mona8113 14.12.06, 14:14 wybór sali na wesele...macie jakieś doświadczenie?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
livia23 Re: wesele 15.12.06, 11:53 Doświadczenie własne:) i kilku znajomych : "U Piasta Kołodzieja" w Kruszwicy. Odpowiedz Link Zgłoś
axe_3 Re: wesele 15.12.06, 12:22 Byłem, widziałem i popieram. Choć może i "Arkadia" za dużo nie ustępuje. Słyszałem też pochlebne opinie o Płowcach. Obie sale nie zebrały jeszcze wiele doświadczenia i opinii. Ale osobiście polecam "Piasta Kołodzieja". Odpowiedz Link Zgłoś
marta-28 Re: wesele 19.02.07, 22:13 witajcie!a ja bylam w radziejowie na weselu w bardzo przytulnym lokalu,niezle jedzenie,mila mloda obsluga,nie wiem jak sie nazywa,ale to bylo w strazy.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: wesele 20.02.07, 09:52 REMIZA OK! SIE BYWAŁO NA WESELACH TAMOJ!!! POLECAM REMIZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia-1986 Re: wesele 20.02.07, 13:52 hej bzyku654321! a kiedy to bylo,bo ja tez uczestniczylam w baletach weselnych w tejze remizie. moze we wrzesniu?u asi i adama? owszem, niezle miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: wesele 20.02.07, 14:13 SKĄD WIESZ CO??? NO PEWNO ŻE WTEDY I JESZCZE ZE DWA RAZY BYŁEM Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia-1986 Re: wesele 20.02.07, 19:09 zartujesz!!!!???? a z czyjej strony byles gosciem? asi czy adama? eeeeeeeeee.... ty sciemniasz,ty tam pracujesz.przyznaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: wesele 21.02.07, 08:15 NIE SCIEMNIAM BYŁEM. A PO CZYJEJ STRONIE NIECH ZOSTANIE TAJEMNICĄ. NIE ROBIĘ TAM. Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia-1986 Re: wesele 21.02.07, 15:13 no to moze jakis znak szczegolny,bo Cie nie kojarze. a moze Ty jestes ten fajny kelner(mimo ze napisales ze tam nie pracujesz). chcialam zagadac ale ta jego szefowa........ wygladala na grozna. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: wesele 21.02.07, 15:26 NO WIDZĘ ŻE COŚ KUMAMY - CIEPŁO, CIEPŁO... Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia-1986 Re: wesele 21.02.07, 19:10 jak to "kumamy,cieplo cieplo".jestes ten kelner czy nie!a moze ten szef z broda? Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia-1986 Re: wesele 28.02.07, 14:53 Hej bzyku. dyskusja skonczona? moze nowe zagadki? Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_1 Re: wesele 20.02.07, 21:35 bylam na imprezach w obu salach.kazda z nich ma inny klimat. wieksze sale sa w arkadii,ale u florka maja milsza obsluge i lepsze ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
dzordzdabliu Re: wesele 21.02.07, 15:24 Mi najbardziej odpowiadaja wesela w Jesionowej w Topólce. Organizacja super. Jedzenie wspaniale. Atrakcją jest barek z alkoholami i wiejska chata z wiejskimi wyrobami wędliniarskimi polecam. Tylko 1,5 roku wcześniej trzeba się zaoisać żeby mieć dobry termin albo brać termin jaki jest wolny. Odpowiedz Link Zgłoś
dzordzdabliu Re: wesele 22.02.07, 14:59 dzordzdabliu napisał: > Mi najbardziej odpowiadaja wesela w Jesionowej w Topólce. Organizacja super. > Jedzenie wspaniale. Atrakcją jest barek z alkoholami i wiejska chata z > wiejskimi wyrobami wędliniarskimi polecam. Tylko 1,5 roku wcześniej trzeba się > zaoisać żeby mieć dobry termin albo brać termin jaki jest wolny. poniżej linki do zdjęć przykładowych atrakcji na imprezach w "Jesionowej" (barek zapęłnia Pan Młody:) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cbaf9d8dbb79da9c.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/24f076fb1b1e2b7b.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4aa924701a1e7dc2.html Odpowiedz Link Zgłoś
dzordzdabliu Re: wesele 22.02.07, 15:09 Tu jest barek. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef2210457e87a876.html Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiekzlisciemnaglowie Re: wesele 22.02.07, 12:38 strzala forumowicze! oczekuje jakiegos normalnego rankingu sal,a nie pierdu pierdu margolci i bzyka. juz niedlugo wracam "ze szkol", zamierzam sie osiedlic w tym pieknym miasteczku,przyciagnac tu kobiete i wziac z nia oficjalny slub, a potem urzadzic weselicho,kto wie moze i chrzciny!! byl piast arkadia u floriana jesionowa.....itp. prosze jakies konkrety,tam jest tak atam inaczej. bo jak zadzwonie do nich to przeciez nie powiedza ze jest ZLE. NO TO DO DZIELA! Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: wesele 22.02.07, 13:36 KOLEGO MY TU SOBIE PRZY OKAZJI DYWAGUJEMY O MIŁYCH CHWILACH W TRAKCIE WESELA. JA TAM WIDZĘ TYLKO DWA WESELNE DOMY-REMIZĘ (THE BEST NA TAKIE SPRAWY) ORAZ ARKADIĘ. NO A OPODAL RADZIEJOWA TO TAKICH LOKALI JEST BEZ LIKU Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiekzlisciemnaglowie Re: wesele 22.02.07, 14:01 bzyku654321 napisała: > KOLEGO MY TU SOBIE PRZY OKAZJI DYWAGUJEMY O MIŁYCH CHWILACH W TRAKCIE WESELA. > JA TAM WIDZĘ TYLKO DWA WESELNE DOMY-REMIZĘ (THE BEST NA TAKIE SPRAWY) ORAZ > ARKADIĘ. NO A OPODAL RADZIEJOWA TO TAKICH LOKALI JEST BEZ LIKU a gadajcie sobie ile chcecie,a nie lepiej sie spotkac?tez milo. jesli idzie o salki to ja wiem ze jest ich od chol..... w naszym regionie. tylko chodzi mi o plusy i minusy, bo jesli juz jakas wybiore to moze poprawie bledy poprzednikow,zasugeruje zmiany..... to chodzi o moje wesele, wiec trzeba pytac (bron Boze plotkowac). Odpowiedz Link Zgłoś
marta-28 Re: wesele 22.02.07, 21:35 wszedzie jest dobrze,jak tylko ladnie graja i daja cos dobrego do jedzenia(niekoniecznie bigos i tatara). nie mam doswiadczenia na TYM lokalnym rynku(od niedawna w Radziejowie),a bylam tylko w jednej sali na weselu(w strazy),jak bede gdzies jeszcze to porownam.Podziele sie spostrzezeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiekzlisciemnaglowie Re: wesele 09.03.07, 15:05 Witajcie! czasu coraz mniej, propozycji mało. No to co mam wybrać, gdzie lepiej? Wiem, że mógłym sam ruszyć tyłek i pojeździć i popytać. Ale kto najlepiej opowie o lokalach jak nie uczestnicy imprez.Przecież właściciele będą "cukrować" ile wlezie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiekzlisciemnaglowie Re: wesele 24.02.07, 19:21 ?????????????? mam isc w ciemno? nie doradzicie,nie chcecie zdradzic swoich opinii na temat sal! Odpowiedz Link Zgłoś
bn-bw Re: wesele 26.02.07, 21:54 czlowiekzlisciemnaglowie napisał: > ?????????????? > mam isc w ciemno? > nie doradzicie,nie chcecie zdradzic swoich opinii na temat sal! Doradzilabym Ci, ale nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
caloria Re: wesele 26.02.07, 23:24 W zaszłym roku byłam na weselu w TO TU, musze przyznac ze pierwsze wrażenie nie bybo ciekawe, bo wystrój sali taki średnio imponujący, ale okazało się ze mają bardzo dobre żarcie, naprawde pycha!A i kelnerzy bardzo mili!Co jest fajne w tej sali, to pokoje gościnne na górze, bardzo przydatna rzecz dla gości z daleka, ale oczywiście nie trzeba ich wynajmować jesli ktoś nie ma życzenia. A o Arkadii, mam niestety złe zdanie.TAkże miałam okazje bawic się tam na weselu, calkiem niedawno i w porownaniu z TO TU wymieka, pod wzgledem jedzenia i obslugi( sala ładniejsza, to na plus).Aha i mimo, ze jestem osoba niepalącą to bardzo nie podoba mi sie zakaz palenia w lokalu.Jesli mlodzi wynajmuja sale na cala noc i placa za to slone pieniadze, to chyba ich palacy goscie powinni moc skosztowac tej przyjemnosci w cywilizowany sposob, a nie przestepujac z nogi na noge na mrozie??? Odpowiedz Link Zgłoś
licealista7 Re: wesele 02.03.07, 22:43 Osobiście polecam restauracje "Oazę" w Dobrem. Jest tu dobre jedzenie i miła obsługa. Jest dużo sal i są nawet duże. Także spokojnie można robić tu duże wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka-pl Re: wesele 03.03.07, 19:46 licealista7 napisał: > Osobiście polecam restauracje "Oazę" w Dobrem. Jest tu dobre jedzenie i miła > obsługa. Jest dużo sal i są nawet duże. Także spokojnie można robić tu duże > wesela. Na weselu tam nie bylam, ale na innej duzej imprezie(120 osob). jedzenie jak wszedzie, ale obslugiwala tylko jedna osoba.Wlasciwie to nie bylo podawanie do stolu tylko rzucanie polmiskow miedzy dwie siedzace osoby i one same przesuwaly na srodek stolu. To wrecz niedopuszczalne. To przeciez nie jest bar szybkiej obslugi. Jesli tak jest na weselu to ja dziekuje bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: wesele 04.03.07, 00:00 Fajnie jest, jak takie wesele jest marzeniem życia. Niechaj mi wolno będzie podzielę się spostrzeżeniem, byłem ostatnio w mieście i zaprosiłem się na kawę do dobrego znajomego, narzekał na zatrudnienie, że ciężko jest ludzi dobrych solidnych do pracy zdobyć. Powiedział mi w zaufaniu że najlepsze są kobitki z prowincji i wsiowe, tylko problem jest w tym, że ciągną do miasta by sie szybko wyżynić, zawsze facet z miasta to jest ktoś i można sie trochę poobnosić koleżankom, rodzinie przyszpanować, a jak w razie co to taki jest i lepiej sytuowany i coś tam jeszcze mówił, ale jego zona ma tak ładne oczy, ja go nie potrafiłem zrozumieć, co on do mnie później mówił. Ale czasem warto jest żyć dla tej chwili, a wesela były są i będą i warto na ten temat mówić czasem być pobawić się, tylko jest wielkie ryzyko dzisiaj już trzeba zaliczkę, czy zadatek dać, na imprezę za rok czy dwa i nie jest istotne z kim, a czas leci inwestycja w ciemno, ale randka tez w tv była, ważne że już wiosna idzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
l-6 Re: wesele 04.03.07, 16:12 Hej , piszę do tego z gałęzią czy czymś na głowie. Nie rozumię od kiedy to facet martwi się o salę na wesółko? , Jest rzecz jasna wyjątek od zasady. Wyjątek przyznam w naszej wiejskiej i małomiasteczkowej rzeczywistości bardzo nieakcepeowany. Mówię o tym że jestes chłop a w zasadzie nie jesteś, czyli żenisz się a uściślając wychodzisz zamąż. , a mówiąc wprost pachnie mi tu lekką odchyłką od normy. Zapamiętaj: Prawdziwy facet to łatwi gorzałę i orkiestrę, kobieta michę i salę, inny podział to delikatnie mówiąc dewiacja, Cześć żółty jesienny liściu. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiekzlisciemnaglowie Re: wesele 04.03.07, 18:16 Witaj I-6! moze jestem nienormalny,ale to ja szukam sali.Jak bede mial propozycje to wezme kobiete i RAZEM zobaczymy,sprawdzimy, podejmiemy decyzje tez RAZEM. Zarobilismy na ten slub i bedziemy o weselu decydowac sami, nie rodzice znajomi itp. Przyznaje, pochodze ze wsi, ale w obecnej rzeczywistosci nikomu to juz nie przeszkadza(no chyba, ze ktos udaje mieszczucha a sloma z butow wychodzi). A FACETEM JESTEM I TO CALKIEM W NIEZLEJ FORMIE! CHCESZ SPRAWDZIC???? Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: wesele 09.03.07, 15:54 JASNA SPRAWA JAK PODEJMOWAC DECYZJE TO OBOPÓLNIE ABY NIE BYŁO PÓŹNIEJ NIEPOROZUMIEŃ JAKICH. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiekzlisciemnaglowie Re: wesele 09.03.07, 21:48 bzyku654321 napisała: > JASNA SPRAWA JAK PODEJMOWAC DECYZJE TO OBOPÓLNIE ABY NIE BYŁO PÓŹNIEJ > NIEPOROZUMIEŃ JAKICH. Nadal nie ma konkretow.Nie pozostaje mi(nam) nic innego jak wziac sie za łapki i leciec po kolei od lokalu do lokalu.I co uslysze - jest pieknie super goscie zadowoleni jedzenie pyszne najlepiej u nas bo u konkurencji to........ A nie o to mi chodzilo.Myslalem, że poznam minusy(ewentualnie na co mam zwrocic uwage w rozmowie, ustalaniu szczegolow). Pewnie Forum sie rozwinie po czasie. Pozno wzialem sie za te rozmowy...... A moze przeloze wesele na 7.07.2007????? Ciekawe czy jeszcze jest gdzies wolny termin! Odpowiedz Link Zgłoś
dicloduo Re: wesele 09.03.07, 22:07 Proponuję skorzystac z wykfalifikowanej firmy, która zajmuje się organizacją wesel od A do Z.Jest to firma,której zlecasz wykonanie usługi, ona Ci poleca kilka wariantów wesela (od lokalu i menu poprzez auto, videofilmowanie, fryzjera po obrączki, a nawet biżuterię ślubną, a nawet atrakcje dla gości).Usłługa taka kosztuje od 500 zł (im wyższe wymagania tym drożej), ale moim zdaniem wato, bo nie musisz objeżdżać (oszczędzaszz czas i paliwo) wszystkich tyh rzeczy- umawiasz się z konsultantem i wszystko wiesz;) Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiekzlisciemnaglowie Re: wesele 22.03.07, 16:43 Znalazłem takie firmy(konsultantów weselnych). Ceny!!!! kosmos. najniższa cena 2000pln.Są też za 4-5tys. Jeszcze ze mna całkiem dobrze i nie zamawiam takiej firmy. Sami załatwimy wszelkie sprawy formalno-prawno-kościelne. A sala i jedzenie to fraszka! Odwiedziłem niedawno Radziejów i okolice. Znalazłem sale i rozmawiałem z szefostwem kuchni. Jak na powiat radziejowski to niezły poziom. Ale najbardziej usatysfakcjonowała mnie cena - 90zł od osoby. Dzięki za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: wesele 22.03.07, 23:45 Myslę jak wesele to pod Płowcami to takie historyczne miejsce, tam jest ładnie i miło Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiekzlisciemnaglowie Re: wesele 23.03.07, 09:07 Owszem miejsce ładne. Ty chyba bardzo lubisz to miejsce, bo tak promujesz. Jednak nie wybrałem tego zajazdu(to chyba tak sie nazywa?). Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: wesele 23.03.07, 10:14 czlowiekzlisciemnaglowie napisał: > Owszem miejsce ładne. > Ty chyba bardzo lubisz to miejsce, bo tak promujesz. > Jednak nie wybrałem tego zajazdu(to chyba tak sie nazywa?). A jasne że lubię i to jedyne miejsce w okolicy, gdzie można zaprosić gości i się nie wstydzić, bo w grodzie takowych lokali brak, czy to nie wstyd trochę??? Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiekzlisciemnaglowie Re: wesele 23.03.07, 11:24 No to do dzieła. to jest pomysł na biznesik? Już kiedyś myślałem, żeby otworzyć coś własnego( właśnie restauracje, kawiarnie) w Radziejowie. Hm....teraz nie warto, już jest jedna restauracja i sala i cukiernia(bez kawy) i ....Jak na najmniejsze miasto powiatowe w Polsce to chyba wystarczy. Wybrałem inny kierunek na inwestycje. Na razie nie żałuje. Odpowiedz Link Zgłoś