Dodaj do ulubionych

Lech Poznań bez licencji

IP: *.icpnet.pl 21.05.04, 21:48
Panie Majchrzak co pan na to????Wszystko jest tak pieknie jak pan mowi????
Zamydlicie oczy PP??Prawda??
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Lech Poznań bez licencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 21:54
      a mialo byc tak pieknie z panem jk
      • Gość: Pilit Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.chello.pl 21.05.04, 22:40
        Niech ktoś mi wytłumaczy na jakiej zasadzie dostał licencje Świtezianka
        NowyTwór, bo oni to trybuny krytej na 1000 ludu nie mają, nie posiadają również
        odseparowanego wyjścia piłkarzy na boisko. Tam aby wyjść z szatni trzeba
        przciąć chodnik prowadzący na trybuny na północną trybuną.
        Cały ten pomysł licencyjny PZPN to jedna wielka farsa.
        Jebać PZPN!!!!! Ch.. wam w nosy pseudodziałacze, bando łapówkarzy.
      • Gość: JARE Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 22:53
        Szokująca wiadomość z Warszawy. Lechowi odmówiono przyznania licencji. Według
        PZPN poznański klub nie spełnia wymogów w zakresie kryteriów finansowych.
        Wiadomo, że z finansami w Lechu nie jest dobrze, ale żeby takim ligowym
        biedakom jak GKS Katowice, Polonia Warszawa, Górnik Zabrze przyznano bez
        problemu jednak licencje, a Lechowi nie? Swit Nowy Dwór tez ma licencje...
        Jak jest więc prawda o finansach Lecha?
    • Gość: cyg@nek Lech Poznań bez licencji IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 21.05.04, 21:56
      Jedno z najpiękniejszych zdań jakie ostatnio czytałem: "... nie spełnia
      wymogów w zakresie kryteriów...".
      Przechodząc do meritum: jak to jest, że klub z największą widownią i bez
      gwiazd, które kosztują mnóstwo pieniędzy, finansowo ledwie zipie? Kibice
      Lecha zróbcie porządek, bo zasługujecie na lepszych prezesów.
      A podobno Groclin to wiocha...
      • Gość: apli ten spadek pozostał jeszcze po... IP: *.au.poznan.pl 21.05.04, 22:13
        jednym panu który teraz sprowadza następny zespół do II ligi, chyba jemu
        sprawia więcej satysfakcji degradacja niż awans! Drżyj Stal Głowno!!!
        • Gość: remote Re: ten spadek pozostał jeszcze po... IP: *.icpnet.pl 21.05.04, 22:41
          Jakim cudem licencje dostal Zmierzch Nowotwor, Polonia, Gieksa ???? a nie
          dostal jej Lech ?? Nie pojmuje.
    • Gość: apli PZPN wie gdzie Lech ma pieniądze!! IP: *.au.poznan.pl 21.05.04, 23:07
      no to już mamy odpowiedz na budowe silnego zespołu w Poznaniu- warszawa mówi
      NIE zapędom Lecha na arenie miedzynarodowej, gdyż zmusza Go do sprzedania
      najlepszych piłkarzy z drużyny (i ligi) aby załatać dziurę finansową!!
      PZPN wie że może wyciagnąc pieniądze z Lecha więc nie przyznał mu licencji a
      taka Polonia czy GKS skąd wezmą pieniądze??? więc im dali spokój. wniosek:
      Trzeba siedziec cicho i nie rozgłaszac nigdzie o swoich aspiracjach ligowych
      (patrz GKS w tamtym sezonie).
    • Gość: Independence Lech Poznań bez licencji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.04, 23:14
      Paranoja... PZPN działa chyba według takich zasad, jakie sobie danego dnia
      wylosuje. Jeżeli Lech Poznań nie otrzymuje licencji - nawiasem drużyna z
      największą w Polsce widownią i coraz lepszymi wynikami sportowymi, a dostaje
      takową Świt Nowy Dwór Mazowiecki czy Dospel Katowice, to jest to tylko
      tragiczne, nie tylko dla Kolejorza, ale dla całej polskiej piłki... Bo co
      osiągnie polska piłka z takimi idiotami u steru, jak Ci z PZPN?
      • Gość: ST-RD Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 15:27
        Piłka Nożna dla Kibiców!!!
    • Gość: mc Prawda jest taka jak zarzad czyli do dupy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 23:19
      Panowie prezesi narzekaja ze sponsorow jak na lekarstwo. I co robia? Zamiast
      uruchomic KKS LECH POZNAŃ SSA co jakis czas rzucaja plotki o firmie
      zainteresowanej wejsciem w Lecha. Dlaczego nie moga (czytaj nie chca) uruchomic
      SSA juz teraz i dac szanse mi (na pewno kupilbym przynajmniej 1 akcje za
      100PLN) zainwestowac? Podejrzewam, ze podobnie zrobilo by kilka tysiecy
      kibicow, nie liczac juz malych i srednich firm. Nie chca tego poniewaz
      oznaczaloby to utrate kontroli nad klubem i koniecznosc rozliczania sie z nami
      (udzialowcami) z kazdej zlotowki. To jest powod dobry i wygodny dla Majchrzaka,
      ktory oczywiscie nie moze przyznac, ze o to wlasnie chodzi. W tej chwili
      finansow klubu nie kontroluje chyba nikt (poza PZPN, ktory wlasnie pokazal co o
      tym mysli). Ilez to razy slyszalo sie o prezentacji wynikow audytu finansowego
      robionego przez WBK - i co? I nic. Wynikow jak nie bylo tak nie ma. WBK w
      miedzyczasie sie wycofal i juz nawet oni nie wiedza co sie dzieje z naszymi
      pieniedzmi. A my, kibice idziemy za prezesem jak slepe gaski i dajemy mu do
      reki co miesiac srednio ok 700 tys pln. Ja sie pytam co on z tym robi?
      Kwartalnie Lech musi splacac ok 250 tys pln zadluzenia - co daje 1 mln rocznie -
      tyle dostal za dwa mecze (Widzew i Legia). Kilku zawodnikom (Reiss - 150tys za
      runde) placa prywatne firmy. Nie mowie juz o wplywach od sponsorow (Maxer, LBC
      i inni). Odnosze wrecz wrazenie, ze maja za duzo pieniedzy bo juz miesiac temu
      wyslalem zgloszenie do LBC i do dzis nie ma zadnej odpowiedzi - widac nie chca
      zarobic dodatkowej kasy. Ale teraz trzeba sie cieszyc, bo Lech zdobedzie puchar
      i zagra w UEFA CUP - tylko po co i kim? Kilku podstawowych zawodnikow odejdzie
      a na zgranie na dobrym poziomie potrzeba kilka miesiecy. W tym czasie
      dostaniemy juz w dupe od jakiegos IFK Goteborg i bedzie po pucharach. I co ma
      teraz zrobic przecietny kibic, ktory co 2 tygodnie wyslupluje 25 zeta z
      kieszeni? Isc na mecz z nadzieja ze wygramy i bedzie lepiej. Moze i bedzie ale
      nie za kadencji tego zarzadu. Chcialbym sie mylic...
      • Gość: aaa Re: Prawda jest taka jak zarzad czyli do dupy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 00:38
        Ja takze z moich zrodel wiem, ze wlasnie sponsorzy nie wchodza do Lecha glownie
        ze wzgledu na calkowity brak kontroli nad finansami i niejasne zasady.
    • Gość: jachu ze bez czego? IP: 141.70.114.* 21.05.04, 23:20
      ze kuzwa co? niech mi ktos na polski przelozy co oni do mnie rozmawiaja, bo ja
      nie kumam...
    • Gość: FELGA CZERWONOGWARDYJSKA ROBOTA PZPN IP: *.safepages.com / *.sea.safepages.com 21.05.04, 23:34
      To jest brudna koszerna robota pzpn.
      • Gość: miodek lapownictwo sie szerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 01:07
        widac lech dal za malo lapowek ludziom z pzpn'u...
        coraz bardziej widac jak polski futbol jest porypany
        zawsze mnie interesowala polska pilka
        plakalem ze szczescia jak wisla rozgrywala swoje swietne mecze z pucharze uefa
        ale jak widze co tutaj sie dzieje, to mi sie naprawde calej tej polskiej pilki
        odechciewa...
        • Gość: Skalak21 PZPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 01:26
          PZPN, PZPN jeb@c, jeb@c PZPN!!!! Panowie przeciez chce sie wyc. Czy Lech jest
          slabszy finansowo niz inni? Watpie. Czy nie wchodzi w uklady? Mozliwe. A moze
          to lapy Dzymala na tym polozyl. LICENCJA albo PP. Kto wie?
    • Gość: Badyl Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.04, 01:36
      Problem nie leży w ilości pieniędzy w klubie, tylko w sposobie ich
      dokumentowania i rozliczania. Z tego co wiem w Lechu jest pod tym wzgledem
      kiepsko, co tym bardziej mnie dziwi bo to przecież pożądna Wielkopolska - i
      mówię to bez ironii.
      • Gość: P.B Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 22.05.04, 08:58
        Gość portalu: Badyl napisał(a):

> Problem nie leży w ilości pieniędzy w klubie, tylko w sposobie ich
        > dokumentowania i rozliczania. Z tego co wiem w Lechu jest pod tym wzgledem
        > kiepsko, co tym bardziej mnie dziwi bo to przecież pożądna Wielkopolska - i
        > mówię to bez ironii.

No to kolego niewiele wiesz; problemem są długi; długi które ciągną się
        kilkanaście lat; o ile większość zobowiązań zostało objętych postępowaniem
        układowym, to te z ZUSu już nie, i tu jest kot pogrzebany. Jak dogadają się z
        tą durną instytucją panstwową, Lech licencje powinien otrzymać.
        O brak porządku w Wlkp niech się nikt nie martwi ...

P.S
        Długi są spore, ale i tak znacznie mniejsze niż np. Legii; chociaż to marne
        pocieszenie.
    • Gość: cegla28 Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 22.05.04, 08:55
      Straszna jest kondycja polskiej piłki. I to jest smutne.
    • Gość: cyg@nek mc i Badyl jarzą o co chodzi IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 22.05.04, 10:17
      Jeśli chce się stworzyć silny finansowo klub, trzeba prowadzić rzetelną
      księgowość. Tylko wtedy można liczyć na akcjonariuszy z prawdziwego zdarzenia
      (nawet kibiców po 100-300zł). Długi trzeba płacić. Życzę Lechowi, by nie
      stracił armii świetnych kibiców i nie przegrał wspaniałej atmosfery na
      trybunach. Pozdr.
    • Gość: mac Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.05.04, 18:00
      Powiedzmy sobie szczerze. Dopoki w Lechu (i innych klubach) nie bedzie jasnej
      sytuacji wlascicielskiej (tak jak teraz jest w Groclinie, Legii, Wisle, czy
      Zabrzu) dopoty nic sie nie bedzie trzymlo kupy. I tutaj nie pomoze Majchrzak
      ani inny cudotworca. Zastanawia mnie tylko dlaczego jeszcze nie rozpoczęto
      procesu tworzenia Spolki Akcyjnej? Kto jest obecnym wlascicielem wielu
      pierwszoligowych klubow pilkarskich?
    • Gość: Leszek Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 18:58
      Od wczoraj wiadomo,że Lech nie otrzymał licencji na nowy sezon a na oficjalnej
      stronie internetowej klubu nawet nie ma o tym wzmianki.Wcale sie nie dziwię
      teraz że ten audit licencyjny Lech oblał i że żaden poważny sponsor nie chce
      zainwestować w nasz klub..Finanse Lecha to jak kot w worku.Tak być nie może.Co
      robisz z pieniędzmi klubowymi panie prezesie Majchrzak?Pewnie się starasz i
      robisz wszystko dla dobra klubu ale moze by wypadało powiedzieć o tym kilka
      słów?
    • Gość: Włodek Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.icpnet.pl 22.05.04, 20:44
      Wstyd p Majchrzak tak biedne GKS Katowice dostały licencję
      • Gość: sympatyk Re: Lech Poznań bez licencji IP: *.icpnet.pl 22.05.04, 20:53
        Prezesie majchrzak moze dosc pana dyktatu w LECHU dosc pana nieudolnosci
        począwszy od angazowania poprzednich marnych trenerow pozyskiwanie sponsorówa
        na licencji niech pan zakonczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka