Dodaj do ulubionych

Opinie o deweloperze Chmara

21.02.19, 11:46
Pilnie potrzebne mi także opinie o firmie Chmara, deweloperze z Gdańska. Przymierzamy się do zakupu domku na osiedlu Gdańskim. Zostały ostatnie sztuki, muszę szybko podjąć decyzję, a oferta wydaje się bardzo dobra. Interesują mnie więc wszelkie opinie na temat dewelopera Chmara, oraz warunkach mieszkaniowych na osiedlu, dojeździe, lokalnej infrastrukturze, lokatorach, i tak dalej - czyli wszystko to, co może mi się przydać przy podejmowaniu decyzji. Tak jak wspominałem, pozostało już zaledwie kilka wolnych domków, więc prośbę o podzielenie się opiniami na temat dewelopera Chmara opublikowałem na kilku forach równocześnie, dlatego proszę adminów o wyrozumiałość!
Obserwuj wątek
    • kamilostr331 Re: Opinie o deweloperze Chmara 25.02.19, 16:08
      Tak się składa, że my kupowaliśmy w Chmara domek dwu-lokalowy, tyle tylko, że na osiedlu Przy Lesie a nie tam gdzie ty chcesz. Ale to w zasadzie są bardzo podobne inwestycje - 90m2, podobna cena, bez czynszu, garaż, ogródek, i tak dalej. O samym deweloperze mam w zasadzie dobre zdanie, ciężko się do czegoś przyczepić. Kontakt dobry, miłe i pomocne babeczki ze sprzedaży, szybko reagowały na zapytania, i tak dalej. Samo wybudowane przez Chmara osiedle, także w porządku, domki ładnie wykończone, w miarę solidne. Jak na razie nie pojawiają się nam poważniejsze usterki, a jak już coś to w miarę sprawnie usuwają pracownicy Chmara.

Jedyne na co warto zwrócić uwagę, to brak wykończenia dróg dojazdowych, ale o tym byliśmy informowani na etapie podpisywania umowy, nie wiem jak jest na Gdańskim. Wiadomo, z czegoś ta niska cena domku musi wynikać. Dla mnie to w zasadzie nie problem bo jeżdżę Tiguanem, ale jak ktoś nie ma wyższego auta, to może narzekać zimą. Ludzi z osiedla na razie nie dane mi było poznać zbyt wielu, ale przeważnie w porządku, rodziny z dziećmi, pary, kilka osób starszych też jest. Ogólnie więc moja opinia na temat dewelopera Chmara jest pozytywna, i nie żałuję, że kupiłem u nich domek.
    • aklodr Re: Opinie o deweloperze Chmara 27.02.19, 12:40
      Swego czasu także poszukiwałam opinii o Chmarze. Mieliśmy zamiar kupić domek na osiedlu Banino. Postanowiłam więc zaczerpnąć opinii o deweloperze u źródła, i po prostu zapytać mieszkańców innych osiedli, jak im się tam mieszka wink Pojechałam więc w pierwszą wolną sobotę, i porozmawiałam z kilkoma osobami, a przy okazji obejrzałam sobie osiedle na żywo XD. Ogólnie opinie o Chmarze były dobre, mieszkańcy chwalili sobie warunki mieszkaniowe, jakość wykonania domków, lokalizację, ceny, kontakt z deweloperem, i tak dalej. Jak już ktoś narzekał, to głównie na drogi dojazdowe w zimie, poza tym raczej same pozytywy. Szczerze mówiąc trochę mnie to wtedy zdziwiło, bo wiadomo, że rodacy lubią sobie ponarzekać XD. Samo osiedle wizualnie także prezentowało się dobrze, zresztą jak każde nowo postawione osiedle. Ostatecznie nie kupimy domku u Chmary, ale to głównie z powodów, że tak powiem rodzinnych XD, więc nie wyrażę swojej osobistej opinii na temat tego dewelopera.
    • aklodr Re: Chmara opinie 01.03.19, 14:00
      Tak, bardzo ciekawy wątek z opiniami na temat dewelopera Chmara. Swego czasu przeczytałem prawie cały, a i też dorzuciłem swoje trzy grosze wink Nie będę może pisał, która opinia jest moja, ale po przeczytaniu mojego powyższego wpisu, każdy powinien się domyśleć tongue_out
    • paweu901 Re: Opinie o deweloperze Chmara 01.03.19, 15:39
      Także jestem na etapie poszukiwania informacji o deweloperze chmara. Z tego co się zdołałem zorientować, to w porównaniu do lokalnej konkurencji wypadają bardzo dobrze cenowo. Opinie mieszkańców pozwalają sądzić, że jakość realizacji w przypadku inwestycji Chmary także jest co najmniej przyzwoita. Jeśli negocjacje z działem sprzedaży przebiegną po mojej myśli, to prawdopodobnie zdecyduję się na zakup domku na osiedlu Gdańskim.
    • michallll Re: Opinie o deweloperze Chmara 12.03.19, 15:44
      Chmara to nie deweloper... podpisujesz umowe z kim innym. zazwyczaj sp zoo z odpowiedzalnoscia do 5 tys. po podpisaniu umowy oczywiscie nie masz kontaktu z deweloperem a obsluga grupy zwanej chmara niesie duzo do zyczenia. Ogolnie kupilismy od nich i uwazamy ze to jest mina. Trzeba trzymac sie od nich z daleka. opoznienie 6 miesiecy, kary umownej nie chca placic a lokal przez okres zimowy nie byl dogrzewany wad przy odbiorze okolo 30 pozycji.
      • michallll Re: Opinie o deweloperze Chmara 12.03.19, 15:47
        tu macie powiazania rejestr.io/krs/591627/chmara
    • paweu901 Re: Opinie o deweloperze Chmara 01.04.19, 16:52
      Swego czasu robiłem na ich temat reaserh w internecie, bo sam także zastanawiałem się nad zakupem nieruchomości na jednym z ich osiedli. Opinie do jakich dotarłem na temat chmara deweloper byłby w większości pozytywne. Ludzie chwalili przede wszystkim cenę nieruchomości, kontakt z deweloperem, jakość wykonania, lokalizację, i tak dalej. Jeśli coś się pojawiały się jakieś negatywne opinie, to głównie dotyczyły dróg wewnętrznych na osiedlu - w szutrówkach robiły się dziury, przez co poruszanie się wewnątrz osiedla było uciążliwe. Wygląda jednak na to, że deweloper chmara z czasem postarał się o rozwiązanie tego problemu. Z tego co piszą na stronie najnowszej inwestycji osiedla gdańskiego, drogi wewnętrzne są już solidniejsze, to jest z betonowych płyt. Osiedle jest jeszcze dalekie od wykończenia, więc zobaczymy jak to będzie w praktyce z tymi drogami, ale dobrze, że coś robią w tym kierunku. Oczywiście wciąż jeszcze sporo brakuje do ideału, ale ogólnie rzecz biorąc, inwestycje tego dewelopera są warte uwagi. Jeśli więc chcesz kupić niedrogo domek, a odpowiada ci lokalizacja, to spokojnie możesz zgłębić temat, bo na minę raczej się nie nadziejesz.

• topikkk Re: Opinie o deweloperze Chmara 10.04.19, 23:15
      Czy to prawda, że na osiedlu gdańskim mają zrobić wreszcie porządne drogi?
      • swieco Re: Opinie o deweloperze Chmara 11.04.19, 12:18
        Z tego co mi wiadomo, mają być położone betonowe płyty. Nie wiem czy taką drogę można nazwać "porządną", ale na pewno będzie lepsza niż zwykła szutrowa.
    • adamigle Re: Opinie o deweloperze Chmara 18.06.20, 14:29
      swieco napisał(a):

> Pilnie potrzebne mi także opinie o firmie Chmara, deweloperze z Gdańska. Przymi
      > erzamy się do zakupu domku na osiedlu Gdańskim. Zostały ostatnie sztuki, muszę
      > szybko podjąć decyzję, a oferta wydaje się bardzo dobra. Interesują mnie więc w
      > szelkie opinie na temat dewelopera Chmara, oraz warunkach mieszkaniowych na osi
      > edlu, dojeździe, lokalnej infrastrukturze, lokatorach, i tak dalej - czyli wszy
      > stko to, co może mi się przydać przy podejmowaniu decyzji. Tak jak wspominałem,
      > pozostało już zaledwie kilka wolnych domków, więc prośbę o podzielenie się opi
      > niami na temat dewelopera Chmara opublikowałem na kilku forach równocześnie, dl
      > atego proszę adminów o wyrozumiałość!

Swieco, pewnie już nie potrzebujesz opinii, ale chmara szykuje nowa inwestycje, wiec pewnie innym się przyda. Też niedawno szukalem, trafiła mi się spoko okazja do kupienia domku na jednym z osiedli chmary z drugiej ręki i zanim doszłem do tego, co i jak to cena wydawała mi się śmiesznie niska jak za taką lokalizację i metraż. Jest mało opinii o deweloperze chmara, sam nie mogę się wypowiedzieć co do współpracy, ale jeśli chodzi o samo mieszkanie to jestem zachwycony. Ściany proste (big_grin), nic nie sypie się głowę, fajna przestrzeń i duży potencjał. No i nie centrum miasta, sporo zieleni dookoła.
      • anettamaz Re: Opinie o deweloperze Chmara 19.06.20, 13:02
        Ja jeszcze dodam od siebie, że mieszka się naprawdę fajnie i chociaż na wizualizacjach może się wydawać, że tam jest „dom na Domie” to w rzeczywistości nikt tam sobie nie zagląda w okna i jest spora prywatność. Jak bym miała jeszcze raz decydować się na zakup domu u dewelopera to raczej też by padło na chmarę. No i przede wszystkim cena – za te pieniądze, za które masz dom i chmary w 3mieście kupisz co najwyżej kawalerke.
    • karlaes44 Re: Opinie o deweloperze Chmara 28.03.23, 09:02
      Aż dziwne, że wątek z opiniami o developrzerze Chmara tak upadł, bo on cały czas buduje nowe osiedla i wygląda na to, że mimo początkowych przebojów wszystko dalej hula. Pisałam wcześniej, że podzielę się swoją opinią o Chmarze i tak mi to siedziało na głowie, mimo zawirowań związanych z przeprowadzką. Generalnie mieszkamy od zeszłego roku, w bliźniaku, na jednym z osiedli, które zostały co prawda oddane do użytku wcześniej, ale ten nasz się uchował jako ostatni. I też miałam wątpliwości związane z ceną, ale po przeczytaniu waszych opinii o developerze chmara i poszperaniu trochę w poszukiwaniu rzetelnych informacji, a nie hejterskich, zaryzykowaliśmy i nie żałujemy. Jest cudnie! Zasadniczo wszystko się zgadza z ogłoszeniem: pełna infrastruktura wokół, szybki dojazd do centrum Gdańska, a jednak cisza i spokój wokół. Dom przestronny, ale fajnie pomyślany tak, by maksymalnie wykorzystać przestrzeń. Nie mieliśmy żadnych problemów z wykończeniem, czy niedoróbkami, tak jak się często słyszy o innych developerach, akurat w przypadku developera chmary cały proces od zakupu, przez kredyt (bo braliśmy kredyt za ich pośrednictwem) wszystko przebiegało naprawdę super.
    • majarowik Re: Opinie o deweloperze Chmara 17.05.23, 14:19
      Polecam artykuł na stronie wmh.agency/zarzadzanie-opiniami-gowork/
    • karinkaa27 Re: Opinie o deweloperze Chmara 26.09.23, 10:33
      Nie ukrywam, że sugerowałam się Waszymi opiniami o Lectus24 szukając sklepu, w którym znajdę meble do urządzenia pokoju nastolatki i miałam początkowo mieszane odczucia. Lectus24 pojawiał mi się kilka razy w podpowiedziach czy reklamach, ale jakoś mało wcześniej słyszałam o tym sklepie i nie do końca byłam przekonana do jakości, mimo, że meble są piękne. Ale na szczęście trafiłam tu i stwierdziłam, że skoro tyle osób ma pozytywne opinie o lectus24 to zaryzykuję i w razie czego tutaj wyleję gorzkie żale gdyby coś było nie tak tongue_out. Tymczasem jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, zarówno obsługą sklepu, jak i meblami, które przyjechały – są naprawdę solidne, dobrze wykonane (bez żadnych widocznych łączeń, klejów czy odprysków, jak to się często zdarza w innych sklepach) i pięknie się prezentują. No i nie są za miliony, co nie ukrywam, też były dla mnie istotne. Wiec zamiast gorzkich żali, leci polecajka i kolejna dobra opinia dla Lectus24 – naprawdę świetny sklep i zdecydowanie niedoceniany!
      • karinkaa27 Re: Opinie o deweloperze Chmara 28.09.23, 08:53
        Przepraszam za opinie - po prostu pomyliły mi się wątki smile
    • bartenek Re: Opinie o deweloperze Chmara 28.09.23, 08:54
      Podbijam trochę wątek z opiniami o deweloperze Chmara, bo szykuje im się kilka fajnych inwestycji (w zasadzie są już w na ukończeniu) i mocno rozważam zakup mieszkań w którejś z nich. Chodzi mi głównie o Gdańskie Ogrody VI, chociaż biorę też po uwagę Gdańskie Ogrody VIII, dlatego jeśli ktoś z Was miałby jakieś opinie lub informację o tych konkretnych osiedlach lub w ogóle o współpracy z deweloperem Chmara, to poproszę. Niby cena okazyjna a opinie w sieci dobre, ale jednak wolę się upewnić, ostatecznie kilkaset tysięcy piechotą nie chodzi, więc wole nie wtopić smile
    • karmalyn Re: Opinie o deweloperze Chmara 28.09.23, 09:00
      Cześć, faktycznie trochę wątek z opiniami zamarł, ale nic dziwnego – zwykle tak jest, że negatywną opinię piszą wszyscy, a z pozytywnymi jest problem smile W tym przypadku chyba brak świeżych opinii o deweloperze Chmara działa na ich korzyść, jakby było coś nie tak to już byś tu miał wysyp skarg i zażaleń smile ale dobra, powiem Ci jak wygląda współpraca z deweloperem Chmarą z mojej perspektywy, a mieszkam w domu od nich już kilka lat. Generalnie zarówno kontakt z biurem na etapie rozmów i uzgadniania szczegółów, jak i później podczas budowy na wysokim poziomie. Wszystko szło terminowo zgodnie z planem, nie było typowej dla deweloperów obsuwy, jak przyjeżdżaliśmy w okolice budowy zobaczyć co i jak, to zawsze coś się działo – nie było siedzenia i zbijania bąków. Ogólnie w domu mieszka się bardzo fajnie, super rozplanowane pomieszczenia i przestrzeń, łatwo jest wykorzystać każdy kąt. Co do samego osiedla – w większości zamieszkuje ją je młode rodziny z dziećmi, albo młodzi ludzie, generalnie jest kameralnie i przyjemnie. Wokoło pełna infrastruktura, więc co chcesz to masz + spoko dojazd do trójmiasta. Z tego co wiem, chmara wszystkie swoje osiedla buduje tak, żeby było kameralnie i cicho i jednocześnie, żeby można było się szybko dostać do większego miasta. Jak dla mnie super.
      • jim777 Re: Opinie o deweloperze Chmara 08.10.23, 17:52
        Te właśnie odkryłem ofertę Chmary. Osiedle Gdanskie. Troche zadupie, ale cena rozsadna sie wydaje jak na okolice 3miasta. Pytanie, gdzie jest haczyk?
    • piotrkron Re: Opinie o deweloperze Chmara 24.01.24, 13:16
      Szkoda, że nikt nie odpowiedział na tę wcześniejszą prośbę o opinię o deweloperze Chmara, moim zdaniem im więcej opinii w Internecie tym lepiej smile niemniej, jeśli ktoś tu jeszcze zagląda i ma ochotę podzielić się swoimi wrażeniami i zdaniem to byłoby super – Chmara ma właśnie dwie nowe inwestycje, z których jedną na poważnie biorę pod uwagę (druga już w całości wyprzedana). Proszę zatem o jakieś aktualne opinie – z tego co widzę wszyscy raczej zadowoleni z jakości domów i obsługi – chętnie o tym poczytam!
    • apawlos Re: Opinie o deweloperze Chmara 25.01.24, 12:33
      W sumie ciekawe czemu wątek z opiniami o deweloperze Chmara tak zamarł, faktycznie z tego co wiem, oni cały czas mają jakieś nowe inwestycje i prężnie działają. Co rusz któryś z moich znajomych chwali się, że właśnie odebrał lub właśnie czeka na budowę domu od Chmary, może wszyscy zajęci są urządzaniem smile Tak czy inaczej, ja i część moich znajomych, którzy zdecydowali się wyprowadzić z Trójmiasta, ale pozostać blisko wybrało właśnie domy, mieszkania lub bliźniaki od dewelopera Chmara z kilku powodów. Po pierwsze inwestycje są planowane w takich miejscach, żeby wokół była pełna infrastruktura, ale przy okazji szybki i sprawny dojazd do Trójmiasta. Po drugie ceny w porównaniu z innymi deweloperami Chmara ma bardzo atrakcyjne. Po trzecie, Chmara to renoma i doświadczenie, z tymi domami nic się nie dzieje, bajecznie się to wykańcza, współpracują na każdym etapie, ogólnie super. Więc jak masz taką opcję to się nie zastanawiaj.
    • aliszas Re: Opinie o deweloperze Chmara 29.09.25, 10:28
      Widzę, że wątek z opiniami o developerze Chmara już całkiem padł, a szkoda, bo można było wiele ciekawych informacji tu uzyskać. Ja dzięki niemu pozbyłam się większości wątpliwości dotyczących inwestowania w dom od nich i teraz, po latach wiem już, że to była najlepsza decyzja. Dawno już nie śledziłam opinii o Chmarze, a rozważam zakup bliźniaka na nowym osiedlu gdańskim z odbiorem pod koniec 2026 roku, czy ktoś z Was także skusił się na ten zakup? Od siebie, na zachętę mogę dodać, że kupując od Chmary te kilka ładnych lat wstecz, miałam sporo wątpliwości, bo cena już na tamte czasy była bardzo okazyjna, jak za metraż i lokalizację, a także pełną infrastrukturę wokół, ale nie było żadnego haczyka – mieszkało i miesza się dalej super. Dom jest wybudowany w wysokim standardzie, nic się z nim nawet po latach nie dzieje, poza oczywistymi bieżącymi naprawami. Wiadomo, tu i ówdzie coś trzeba poprawić, ale to wynika ze zużycia materiałów, a nie ze złego budownictwa czy coś. Niemniej, ponieważ wypadłem trochę z obiegu chętnie przyjmę wszelkie nowe opinie o chmarze i tej nowej inwestycji. Swoje zdanie, poparte doświadczeniem, na ten temat już mam, ale jak macie coś świeżego to z przyjemnością poczytam. Pozdrawiam.
    • mardzik333 Re: Opinie o deweloperze Chmara 27.10.25, 14:25
      Bierz i się nie zastanawiaj, z doświadczenia wiem, że one się rozchodzą jak świeże bułeczki, nie bez powodu. Jak masz opcję, to kupuj, Chmara ma już tak ugruntowaną opinię w świecie deweloperki, jego inwestycje to już klasyk. Zresztą wystarczy przejrzeć opinie o Chmarze w Internecie, nawet te starsze, żeby zobaczyć, że tu serio nie ma się czego bać, a ludzie w ogromnej większości są zadowoleni. Nawet znaleźć dom z drugiej ręki jest ciężko, a o te nowe to się nieraz biją jak w Lidlu. Ja bym brała smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka