę może się udać, bo mam syna z sierpnia 2014 :)
            Tak wiec juz nieważne święta! Ważne ze jeszcze ten rok ;) Choć nie ukrywam, że fajnie by było jednak urodzić jeszcze przed świętami... ;)
            Ale na martwięnie się terminem porodu mamy jeszcze czas!
            • shi.raz Re: witam 15.04.16, 16:47
              e tam, mało kto dokładnie w wyznaczonym terminie rodzi, więc pewnie nie będzie to Wigilia ;)
              • ani-a1987 Re: witam 15.04.16, 17:35
                tak na pocieszenie to może Ci się trafi Sylwester :) moja mama urodziła troje dzieci co do dnia co jak dla mnie jest kosmicznym zjawiskiem, zwłaszcza, że nie miała nigdy usg robionego :) a ja to czekałam i czekałam....i 10 dni po terminie urodziłam :)
                ja bym chciała 6 grudnia :D tak mi jakoś w tych okolicach wychodzi, więc może...:)

--------------------------
                Wituś ur. 20.08.2015r.
                • kama1312 Re: witam 15.04.16, 23:41
                  No oby nie wigilia!
                  Choć z tym terminem to różnie bywa... syna (choć całą ciążę było ryzyko przedwczesnego porodu) urodziłam dzień przed terminem z om, a równo w dzień terminu z usg....
                  A teraz marzy mi się 13 grudnia - moje urodziny :)
    • beapil Re: witam 18.04.16, 09:30
      Witam się i ja :) mam już jednego 10-miesięcznego synka a teraz czekamy na kolejną fasolkę. Test zrobiłam w piątek bo @ opóźniła się o 1 dzień a u mnie to już dziwne i wyszły dwie bardzo wyraźne krechy. Dzisiaj chce zapisać się już do lekarza bo do tej pory miałam straszne przeboje z ciążami ale o tym kiedyś przy okazji. Trzymajcie kciuki :)
    • ngruszka Re: witam 18.04.16, 19:07
      No i ja!
      6tyg, serce bijące :))

YES yes Yeeeeees
      • madzia.witkowska Re: witam 18.04.16, 19:10
        super!!!!!!!
      • kama1312 Re: witam 19.04.16, 08:12
        Rewelacja!!!
        Ja jeszcze etrochę musze poczekać.... wizyta jutro (4t4d) wiec mam nadzieje zobaczyć jakaś mała kropkę w macicy ;)
        A dopiero później serduszko....
        Ale wszystko pokolei :)
    • anula.1980 Re: witam 20.04.16, 11:31
      Nieśmiało się witam. Aż sama się boje ze za wcześnie. 2miesiące temu się nie dało. Kto wie jak będzie teraz. Termin z OM kolo 20 grudnia. Pierwsza wizyta za tydzień.

Byłam grudniowka 2008. Mój syn urodzony 16.12.2008 to chyba przeznaczenie ze znów grudzień.

Zobaczymy czy się uda.
    • basiaa02 Re: witam 20.04.16, 12:02
      Witam! Zrobiłam wczoraj test i wyszły dwie kreseczki ?? termin wychodzi na 29 grudnia. Udało się po 3 miesiącach starań. Mam już35 lat i 12 letniego syna. Dopiero zdecydowałam się na drugie dziecko i jestem pełna obaw jak to tym razem będzie. Pozdrawiam Was wszystkie ?
      • basiaa02 Re: witam 20.04.16, 12:11
        Hmm, Wyszły mi znaki zapytania zamiast wstawionych emotek z uśmiechem
    • bernad-ka1234 Re: witam 25.04.16, 13:05
      Dziewczynki witam ponownie. Dziś byłam u gina i fasolkę ładnie widział ma 12.7 mm duże oczka zalążki rączek i nóżek. Teraz chce mnie widzieć 30 maja i wtedy położna założy mi kartę ciąży. teraz jestem w 7tc i 4 dzień. Na razie pozostaje jeszcze cierpliwie czekać jak to na początku. Buziaki dla wszystkich grudniowych mam.
    • beataj1 Re: witam 07.05.16, 19:16
      Witam.
      Nieśmiało ale niech tam :)
      Wg obliczeń początek 7 tygodnia. Wizytę u gina mam dopiero 17 i wtedy sie dowiem co i jak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka