Dodaj do ulubionych

Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów

26.10.10, 15:43
mam 2 faworytów:
- Xaviesta
- Iniavi
Dla mnie są fenomenem, w ostatnim czasie, a może w ogóle nie było drugiej takiej "pary" na boisku o tak wielkim znaczeniu dla klubu czy reprezentacji.
Mam takie przemyślenia, że bez Messiego Barca traci ok 30% wartości, indywidualnie bez Iniesty jakies 20%, bez Xaviego jakieś 20%, ale bez dwójki I+X już jakieś 60%.
Obserwuj wątek
    • Gość: dsa Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów IP: *.acn.waw.pl 26.10.10, 15:50
      Na MS Forlan przycmil wszystkich innych. Genialny turniej dla tego zawodnika, porzadna gra w Atletico i imo to napowazniejszy konkurent dla holendrow. pozdr
      • Gość: obiektywnie Nie jest łatwo wybrać IP: *.aircity.pl 26.10.10, 17:40
        Indywidualnie najlepszym piłkarzem chyba nadal jest Messi, ale Messi gra tak jak jego drużyna - gdy idzie dobrze, błyszczy, gdy coś się zatnie, i jego nie widać. Argentyna zawiodła w meczu z Niemcami, i Messi nie istniał na tle Szwabów. To samo w półfinale LM z Barcelona - Inter.

Forlan zagrał fenomenalnie na Mundialu, ale jego klub nie gra o najwyższe cele w Europie, więc przy całej sympatii - odpada.

Robben jest dobry, ale miał kontuzję, więc nie dawałbym mu większych szans.

Bramkarzowi nie dadzą, chyba że byłby bardzo charyzmatyczny, a Julio Cesar nie jest.

Cristiano Ronaldo umieszczono w dziesiątce chyba z przyzwyczajenia. Wygrał już raz i więcej nie wygra mam nadzieję. Jest dobry, ale to zakochany w sobie żeluś, często udaje na boisku, kiepski wzór dla dzieciaków.

Xavi, Iniesta, - bardzo dobrzy piłkarze, może nawet równie przydatni na boisku, ale żaden nie dostanie nagrody. Bo obu nie dadzą, a jednego wybrać trudno :)

Villa - nie ten poziom. Zawodnik dobry, ale daleko mu do wybitności.

Chyba dałbym nagrodę Sneijderowi. Miał najrówniejszy sezon, co więcej - na wszystkich frontach odniósł sukces, przyczyniając się do niego wydatnie. Mistrzostwo Włoch, Puchar Włoch, wygrana w Lidze Mistrzów i wicemistrzostwo świata - to mówi za siebie. Potrafił "pociągnąć" drużynę, strzelał ważne bramki.
        • Gość: Kaczołap Czemu na tej liście nie ma Polaków? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.11.10, 21:36
          To niesprawiedliwe i gdyby Papież Tysiąclecia jeszcze żył to na pewno by tak nie było
    • Gość: kl Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów IP: 213.17.159.* 26.10.10, 16:20
      czemu kazdy mowi o cristiano ronaldo per "ronaldo", a malo kto mowi "cristiano", przeciez to sa 2 imiona na równych prawach, wam sie pismaczki wydaje że "ronaldo" to nazwisko?
      • Gość: ksc Re: Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworyt IP: 81.219.132.* 26.10.10, 16:36
        10 faworytow a nagrode i tak zgarnie forlan
        • Gość: purify taką mam nadzieję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 16:48
          chyba że powiedzą spieprzaj dziadu i dadzą komuś młodszemu.
        • Gość: wszczebrzeszyn Re: Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworyt IP: *.torun.mm.pl 26.10.10, 16:55
          Mam nadzieję. Chociaż Iniesta też mógłby być. MŚ powinny mieć decydujący wpływ w tym roku, bo po to się gra zawodowo w piłkę - by zdobyć mistrzostwo świata.
    • Gość: rr Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów IP: *.chello.pl 26.10.10, 16:49
      Pominiecie na tej lsicie Schweinstiegera mnie bardzo dziwi. Ten gosc wykonuje ogromną prace i stanowi o sile Bayernu podobnie zresztą jak Lahm.

Dla mnie waworyci: Schweinsteiger/Lahm, Sneijder, Robben, Forlan. Umieszczenie na tej liscie messiego jest smieszne.
    • Gość: kk Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów IP: *.agora.pl 26.10.10, 16:49
      Iniesta albo Xavi

chyba nie ma wątpliwości?
    • Gość: gościówa Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów IP: 94.254.165.* 26.10.10, 16:53
      Nikt nie ma szans z Forlanem!!!
    • Gość: valhalla Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów IP: *.home.aster.pl 26.10.10, 16:53
      Błąd rzeczowy!!! Hiszpanie w ogóle nie grali z Urugwajem :P Wygrali 2:0, ale z Hondurasem - ale kto w Polsce dba, czy to ten kraj, czy inny - ważne żeby się podniecić, że Hiszpanie wygrali
    • teaforme Pewnie znowu nie ja! 26.10.10, 16:55
      Nie wybiora mnie, mam takie przeczucie. Zawsze tylko ta sama banda, czlowiek naszczelal sie goli i co? nawet listu od zadnych oficiali ze moge byc rozwazany. A czy ktos widzial poprzedniej niedzieli jak wykiwalem 5 w obronie i strzelilem w w prawy rog! w meczu z Gronem Muszczyninem?. oczywiscie ze nie, nawet w dzienniku o tym nie wspomnieli!. Co taki Ronaldinio ma czego nie mam ja? Swiat jest niesprawiedliwy i korupcia powszechna!
      • Gość: xd Re: Pewnie znowu nie ja! IP: 193.107.251.* 26.10.10, 19:22
        hahahaa pojebalo cie xd
      • Gość: partyboy Re: Pewnie znowu nie ja! IP: *.chello.pl 27.10.10, 00:08
        Popraw ortografię i styl to Cię może do GW wezmą.
    • Gość: rudinho09 Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 16:58
      Iiniesta za co, za gola w finale?
      • Gość: Pleban A Re: Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworyt IP: 178.56.54.* 26.10.10, 17:02
        xavi!!!
        • Gość: asasasa teaforme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 18:44
          teaforme a gdzie ty wogule grasz jaka liga?Klasa B,c?
      • Gość: Q Re: Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworyt IP: 178.73.48.* 26.10.10, 17:03
        Za co Cannavaro?!
      • Gość: rr Re: Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworyt IP: *.chello.pl 26.10.10, 17:04
        za wzorcowe symulowanie fauli.
    • Gość: DD Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów IP: *.toya.net.pl 26.10.10, 17:04
      Ja pytam gdzie Didier Drogba czy to nie jest poważny kandydat???? odnosze wrazenie ze sport.pl ma jakis problem z Chelsea fc za to manu arsenal i barca tak te kluby i ich piłkarze to bogowie dla dziennikarzy tego słabego portalu .wkurza mnie taka stronniczość i ochłapy jakie piszacie o Chelsea a przypominam że to mistrz anglii i obecnie pierwsza drurzyna tej że ligi.
      • Gość: goscLA Re: Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworyt IP: *.lsanca.fios.verizon.net 26.10.10, 17:49
        W grudniu 2009 bylem na meczu Junior Boca w Buenos Aires, jak gra Junior to jest swieto-100 tys ludzi. Messi tam czesto gral , dla Argentynczykow jest bogiem,pilka nozna w Argentynie jest absolutnie numero uno,graniczy z Urugwajem gdzie pilka nozna jest rowniez bardzo dobra
        • ze_verde Messi i Boca ? Boca i 100 tys. ludzi w 2009 ? 26.10.10, 18:32
          Śmieszny jesteś. La Bombonera ma 49.000 miejsc a Messi nie ma nic wspólnego z Boca.
      • Gość: ja kurde Re: Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworyt IP: *.tktelekom.pl 26.10.10, 17:50
        cfc to frajerzy i nic tego nie zmieni.
        arsenal czy manu byly budowane latami, a cfc po przyjsciu abramowicza dopiero zaczela cos znaczyc.
        z man city bedzie tak samo, za rok, dwa tez beda sie bic o mistrza
        • Gość: DD Re: Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworyt IP: *.toya.net.pl 26.10.10, 17:58
          słaby gościu jestes manu i arsenal to prowincjonalne klubiki ale trzeba jechać i to zobaczyc na własne oczy a nie w necie pajacować w latach 70-tych na Chelsea przychodziło 100tys kibiców historia to sie kłania dla zadzumionych fanów śmiesznych klubików
    • Gość: buldok Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów IP: *.chello.pl 26.10.10, 17:54
      Nooo przepraszam, a gdzie jest Wayne Rooney? Jeśli jest ta cipka CR (on tez się nie pokazał na MŚ) to gdzie jest Wayne Rooney. Proszę policzyć ile bramek strzelił w MU i jak wyglądał jego zeszły sezon.
    • Gość: Jaqb Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 18:14
      Nie widzę tak naprawdę innego poważnego kandydata do tej nagrody niż Wesley Sneijder. Wszyscy inni owszem mieli udany poprzednim sezon ale nie na wszystkich frontach.
    • Gość: ble Re: Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworyt IP: *.aster.pl 26.10.10, 18:18
      Forlan miał największy wpływ na zwycięstwo Atletico w LE i Urugwaju (4 miejsce). Żaden inny zawodnik nie miał takiego dużego wpływu na zwycięstwa swoich drużyn.
      • Gość: oranje Re: Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 18:41
        sneijder mial, niestety dla forlana, wiekszy, a na pewno efektywniejszy, bo poprowadzil swoje druzyny do 3 finalow + mistrzostwa wloch.

zal mi forlana, bo bardzo go lubie, ale jednak sneijder osiagnal w tym roku wiecej. a to gadanie o xavim i iniescie to jakis smiech na sali.
        • Gość: Rado Re: Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworyt IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 26.10.10, 19:00
          Sneijder albo Forlan.
    • Gość: iwet21 Tak Klose Miro!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 19:08
      Nawet na polskich portalach nikt o najlepszym królu strzelców wywodzącym sie z Polski ..nie pisnie..kraj morderców,pedofili i popaprańców zyciowych!!!Kurwa..nasz Miro w kazdej miedzynarodowej prasie jako faworty nr.1 jest podawany!!!I on będzie najlepszym sportowcem....wejść dauny w google i zobaczyc ile goli ma chłopak strzelonych!!!Wszędzie szukacie a swego nie znajdujecie..dlatego piłka nasza lezy...a kibole polscy umra ..bo nie beda mieli nawet komu kibicowac...juz Niemcy na Euro pokaza!!
    • ateofi Diegoooo fooooorlan!!! 26.10.10, 19:16
      Zdecydowanie Diego Forlan. I co w tym zestawieniu robi "panienka" Cristiano Ronaldo?!!!
      • Gość: Dr Yamak Re: Diegoooo fooooorlan!!! IP: *.chello.pl 27.10.10, 00:05
        Panienka? Metroseksualista, ale gracz najwyższej klasy. Kto twierdzi przeciwnie, tylko na podstawie jego wizerunku, g*wno się zna na piłce. Krystyna miała dobry sezon w klubie, słabiutki w reprezentacji. Za to w bieżącym sezonie walnie z 40 goli. Zobaczycie.
      • Gość: rel the best Re: Diegoooo fooooorlan!!! IP: 81.219.207.* 27.10.10, 13:39
        cr7 jest najlepszym na świeci zawodnikiem grającym ofensywnie ponieważ może rać na każdej pozycji ofensywnej / a nie jak meesi tylko z przodu
    • Gość: mr.bungle Tylko Sneijder IP: *.acn.waw.pl 26.10.10, 19:18
      Inter osiągnął więcej niż wszyscy oczekiwali. Holandia zaszła dalej niż ktokolwiek przypuszczał. Sztuką jest poprowadzić zespoły ponad ich oczekiwany wynik....
    • Gość: Gość Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 19:37
      Ja stawiam na Ville bo jest świetnym graczem i to dzięki jego golą Hiszpania trafiła do finału MŚ
      • Gość: polkatheatre Diego Forlan to mój typ IP: *.hari.cable.virginmedia.com 26.10.10, 22:27
        Że też Sir Alex się na nim nie poznał...
    • Gość: as Sneijder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 23:10
      dla mnie tylko on sie tu liczy no i jeszcze Arjien Rooben
    • Gość: ŁM Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 19:31
      tylko CRISTIANO RONALDO on powinien zdobyc mam taka nadzieje!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Aga Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.10.10, 21:22
      A Casillas? Cóż, moim zdaniem to on zasługuje na tę wygraną.
      CASILLAS
      CASILLAS
      CASILLAS
      CASILLAS
      CASILLAS
      CASILLAS
      CASILLAS
      CASILLAS
      CASILLAS
      CASILLAS The Best!
    • Gość: He? Re: Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworyt IP: *.146.128.180.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.10.10, 21:18
      a gdzie jurek dudek?
    • swiatlo Tylko Diego Forlan 10.11.10, 18:20
      Jago akcje i gole były ozdobą Mundialu. Hiszpania doczołgała się do mistrzostwa, ale to Diego był prawdziwym bohaterem mistrzostw.
    • Gość: 00000 Nominacje do Złotej Piłki. Dziesięciu faworytów IP: *.radio-net.info.pl 20.02.11, 09:38
      Fajnie że Messi wygrał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka