Dodaj do ulubionych

Reprezentacja gra dla ofiar Halemby

IP: *.ssnet.pl 08.12.06, 16:30
Jak mieli wygrac skoro w Polskiej reprezentacji grali najlepsi pilkarze Ruchu
czy Gornika co stanowilo 80% reprezentacji Polski :/
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Jak mieli wygrac?? IP: *.ssnet.pl 08.12.06, 16:32
      skoro w reprezenatcji grali najlepsi Slazacy z Ruchu, Gornika czy Polonii
      Bytom. To tak jakby Hiszpania ograla Katalonie majac w skladzie Inieste,
      Xaviego czy Oleguera
    • Gość: skorpios Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.ipt.aol.com 08.12.06, 17:07
      ciekawe, kto to pisal? nie piszemy "Haarlem" tylko "Harlem", troche wiedzy nie
      zaszkodzi ;)
    • Gość: gajowniczek a kiedy mecz dla rodzin policjantów-taksówkarzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 19:03
      a kiedy mecz dla rodzin policjantów-taksówkarzy?
      • Gość: tolek skorpios i gajowniczek, pieprzycie nie na temat !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 19:24
        To powinien być bardzo ciekawy mecz, no i cel szczytny.
    • Gość: stary trampkarz Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.rockefeller.edu 08.12.06, 19:59
      "Slazacy kontra Polacy..."??? No, to teraz, dzieki inteligencji autora artykulu
      (prowokator?), juz wiem, ze Slazacy nie "som" Polakami!
      • Gość: baqet Re: Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.chello.pl 08.12.06, 21:18
        a czemu nigdy nie grają dla ofiar wypadków samochodowych? bo to niemedialne?
        • Gość: Sonia Re: Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.chomiczowka.net.pl 09.12.06, 12:22
          zgadzam się w 100%, to już jest przesada, cały ten szum, to zamieszanie wokół
          tej tragedii. zresztą, po zawaleniu się hali w Katowicach było to samo, a kto
          dziś o tym pamięta??
          • Gość: 255.255.255.0 Re: Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 15:43
            Tiaaa już nawet w serwisach informacyjnych sprawa górników i ich rodzin jest na szarym ogonie newsów. Trupy się przejadły.
      • Gość: HR Re: Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: 217.153.211.* 09.12.06, 08:11
        Gość portalu: stary trampkarz napisał(a):
        > "Slazacy kontra Polacy..."??? No, to teraz, dzieki inteligencji autora artykul
        > u (prowokator?), juz wiem, ze Slazacy nie "som" Polakami!

Na nauka nigdy nie jest za późno.
    • vegaslas Reprezentacja gra dla ofiar Halemby 08.12.06, 21:58
      "Nie zagra też Radosław Matusiak, który poleciał na urlop na Malediwy."

No to pokazales KLASE !!

Jak mecz o pietruszke to juz nie wazne zeby grac, przeciez nie bedzie tam
      obserwatorow z zagranicznych klubow... !!!

U mnie masz minus jak pas startowy w Pyrzowicach !!

Niby taki inteligenty a nie wiec co w zyciu wazne !!
      • nicewarthog eeee? 08.12.06, 23:29
        vegaslas napisał:
        > Niby taki inteligenty a nie wiec co w zyciu wazne !!

może nie chciał/mógł brac udział w tym 'przedsięwzięciu'? i to z róźnych powodów.
        dobrze że ty wiesz co w życiu ważne.
      • Gość: hehe Re: Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 12:03
        > U mnie masz minus jak pas startowy w Pyrzowicach !!

to musi być cios dla Matusiaka
    • Gość: Malutkaaa Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.bochnia.pl 08.12.06, 22:09
      Znany jest sklad kadry Polski na jutrzejszy mecz?
    • skaflok Ile ludzi ginie dziennie na drogach 08.12.06, 23:34

• Gość: Górnik Zabrze Slask wygra i tu wam pokazemy skad brac reprezenta IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.12.06, 01:09
      ow!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: iwan kutzowicz Ślązacy przeciw Polakom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 08:33
      O ile sie nie myle, Ślązacy są Polakami, choć jest grupa osób, ktora chce
      budować swoje wpływy polityczne w oparciu o absurdalne koncepcje separatystyczne.
      Gazeta wie o tym dobrze, wiec nie uwierzę, aby użyte w artykule stwierdzenie
      bylo dzielem przypadku.
      Ciekaw jestem, na co liczy Gazeta mącąc ludziom w glowach?
      • Gość: tu i t. Re: Ślązacy przeciw Polakom? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.12.06, 09:15
        Who cares?
        • Gość: gosc Re: Ślązacy przeciw Polakom? IP: *.cable.ubr03.sand.blueyonder.co.uk 09.12.06, 11:59
          how about familys of the deceased?
      • peacock79 Re: Ślązacy przeciw Polakom? 10.12.06, 02:00
        Gość portalu: iwan kutzowicz napisał(a):

> O ile sie nie myle, Ślązacy są Polakami,

I co? Nie wstyd Ci Twojej ignorancji? Nie lepiej popytać starszych,albo
        cokolwiek przeczytać, nim się zabierze głos na forum?
      • Gość: BOBOKRÓL Re: Ślązacy przeciw Polakom? IP: *.acn.waw.pl 11.12.06, 19:48
        WYBIERAJĄC SIĘ NA TEN MECZ NIE MYSLAŁEM ZE OPRÓCZ GRY NA PŁYCIE BOISKA USŁYSZE
        PROWOKACYJNE ZACHOWANIE CZĘSCI PUBLICZNOSCI KTÓRA WYKRZYKIWAŁA HASŁA "POLSKA
        BEZ SLĄSKA" A PRZY OKAZJI ZAPOMNIAŁA SŁÓW HYMNU POLSKIEGO.CHYBA NIE TAK
        POWINIEN PRZEBIEGAC MECZ CHARYTATYWNY.
        Było mi bardzo smutno, poniewaz na przestrzeni lat 1957/58 pracowałem na dole w
        kopalni PAWEŁ w Chebziu, obecnie dzielnica Rudy Śląskiej, oraz kopalni DYMITROW
        obecnie Centrum w Bytomiu.
        Zmieniając kopalnie Paweł na Dymitrow miałem wówczas propozycje pracy na
        Halembie w nowopowstałej kopalni, dlatego uważałem za swój obowiązek
        zamanifestować solidarność z GÓRNICZYM STANEM.

PO KTÓRYMS TAM OKRZYKU "POLSKA BEZ SLĄSKA" ORAZ GWIZDACH NA FABIASKIEGO,
        PRZYPOMNIAŁ MI SIĘ MECZ Z PORTUGALIĄ, TEN W KTÓRYM TO NA STADIONIE SLĄSKIM
        WYGWIZDYWANO KAPITANA POLSKIEJ REPREZENTACJI, PODOBNIE JAK OBECNIE BRAMKARZA.

Chyba nie tak nalezy przyjmowac gosci, którzy również byli pogrązeni w załobie.
    • Gość: bum Mój sklad na reprezentacje śląska IP: *.versanet.de 09.12.06, 11:58
      wyglądałby inaczej-
      Jak Warzycha może to i Andrzeja Rudego i Jana Furtoka mógł Piechniczek
      powołać.Do tego tacy jak Kloze, Podolski, Zdebel, frajer Sławek z leverkusen
      itd. I wtedy Leoś by srał ze strachu w gacie...
    • silesia7 1 - 0 do nos 09.12.06, 12:36
      jw.
    • Gość: arek Szpakowski idiota jak zwykle myli nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 12:48
      zupełnie nie wie kto jest przy piłce. Na co nam taki komentator idiota ???
    • Gość: bum lobodzinski to dupa wolowa IP: *.versanet.de 09.12.06, 13:50
      fatalna gra! jak mozna takiego samoluba powolac. dawno nie widzialem gorszego
      gracza druzynowego...
    • rezoon dlaczego gwizdali na Fabiańskiego? 09.12.06, 14:24
      ?
    • Gość: zagłębianka Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 14:26
      Ciekawe.. "reprezentacja Górnego Śląska", "Ślązacy".. to czemu połowę tej
      drużyny stanowili zawodnicy Zagłębia?

Głąby z Warszawy...
    • Gość: KAMIL Z WOJKOWA Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 18:41
      POLSKA-ŚLĄSK
      1:1
      w POLSCE grały same cioty (no ale nie ma co narzekać :D:D)
    • slaski_mohort Re: Reprezentacja gra dla ofiar Halemby 09.12.06, 20:51
      Na trybunach w czasie meczu wisiały niebiesko-żółte flagi z niemieckim orłem,
      kóry był używany na Śląsku w czasach nazizmu. Różni się od piastowskiego tym że
      w dolnej części ma kosę i górnicze młotki. Ciekawe czy były też często
      spotykane na trybunach Ruchu Chorzów napisy "Oberschlesien"?

Pomyślec Ruch to klub założony przez Polski Komisariat Plebiscytowy i przed
      wojną uznawany za najbardziej polski ze śląskich klubów.

Oczywiście tropiąca wszędzie faszyzm Gazeta pewnie tego nie zauwazyła.
    • peacock79 Skandal z barwami narodowymi!!!! 10.12.06, 02:02
      Ważne pytanie: komu z Was na wczorajszym meczu nie pozwolono wnieść szalików
      lub flag w barwach Górnego Śląska na mecz reprezentacji Górnego Śląska?????
      • Gość: lalala Re: Skandal z barwami narodowymi!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 16:15
        barwy górnego śląska nie są barwami narodowymi a co najwyżej regionalnymi
        • peacock79 Re: Skandal z barwami narodowymi!!!! 12.12.06, 06:45
          A czy jo napisoł,że żółte i niebieskie to ślonskie barwy norodowe? Czy jo użył
          słów "noród ślonski"?

Dlaczego wszyscy Polacy wpadają w nacjonalistyczną histerię gdy tylko pojawia
          się temat śląskiej tożsamości?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka