Gość: ANTYFOLGZDOJCZ IP: *.gdynia.mm.pl 10.04.08, 21:46 TO FOLGZDOJCZE I SZWABSKIE GLUPKI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Dobra Lechia bez rasistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 21:49 w Lechii w przeszłosci grało kilku czarnoskórych piłkarzy :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werwolf 68 Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: *.109.192.213.cable.satra.pl 13.04.08, 21:47 to ciekawe jak mamy z małpami gadać ,bananami karmić nie wolno po murzyńsku gadać też nie wolno może wolno czarnucha po skończonym meczu palmą wachlować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutch Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: *.interpc.pl 10.04.08, 23:31 Pisze się Volksdeutch głupi gorolu. Dzięki tym głupkom żaden czarny muzułmanin jeszcze nie spalił twojego samochodu bo się po prostu boi przyjechac do Polski bo wie co go czeka za takie zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwm Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: *.chello.pl 10.04.08, 23:34 TYLKO LECHIA BEZ MURZYNÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Tylko w Lechii wielbia Rudolfa Hessa IP: *.gdynia.mm.pl 11.04.08, 21:44 wiadomo...tradycja zobowiazuje... gdanscy faszysci... P.S pisze Kubicki, bo Palucha nie chce podpasc nazistom. pewnie on to napisal i dal Kubickiemu do podpisu. przeciez Kubicki nie byl wcale na meczu w srode... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Dobra Lechia bez rasistów IP: *.183.133.78.cable.morena.jarsat.pl 10.04.08, 23:51 No i proszę !!!! Mamy dziennikarski skandal. Jak nie ma o czym pisać, to napiszmy byle co i byle jak. Czekamy na nowe pokolenie dziennikarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zliv Dobra Lechia bez rasistów IP: 195.117.28.* 11.04.08, 08:44 Kubicki, człowieku, skup się na pisaniu o Arce, a Lechię zostaw Pałusze!!! Nie twierdzę, że problemu rasizmu w Lechii nie ma. Jest i to powód do wstydu dla każdego prawdziwego kibica Lechii (nie jest to jednak rasizm ideologiczny, a rzekłbym "debiliczny", gdyz teorii rasizmu żaden z tych buczących troglodytów nie zna). Ale umieszczanie w ogólnopolskim wydaniu Gazety zdjęcia trybuny Legii i opisywanie jej jako trybuny Lechii to co najmniej nadużycie, a nawet, rzekłbym, dziennikarskie przestępstwo: szukanie materiału pod tezę, którą się wcześniej postawiło. A tak z innej beczki, wiem ile kosztuje obywatelska odwaga, gdyż widziałem twarz znajomego, który zwrócił uwagę jednemu z tych idiotów. Wierzę w to, że władze klubu poradzą sobie z tym problemem przy pomocy WIĘKSZOŚCI prawdziwych Lechistów. W przeciwieństwie do reszty kraju w Lechi naprawdę w tym kierunku coś robią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.G. Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: *.94.174.89.cable.satra.pl 11.04.08, 11:30 A nie pomyslal jeden z drugim ze buczenie jest sposobem zdeprymowania zawodnika ? Naszych wyzywaja po naszemu a tych ciemniejszych nie znajacych jezyka w wyzej wymieniony sposob. Z reszta mamy wolnosc slowa i pogladow czy nie mamy ? PS. Ja nie buczałem bo ... mi sie nie chciało ale nie przeszkadza mi to wcale tak jak nie przeszkadza mi wyzywanie sedziego i innych zawodnikow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zliv Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: *.net2u.pl 11.04.08, 11:48 A nie pomyślał, że za to buczenie płaci klub i kibice? Klub wysyła czeki do PZPN, który wszyscy, jak można było słyszeć na stadionie, j...ą, a kibice za kolejne wyskoki zapłacż, gdy nie będą mogli obejrzeć meczów, bo zamkną stadion. Mam karnet, kibicuję Lechii i jakoś mnie to obchodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.G. Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: *.94.174.89.cable.satra.pl 11.04.08, 12:12 Na Lechii od zawsze panowala wolnosc slowa i brak poprawnosci politycznej i to sie raczej nie zmieni A karnet tez mam tylko nie wiem co to ma wspolnego z tematem bo zaraz sie zacniemy licytowac kto od ilu lat chodzi i ile ma wyjazdow ;-) PS. Nie wierzcie we wszystko co pisza w gazetach i mowia w tv wystarczy spojrzec w "Gazecie" na zdjecie kibica Legii z racą i powiewajaca obok flage z krzyzem celtyckim podpisana jako "jeden z szalikowcow Lechii podczas meczu z Legia. Obok neonazistowska flaga" Dwa kłamstwa bo nie jest to kibic Lechii a krzyz celtycki nie ma nic wspolnego z neonazizmem. Mam nadzieje ze klub oraz stowarzyszenie zajma sie ta manipulacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zliv Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: 195.117.28.* 11.04.08, 12:23 Przeczytaj mój pierwszy tekst - napisałem o "pomyłce" ze zdjęciem. A na pytanie: "co to ma wspólnego..." wyjaśniam (bo tez już o tym pisałem)... Lechia ma "rasistowską kartotekę" w PZPN- jesteśmy na cenzurowanym- incydent się powtarza- znowu zamykają nam stadion- możesz sobie karnet... schować, bo na mecz nie wejdziesz... A poza tym co ma wspólnego "huhuhuhu" z wolnością słowa:) "A na drzewach zamiast liści..." może i owszem ma... Ale naśladowanie małp to czysty przejaw przeświadczenia, że "biały człowiek" stoi wyżej w ewolucji, niż "czarny człowiek", ergo rasizmu... A ten słusznie jest zakazany. Chcemy deprymować przeciwników- uczmy się języków:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.G. Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: *.94.174.89.cable.satra.pl 11.04.08, 12:33 Wolnosc slowa i pogladow ! A ja nie bede sie w swoim kraju uczyl obcych jezykow, niech to robia obcokrajowcy. PS. miałem w szkole Angielski, Niemiecki i Rosyjski i dwa pierwsze umiem wystarczajaco zeby sie dogadac wiec wszelkie teksty o jakims zacofaniu, zascianku czy braku wiedzy zbywam smiechem. W Polsce mowie po Polsku i juz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zliv Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: *.net2u.pl 11.04.08, 12:58 Nie odbieraj moich słów jako ataku na siebie. Nie będę Cię przekonywał do swoich racji, bo widzę, że system wartości masz juz ugruntowany. Rasizm pozostanie rasizmem bez względu na interpretację zachowania kibiców. PZPN nie będzie wnikał- sieknie karę i ucierpimy na tym wszyscy, nawet zwolennicy mówienia w Polsce po polsku. Ja chcę obejrzeć jeszcze 5 meczów Lechii na Traugutta, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.G. Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: *.94.174.89.cable.satra.pl 11.04.08, 15:08 Zgadza sie rasizm pozostanie rasizmem ale kazdy ma prawo do wlasnych pogladow, nikogo nie bronie ani nie usprawiedliwiam tylko ciezko na Lechii zabronic ludziom wolnosci wyglaszania wlasnych przekonan skoro robia to juz od kilkudziesieciu lat. Czasy sie zmienily niby mamy ta wywalczona wolnosc ale jak widac nie do konca bo media kreuja "tolerancyjnosc" i "swiatowosc" tylko ze nie wszystkim w naszym kraju sie to podoba. A PZPN to niech sie lepiej zajmie soba bo u nich czas stoi w miejscu i ta ich nowoczesnosc , swiatowosc przejawia sie tylko w tej niby walce z rasizmem ktora jest przykrywka a prawdziwe afery zamiataja pod dywan i dlatego nasza pilka tak wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zliv Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: *.ydp.com.pl 11.04.08, 16:03 Nie rozumiemy się. Jestem zdecydowanym zwolennikiem wolności słowa. Ale są ideologie, które tej wolności słowa nie podlegają i nie przez przypadek znajdują się na indeksie. Są to m.in.: rasizm, antysemityzm, nazizm. Wszystkie z oczywistych względów. I te powinny być zwalczane pod wszelkimi postaciami. Tak to jest przyjęte w całym cywilizowanym świecie. Chciałbym ,żeby tak było również na Traugutta i jestem pewien, że będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LGW Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: *.chello.pl 11.04.08, 21:40 a "huhuhuhu" to po polsku jest? czy Polacy to małpy jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC NIE TYLKOl.g Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: *.chello.pl 12.04.08, 18:44 TAK KRETYŃSKO JAK ty MOŻE WYPOWIEDZIEC SIĘ TYLKO PÓŁGŁOWEK O ROZUMIE NIEROZWINIĘTYM LUB DOTKNIĘTYM JAKĄŚ CHOROBĄ LUB FOBIĄ LUB KOMPLEKSEM- NIE WIEM BY MOŻE MASZ MAŁEGO I W TEN SPOSÓB ODREAGOWUJESZ SWÓJ DRAMAT MAŁY CZŁOWIECZKU. JESZCZE PRZED MECZEM BYŁEM ŚWIADKEIM SCENKI JAK JAKIŚ IDIOTA RZUCIŁ SKÓRKI OD BANANA W STRONĘ CZARNOSKÓRYCH LEGIONISTÓW GDY CI WESZLI NA TRENING. REAKCJA KIBICOW BYŁA SZYBKA-WZIĘLI GO ZA SZMATY I WYPROWADZILI ALE CO Z TEGO SKORO TEN -PIJANY ZRESZTĄ GOŚC- WRÓCIŁ ZARAZ NA STADION A KIBICE KTÓRYZ GO WYPROWADZILI TWIERDZĄ, ŻE OCHRONA NIE POZWOLIŁA IM GO WYPROWADZIC ZA BRAMĘ. WIĘC GDZIE TU WALKA Z RASIZMEM SKORO ORGANIZATOT MAJĄC NA TACY DELIKWENTA KTÓRY MÓGŁ SPOWODOWAC RZUCENIEM SKÓREK OD BANANOW NA PŁYTĘ ZAMKNIĘCIE STADIONU, JEST PUSZCZANY WOLNO Z POWROTEM NA TRYBUNY. DRUGA RZECZ TO CAŁA MASA PIJANYCH "KIBICÓW" NA TYCH WŁAŚNIE TRYBUNACH. WIDZIAŁEM TEŻ KILKU, KTÓRZY PILI PIWO Z PUSZKI (!) W TRAKCIE MECZU. KIEDYŚ BYŁEM NA MECZU JAK LECHIA GRAŁA JESZCZE W II LIDZE I WTEDY TEMU SIĘ NIE DZIWIŁEM. NIESTETY WIDZĘ, ŻE POPRAWY NIE MA. WRACAJĄC JESZCZE DO RASIZMU-ODGŁOSY MAŁP -JAK NAPISAŁ JEDEN Z "MĄDRYCH" NA TYM FORUM, TO TYLKO PRÓBA WYPROWADZENIA Z RÓWNOWAGI CZARNOSKÓRYCH PIŁKARZY, WIĘC WG NIEGO NIE JEST TO RASIZM (ŚMIECH NA SALI). ZRESZTĄ TYLU PANÓW POD KRAWATEM WYDAWAŁO TAKIE DŹWIĘKI, ŻE MAM WRAŻENIE, ŻE RZECZYWIŚCIE WIĘKSZOŚC Z NICH TAK MYŚLI (!!!) STRASZNE ALE PRAWDZIWE. LECHIA PEWNIE WEJDZIE DO 1 LIGI ALE Z TAKIM KIBICOWANIEM (PRZYZWOLENIEM) MOŻE WIĘKSZOŚC MECZY ROZGRYWAC PRZY PUSTYCH TRYBUNACH. A SZKODA BY BYŁO . TAKŻE PANOWIE WŁODARZE KLUBU: -PRZEDE WSZYSTKIM ZLIKWIDOWAC ELEMENT PIJANY WCHODZĄCY NA STADION -PRZESZUKIWC DOKLADNIEJ WCHODZACYCH TAK ŻEBY NIE MOGLI WNIESC ALKOHOLU NA STADION -NO I PRZEDE WSZYSTKIM MONITORING I WIĘCEJ ODWAŻNEJ OCHRONY, KTÓRA BĘDZIE WYŁAPYWAC OSZOŁOMÓW, KTÓRZY COŚ KOMBINUJĄ. POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Lechista Dobra Lechia bez rasistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 11:32 ok, problem rasizmu jest i trzeba go wyeliminowac, ale czemu gazeta upublicznia zdjecie kibica legii z ostatniego meczu, obok flagi z krzyzem celtyckim i podpisuje "Jeden z neonazistowskich kibicow Lechii" mam nadzieje, ze nie wszyscy dadza sie nabrac, bo widac w jakim szaliku jest owy kibic, skoro nie mogliscie znalezc zdjecia z kibicami Lechii i symbolami kojarzacymi sie z nazizmem to trzeba bylo cos wkleic i nagiac prawde? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.G. Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: *.94.174.89.cable.satra.pl 11.04.08, 12:04 A co ty myslisz nazwa i tradycja zobowiazuje "Gazeta Wybiórcza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykop-rasizm tradycja... IP: *.gdynia.mm.pl 11.04.08, 22:01 www.sport.pl/sport/1,65025,3632413.html www.sport.pl/pilka/1,65066,3650409.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sitek Dobra Lechia bez rasistów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.04.08, 13:48 hehe, wybitny znawca tematu sie znalazl, hyhy, w wydaniu papierowym dobre zdjecie z dobrym podpisem, nie ma co. idiota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekstra Dobra Lechia bez rasistów IP: *.limes.com.pl 11.04.08, 15:02 Śmieszy mnie zawsze zwrot "prawdziwi kibice". W rozumieniu gazety i poprawnych politycznie mediów "prawdziwy kibic" to taki, ktory zapłaci za bilet, zapłaci za klubowy gadżet, zaklaszcze kiedy mu się każe grzecznie siedzi na miejscu i zrobi co mu się każe, ale przede wszystkim zapłaci. A osoba, która krzyczy, ogląda mecz na stojąco reaguje żywiołowo, wyraża głośno swoje poglądy (o korupcji w piłce - pzpn, karygodnych metodach działania policji, czy też jak w przypadku Lechii polityczne)a nie daj Bóg chce jechać dopingować na mecz swoją ukochaną drużynę kilkaset kilometrów i poświęcać spory kawał swojego czasu używająć fakt faktem niecenzuralnych słów (większość przeklina na co dzień, więć nie ma co udawać, że stadion to Kościół) zostaje nazwana pseudokibicem, osobą niepożądaną i wrogiem. Jak się coś komuś nie podoba, to niech podejdzie i powie w twarz, a wzywanie ochrony trąca donosicielstwem i konfidenctwem. A jak się komuś na stiadionie atrmosfera nie podoba, to zawsze może w domu obejrzeć Ligę Mistrzów. P.S. piłkarzy można zmienić, zarząd można zmienić, stadion można zmienić a prawdziwym kibicem jest się raz na całe życie. Lechia to przede wszystkim kibice a nie cała reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Dobra Lechia z rasistami IP: *.chello.pl 11.04.08, 15:13 u! u! u! u! u! dla autora tekstu, dojedziemy kiedyś tę gazete i spalimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek K. Dobra Lechia bez rasistów IP: *.ctm.gdynia.pl 11.04.08, 15:15 Kolejny zmanipulowany i tendencyjny artykuł wysmażony przez jednego z pośledniejszych (tak naprawdę w Wybiórczej są już w sumie tylko sami niezbyt lotni) funkcjonariuszy frontu ideologicznego organu Michnika. Flaga wisiała na sektorze Legii, a jednego z kibiców wyprowadzono, bo rzucił butelką w boks gości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Dobra Lechia bez rasistów IP: 89.174.50.* 11.04.08, 19:50 Po pierwsze odpowiedź na pytanie na końcu komentarza - To jest oczywiste, że czarny u nas jest ok, a gdzie indziej nie. I tak jest na całym świecie. To nie jest normalne, ale niektóre rzeczy ciężko przeskoczyć. A teraz odnośnie samego komentarza - wydaje mi się, że kierownik działu i człowiek, którego większość tekstów jest o Arce, nie powinna brać się za tekst, który podpiera tak nierzetelnymi dowodami. Trochę ogłady. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Dobra Lechia bez rasistów IP: *.mammothnetworks.com 12.04.08, 03:32 problem w braku wychowania biblijnego.wiadomo,ze stadion to nie kosciol,ale to wcale zadne usprawiedliwienie,poniewaz czlowiek czy je czy pije czy robi cokolwiek innego,to wszystko ma byc ku chwale Boga. a wiec brak wychowania biblijnego az nadto sie uwidacznia.a glowna cecha takiego wychowania,to milosc do blizniego i to BEZ WZGLEDU na tego blizniego pochodzenie i pozycje spoleczna.obudzic sie w koncu,puki jest jeszcze czas i okazja.a nauka biblijna nic nie kosztuje i kazdemu szczeremu to pomoze i to nawet do tego stopnia,ze otrzyma sie nagrode zycia i to WIECZNEGO.tylko sprobowac.polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swieca2 Dobra Lechia bez rasistów IP: *.intersc.com.pl 12.04.08, 11:02 Pisze w związku z artykułem Gazety Wyborczej z dnia 11 kwietnia - Tytuł artykułu to "Rasiści na trybunach w Gdańsku" !!! Przedstawione jest zdjęcie na którym widać kibica Legii Warszawa i obok niego rasiastowska flaga ! Podpis pod tym zdjęciem jest następujący " Jeden z szalikowców Lechii podczas meczu z Legią" !! Wiem że redaktorom z Wa-wy trudno oczerniać swoich ale takich żeczy się nie robi ! To czyste oszczerstwo ! Mamy w Gdańsku najlepszą publiczność w Polsce o której wszystkie media wypowiadają się w samych superlatywach !! Mam nadzieje że to zostanie sprostowane !!!!! Pozdrawiam Świeca - Kibic Lechii Gdańsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechista szkoda że jak zwykle prawda jest polowiczna IP: *.chello.pl 13.04.08, 14:44 Skoro juz tak "dokladnie" opisujecie straszne zachowanie kibiców to dlaczego nie ma tam wzmianki iz ten biedny Takasure Chinyama prowokował kibiców róznymi gestami a to doprowadzilo do tego iz z małej grupy kibiców nasladujacych małpe zrobilo sie z 200 osób. Pozdro dla żydków z gó..anej GW Odpowiedz Link Zgłoś