Dodaj do ulubionych

Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów

15.10.09, 22:54
A ja się nie dziwię. Teraz będzie trzy lata przerwy. Może bez sponsorów PZPN z
głodu zdechnie.
Obserwuj wątek
    • major-major Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów 15.10.09, 23:30
      A ja się dziwie tej opini "eksperta" - bo cóż z tego, że logo marki
      będzie się pojawiało podczas Euro 2012, kiedy będzie identyfikowane
      z brakiem wyników i porażkami drużyny, oraz bagnem w PZPN połączonym
      z całkowitym ignorowaniem kibiców czyli odbiorców produktu. Pozdro
      • Gość: UkS Re: Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja spons IP: *.acn.waw.pl 16.10.09, 01:24
        Odpowiadam.
        Dlatego, ze dla większości polskich "ekspertów" w tej branży ważne jest, aby
        logo pojawiło się w telewizji, program do obliczania ekspozycji zapisał te
        wydarzenie w bazie, a później przedstawił wyniki co do oglądalności.
        Skojarzenia są nieważne, a przecież to one trwale wpływają na markę sponsora.
        • Gość: A Re: Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja spons IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 17:11
          Racja.
          Dla firm najważniejszy jest wizerunek. Promowanie sportutworzy cieplejszy wizyreunek wsrod kibiców i lepsze skoajrzenia artykułow dla reszty. Nikt nie chce kojarzyć się z PZPN. Euro 2012 bedzie trwalo miesiąc. A do 2012 jest 2,5 roku i to okresu najgorszego bo mamy teraz moment kiedy wejscie jakiejs firmy co zostanie glosno ogfloszone w mediach spotka się z niechęcia społecznestwa. Strata wizerunkowa i finansowa gwarantowana.
    • berdiamb Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów 15.10.09, 23:33
      Teraz mają jeszcze większą reklamę i szacunek u kibiców .Też bym nie chciał na
      swojej reklamie Majewskiego i Polczaka .
    • Gość: tojajestem ekspert Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 00:43
      Jakieś żarty. Sponsorzy wreszcie robią to co powinni zrobić już
      dawno. Nie panie Kita, inteligentni właśnie zrozumieli, że nie można
      więcej wspierać tego bagna, że kredyt się wyczerpał. Koniec kasy na
      skorumpowanych, leniwych arogantów. na ludzi za których trzeba się
      wstydzić
      • Gość: Jerry Re: Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja spons IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 16.10.09, 01:51
        A glupi sponsorzy oplacaja ta bande darmozjadow pod szyldem kadra
        PZPN.
    • Gość: Zoonekk Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 04:58
      No to kicha bo szef w pracy chce zatrudnić Sport Management Polska. Przy
      takich radach to po 15 latach w firmie przyjdzie mi szukać czegoś nowego. Jak
      ja kocham takich płatnych doradców.
      • Gość: behemot Re: Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja spons IP: 77.252.18.* 16.10.09, 07:19
        Ten Kita z SMP reprezentuje interes PZPN a nie ewentualnych
        sponsorów. Stąd szukanie dzięciołów by wsparli reprezentację, która
        nie jest żadną marką, brendem o czym marketingowcy dopiero się
        przekonali po bojkocie. Kretyństwem jest wspierać coś co nie ma
        społecznej aprobaty. Reklama na pustym stadionie przy beznadziejnej
        grze ale w telewizji to antyreklama.
        • Gość: krycha Re: Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja spons IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 11:30
          cwaniak juz chce posredniczyc w pozyskiwaniu sponsorow.zenada. kolejny
          odpowiedzialny,nie ma co.sponsorzy,powinniscie sobie poczytac np
          krotkapilka.wordpress.com.jest kilka blogow,na ktorych sa cenniejsze uwagi niz
          idiotyzmy tego "eksperta"
    • Gość: robert Pamietajcie,ze PZPN zaplaci jeszcze odszkodowanie IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.09, 06:42
      Bedzie musial zaplacic odszkodowanie Widzewowi.Ciekawe komu jeszcze?
      Mam nadzieje,ze pojda z torbami.
    • ellmunzai Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów 16.10.09, 08:49
      Uhu, ten gość ma rację, tylko że lekką ręką zakłada, że protest kibiców to
      taki jesienny foch i na wiosnę już nikt nie będzie o nim pamiętał.

Mam nadzieję, że takie burackie opinie ludzi, którzy patrzą tylko na słupki i
      nie pojmują takich wartości jak zwykła ludzka uczciwość i solidarność z
      klientem, umocnią kibiców w trwaniu na swoim.
    • adam81w Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów 16.10.09, 16:42
      Zgadzam się. Niektórzy panikują.
      • offal Kibic PZPN-u 21.10.09, 08:02
        adam81w napisał:
        > Zgadzam się. Niektórzy panikują.

Śmierdzisz pzpenem, w każdym wątku musisz coś napisać, wygląda na to że nie za
        darmo.
    • Gość: jan Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów IP: 188.33.130.* 20.10.09, 19:59
      Nie wiem jak Wy, ale ja nie odpuszcze po miesiącu. Ten Pan nie
      docenia determinacji i wkurzenia takich jak ja. Nawet jak trenerem
      zostanie Smuda i tak nie przestane walczyć z PZPN. Bo nie chodzi tu
      o pojedyncze ruchy, ale o prwdziwe uzdrowienie piłki - klubów,
      kadry, szkolenia młodzieży. Myślę że ekspert nie jest kibicem i z
      trudem odróżnia piłę do nogi, od piły do metalu.

Do euro jeszcze 2,5 roku. a sprzedawać trzeba już teraz. Kto jest z
      PZPN ten jest przeciw swoim klientom.
    • Gość: rudy lis Kita on jest jakmś ekspertem?! IP: *.cable.smsnet.pl 20.10.09, 20:22
      Przecież gościu jakiś czas temu był właścicielem klubu w Szwajcarii potem
      chyba w Nantes a w międzyczasie chciał kupić Wisłę. Przecież to działacz a nie
      ekspert, zapewne kolega Laty i spółki. Firmy zrobiły dobrze, wysłały czytelny
      sygnał do PZPN! Dziadostwa firmować nie będziemy. Odbiór społeczny takiego
      działania też jest pozytywny.
    • Gość: vvv Re: Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja spons IP: *.subscribers.sferia.net 20.10.09, 22:05
      Kita, podwiń kite pod siebie i wypier...
      Nie strasz sponsorów którzy chcą się wycofać. Że niby jak nie oni to zawsze ktoś się znajdzie, tak? Tylko że to nie jest taki jesienny zryw związany z jesienna deprechą. My kibice pamiętamy. Nie zapomnimy tych którzy teraz się wycofają ze sponsoringu, tak samo jak nie zapomnimy tym, którzy wejdą na ich miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka