Gość: Jarek IP: *.ssnet.pl 08.12.06, 16:30 Jak mieli wygrac skoro w Polskiej reprezentacji grali najlepsi pilkarze Ruchu czy Gornika co stanowilo 80% reprezentacji Polski :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jarek Jak mieli wygrac?? IP: *.ssnet.pl 08.12.06, 16:32 skoro w reprezenatcji grali najlepsi Slazacy z Ruchu, Gornika czy Polonii Bytom. To tak jakby Hiszpania ograla Katalonie majac w skladzie Inieste, Xaviego czy Oleguera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpios Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.ipt.aol.com 08.12.06, 17:07 ciekawe, kto to pisal? nie piszemy "Haarlem" tylko "Harlem", troche wiedzy nie zaszkodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowniczek a kiedy mecz dla rodzin policjantów-taksówkarzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 19:03 a kiedy mecz dla rodzin policjantów-taksówkarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek skorpios i gajowniczek, pieprzycie nie na temat !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 19:24 To powinien być bardzo ciekawy mecz, no i cel szczytny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary trampkarz Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.rockefeller.edu 08.12.06, 19:59 "Slazacy kontra Polacy..."??? No, to teraz, dzieki inteligencji autora artykulu (prowokator?), juz wiem, ze Slazacy nie "som" Polakami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baqet Re: Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.chello.pl 08.12.06, 21:18 a czemu nigdy nie grają dla ofiar wypadków samochodowych? bo to niemedialne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.chomiczowka.net.pl 09.12.06, 12:22 zgadzam się w 100%, to już jest przesada, cały ten szum, to zamieszanie wokół tej tragedii. zresztą, po zawaleniu się hali w Katowicach było to samo, a kto dziś o tym pamięta?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 255.255.255.0 Re: Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 15:43 Tiaaa już nawet w serwisach informacyjnych sprawa górników i ich rodzin jest na szarym ogonie newsów. Trupy się przejadły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR Re: Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: 217.153.211.* 09.12.06, 08:11 Gość portalu: stary trampkarz napisał(a): > "Slazacy kontra Polacy..."??? No, to teraz, dzieki inteligencji autora artykul > u (prowokator?), juz wiem, ze Slazacy nie "som" Polakami! Na nauka nigdy nie jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
vegaslas Reprezentacja gra dla ofiar Halemby 08.12.06, 21:58 "Nie zagra też Radosław Matusiak, który poleciał na urlop na Malediwy." No to pokazales KLASE !! Jak mecz o pietruszke to juz nie wazne zeby grac, przeciez nie bedzie tam obserwatorow z zagranicznych klubow... !!! U mnie masz minus jak pas startowy w Pyrzowicach !! Niby taki inteligenty a nie wiec co w zyciu wazne !! Odpowiedz Link Zgłoś
nicewarthog eeee? 08.12.06, 23:29 vegaslas napisał: > Niby taki inteligenty a nie wiec co w zyciu wazne !! może nie chciał/mógł brac udział w tym 'przedsięwzięciu'? i to z róźnych powodów. dobrze że ty wiesz co w życiu ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 12:03 > U mnie masz minus jak pas startowy w Pyrzowicach !! to musi być cios dla Matusiaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malutkaaa Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.bochnia.pl 08.12.06, 22:09 Znany jest sklad kadry Polski na jutrzejszy mecz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górnik Zabrze Slask wygra i tu wam pokazemy skad brac reprezenta IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.12.06, 01:09 ow!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan kutzowicz Ślązacy przeciw Polakom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 08:33 O ile sie nie myle, Ślązacy są Polakami, choć jest grupa osób, ktora chce budować swoje wpływy polityczne w oparciu o absurdalne koncepcje separatystyczne. Gazeta wie o tym dobrze, wiec nie uwierzę, aby użyte w artykule stwierdzenie bylo dzielem przypadku. Ciekaw jestem, na co liczy Gazeta mącąc ludziom w glowach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu i t. Re: Ślązacy przeciw Polakom? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.12.06, 09:15 Who cares? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ślązacy przeciw Polakom? IP: *.cable.ubr03.sand.blueyonder.co.uk 09.12.06, 11:59 how about familys of the deceased? Odpowiedz Link Zgłoś
peacock79 Re: Ślązacy przeciw Polakom? 10.12.06, 02:00 Gość portalu: iwan kutzowicz napisał(a): > O ile sie nie myle, Ślązacy są Polakami, I co? Nie wstyd Ci Twojej ignorancji? Nie lepiej popytać starszych,albo cokolwiek przeczytać, nim się zabierze głos na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOBOKRÓL Re: Ślązacy przeciw Polakom? IP: *.acn.waw.pl 11.12.06, 19:48 WYBIERAJĄC SIĘ NA TEN MECZ NIE MYSLAŁEM ZE OPRÓCZ GRY NA PŁYCIE BOISKA USŁYSZE PROWOKACYJNE ZACHOWANIE CZĘSCI PUBLICZNOSCI KTÓRA WYKRZYKIWAŁA HASŁA "POLSKA BEZ SLĄSKA" A PRZY OKAZJI ZAPOMNIAŁA SŁÓW HYMNU POLSKIEGO.CHYBA NIE TAK POWINIEN PRZEBIEGAC MECZ CHARYTATYWNY. Było mi bardzo smutno, poniewaz na przestrzeni lat 1957/58 pracowałem na dole w kopalni PAWEŁ w Chebziu, obecnie dzielnica Rudy Śląskiej, oraz kopalni DYMITROW obecnie Centrum w Bytomiu. Zmieniając kopalnie Paweł na Dymitrow miałem wówczas propozycje pracy na Halembie w nowopowstałej kopalni, dlatego uważałem za swój obowiązek zamanifestować solidarność z GÓRNICZYM STANEM. PO KTÓRYMS TAM OKRZYKU "POLSKA BEZ SLĄSKA" ORAZ GWIZDACH NA FABIASKIEGO, PRZYPOMNIAŁ MI SIĘ MECZ Z PORTUGALIĄ, TEN W KTÓRYM TO NA STADIONIE SLĄSKIM WYGWIZDYWANO KAPITANA POLSKIEJ REPREZENTACJI, PODOBNIE JAK OBECNIE BRAMKARZA. Chyba nie tak nalezy przyjmowac gosci, którzy również byli pogrązeni w załobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum Mój sklad na reprezentacje śląska IP: *.versanet.de 09.12.06, 11:58 wyglądałby inaczej- Jak Warzycha może to i Andrzeja Rudego i Jana Furtoka mógł Piechniczek powołać.Do tego tacy jak Kloze, Podolski, Zdebel, frajer Sławek z leverkusen itd. I wtedy Leoś by srał ze strachu w gacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Szpakowski idiota jak zwykle myli nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 12:48 zupełnie nie wie kto jest przy piłce. Na co nam taki komentator idiota ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum lobodzinski to dupa wolowa IP: *.versanet.de 09.12.06, 13:50 fatalna gra! jak mozna takiego samoluba powolac. dawno nie widzialem gorszego gracza druzynowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagłębianka Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 14:26 Ciekawe.. "reprezentacja Górnego Śląska", "Ślązacy".. to czemu połowę tej drużyny stanowili zawodnicy Zagłębia? Głąby z Warszawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMIL Z WOJKOWA Reprezentacja gra dla ofiar Halemby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 18:41 POLSKA-ŚLĄSK 1:1 w POLSCE grały same cioty (no ale nie ma co narzekać :D:D) Odpowiedz Link Zgłoś
slaski_mohort Re: Reprezentacja gra dla ofiar Halemby 09.12.06, 20:51 Na trybunach w czasie meczu wisiały niebiesko-żółte flagi z niemieckim orłem, kóry był używany na Śląsku w czasach nazizmu. Różni się od piastowskiego tym że w dolnej części ma kosę i górnicze młotki. Ciekawe czy były też często spotykane na trybunach Ruchu Chorzów napisy "Oberschlesien"? Pomyślec Ruch to klub założony przez Polski Komisariat Plebiscytowy i przed wojną uznawany za najbardziej polski ze śląskich klubów. Oczywiście tropiąca wszędzie faszyzm Gazeta pewnie tego nie zauwazyła. Odpowiedz Link Zgłoś
peacock79 Skandal z barwami narodowymi!!!! 10.12.06, 02:02 Ważne pytanie: komu z Was na wczorajszym meczu nie pozwolono wnieść szalików lub flag w barwach Górnego Śląska na mecz reprezentacji Górnego Śląska????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalala Re: Skandal z barwami narodowymi!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 16:15 barwy górnego śląska nie są barwami narodowymi a co najwyżej regionalnymi Odpowiedz Link Zgłoś
peacock79 Re: Skandal z barwami narodowymi!!!! 12.12.06, 06:45 A czy jo napisoł,że żółte i niebieskie to ślonskie barwy norodowe? Czy jo użył słów "noród ślonski"? Dlaczego wszyscy Polacy wpadają w nacjonalistyczną histerię gdy tylko pojawia się temat śląskiej tożsamości? Odpowiedz Link Zgłoś