Gość: zuras IP: *.icpnet.pl 21.05.04, 21:48 Panie Majchrzak co pan na to????Wszystko jest tak pieknie jak pan mowi???? Zamydlicie oczy PP??Prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jan Lech Poznań bez licencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 21:54 a mialo byc tak pieknie z panem jk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilit Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.chello.pl 21.05.04, 22:40 Niech ktoś mi wytłumaczy na jakiej zasadzie dostał licencje Świtezianka NowyTwór, bo oni to trybuny krytej na 1000 ludu nie mają, nie posiadają również odseparowanego wyjścia piłkarzy na boisko. Tam aby wyjść z szatni trzeba przciąć chodnik prowadzący na trybuny na północną trybuną. Cały ten pomysł licencyjny PZPN to jedna wielka farsa. Jebać PZPN!!!!! Ch.. wam w nosy pseudodziałacze, bando łapówkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JARE Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 22:53 Szokująca wiadomość z Warszawy. Lechowi odmówiono przyznania licencji. Według PZPN poznański klub nie spełnia wymogów w zakresie kryteriów finansowych. Wiadomo, że z finansami w Lechu nie jest dobrze, ale żeby takim ligowym biedakom jak GKS Katowice, Polonia Warszawa, Górnik Zabrze przyznano bez problemu jednak licencje, a Lechowi nie? Swit Nowy Dwór tez ma licencje... Jak jest więc prawda o finansach Lecha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Lech Poznań bez licencji IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 21.05.04, 21:56 Jedno z najpiękniejszych zdań jakie ostatnio czytałem: "... nie spełnia wymogów w zakresie kryteriów...". Przechodząc do meritum: jak to jest, że klub z największą widownią i bez gwiazd, które kosztują mnóstwo pieniędzy, finansowo ledwie zipie? Kibice Lecha zróbcie porządek, bo zasługujecie na lepszych prezesów. A podobno Groclin to wiocha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apli ten spadek pozostał jeszcze po... IP: *.au.poznan.pl 21.05.04, 22:13 jednym panu który teraz sprowadza następny zespół do II ligi, chyba jemu sprawia więcej satysfakcji degradacja niż awans! Drżyj Stal Głowno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remote Re: ten spadek pozostał jeszcze po... IP: *.icpnet.pl 21.05.04, 22:41 Jakim cudem licencje dostal Zmierzch Nowotwor, Polonia, Gieksa ???? a nie dostal jej Lech ?? Nie pojmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apli PZPN wie gdzie Lech ma pieniądze!! IP: *.au.poznan.pl 21.05.04, 23:07 no to już mamy odpowiedz na budowe silnego zespołu w Poznaniu- warszawa mówi NIE zapędom Lecha na arenie miedzynarodowej, gdyż zmusza Go do sprzedania najlepszych piłkarzy z drużyny (i ligi) aby załatać dziurę finansową!! PZPN wie że może wyciagnąc pieniądze z Lecha więc nie przyznał mu licencji a taka Polonia czy GKS skąd wezmą pieniądze??? więc im dali spokój. wniosek: Trzeba siedziec cicho i nie rozgłaszac nigdzie o swoich aspiracjach ligowych (patrz GKS w tamtym sezonie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Independence Lech Poznań bez licencji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 23:14 Paranoja... PZPN działa chyba według takich zasad, jakie sobie danego dnia wylosuje. Jeżeli Lech Poznań nie otrzymuje licencji - nawiasem drużyna z największą w Polsce widownią i coraz lepszymi wynikami sportowymi, a dostaje takową Świt Nowy Dwór Mazowiecki czy Dospel Katowice, to jest to tylko tragiczne, nie tylko dla Kolejorza, ale dla całej polskiej piłki... Bo co osiągnie polska piłka z takimi idiotami u steru, jak Ci z PZPN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST-RD Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 15:27 Piłka Nożna dla Kibiców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Prawda jest taka jak zarzad czyli do dupy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 23:19 Panowie prezesi narzekaja ze sponsorow jak na lekarstwo. I co robia? Zamiast uruchomic KKS LECH POZNAŃ SSA co jakis czas rzucaja plotki o firmie zainteresowanej wejsciem w Lecha. Dlaczego nie moga (czytaj nie chca) uruchomic SSA juz teraz i dac szanse mi (na pewno kupilbym przynajmniej 1 akcje za 100PLN) zainwestowac? Podejrzewam, ze podobnie zrobilo by kilka tysiecy kibicow, nie liczac juz malych i srednich firm. Nie chca tego poniewaz oznaczaloby to utrate kontroli nad klubem i koniecznosc rozliczania sie z nami (udzialowcami) z kazdej zlotowki. To jest powod dobry i wygodny dla Majchrzaka, ktory oczywiscie nie moze przyznac, ze o to wlasnie chodzi. W tej chwili finansow klubu nie kontroluje chyba nikt (poza PZPN, ktory wlasnie pokazal co o tym mysli). Ilez to razy slyszalo sie o prezentacji wynikow audytu finansowego robionego przez WBK - i co? I nic. Wynikow jak nie bylo tak nie ma. WBK w miedzyczasie sie wycofal i juz nawet oni nie wiedza co sie dzieje z naszymi pieniedzmi. A my, kibice idziemy za prezesem jak slepe gaski i dajemy mu do reki co miesiac srednio ok 700 tys pln. Ja sie pytam co on z tym robi? Kwartalnie Lech musi splacac ok 250 tys pln zadluzenia - co daje 1 mln rocznie - tyle dostal za dwa mecze (Widzew i Legia). Kilku zawodnikom (Reiss - 150tys za runde) placa prywatne firmy. Nie mowie juz o wplywach od sponsorow (Maxer, LBC i inni). Odnosze wrecz wrazenie, ze maja za duzo pieniedzy bo juz miesiac temu wyslalem zgloszenie do LBC i do dzis nie ma zadnej odpowiedzi - widac nie chca zarobic dodatkowej kasy. Ale teraz trzeba sie cieszyc, bo Lech zdobedzie puchar i zagra w UEFA CUP - tylko po co i kim? Kilku podstawowych zawodnikow odejdzie a na zgranie na dobrym poziomie potrzeba kilka miesiecy. W tym czasie dostaniemy juz w dupe od jakiegos IFK Goteborg i bedzie po pucharach. I co ma teraz zrobic przecietny kibic, ktory co 2 tygodnie wyslupluje 25 zeta z kieszeni? Isc na mecz z nadzieja ze wygramy i bedzie lepiej. Moze i bedzie ale nie za kadencji tego zarzadu. Chcialbym sie mylic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prawda jest taka jak zarzad czyli do dupy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 00:38 Ja takze z moich zrodel wiem, ze wlasnie sponsorzy nie wchodza do Lecha glownie ze wzgledu na calkowity brak kontroli nad finansami i niejasne zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachu ze bez czego? IP: 141.70.114.* 21.05.04, 23:20 ze kuzwa co? niech mi ktos na polski przelozy co oni do mnie rozmawiaja, bo ja nie kumam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FELGA CZERWONOGWARDYJSKA ROBOTA PZPN IP: *.safepages.com / *.sea.safepages.com 21.05.04, 23:34 To jest brudna koszerna robota pzpn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodek lapownictwo sie szerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 01:07 widac lech dal za malo lapowek ludziom z pzpn'u... coraz bardziej widac jak polski futbol jest porypany zawsze mnie interesowala polska pilka plakalem ze szczescia jak wisla rozgrywala swoje swietne mecze z pucharze uefa ale jak widze co tutaj sie dzieje, to mi sie naprawde calej tej polskiej pilki odechciewa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skalak21 PZPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 01:26 PZPN, PZPN jeb@c, jeb@c PZPN!!!! Panowie przeciez chce sie wyc. Czy Lech jest slabszy finansowo niz inni? Watpie. Czy nie wchodzi w uklady? Mozliwe. A moze to lapy Dzymala na tym polozyl. LICENCJA albo PP. Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badyl Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.04, 01:36 Problem nie leży w ilości pieniędzy w klubie, tylko w sposobie ich dokumentowania i rozliczania. Z tego co wiem w Lechu jest pod tym wzgledem kiepsko, co tym bardziej mnie dziwi bo to przecież pożądna Wielkopolska - i mówię to bez ironii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 22.05.04, 08:58 Gość portalu: Badyl napisał(a): > Problem nie leży w ilości pieniędzy w klubie, tylko w sposobie ich > dokumentowania i rozliczania. Z tego co wiem w Lechu jest pod tym wzgledem > kiepsko, co tym bardziej mnie dziwi bo to przecież pożądna Wielkopolska - i > mówię to bez ironii. No to kolego niewiele wiesz; problemem są długi; długi które ciągną się kilkanaście lat; o ile większość zobowiązań zostało objętych postępowaniem układowym, to te z ZUSu już nie, i tu jest kot pogrzebany. Jak dogadają się z tą durną instytucją panstwową, Lech licencje powinien otrzymać. O brak porządku w Wlkp niech się nikt nie martwi ... P.S Długi są spore, ale i tak znacznie mniejsze niż np. Legii; chociaż to marne pocieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cegla28 Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 22.05.04, 08:55 Straszna jest kondycja polskiej piłki. I to jest smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek mc i Badyl jarzą o co chodzi IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 22.05.04, 10:17 Jeśli chce się stworzyć silny finansowo klub, trzeba prowadzić rzetelną księgowość. Tylko wtedy można liczyć na akcjonariuszy z prawdziwego zdarzenia (nawet kibiców po 100-300zł). Długi trzeba płacić. Życzę Lechowi, by nie stracił armii świetnych kibiców i nie przegrał wspaniałej atmosfery na trybunach. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.05.04, 18:00 Powiedzmy sobie szczerze. Dopoki w Lechu (i innych klubach) nie bedzie jasnej sytuacji wlascicielskiej (tak jak teraz jest w Groclinie, Legii, Wisle, czy Zabrzu) dopoty nic sie nie bedzie trzymlo kupy. I tutaj nie pomoze Majchrzak ani inny cudotworca. Zastanawia mnie tylko dlaczego jeszcze nie rozpoczęto procesu tworzenia Spolki Akcyjnej? Kto jest obecnym wlascicielem wielu pierwszoligowych klubow pilkarskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 18:58 Od wczoraj wiadomo,że Lech nie otrzymał licencji na nowy sezon a na oficjalnej stronie internetowej klubu nawet nie ma o tym wzmianki.Wcale sie nie dziwię teraz że ten audit licencyjny Lech oblał i że żaden poważny sponsor nie chce zainwestować w nasz klub..Finanse Lecha to jak kot w worku.Tak być nie może.Co robisz z pieniędzmi klubowymi panie prezesie Majchrzak?Pewnie się starasz i robisz wszystko dla dobra klubu ale moze by wypadało powiedzieć o tym kilka słów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.icpnet.pl 22.05.04, 20:44 Wstyd p Majchrzak tak biedne GKS Katowice dostały licencję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.icpnet.pl 22.05.04, 20:53 Prezesie majchrzak moze dosc pana dyktatu w LECHU dosc pana nieudolnosci począwszy od angazowania poprzednich marnych trenerow pozyskiwanie sponsorówa na licencji niech pan zakonczy Odpowiedz Link Zgłoś