jakwbanku.com 15.10.09, 22:54 A ja się nie dziwię. Teraz będzie trzy lata przerwy. Może bez sponsorów PZPN z głodu zdechnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
major-major Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów 15.10.09, 23:30 A ja się dziwie tej opini "eksperta" - bo cóż z tego, że logo marki będzie się pojawiało podczas Euro 2012, kiedy będzie identyfikowane z brakiem wyników i porażkami drużyny, oraz bagnem w PZPN połączonym z całkowitym ignorowaniem kibiców czyli odbiorców produktu. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UkS Re: Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja spons IP: *.acn.waw.pl 16.10.09, 01:24 Odpowiadam. Dlatego, ze dla większości polskich "ekspertów" w tej branży ważne jest, aby logo pojawiło się w telewizji, program do obliczania ekspozycji zapisał te wydarzenie w bazie, a później przedstawił wyniki co do oglądalności. Skojarzenia są nieważne, a przecież to one trwale wpływają na markę sponsora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja spons IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 17:11 Racja. Dla firm najważniejszy jest wizerunek. Promowanie sportutworzy cieplejszy wizyreunek wsrod kibiców i lepsze skoajrzenia artykułow dla reszty. Nikt nie chce kojarzyć się z PZPN. Euro 2012 bedzie trwalo miesiąc. A do 2012 jest 2,5 roku i to okresu najgorszego bo mamy teraz moment kiedy wejscie jakiejs firmy co zostanie glosno ogfloszone w mediach spotka się z niechęcia społecznestwa. Strata wizerunkowa i finansowa gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
berdiamb Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów 15.10.09, 23:33 Teraz mają jeszcze większą reklamę i szacunek u kibiców .Też bym nie chciał na swojej reklamie Majewskiego i Polczaka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojajestem ekspert Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 00:43 Jakieś żarty. Sponsorzy wreszcie robią to co powinni zrobić już dawno. Nie panie Kita, inteligentni właśnie zrozumieli, że nie można więcej wspierać tego bagna, że kredyt się wyczerpał. Koniec kasy na skorumpowanych, leniwych arogantów. na ludzi za których trzeba się wstydzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja spons IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 16.10.09, 01:51 A glupi sponsorzy oplacaja ta bande darmozjadow pod szyldem kadra PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoonekk Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.09, 04:58 No to kicha bo szef w pracy chce zatrudnić Sport Management Polska. Przy takich radach to po 15 latach w firmie przyjdzie mi szukać czegoś nowego. Jak ja kocham takich płatnych doradców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja spons IP: 77.252.18.* 16.10.09, 07:19 Ten Kita z SMP reprezentuje interes PZPN a nie ewentualnych sponsorów. Stąd szukanie dzięciołów by wsparli reprezentację, która nie jest żadną marką, brendem o czym marketingowcy dopiero się przekonali po bojkocie. Kretyństwem jest wspierać coś co nie ma społecznej aprobaty. Reklama na pustym stadionie przy beznadziejnej grze ale w telewizji to antyreklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krycha Re: Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja spons IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 11:30 cwaniak juz chce posredniczyc w pozyskiwaniu sponsorow.zenada. kolejny odpowiedzialny,nie ma co.sponsorzy,powinniscie sobie poczytac np krotkapilka.wordpress.com.jest kilka blogow,na ktorych sa cenniejsze uwagi niz idiotyzmy tego "eksperta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Pamietajcie,ze PZPN zaplaci jeszcze odszkodowanie IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.09, 06:42 Bedzie musial zaplacic odszkodowanie Widzewowi.Ciekawe komu jeszcze? Mam nadzieje,ze pojda z torbami. Odpowiedz Link Zgłoś
ellmunzai Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów 16.10.09, 08:49 Uhu, ten gość ma rację, tylko że lekką ręką zakłada, że protest kibiców to taki jesienny foch i na wiosnę już nikt nie będzie o nim pamiętał. Mam nadzieję, że takie burackie opinie ludzi, którzy patrzą tylko na słupki i nie pojmują takich wartości jak zwykła ludzka uczciwość i solidarność z klientem, umocnią kibiców w trwaniu na swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów 16.10.09, 16:42 Zgadzam się. Niektórzy panikują. Odpowiedz Link Zgłoś
offal Kibic PZPN-u 21.10.09, 08:02 adam81w napisał: > Zgadzam się. Niektórzy panikują. Śmierdzisz pzpenem, w każdym wątku musisz coś napisać, wygląda na to że nie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja sponsorów IP: 188.33.130.* 20.10.09, 19:59 Nie wiem jak Wy, ale ja nie odpuszcze po miesiącu. Ten Pan nie docenia determinacji i wkurzenia takich jak ja. Nawet jak trenerem zostanie Smuda i tak nie przestane walczyć z PZPN. Bo nie chodzi tu o pojedyncze ruchy, ale o prwdziwe uzdrowienie piłki - klubów, kadry, szkolenia młodzieży. Myślę że ekspert nie jest kibicem i z trudem odróżnia piłę do nogi, od piły do metalu. Do euro jeszcze 2,5 roku. a sprzedawać trzeba już teraz. Kto jest z PZPN ten jest przeciw swoim klientom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy lis Kita on jest jakmś ekspertem?! IP: *.cable.smsnet.pl 20.10.09, 20:22 Przecież gościu jakiś czas temu był właścicielem klubu w Szwajcarii potem chyba w Nantes a w międzyczasie chciał kupić Wisłę. Przecież to działacz a nie ekspert, zapewne kolega Laty i spółki. Firmy zrobiły dobrze, wysłały czytelny sygnał do PZPN! Dziadostwa firmować nie będziemy. Odbiór społeczny takiego działania też jest pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Ekspert od marketingu: Paniczna reakcja spons IP: *.subscribers.sferia.net 20.10.09, 22:05 Kita, podwiń kite pod siebie i wypier... Nie strasz sponsorów którzy chcą się wycofać. Że niby jak nie oni to zawsze ktoś się znajdzie, tak? Tylko że to nie jest taki jesienny zryw związany z jesienna deprechą. My kibice pamiętamy. Nie zapomnimy tych którzy teraz się wycofają ze sponsoringu, tak samo jak nie zapomnimy tym, którzy wejdą na ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś