Gość: jedziesz mariusz! IP: *.chello.pl 13.06.08, 00:27 Dobrze Mariusz! Swieta racja ! Gdzie są kartki za symulowanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nanook Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.pronet.lublin.pl 13.06.08, 00:32 Trzeba było strzelić dwie. Teraz płacz nic nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiqs Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.acn.waw.pl 13.06.08, 08:17 Zgadzam sie. zamiast teraz narzekac, nasi powinni skupic sie na strzeleniu nastepnego gola..a Oni odpuscili skupijajac sie na obronie tymczasem wyszlo jak wyszlo bo zaczelismy bronic wyniku...spojrzcie na nasza polska lige..ile zespolow prowadzac 1:0 zaczyna grac jak nasza reprezentacja wczoraj.. fakt faktem ze karny nie powinien byc, ale rownie dobrze austryjacy moga mowic ze byl spalony przy golu dla naszych..co potwierdzaja powtorki.. Ogolnie bieda panowie pilkarze..bieda .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.chello.pl 13.06.08, 08:38 Pie..nie. Polskę można rolować i lekceważyć m.in. dlatego, że tutaj dominuje takie myślenie: jak nas oszukali to sami sobie jesteśmy winni, jesteśmy beznadziejni, żałośni, do dupy i nie ma szans, żeby było lepiej, nic nam się nie uda, jak wygramy to fuksem, jak przegramy to zasłużenie. Mówimy tak jak obrabuje nas sędzia, mówimy tak jak wygrywa Kubica, mówimy tak jak skacze Małysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.08, 09:22 Zgadzam sie w 100%, nie rozumem ludzi ktorz zawsze sa zadowoleni - czy ktos im naplul w twarz czy dal kwiatka - zawsze wszystko dobrze, zawsze inni maja racje. Takie potakiwanie glupcow bez wlasnego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajmax Lewandowski: Jestem aroganckim ćwokiem. IP: *.aster.pl 13.06.08, 12:44 "Wkur..am się na sędziego, a powinienem dziękować Bogu, że nam nie dokopali 4:1. Takie patałachy jak my nie mają czego szukać na Euro. Może Roger coś tam jeszcze potrafi. Ale już Jacek, czy Ebi zupełnie nie istnieli. Jakim cudem prowadziliśmy z nimi 1:0?" Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 P. Lewandowski chce bardzo wierzyć w to, co mówi? 13.06.08, 13:06 Na powtórce było widać, jak łapie za koszulkę. Po napomnieniu sędziego za przepychanki, po powtórzeniu wolnego - p. Lewandowski chyba bardzo wierzył, że germanojęzyczny sędzia będzie we Wiedniu bardzo życzliwy dla Polaków. Trudno zarzucać p. Lewandowskiemu to, że nie myślał jak niewygodne dla reklamodawców by było, gdyby wszystkie niemieckojęzyczne drużyny odpadły (co groziło). Ale czemu wmawia, że nie łapał gościa za koszulkę? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola_21 uważam, że nasi chłopcy wypadli o wiele lepiej od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 13:44 Austriaków .. mieli fajniejsze ciuchy i ładniejsze fryzury .. trochę się tylko bałam, zeby im się te białe ciuszki nie pobrudziły .. zwłaszcza o Ebiego .. kilka razy piłka spadła na niego ale on zręcznie jej unikał i nie dał się sprowokować do gry .. świetnie wyglądał .. tak usmiechnięty i zrelaksowany .. normalnie laleczka nie piłkarz .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do_czech_za_darmo misię tesz Ebi podobał ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 13:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simple skandalem jest to że reprezentują nas takie ogóry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 14:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: attack! Proedl wykazał się zdolnością do myslenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 15:01 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjes Lewandowski TY durniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 20:54 masz wsiowe kompleksy jesteś pacanem i głąbem, nie myślisz jak grasz i jesteś tchórzem który kozaczy przed i po meczu a nie w trakcie Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: skandalem jest to że reprezentują nas takie o 13.06.08, 15:04 Skandalem jest, że nie dostał on kary od UEFA za krytykowanie sędziego (szczególnie, że bezzasadne). Może jeszcze dostanie? Nie dziwi w takiej sytuacji, że Koreańczycy (kibice) po miażdżąco przegranym meczu z Hiszpanią na MŚ też byli pewni że wygrali uczciwie. Już im Lewandowscy i inni przetłumaczyli, że tych dwu goli nie powinno być, jak też metrowy brak spalonego to nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: P. Lewandowski chce bardzo wierzyć w to, co m IP: *.chello.pl 13.06.08, 20:20 Dzięki! Teraz już wiem, że Anglicy mówią w języku niemieckim ! cyt.:(germanojęzyczny sędzia) Odpowiedz Link Zgłoś
szarak1111 Re: Lewandowski: Jestem aroganckim ćwokiem. 15.06.08, 17:35 sędzia dopomógł, gol był ze spalonego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asaf Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.piap.pl 13.06.08, 09:01 SKANDALEM jest to ze austria nie wygrala 5:1 z polska. Gdyby nie Boruc (tu szacunio) nie bylo by teraz zadnych glupich komentarzy. To co zaprezentowaly nasze "orly" to jedne wielkie G..... . Ciekwi mnie jedna rzecz ze z 38mln populacji nie mozna wybrac 10 osob ktore umieja grac w pilke... to przeczy statystyce. Odpowiedz Link Zgłoś
progics Re: Naburmuszony 13.06.08, 09:59 Statystyki sa ok. Sposrod kiepskich nie mozna wybrac dobrych. Zeby zaczeli pojawiac sie dobrzy, trzeba cos w tym kierunku sensownie zadzialac, czytaj zaczac od szkolenia mlodych. Ale kto to ma zrobic? Szkoleniowcy sa do dupy ! Perspektywy pilki w Polsce wygladaja czarno. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Naburmuszony IP: *.chello.pl 13.06.08, 11:45 Ja tam widzę światełko w tunelu: te tuskowe boiska w każdej gminie. Może naiwny jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.ds16.agh.edu.pl 15.06.08, 00:25 P. Lewandowski, swoje k... moze rzucać w domu, ale w polu gdzie jest miejsce dla takiego ćwierćumysłowca. Skandalem jest jego faul i buraczane słownictwo. Na jego gre mozna tylko spuscic zasłone milczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arystosedes Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: 193.164.143.* 13.06.08, 09:35 A ty ten mecz oglądałeś, czy ziemniaki skrobałeś?? Nasi po zdobyciu gola cofnęli się do obrony??!! Ciekawe tylko, że całą drugą połowę atakowali i mieli przewagę, zaś bramkę strzelili w pierwszej kiedy to Austriacy przycisnęli.. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Trudno, ciołku Lewandowski,i tak jesteś najlepszy 13.06.08, 08:17 na swojej pozycji, to do kogo mamy mieć pretensje, raczej do tych gorszych od ciebie. Jesteś jak wielu z nas, ani mądrzejszy, ani głupszy, taki polski kołek. Odpowiedz Link Zgłoś
kibic1-only Re: Lewandowski: To jest k... skandal 13.06.08, 10:11 A najlepiej strzelić ze 7. Gościu! Ty sobie strzelasz piwo przed telewizorem i czochrasz czuprynę (jak masz włosy,,,na głowie) a chłopaki zapier... po trawie! Posłuchaj co chce przekazać ten co gra, I zamilcz jak chcesz dyskusje prowadzić na zasadzie psa ogrodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redeye Re: Lewandowski ty jestes k.... skandalem IP: *.net.autocom.pl 13.06.08, 14:58 Lewandowski ty jestes k... skandalem i twoje wypowiedzi po meczu w stylu "on się na mnie położył" Troche pokory idioto. Prawda jest taka ze w tej kontrowersyjnej sytuacji dales dupy. Chociaż najchetnie powiesilbym tego j...nego sedziego za jaja a pozniej wrzucil jego scierwo do szamba. To faul niezaprzeczalnie byl ale z pewnoscia nie powinien go gwizdnac to gra dla mezczyzn a nie pokladajacych sie w polu karnym ciot. Lewandowski gdyby mial w glowie rozum zamiaz gowna to nie dalby pretekstu w 93 min na odgwizdanie faulu w polu karnym zwlaszcza kiedy prowadzi sie tylko 1- 0. Dales dupy lysy knocie nie wymagam zebys sie kajal ale nie pieprz glupot i nie udawaj ze jestes bez winy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 00:34 nie przesadzacie z tym cytowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mk Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: 85.222.86.* 13.06.08, 01:29 Prawde mowi, to i trzeba go cytowac...pewnie sam jelopie uzywasz takich slow na codzien, to czemu sie czepiasz w taki wieczor?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 08:50 Romumiem, zeby wylozyc prawde takim tepakom jak Ty, trzeba to zrobic brutalnie. Nie jest to niestety jezyk, jaki powinien byc stosowany na poczytnym portalu, jesli takowy chce sie uwazac za powazny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikut Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 00:35 trzeba bylo mu przynajmniej tak przy..bac zeby bylo za co gwizdac tego karnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.171.64.214.crowley.pl 13.06.08, 01:03 łysy ćwok!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziun Re: Lewandowski: To jest k... skandal 13.06.08, 08:50 ... rzeczywiscie Lewandowski poziomem gry nadaje sie na boiska ligi okregowej. Tragedia trenera polega na tym, ze musi zabierac takich dresiarzy na tak powazna impreze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.D. Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 09:23 To lepsze od kabaretu te wasze komentarze :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razak Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.icpnet.pl 13.06.08, 01:42 nie rozumiem jak mozna pisac,ze trzeba bylo strzelic jeszcze jedna i tego typu glupoty. ie widac,ze nas naprawde okradli.trzeba byc chyba slepym. i jak mozna w takiej sytucji sie tak wymadrzac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Klnie i w żywe oczy łże IP: *.chello.pl 13.06.08, 02:21 Gość portalu: razak napisał(a): > ...ie widac,ze nas naprawde okradli.trzeba byc chyba slepym. i jak mozna w > takiej sytucji sie tak wymadrzac Trzeba być ślepym, by nie widzieć, że Lewandowski trzymał Prödla za koszulkę. Że Austriak to wykorzystał i przewrócił się, to możliwe, ale niech nam p. Lewandowski nie wmawia, że go nie trzymał. Kto chce, niech sam siebie oszukuje, że mamy wspaniałą drużynę, którą sędzia kalosz "okradł" z sukcesu w ME. To tylko na rękę geszefciarzom z PZPN, prawdziwym winowajcom mizerii polskiego futbolu od 26 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
danielewski Re: Klnie i w żywe oczy łże 13.06.08, 05:15 no chyba ty go trzymales, albo widziales pierwszy mecz w zyciu, no k..rwa. takie faule moze sie gwizdze w san marino albo na mundialu w korei. ale nie na euro do k... nędzy. no nie mam slow. sorry. ku..rwa swietny z ciebie kibic, all right! gdy wlochom to sie stalo w korei, to wszyscy jak jeden mąż krzyczeli o oszustwie, ale oczywiscie jest w ch..j zakompleksionych polakow, ktorzy beda uwazali, ze nam sie to nalezalo. uff. howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Klnie i w żywe oczy łże 13.06.08, 10:58 to sa kibice od 7 boleści co to piłkę ogladaja raz na 10 lat kiedy akurat gra Polska, na rzut wolny mówia karny, na aut mówią spalony, a na spalony nic nie mówia bo nawet nie wiedza co to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Klnie i w żywe oczy łże IP: *.chello.pl 13.06.08, 11:04 danielewski napisał: > [...] gdy wlochom to sie stalo > w korei, to wszyscy jak jeden mąż krzyczeli o oszustwie Heh... kto krzyczał ten krzyczał, ja kasę liczyłem. Sporo pieniędzy u buka wtedy zarobiłem, dzięki m.in temu, że przewidziałem gospodarzy w półfinale. Oglądam mecze od 30 lat i dobrze wiem, nerwowy chłopczyku, że trzymanie za koszulkę raz sędzia odgwizduje jako faul, a pięć razy nie. Ale ten jeden raz, kiedy gwiżdże, ma miejsce wtedy właśnie, kiedy grasz z gospodarzem imprezy i w 90. minucie prowadzisz jedną bramką. Taki już jest ten zakichany futbol. Lewandowski, zawodowy kopacz, powinien to wiedzieć i nie szarpać Austriaka właśnie w tym momemcie, by nie dawać pretekstu. Ale on to zrobił, a teraz ciemnotę wciska, że nie trzymał. Piętnaście powtórtek w TV było, każdy, komu krew oczu i mózgu nie zalała, widział, co było - a on w zaparte idzie. Ten sędzia nie był zresztą aż tak stronniczy, jak np. gwizdacz meczu Korea-Hiszpania w 2002r. W końcu uznał nam bramkę Rogera, równie problematyczną co ten karny. Jak kto w ciemię bity jest, niech się pastwi nad Webbem - ja nie zamierzam. To nie Webb odpowiada za nędzę polskiej piłki od ćwierćwiecza, za tę ligę pięć razy gorszą od portugalskiej, za zapaść w szkoleniu młodzieży, za wieczny geszeft. Prawdziwi winowajcy - leśne dziadki z PZPM - tylko ręce teraz zacierają, że polski durny kibic znalazł sobie wroga gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko80 Re: Klnie i w żywe oczy łże IP: 78.133.207.* 13.06.08, 14:45 jaki PZPM? LOL chyba PZPN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjusz Re: Klnie i w żywe oczy łże IP: *.cust.uk.viatel.net 13.06.08, 13:19 Ogladalem, to spotkanie na BBC 1. Powiem szczerze, ze jak do tej pory Polska jest najgorsza druzyna na Euro 2008. Fizjoterapueci obiecywali, ze trafia z forma wlasnie na Euro 2008, a Polacy biegaja/chodza po boisku, jakby mieli po 2kg przyczepione do kazdej nogi. W meczu z Niemcami i Austriakami ustepowalismy im szybkoscia, nasze podania byly niedokladne, nie bylo nikogo kto nie balby sie przyczypac pilke i starac sie ja jakos rozegrac. Jesli byly podania to wprost pod nogi przeciwnikow, albo dlugie loby moze ktos do nich zdarzy. Po pierwszej polowie komentatorzy BBC zasmiewali sie w nieboglosy i zartowali, ze nie widzieli tak slabej obrony w calym zyciu. Dodali jeszcze, ze idac do parku w niedziele sa wstanie zobaczyc lepsza obrone i pilke niz to co reprezentowala Polska. Te slowa byly prawdziwe, nasi zawodnicy walczyli bez serca (oprocz Roger'a), bez polotu i brakowalo im szybkosci i precyzji. Wstyd mi jest, ze musze tak slaba reprezentacje ogladac. Gdybym ja gral dla Polski to za kazdym razem bym dawal z siebie 110%, a naszym po prostu sie nie chcialo. Drewno i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIBI Re: Klnie i w żywe oczy łże IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.06.08, 07:40 TYLKO PACANY I JEŁOPY ,KTÓRZY NIGDY NIE GRALI W PIŁKĘ , A JEDYNIE POKRZYKUJĄ Z TRYBUN MOGĄ SĄDZIĆ ,ŻE TRZYMANIE ZA KOSZULKĘ W POLU KARNYM JEST FAULEM - WSZYSCY TAK GRAJĄ INACZEJ SIĘ NIE DA DURNIE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Klnie i w żywe oczy łże IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.08, 07:52 może w Zielonej Górze tak grają. Według przepisów jest to faul. a że nasi fryzjerscy sędziowie puszczają taką grę - to potem są efekty (Wisła w UEFA, Polska w ME) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar Re: Klnie i w żywe oczy łże IP: *.crowley.pl 13.06.08, 08:32 Wszyscy klną, wszyscy ciągną za koszulki, komentatorzy chwalą "faule taktyczne", koszulka przylegająca do ciała jest niezgodna z przepisami - norma. A może tak oglądaj futbol amerykański? No to do złamanej nogi, Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojad Re: Klnie i w żywe oczy łże IP: *.spray.pl 13.06.08, 08:10 No chyba cię po.., jeśli to był karny to w tym meczu powinno być ze 20 karnych, nikt tu nie mówi że mamy dobrą drużynę... tylko o tym że nas OKRADLI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.chello.pl 13.06.08, 08:33 Gościu najpierw się oparł, potem zaczał przewracać, na końcu Lewandowski go złapał za koszulkę. Powtarzam: Lewandowski złapał Austriaka jak ten już był w fazie "sędzia ratuj!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio5120 Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.centertel.pl 15.06.08, 12:59 lewandowski jestes jak reszta druzyny bez polotu,gracie anty fudbol. tak sie juz nie gra, i nie komentuj innych bo sam jrstes kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stilon gorzów Lewandowski: To jest k... skandal IP: 82.160.209.* 13.06.08, 01:44 Dzisiejszy mecz miał dać mi odpowiedz czy nasi piłkarze maja jaja? Niestety, okazało się, że zamiast jaj mają pionowe kreski. Zamiast trzymac piłkę z dala od naszej16 co chwila sie tam kotłowało pod koniec meczu. Wiem, sędzia nas skręcił, ale można się było spodziewać karnego z kapelusza. Inna sprawa, że Boniek wykrakał karnego w przerwie. Się ku... znalazł prorok, wiedziałem, że wykracze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuck Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.221.79.77.bartpl.com 13.06.08, 02:50 "Wku..ony" Lewandowskiego to delikatnie określenie. To jakiś koszmar, jakiś żart, jakiś ponury sen. Jak nie będzie jakiejś zadymy w Wiedniu to będzie jakiś cud. Na miejscu Polaków powiedział bym dość. Tak się nie robi, nawet gdy przegrywa gospodarz (mniejsza o to, że na dodatek tak słaby, że w następnym meczu i tak nie ma szans. Co innego Szwajcaria, inna klasa). Mam dość tego EURO po takich akcjach, to impreza na najwyższym światowym poziomie a nie polska liga. Mam dość tekich maczów, meczów w których decyduje sędzia a nie Ci którzy grają. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Lewandowski: To jest k... skandal 13.06.08, 03:02 To po chusteczkę łapałeś, bałwanie, tamtego za koszulkę?! Odpowiedz Link Zgłoś
danielewski Re: Lewandowski: To jest k... skandal 13.06.08, 05:19 on go lapal za koszulke?! on go k..rwa mizial po klatce piersiowej. jak twoim zdaniem to bylo lapanie za koszulke, proponuje udanie sie do najblizszego okulisty, gdzies nieopodal rzeznika chyba jest, czy na rogu, nie wiem, wez se sam poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 najpierw trzeba obejrzec mecz 13.06.08, 10:54 ..żeby móc go komentowac, widac co niektórzy meczu chyba nie ogladali i mówia co było tylko dlatego że tak mówia inni, i na tej podstawie wysuwaja wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
wszczebrzeszyn Re: Lewandowski: To jest k... skandal 13.06.08, 05:57 Zacznijmy od tego, że ten blondas pedał uderzył wcześniej Bąka, a jednak to Austriakom przyznał rzut wolny, a gdy Lewy ciągnął za koszulkę (upadki musieli ostro ćwiczyć Austriacy) blindas również faulował. Czekał tylko na okazję by dać karnego, tak jak mówił Boniek. Ten pan niech lepiej nie przyjeżdża do Polski, osobiście mam ochotę go zgnatować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.sti.net.pl 13.06.08, 08:23 sam k...a jesteś bałwan, Lewandowski zrobił to co do niego należało, taka sytuacja jak ta jest przy każdym rogu, wolnym wrzucanym w pole karne, gdyby za każdym razem miałbyć z tego karny to mielibyśmy hokejowe wyniki, obejrzyjcie sobie jeszcze raz powtórkę "specjaliści" to zobaczycie, że Bąk też był fałlowany w taki sam sposób...kibice od siedmiu boleści, nic tylko krytykować, jesteście tak samo żałośni jak ten zasrany sędzia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.dsl.bell.ca 13.06.08, 03:06 gdyby Austriacy byli honorowi(nie mam na mysli odsieczy wiedenskiej),to sami powinni sprawe skierowac do odwolania,a wczesniej powinni byli karnego celowo przestrzelic; teraz my musimy sie wstydzic za nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinG-ce Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 06:53 Wkur..... to ja jestem ...lepiej mnie omijać dziś w pracy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacus Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.08, 07:19 On ma na mysli tego gola dla nas ze spalonego ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.jmdi.pl 13.06.08, 07:22 Zgadzam się - to skandal!!! Tak pięknie szło przez cały mecz, tyle z siebie daliście. To, co zrobił Webb jest ochydne wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teo Lewandowski robił co trzeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 07:37 Tak się teraz gra. Gdyby stał jak cioł, to Austryjacy rozpychając się, tak jak wczoraj ten blondas za Lewandowskim, włoili by nam 5:1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogoski Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 07:38 pooglądajcie powtórki klatka po klatce (www.meczyki.pl) 1. Roger zrobil tak szybki uskok za obrońcę, że zależy w którym momencie spojrzy się na piłkę, to, gdy Roger jest na spalonym, to Saganowski dopiero dotyka piłki nogą, a gdy piłka odchodzi od jego nogi, to Roger już nie jest na spalonym - tego nawet nie można nazwać błędem, bo takie niuanse można tylko zauważyć na wolnych obrotach - sędzia na meczu nie mógł tego zauważyć i podjął słuszną decyzję, uznając bramkę 2. przyjrzyjcie się, w którym momencie upada Austriak przy karnym - najpierw Lewandowski trzyma ręką na nim (ale nie za koszulkę!) - potem jednocześnie uginają się nogi pod oszustem i od razu patrzy na sędziego błagalnym wzrokiem i z bólem łamanych nóg i dopiero w tym momencie Lewandowski trzyma za koszulkę popaprańca - a co się dzieje z tyłu? pieprzony blondas okłada się pięściami z Bąkiem - a gdzie jest piłka? leci z 2 metry nad Lewandowskim do Bąka przekręt i tyle a myślałem, że Korea już się nie powtórzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.08, 07:54 zamiast subiektywnej relacji Polsatu ("od pasa w górę") polecam znalezienie i obejrzenie powtórek z jakiejkolwiek TV zachodniej ("od poziomu boiska"). Tam ewidentnie widać, że nie tylko trzymanie za koszulkę było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogoski Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 08:03 podziel się linkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 08:07 to daj link skoroś taki net-hojrak Odpowiedz Link Zgłoś
gavno [...] 13.06.08, 07:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMOK Re: Lewandowski, ty, qrwa, jestes piepszonym skan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 08:07 ty wiesz co mówisz?? Lewandowski jest bardzo dobrym pomocnikiem a piłka nożna to sport kontaktowy i nie da się uniknąć fauli.Co prawda karnego nie było, więc nie miej do niego pretensji. Jak przed komputerem jesteś taki mądry, to wyjdź na boisko i pokaż jak defensywny pomocnik powinien grać!! Chociaż wątpię czy byś piłkę do bramkarza dokopał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: Lewandowski, ty, qrwa, jestes piepszonym skan IP: *.toya.net.pl 13.06.08, 08:27 Może byłeś na boisku i wiesz jak było ? Chyba jednak nie, więc przestać strugać znawcę piłki. Biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności tj. mecz z gospodarzem mistrzostw, sędzia z Anglii, starcia w polu karnym to żaden sędzia z UK nie podyktowałby karnego. Powiem więcej gdyby to stało się w polu karnym Austrii, nasz zawodnik dostałby żółtą kartkę za symulowanie. Tak więc mecz jak dla mnie został uszyty, bo komuś zależało bardzo że Austria jednak przynajmniej zremisowała nie ważne że nieuczciwie. Parę osób pisało że wynik jest uczciwy bo nasza bramka była ze spalonego i sędzia wyrównał rachunki. Nie zgadzam się całkowicie z taką interpretacją złośliwych osób. Czy innym jest popełnić nieświadomie błąd i uznać gola który mógł zostać zdobyty na minimalnym spalonym (może jednak nie był tylko tego w relacjach nie było dobrze widać), od sytuacji gdy sędzia z pełną tego świadomością dyktuje rzut karny z kapelusza. Niestety angielski sędzia był cały mecz stronniczy i gwizdał większość akcji na korzyść Austrii. Już w pierwszym meczu Austria miała przychylnego sędziego który nie wyrzucił z boiska Pogateza za ewidentny faul na czerwoną kartkę, co dowodzi że Austrię w przeciwieństwie do Szwajcarii wspierali sędziowie. Jeśli tak ma wyglądać sędziowanie to do tej pory nie powinno być raptem 41 żółtych kartek i jedna czerwona tylko co najmniej 200 żółtych i 50 czerwonych. Bądźmy do cholery konsekwentni albo jesteśmy pobłażliwi i pozwalamy na wszystko albo restrykcyjni i za łapanie za koszulkę dajemy żółte kartki. Sędziowanie jest niestety wybiórcze. Każdy sędzia sędziuje inaczej jeden jest bardziej restrykcyjny drugi mniej i to jest generalny problem piłki. Jestem za tym żeby sędziować bardzo restrykcyjnie, bo będzie to z korzyścią dla zdrowia zawodników, wyeliminuje symulantów i cwaniaków i co ważne z pewnością podniesie średnią liczbę bramek zdobywanych w meczu. W końcu to piłka nożna, w której używać się ma nóg, a nie rąk. Oglądając mecze można mieć czasami wątpliwości czy to jest piłka nożna zwłaszcza przy stałych fragmentach gdy zawodnicy prowadzą wręcz perfidną grę rękoma dając kuksańce, rozpychając się łokciami czy ciągnąc za koszulki nie mówiąc już o wskakiwaniu na plecy. Jak na razie jest to bardziej gra w zapasy symulantów niż w piłkę nożną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdura Re: Lewandowski, ty, qrwa, jestes piepszonym skan IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 13.06.08, 08:35 bzdura to nie jest sport dla grzecznych panienek - to jest walka o pozycje i pilke jak ktos tego nie rozumie to niech idzie grac w szachy (zeby bylo jasne nie mam nic przeciwko szchistom :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glorfindel Re: Lewandowski, ty, qrwa, jestes piepszonym skan IP: *.171.130.126.crowley.pl 13.06.08, 08:43 Debilu nie jeździj mi tu po Lewandowskim bo dobrze grał... Sam jesteś szmaciaż i sam nie umiesz kopać piłki... A fakt faktem Austriak się sam przewrócił buraku... Pewnie jeszcze za Austrią cipotko byłeś?? Taki z Ciebie polak?? Odpowiedz Link Zgłoś
eryk99 Za dużo chłopcze polskiej ligi się naoglądałeś 13.06.08, 08:53 takie same bagno jak twój mózg! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdaw Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 07:56 Jak ten porabany sędzia podyktował karnego i padła bramka, to usiadłam i normalnie zaczęłam ryczeć. Z oburzenia i bezsilności. Co to było?????!!!!!! I co - on pozostanie sobie taki bezkarny? Gdybym tam była, to własnoręcznie bym temu sędziemu oczy wydrapała! Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Wracajcie chłopcy do domu.... 13.06.08, 08:04 może za 4 lata się coś uda... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.chello.pl 13.06.08, 07:58 graly 2 najslabsze druzyny turnieju. za gre w 1 polowie Polakom nalezy sie powrot na piechote - no i wracaja :) a Lewandowski zagral jeden z najgorszych meczy w reprezentacji - podobnie jak Krzynowek, Smolarek... Odpowiedz Link Zgłoś
gavno Zesrala sie bida i placze. 13.06.08, 08:04 Zgadzam sie z Warszawiakiem. Cieniutkie druzyny ukrecily remisik. Polacy sa kiepscy. I tak na to patrzcie. I skonczcie to austriackie gadanie o spisku miedzynarodowym aby nas pozbawic tytulu mistrza Europy. Trawa byla za zielona i wiatr wial nam w plecy/oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warka z Tych Re: Zesrala sie bida i placze. IP: *.187.240.15.ip.airbites.pl 13.06.08, 08:14 a ja zgadzam się z Wami, byliśmy w tym przedstawieniu cieniasami, dobrze że w tym dniu nie maglowała nas Chorwacja, kto wówczas zostałby odsądzony od czci i wiary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delpyra Wielka krzywda ??? IP: *.icpnet.pl 13.06.08, 08:05 Moje drogie dzieci. Gdyby nasi byli faktycznie lepsi, to w 93 minucie prowadziliby nie 1-0 a 2-0 , lub 3-0. Ale nie byli, w pierwszych 25 minutach ( brawo Boruc ! ) tak nas Austria przytłoczyła że nie wiedzieliśmy o co chodzi. A kim jest Austria na mapie futbolu ??? NIKIM !!!!!! W przypadku naszej reprezentacji samo uczesztnictwo w Euro 2008 to absolutny szczyt naszych możliwośći !!!! UŚWIADOMCIE TO SOBIE BARANY !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greoni Re: Wielka krzywda ??? IP: *.aster.pl 13.06.08, 08:08 A uświadom sobie BARANIE, że w meczu Holandia-Włochy to Włosi siedzieli na Holendrach praktycznie całe spotkanie. Przypomnij sobie ćwoku jaki był wynik.... Żeby się wypowiadać na temat piłki trzeba się choć trochę orientować. Takich jak ty to trzeba izolować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euro2008 Re: Wielka krzywda ??? IP: 87.105.189.* 13.06.08, 08:12 Tak kolego masz racje... Zrobiono szum medialny wkoło tych mistrzostw i naszych super bohaterów nasprzedawali dzieciom flag do samochodów którzy tuningują sobie autka rozwieszając te flagi po cztery nawet. :) i śmigają po mieście wielcy patrioci i kibice od siedmiu boleści . Wszystko pięknie ładnie ale marketingowcy wraz z Benhałerem zrobili Was w bambuko.... Polscy pseudo piłkarza szmacą jak szmacili tylko otoczka wkoło nich bardzie europejska.... ha ha haha a co do karnego Brawo Brawo trzeba było myśleć zakuta pało że na polu karnym trzeba uważać co się robi z rękami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Re: Wielka krzywda ??? IP: 212.160.172.* 13.06.08, 09:03 morda w kubel bo polctwo z ciebie wylazi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konon Re: Wielka krzywda ??? IP: *.aster.pl 13.06.08, 09:25 Ale Ebi jest wielki i pije pepsi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Wielka krzywda ??? IP: *.pf.com.pl 13.06.08, 08:44 Widzę, że nie tylko o narodowej drużynnie, ale i o wszystkich Polakach masz niezłe zdanie. Ty jesteś BARANEM bo nie potrafisz się bez wulgaryzmów i obrażania innych wypowiedzieć. Takich jak ty trzeba wysiedlić z Naszego Kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal6457 skandalem jest to co piszecie! IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.08, 08:06 Jak mozecie mowić, ze nie powinno się 3mać za koszulkę?! Nigdy nie graliście zawodowo w piłke nożną, więc G***O o tym wiecie! Bez agresywnej gry zginelibyście na meczu. A wynikiem podyktowania rzutu karnego nie było przewinienie Lewandowskiego, lecz granie z gospodarzem... tak samo było na Mistrzostwach Europy w siatkówce z Rosją, na Mistrzostwach Świata w Piłce Ręcznej z Niemcami i na Mistrzostwach Świata w piłce nożnej w Koreii i Japonii... Odpowiedz Link Zgłoś
gavno Trzymanie sie za fiuta. 13.06.08, 08:09 Lewandowski powinien zlapac sie za fiuta i trzymac a nie za koszulke zawodnika na polu karnym. Wynik znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: Gavno to ciota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 13:51 gavno ty powinieneś czymać sie za fiuta ośle tam niebyło faulu kretynie załuż sobie okulary pedale poprostu sdzia kalosz jak bym go zobaczył to bym mu w.. w tą łysą pałe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: skandalem jest to co piszecie! IP: *.chilan.net 13.06.08, 08:16 > A wynikiem podyktowania rzutu karnego nie było przewinienie > Lewandowskiego, lecz granie z gospodarzem... Wynikiem podyktowania rzutu karnego to był gol dla Austrii, mówisz o skutkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emicx Re: skandalem jest to co piszecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 13:52 To co maja powiedziec Austriacy jak na poczatku 2. połowy Golanski powalil w polu karnym Ivanschitza, ciagnal go dwiema rekami i co? nie bylo karnego a był ewidentny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtswislaczek Trzymanie za koszulkę jest faulem!!!! "Zawodowy IP: *.filg.uj.edu.pl 13.06.08, 14:26 piłkarzyku". Grywalem nieraz w nogę z kolegami z klubow i w jedynym w czym przewyzszali nas amatorow to była bezczelna gra faulowa, nazywana twardą męską grą. Skoro byłeś w klubie to pewnie też wiesz, że w wielu klubach już trampkarzy uczy się kopać wychodzącego na pozycję piłkarza i symulować faule. Wystarczy posłuchać komentatorów, którzy bez żenady mówią o faulach taktycznych. Tymczasem z złapanie za koszulkę powinna być żółta kartka bez względu czy kto ciągnął czy nie. I nikt by nie zginął gdyby wyeliminować faulową grę rękami, nazywaną "walką ciałem". I mecze były by bogatsze w bramki, więc nie łatwo byłoby jednym karnym rozstrzygnąć losy spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enigma Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.nsm.pl 13.06.08, 08:08 Chwilę wcześniej jakiś austriacki blondynek do Bąka się rzucał, co to ma być, że do cholery sędzia jakoś tego nie widział?! Wszyscy się tam k.."szarpali", austriacy nie lepsi, więc ten karny to totalny błąd śmędziego! Webb niezłą sumkę do kieszeni musiał złapać! -.- Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Oczywiscie ze to Skandal! i to przez duze S! 13.06.08, 08:08 jak mozna bylo wygrac? widzicie tego kibica? poznajecie go? a ten mocherowy szalik? poznajecie ? ale ten z boku ma ubaw tylko biedny Ronaldo sie nie skapna mysli pewnie ze my tu piszemy z prawa do lewa he he ale mamy kibicow! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80269,5308838.html?i=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marecki Od wczoraj nie oglądam już Euro2006 - bo po co??? IP: *.sferanet.pl 13.06.08, 08:09 Lepiej zobaczyć "Piłkarski Poker" i sędziego Lagunę, niż takiego patałacha-drukarza z UK. Mój protest to bojkot Euro. Jedyny mecz jaki będę jeszcze oglądać to Polska-Chorwacja. Poza tym nie zobaczę już żadnej transmisji z Euro. Te kilka godzin dziennie przeznaczę na inne, bardziej pożyteczne zajęcia. I wszystkim radzę zrobić to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
gavno Tiiia, obrazmy sie na caly swiat! 13.06.08, 08:14 A nie prosciej byloby wcisnac Austriakom trzy gole i olac sedziego :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuternoga Re: Tiiia, obrazmy sie na caly swiat! IP: 91.66.236.* 13.06.08, 08:57 Otóż to zgadzam się z Tobą, totalnie głupie jest zwalanie na innych że przez sędziego przegraliśmy że świat się nas nas uwziął, że nikt nas już nie lubie takie narzekanie Polaków po meczu jest żałosne, a moim zdaniem gdyby reprezentacja była naprawdę świetna strzeliłaby piękne trzy bramki i Austriacy gó.. by zrobili nawet tym karnym a tak pojedziemy do domu, wstyd poprostu wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warka z Tych Re: Od wczoraj nie oglądam już Euro2006 - bo po c IP: *.187.240.15.ip.airbites.pl 13.06.08, 11:58 panie marecki, pleciesz trzy po trzy, widocznie za dużo obaliłes browawarow ja też od wczoraj nie oglądałem bo nikt po naszych już nie grał, protest słuszny bo jak nie zapłaciłeś abonamentu i oglądasz na krzywy ryj to tak trzymaj, państwo ci tego nie zapomni. a te kilka godzin poświęc na spacerek z poeskiem lub zabawę klockami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majk po co go qwa lapales za kosztulke pało???!!! IP: *.eranet.pl 13.06.08, 08:13 buraku z Ukrainy... qwa, 93 minuta, pilka wysoko leci, wszyscy wiedza, ze sedzia czeka na pretekst i tem qwa matol lapie goscia za kosztulę... zal dupe sciska, sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_!_o Re: Lewandowski: To jest k... skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 08:16 POLACY WRACAJCIE DO DOMU! CHORWACI NIECH SOBIE POGRAJĄ Z SĘDZIĄ!! Odpowiedz Link Zgłoś