Dodaj do ulubionych

Prośba do galeriowiczów!!!

30.01.06, 16:37
Dwie mało, skromne prośby:
1. Bardzo prosze trzymać się w miare możliwości kategorii.
2. Zechęcam do oddwania głosów na każde zdjęcie, dzięki temu po wyborze
najlepsze wyświetlają nam się właśnie te najlepsze. Oceniajmy dobrze i źle,
ale oceniajmy.
3. Komentarze jak najbardziej wskazane:)

Z góry dzięki i zachęcam do dodawania fotek:)
Obserwuj wątek
    • waclaw_kzn Re: Prośba do galeriowiczów!!! 30.01.06, 18:18
      Ja dziś zamieściłem pierwsze trzy w swojej historii... i rzeczywiście był kłopot
      z kategorią, ale przez przypadek (uczyłem się obslugi Galerii). Poprosiłem
      Adminów o reakcję, a oni natychmiast zareagowali i błędnie umieszczone zdjęcie
      usunęli, za co dziękuję.
      • duch3 Wiem że jest problem z kategoriami 30.01.06, 18:33
        Wiem że jest problem z kategoriami, ale jeszcze większy problem jest z ich
        wymyśleniem. Bowiem nie chce ich nadmiernie rozdrabniać- myśle że taka licza
        kategorii wystarczy. Ewidentne pomyłki będziemy starali się naprawiać :).
        Pozdrawiam i dziękuje za te foty! :)
        • waclaw_kzn Re: Wiem że jest problem z kategoriami 30.01.06, 23:16
          Kategorie są niezłe. Zastanawiałem się jedynie, czy Cmentarze nie podchodzą pod
          zabytki? i czy rozróżnienie miedzy zabytkami i architekturą nie jest kłopotlwe?
          Ale na razie nie sprawia to chyba nikomu kłopotu, więc nie musicie brać pod
          uwagę tych wątpliwości. kategorie są dobre.
          • waclaw_kzn Kłopot z Chuckiem! 31.01.06, 00:46
            Błagam! Zamieszczajcie zdjęcia z Chuckiem Norrisem w dziale Inne i nie
            zaśmiecajcie fotomontażami z nim innych działów! Większość co prawda sama
            wyczuła, że tak należy postąpić, ale są wyjątki (prawda, Kormoranie?). Trzymajmy
            się działów i "powagi" Galerii, która ma przecież pewne przesłanie.
          • duch3 Re: Wiem że jest problem z kategoriami 31.01.06, 03:08
            Jeśli chodzi o architekture i zabytki to sam mam z tym problem- czasami trzeba
            wiec dzialać intuicyjnie. Jednak zamiarem było oddzielienie togo co dawne z tym
            co współczesne. Cmentarze z kolei specjalnie chcieliśmy wyróżnić, aby nadać im
            większej rangi. Chcieliśmy pokazać mniej znane miejsca okolic Środy.
            A teraz sam mam pytanie do "galeriowiczów":
            1. Gdzie umieścić zdjęcie tamy na Maskiawie albo np. mostu: bo z jedej strony
            podchodzi to pod architekture z drugiej można to imieścić w innych?
            2. Czy zgodzić się na umieszczanie zdjęć okolic które nie należa do Ziemi
            Średzkiej, np. Kórnika lub Miłosławia?

Pozdrawiam
            • emi53 Re: Wiem że jest problem z kategoriami 31.01.06, 11:29
              Odnośnie 1) -uważam jednak,że w "inne",choć most kolejki wąskotorowej może z
              powodzeniem byc w "architekturze".
              2) - oczywiście,Ziemia Średzka -ta dawniejsza ,obejmowała swym
              zasięgiem te miejscowości...
              Sam mam problem -zdjęcia z Zaniemyśla,przedwojenne,na których studenci Koła
              Młodych Akademików Uniwersytetu A.M./kilku ze Środy/ wypoczywa w lipcu 1935
              roku.Zaniemyśl,to jednakże najbliższe okolice Środy - więc raczej,można to
              pokazać.
              • duch3 Re: Wiem że jest problem z kategoriami 31.01.06, 11:37
                No właśnie nie wiem czy Kórnik należał do Środy? Co do Zaniemyśla nie mam
                najmniejszych wątpliwości! :)
                Pozdrawiam
      • wywrotka90 Re: Prośba do galeriowiczów!!! 31.01.06, 17:52
        I ja dołączyłam do grona użytkowników :) Przyjęcie było nawet miłe, ale dzisiaj
        niestety wyniknął przykry incydent i troszkę psuje to uroki nowego zajęcia...
        Jednak w przyszła sobotę planuję udać się na 'sesyjkę' do miasta ;)

PS: Na koniec mała sugestia... Myślę, że warto by było dodać kategorię, na
        której można by było umieszczać fotki ciuchci, torów etc. Takich zdjęć mam i
        robię najwięcej, a nie mam pojęcia gdzie to upchnąć :)
        • duch3 Re: Prośba do galeriowiczów!!! 31.01.06, 18:13
          Ciekawa propozycja, chociaż myśle że zamiast nowej kategorii można by zrobić
          podkategorie np. w dziale zabytki? Co myślicie na ten temat?
          No i chętnie stworzyłbym kategorie w której pokazać można że ludzią się chce coś
          robić- np. galeria Korytage albo bębniarzy. Tylko gdzie to umieścic? Może w
          dziale "ludzie"? Czekam na wasze propozycje.
          Pozdrawiam i zachęcam do robienia zdjęć!
          • waclaw_kzn Re: Prośba do galeriowiczów!!! 31.01.06, 19:53
            Poproszę też w Ludziach o potkategorię dla IT-u, bo z poczatku zastanawiałem
            się, czy powienienem jego zdjęcia zamieszczać w Ludziach, czy w Wydarzeniach,
            ale uznałem, że to jednak potęga ludzi, a nie spektakularnych akcji jest siłą
            Teatru!
            • duch3 Re: Prośba do galeriowiczów!!! 31.01.06, 20:00
              Wacławie odpowiedziałem ci na "przykelejonym" wątku!
        • rogeer Re: Prośba do galeriowiczów!!! 31.01.06, 18:55
          Oj nie wspominaj incydentów... Mamy także nadzieję, że nie zostaniesz tylko
          zapaloną galeriowiczką tylko na naszym forum także zaczniesz się udzielać.
          Zapraszamy do dyskusji:)
          • wywrotka90 Re: Prośba do galeriowiczów!!! 31.01.06, 19:30
            Heh, ale jednak trzeba przyznać, że sprawę załatwiliście zgrabnie ;) Dodałam tam małe oświadczonko, może zerkniecie.

Co do forum - postaram się :D
    • wywrotka90 Re: Prośba do galeriowiczów!!! 01.02.06, 08:53
      Weszłam dziś na prywatną stronę o Środzie, którą zamieściliście w linkach i zatkało mnie z zachwytu. Te zdjęcia... czy nie możnaby się skontaktować z autorką w celu i je dodać (ew. żeby autorka sama dodała, tak będzie najlepiej) na galerię?
      • wywrotka90 Re: Prośba do galeriowiczów!!! 01.02.06, 08:55
        Ależ napisałam... 'W celu zaproponowania jej umieszczenia tych zdjęć na galerii' tak miało być :)
        • natala77 Re: Prośba do galeriowiczów!!! 01.02.06, 15:51
          autorka strony? a czy tu nie wpisywal sie kiedys jakis pan reprezentujac ta strone?

hmm tam chyba autorem nie jest tylko jedna osoba
          • wywrotka90 Dość! 01.02.06, 16:05
            Mam już dość tego! W odpowiedzi na przedstawione prawo autorskie uzytkownik Mati mści się, wystawia chamskie komentarze, których sobie nie życzę! Zaniża oceny, 'wpycha' się... Stanowczo sobie tego nie życzę i prosze o usunięcie WSZYSTKICH jego komentarzy, także tych moich, w których odpowiadałam. Przebywanie na galerii, w której istnieje stronniczość i dawanie ocen za 'nielubienie' nie jest miłe. Takie coś to dla mnie zwykłe szczeniactwo. Mam nadzieję, że problem zostanie rozwiązany. Jeśli nie odejdę, niestety, chociaż nie chciałąbym tego robić...

Do natali: Być może, nie zbadałam jeszcze całkiem tego forum. Dzięki za odpowiedź.
            • natala77 Re: strona o Środzie 01.02.06, 17:51
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25931&w=24314080&a=24419026
              w tym temacie rozmawialismy o tej stronie, tam krytyka, tam pochwaly od naszego forum.
              jako osoba odpowiedzialna za strone pisal OSCARCIO.

pozdrawiam:)
    • kormoran7 Re: Dość! 01.02.06, 21:42
      wiesz oczywiscie ze usune bo nie musimy patrzec na to jak bedziecie sie klucic.
      Mysle ze nikogo to nie zainteresuje. My nie tracimy czasu na to zeby sie klocic
      a tym bardziej nikt z wywieszonym jezorem nie bedzie sledzil waszej klotni.
      Roznica pokolen...
      • kormoran7 Re: Dość! 01.02.06, 21:44
        Ale moge napisac ze chcesz z Jonka wyjasnic ta sprawe na wlasnym forum i ja tam
        zapraszasz. Problem rozwiazany
        • mati.wlkp Re: Dość! 01.02.06, 21:52
          Bardzo dziękuję... chociaż coś.
          • kormoran7 Re: Dość! 01.02.06, 22:00
            Widzisz zawsze mozna sie dogadac. My Admini musimy zawsze wiedziec kiedy
            zawrzec kompromis. Trzymaj sie i sorry za uniesienie sie:)
            • rogeer Re: Dość! 01.02.06, 23:20
              A teraz ja się na temat waszej kłótni wypowiem, otóż wydaje mi się to śmieszne,
              tak samo jak prośby wywrotki o to by matiego wywalić bo albo on albo ona. Mati
              ma takie samo prawo, wypowiadać się na forum, komentować zdjęcią i je oceniać
              jak każda inna osoba! I nie zamierzamy ich wywalać jeśli nie będą nikogo
              obrażały. Nigdy nie usuniemy żadnego użytkownika bo ktoś inny powie, że jeśli
              tego nie zrobimy to przestanie się tutaj czy gdziekolwiek indziej udzielać. Nie
              obchodzą nas wasze wzajemne stosunki i prosimy o kłótnie gdzie indziej,
              najlepiej gdzieś prywatnie a nie na forum publicznym!
              To tyle kazania, teraz zapraszam do kulturalnych wypowiedzi na inne tematy:)
              • wywrotka90 Re: Dość! 02.02.06, 07:30
                Heh, Rogeer dzięki za kazanie, ale no było całkiem niepotrzebne. Mnie chodziło jedynie o usunięcie tych komentarzy pod zdjęciami i prośbę do Matiego, żeby dał mi wreszcie spokój, bo niedługo otworzę lodówkę a tam znowu on. Ale nie, on zamieszca koleeeeeeeeeejne posty, tylko po to, żeby dalej sprawę wałkować. Powtarzam, chcę jedynie świętego spokoju i proszę o usunięcie komentarzy.
                • kormoran7 Kto sie czubi ten sie lubi 02.02.06, 14:00
                  Reszty domyslcie sie sami:)
                  • duch3 Oficjalnie 02.02.06, 14:20
                    A ja oficjalnie zamykam ten temat- myśle że wy jak i my jesteśmy już nim zmęczeni.
                    Zmieniamy pytanie na: Czy macie już jakieś zdjęcia w kategorii "ulubione"?
                    Ja mam dwa, a mianowicie "Cukrownia" i zdjęcie sprzed sądu "Rogeera".

I prosze w miare możliwości odpowiadać w "przczepionym" wątku na górze:). Bo to
                    była tylko prośba a przerodził się w wątek główny.
                    Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka