ruda.replay 14.05.23, 19:21 pstrykamy i chwalimy się :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 14.05.23, 19:23 O jak się pochwaliła... Dobra, urlop kilka lat temu, widok z okna: Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 14.05.23, 19:29 Co niemożliwe? Oj faktycznie kajam się. Nie z okna tylko z balkonu. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 14.05.23, 19:30 Znam ten dworzec :) jak się wkleja foty? bo zapomniałam :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 14.05.23, 19:37 No takie opcje przy odpowiedzi: B i u WIDEO URL ZDJĘCIE... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 14.05.23, 19:38 Widok na balkon :) www.google.com/maps/@50.0061871,20.9745956,3a,75y,265.8h,92.99t/data=!3m6!1e1!3m4!1sr2X0C30sbVISjCxG9yg4Fw!2e0!7i16384!8i8192 Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 14.05.23, 20:27 O, widzisz...w miejscu, gdzie kiedyś było kuratorium - hotelik :) rzadko bywam w tych rejonach, bo mieszkam na drugim końcu miasta :) nooo, jasne...znam guzioł..... chyba mnie chwilowo przymroczyło :D ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 12:52 Na ścianie to u mojej mamy, bo jej druknąłem (ona ma taką ścianę z Madonnami). Oryginał wisi w kościele parafii pw. Matki Boskiej Szkaplerznej. Blisko dworca. Tego dworca. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 12:56 To wiem, gdzie.... A w tym kościółku, to taki charakterystyczny zapach...staroci... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 13:00 I tak cicho, spokojnie; ławeczki na zewnątrz w cieniu drzew... Jeśli Bóg jest wszędzie, to z pewnością jedna z Jego ulubionych miejscówek. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 14:12 Byłam tam chyba raptem jeden raz...no, może dwa.... i była to jakaś msza pogrzebowa....bo po drugiej stronie Stary Cmentarz.... i gdyby mi przyszło powiedzieć, czyj to pogrzeb, to dziura w pamięci to wyobraź sobie, ile czasu minęło ... aleee.....jednego nie zapomnę...tak mnie cholernie buty gniotły, że oszaleć chciałam :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 14:14 No my też byliśmy raz; turysty - ale w wygodnych butach :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 14:30 To podstawa....inaczej można wściec się ;) latem, to pikuś...zdejmuje buty i do celu dojdę, ale zimą? katusze ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 14:34 Latem to było. A nadepnij na jakieś szkło czy metal... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 14:38 To fakt..i tak żle i tak niedobrze.... i co jeszcze zwiedziłeś? ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 14:54 Dobrze pamiętam nazwę? Park Sanguszków? Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 15:00 Tak, jest taki... trochę go teraz wyremontowali, bo to był obraz rozpaczy.... zdecydowanie wolę Park Strzelecki Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 15:13 Fajna fontanna a i super kawiarenka zatrudniająca niepełnosprawnych. W Strzeleckim nie byliśmy - my Krakowską pod ratusz pieszo. A autkiem to oczywiście-koniecznie: Zalipie. Przereklamowane ;) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 16:16 Taka malowana wieś ;) Pod turystę ;) i wycieczki szkolne :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 16:17 Świąteczna ul. Krakowska /foto z użyciem filtra gwiazdkowego/ Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 16:21 Och te efekty specjalne ;) A gdzie tramwaj ja się pytam?! Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 16.05.23, 21:32 Tramwaj trochę wyżej, jutro wkleje, bo fota na monitorze 😉 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 16:20 Akurat była pandemia to nawet spokojnie można było pochodzić. Byliśmy tez w ich jakimś ośrodku kultury, fajne sklepienie i miłe panie :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 16.05.23, 16:42 ruda.replay napisała: > To fakt..i tak żle i tak niedobrze.... > i co jeszcze zwiedziłeś? ;) Atak na kolejne podbicie wątku :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 16.05.23, 17:09 wiszą na ul. Piekrskiej.. ale tyle ich az było? ;) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 16.05.23, 17:41 szukam, ale plików tyle, że już się gubię :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 16.05.23, 17:49 ruda.replay napisała: > szukam, ale plików tyle, że już się gubię :) mam, dokopałam się... to z mojej wsi :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 16.05.23, 21:39 To pewnie inna ulica = bo w niejednym miejscu wisiały. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 17.05.23, 13:08 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > No no > no no noł no :) Gacie też tam wisiały swego czasu ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 17.05.23, 15:05 ja pamiętam, jak jakiś czas po naszej wizycie, zrobili jakieś parasole na niebieskie i żółte. I niektórzy darli ryja ogólnopolsko, że ile można z tą Ukrainą. Bo nie widzieli herbu miasta :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 17.05.23, 17:52 Tak, była rozróba o to....tłumaczyli krzykaczom o herbie, ale jak grochem o ścianę.... aktyw dopadł do klawiatur i protestował.... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Komunikat Tureckiego 15.05.23, 08:48 Po analizie aktywności nicka widać, że chodzi po wszystkich forach ale z nikim potem nie dyskutuje. Taka forma promocji swojego bloga. Nie polecam tego użytkownika :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 09:44 ...ale co daje taka promocja bloga? liczbę odsłon? na co to sie przekłada.... zajrzałam w tego bloga... myslałam, że to reklama drzewek, kwiatków ;) w sumie nic specjalnego... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 09:57 A przypadkiem reklam tam nie było? Choćby "krypto"? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 10:11 No to reklamodawca nie zapłaci za brak odsłon :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 10:16 Ps, na blogspocie to nie wiem, na jutube to oprócz indywidualnych umów - jak kanał przekroczy jakiś poziom popularności - to jutube samo wychodzi z propozycją współpracy. I wtedy już nawet niczego nie trzeba samej szukać - to YT dorzuca reklamy do filmików i wypłaca pieniąszszki. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 10:23 Ludziska mają różne blogi, cos tam opisują z życia, jakieś podróże...takie pamiętniki.... czasem zapędzę się na jakiś kulinarny..... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 10:30 Oczywiście, pewnie większość robi to z pasji; ale niektórzy zarabiają... Oczywiście nie wiem jak nasz przelotny gość - nie mam podstaw do oceny. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 11:48 ruda.replay napisała: > Taki ogólno dostępny? :) Nie rozumiem pytania? ;) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 12:03 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > ruda.replay napisała: > > > Taki ogólno dostępny? :) > > Nie rozumiem pytania? ;) Czy każdy może przeczytać....:P Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 12:11 > > > > > Taki ogólno dostępny? :) > > > > Nie rozumiem pytania? ;) > > > Czy każdy może przeczytać....:P Tak,, tylko musiałabym usunąć z niego moje personalia, żeby Wam. udostępnić, a na.razie nie.wiem.jak. Spełnił. kluczową. rolę.w.pozbyciu się nachalnego B. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 12:27 ruda.replay napisała: > asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > > > ruda.replay napisała: > > > > > Taki ogólno dostępny? :) > > > > Nie rozumiem pytania? ;) > > > Czy każdy może przeczytać....:P Który? Twój? Centrala, mamy problemy na łączach! :D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 12:27 Aaaaa, ogarnąłem wreszcie co kto pisał... Gupi ja! Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 12:30 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Aaaaa, ogarnąłem wreszcie co kto pisał... Gupi ja! Czasem można się zamotać ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 12:36 No, zwłaszcza ja to potrafię. Brawo JA! Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 11:59 ruda.replay napisała: > Taki ogólno dostępny? :) Tak, ale na razie nie podam linka, są tam moje.personalia. Chociaż, pewnie już je znacie...tylko mam.prośbę. o nierozpowszechnianie. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 12:01 Jak będziesz chciała to możesz podać, Turecki ma zapowiedziane, że aktywnym uczestnikom wolno .) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 12:30 Zanim poda, to niech edytuje tekst, pousuwa to i owo i będzie dobrze :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 12:37 Albo niech nie usuwa i nie podaje. Wolna wola :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 12:43 Jasne, że decyzja zależy do Mony :) Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 12:55 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Jak będziesz chciała to możesz podać, Turecki ma zapowiedziane, że aktywnym ucz > estnikom wolno .) Ok, tylko musialabym usunąć z niego mój googlowy adres, jest.tam.widoczny..Muslalam,.ze.tylko.dla mnie.widoczny.ale Hana uświadomiła mi,, że nie tylko.dla mnie. No, ale T. /B. się przestraszył, że niejaki Astro przez to go dopadnie w realu, bo. wirtualnie to była jatka na dwóch forach. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 13:08 A tak, czytałem o tej historii na Psychologii chyba. Z tego co wiem to poczta google nigdy nie wysyłała odbiorcy adresu IP nadawcy. A przynajmniej kiedyś gazetowa to robiła... Hehe, sorry. Z tym, że z adresu IP to z publicznych stron można sobie znaleźć fizyczny adres nadawcy gdzieś z dokładnością do miasta - a i to nie zawsze. Za to, żeby namierzyć konkretną osobą to są już potrzebne uprawnienia służb państwowych. Może Astro miał takie nieoficjalne możliwości - nie wiem. Oczywiście zawsze jest możliwy celowany atak hakerski, ale to już trza umić. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 13:32 To raczej moja głupota, żadne uprawnienia nie byłyby mu potrzebne, bo w adresie gmail mam imię i nazwisko, a ten adres jest tam widoczny. Nic kompromitującego nie ma w tym blogu, ot omowienia psychologicznych książek, tylko adres trzeba usunąć. A B.bal się, że A.sie ze mną skontaktuje ew I zdradzę mu jego personalia które znam. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 13:40 Wszystko zależy jakie to są imię i nazwisko. Jak Anna Kowalska... to to nawet nie jest dana osobowa :) Ale ale - operator bloga nie przewiduje opcji zmiany adresu email? Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 15:12 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Wszystko zależy jakie to są imię i nazwisko. Jak Anna Kowalska... to to nawet n > ie jest dana osobowa :) > Ale ale - operator bloga nie przewiduje opcji zmiany adresu email? Chyba nie, ale prawdę mówiąc nie pisze tam od dawna, musiałabym sprawdzić. Poza tym jakoś to trzeba wykombinować, bo adres jest wtedy, gdy jestem zalogowana Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 15:22 Skoro i tak nie piszesz... to po co to tu TERAZ pokazywać? Możesz założyć nowy - albo po prostu tu piać :) Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 13:34 Ciekawe to co napisałeś o namierzaniu w sieci, dzięki. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 15.05.23, 13:41 mona.blue napisała: > Ciekawe to co napisałeś o namierzaniu w sieci, dzięki. Wiesz, hakerzy namierzali ludzi nawet jak jeszcze nie było sieci internetowej. Telefoniczna im wystarczała do ataku na księgową firmy - nie że osobiście, tylko dla kasy. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 15:12 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Oczywiście, pewnie większość robi to z pasji; ale niektórzy zarabiają... Oczywi > ście nie wiem jak nasz przelotny gość - nie mam podstaw do oceny. Moja córa ma kanał na yt i discordzie. Uczy chętnych, to jej pasja i też zarabia na tym :) Znajomy lekarz opowiadał, że tak z ciekawości pyta młodych, których leczy, jaki zawód chcieliby wybrać - przeważa jutuber 😉 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 15:17 No i nie ma w tym nic zdrożnego, póki ktoś zarabia na rozwój swojej pasji, co pomaga też innym. Odpowiedz Link
ta Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 22:34 Koleżanka, wykładowca na uczelni wyższej prowadziła statystykę ulubionego koloru jaki mężczyzni najchętniej widzą/ widzieliby na kobietach :) W przerwach w zajęciach w ramach relaksu zadawała takie pytanie. I teraz proszę o odpowiedzi, jaki otrzymała po latach wynik na próbie kilkuset panów? Wynik statystycznie niepodważalny, bo ponad 90%? Odpowiedz Link
ta Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 08:31 :) no nie, aż tak śmiali przy ankietowaniu panowie nie byli, zwłaszcza w obecności wykładowczyni. Poza tym, jeśli już wskazałeś tę cechę to „przezroczysty” z kolorem, czy zupełnie bez koloru? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 08:34 Ale nie wskazywałem na siebie :) Odpowiedz Link
ta Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 08:47 Wymigujesz się ;) To imaginujemy scenkę: plaża, pogodny wieczór, sielsko-anielsko, cisza, spokój, szum morza. Z dala pojawia się kobieta, idzie wolno, wiaterek delikatnie tańczy w fałdach sukni. Jaki kolor ma suknia? :) Odpowiedz Link
ta Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 08:52 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Pastelowy. Ha, ha, ha, pastelowy to odpowiedź pięknie wymijająca. Pastel to określenie natężenia, intensywności koloru w tym przypadku rozmyty, rozcieńczony, z dużym dodatkiem bieli. Pastelowy, ale JAKI? Odpowiedz Link
ta Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 09:05 No cóż, to też jest odpowiedź :) Ponad 90% panów podawało kolor NIEBIESKI . Ponieważ panowie mają kłopoty z nazywaniem kolorów padały też odpowiedzi: błękitny, „ kolor nieba”, „ niezapominajkowy”;) i tym podobne, ale zawsze były to odcienie NIEBIESKIEGO. I dodawali przymiotnik „ blady”, czyli odpowiednik „ pastelowego” :)))) Taka ciekawostka. Czerwony panowie wskazywali bardzo rzadko bo uważają go za kolor zbyt agresywny na kobiecie. Może w warunkach intymnych jest inaczej, ale tego statystycznie nie badałam ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 09:13 Przypadkiem nie byłaś wtedy ubrana na niebiesko? Odpowiedz Link
ta Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 10:04 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Przypadkiem nie byłaś wtedy ubrana na niebiesko? Nie :) , nie lubię tego koloru i nie mam ani jednego elementu garderoby w tym kolorze! Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 10:26 O rety, ja mam tylko jedną jasnoniebieska bluzkę, to się nie będę podobać 😉 Za to sporo granatowych, ale skro blady to die nie liczy chyba. Odpowiedz Link
ta Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 10:45 Mona, mam mnóstwo granatowego, to mój ulubiony kolor od lat. W latach młodzieńczych królowały w szafie wszystkie możliwe odcienie rudości i brązów, a nagle pstryk i odmieniło się w niemal jednej chwili na popiele i granaty. W trudnym dla mnie okresie życia szafa zrobiła się czarna, co zauważyłam dopiero po „wyjściu na słońce”. Czarne rzeczy wyleciały wtedy jak z procy. Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 10:28 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > kolor przezroczysty? :D Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 08:44 ta napisała: > Koleżanka, wykładowca (....) > > I teraz proszę o odpowiedzi, Czerwony? Czy to może stereotyp? Odpowiedz Link
ta Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 08:50 Mona :) poczekam, aż wypowie się mężczyzna i podam wyniki. Ja także zbierałam informacje na ten temat i wyniki pokrywały się z wynikami koleżanki. Coś w tym jest. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 08:54 Według statystyk, mężczyzna widzi 3 kolory :> fajny zajebisty ch*******wy :>:> ;) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 10:17 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Zapomniałaś o pedalskim. czy to ten kolor? Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 10:24 ruda.replay napisała: > gejowski, czyli jaki?? Też mnie ciekawi? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 10:54 nie gejowski a pedalski - pejoratywnie czyli w sumie ujowy :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 10:57 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > nie gejowski a pedalski - pejoratywnie > czyli w sumie ujowy :) w sumie taki do d...y ;p Odpowiedz Link
ta Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 09:07 ruda.replay napisała: > Według statystyk, mężczyzna widzi 3 kolory :> > fajny > zajebisty > ch*******wy > > :>:> > ;) O to to, wiele zjawisk tak postrzegają :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 09:14 Bo męski mózg jest od upraszczania problemów :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 18.05.23, 08:54 Mężczyzna się wypowiedział, a dokładniej - dowolny pasujący do okazji, karnacji, stylu danej osoby... Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 15:08 ruda.replay napisała: > Ludziska mają różne blogi, cos tam opisują z życia, jakieś podróże...takie pami > ętniki.... > czasem zapędzę się na jakiś kulinarny..... Znasz może jakiś fajny kulinarny, oprócz "Ania gotuje"? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 15:19 Ja ewentualnie mogę polecić kanał gościa w klimacie "ni mom pojęcia co robię" - gotował tam też właśnie na podstawie Ani :) Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 16:06 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Ja ewentualnie mogę polecić kanał gościa w klimacie "ni mom pojęcia co robię" - > gotował tam też właśnie na podstawie Ani :) No to raczej nie 😀 Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 16:19 A zeszyciki z przepisami ma jeszcze ktoś?? Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 16:34 Ja też mam.... i zaglądam czasem, bo tam przepisy od mamy, znajomych....dobre, sprawdzone :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 16:41 A ja nie mam i nie muszę. Oprócz kawy/herbaty umiem a) jajeczka w różnej postaci b) "glajdę makaronową" czyli przegląd lodówki c) mięska w kawałkach podsmażane w różnych przyprawach a do tego dla rodzinki ryż/surówka ale ja najbardziej lubię na chlebek z masełkiem Ale ja to facet, to nie muszę umieć pichcić :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 16:51 To dużo ;) a ja znam osobę /kobietę/, która nic, ale to dosłownie nic nie potrafi ugotować :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 16:52 A potrafi wybrać numer do dostawcy jedzenia? To też wystarczy, tylko trzeba mieć więcej kaski. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 17:00 Pewnie potrafi... gotowców w sklepach mnóstwo... to jakoś podgrzeje.... :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 17:03 Nawet nie raz i ciepłe przyjedzie. Też coś o tym wiemy :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 17:54 Dla Mony - www.youtube.com/@SmakujzMasza miałam gdzieś taki bardziej "obiadowy" muszę wygrzebać Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 18:03 ruda.replay napisała: > Dla Mony - > www.youtube.com/@SmakujzMasza > Dzięki, na pierwszy rzut oka wygląda nieźle, jutro przyjrzę się lepiej, bo dziś szalony dzień, kolejny, uff > miałam gdzieś taki bardziej "obiadowy" > muszę wygrzebać To tez poproszę 🙂 Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 17:57 ruda.replay napisała: > A zeszyciki z przepisami ma jeszcze ktoś?? Karteczki, a na karteczkach przepisy, ale.to w zasadzie tylko na Wigilię, takie od mamy i cioci, żeby im wyprawiać tradycyjnie. 🙂 Odpowiedz Link
mona.blue Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 17:59 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Nie to nie, foch .) No skoro facet nie daje rady nawet z tak szczegółowymi opisami jak Ani 😉 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Komunikat Tureckiego 17.05.23, 18:04 Bo TEN facet robi sobie wyświetlenia na robieniu jaj z gotowania. :) Ale ma te inne tematy, tez niepoważne często. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 17.05.23, 16:36 camella napisała: > W deszczowy jesienny dzień Taki dziś dzień...tylko wiosenny... leje, jak z cebra, zimno.... piec c.o drenuje mi kieszeń bo temp w domu spadła i było już nieprzyjemnie ;)) Odpowiedz Link
camella Re: FOTO - kącik. 17.05.23, 17:07 U mnie dziś na zewnątrz 15 i w mieszkaniu 15 więc nie jest źle..Byłam u fryzjera bałam się,że zmoknę bo chmury wisiały na niebie. Masz piec to znaczy ,że swój domek .Nie wiadomo teraz czy w bloku nie jest lepiej. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 17.05.23, 17:12 Tak, mam domek. Kto wie, może i jeszcze będę mieszkać w bloku. Odpowiedz Link
dziedziczka22 Re: FOTO - kącik. 16.09.23, 16:40 To ja wrzucę swoje wspomnienie z wakacji, pojechaliśmy do Albanii na początku sezonu. Było sielsko i czarodziejsko. Nie znaleźliśmy krematorium, wróciliśmy bezpiecznie Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 16.09.23, 16:52 Piękne miejsce....u Ciebie całe zapasy plików obfitych w fotki z podróży :) Wrzucaj, ile chcesz....obejrzę wszystkie....:) Ty z aparatem za Pan Brat ;) Odpowiedz Link
mona.blue Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 08:57 Zagadka, gdzie to? Państwo zbyt łatwo odgadnąć, więc jeszcze miasto? Odpowiedz Link
mona.blue Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 10:51 ruda.replay napisała: > To Wenecja? ;)) Nieee... 😉 Odpowiedz Link
mona.blue Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 10:50 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Zaraz, jak państwo łatwo? ;) Ok, to podpowiem - z moich postów wcześniejszych, ale nie jestem pewna. No dobra, dalsza podpowiedz, na zdjęciu widać moje córy z zeszłych wakacji. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 11:03 I teraz mam szukać w wyszukiwarce? :) Już się dziś narobiłem z przelotnym gościem. Powiem tak - to może być cała Europa, za to architektura wydaje się być mocno nowa - więc raczej nie historyczne miasto - przynajmniej nie centrum. To zawęźmy może: od Francji przez Niemcy i Benelux aż do Czech-Słowacji. Odpowiedz Link
mona.blue Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 11:10 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: Blisko... > owa - więc raczej nie historyczne miasto - przynajmniej nie centrum. prawie centrum miasta, no nie całkiem powiedzmy że jak u nas Śródmieście:) > To zawęźmy może: od Francji przez Niemcy i Benelux aż do Czech-Słowacji. Tak bliżej Niemiec i Beneluxu. Tam, gdzie mieszka moja córa ale może faktycznie nie pisałam , a szukać w wyszukiwarce nie ma sensu 😀 Odpowiedz Link
mona.blue Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 11:21 Blisko Francji też, podpowied, kolejna - państwo neutralne :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 11:21 A, i geograficznie i teraz mi się przypomniało gdzie mieszka. No ja na miasto nie poradzę, nigdy nigdzie tam nie byłem. Odpowiedz Link
mona.blue Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 11:32 Szwajcaria Zurych. Najbardziej tam podobał krajobraz że względu na jezioro praktycznie dzielące miasto i przedmieścia, i rzekę, płynąca środkiem przez centrum. Pływaliśmy po tym jeziorze stateczkiem, uwielbiam takie klimaty. I widziałyśmy konkurs kto będzie pierwszy płynąć tą rzeka do określonej mętu. Byłam w lekkim szoku nie dość, że rzeka tak czysta że można nią pływać, kolor piękny- zielony i ta zabawa Szwajcarów w klimacie festynu, była kolejka do startu, zwykle ludzie nie tylko sportowcy - przedział wieku od dzieci po osoby dorosłe i jak sprawnie pływali, na dość długi dystans. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 11:39 Taki bogaty kraj a taka biedna architektura. Jestem rozczarowany :D Odpowiedz Link
mona.blue Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 12:01 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Taki bogaty kraj a taka biedna architektura. Jestem rozczarowany :D Arcitektura mi się osobiście podobała. Fakt, skromna, ale gustowna. I wszystko raczej zadbane, nawet na. przedmieściach, gdzie mieszkają. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 12:29 Wypowiadałem się tylko o tym, co widać na zdjęciu. No jakieś to takie... nie wiem jak wyrazić? Miejscami takie plomby po taniości? Odpowiedz Link
mona.blue Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 13:01 Fakt, w samym centrum ładniejsza,.tutaj to taka sobie. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 11:10 Forumowa wyszukiwara nic nie podpowiedziała.... i przebij sie przez ten gąszcz postów... :) Odpowiedz Link
ta Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 16:56 ruda.replay napisała: > a z czego wróżysz? :) Żarcik oczywiście. Zamieściłam zdjęcia moich kul szklanych, to tak mi się przy okazji rzekło :) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 17:01 aaa, bo już dłoń wyciągnełam do wróżenia ;))) no, ładnie bawisz się światełkiem, ciekawy efekt :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 16:37 Kogo ja tu widzę?! No witam witam :D. Się Pani zdążyła załapać zanim zamknę forum przed wyjazdem wakacyjnym (gdzieś indziej dyskutowane). Czyli jak rozumie: dodać do listy uprawnionych! A teraz wywróż gdzie pojadę :P Odpowiedz Link
ta Re: FOTO - kącik. 15.05.23, 16:54 Czołem, witam bywalców i właściciela, zaplątałam się i przycupnęłam cichutko :) Zdjątka są moich kul szklanych czarodziejskich. Mam słabość do szkła artystycznego, do kul w szczególności. Uwielbiam robić im zdjęcia w różnych konfiguracjach, nocą, w sztucznym oświetleniu. Ileż tam wtedy w nich można zobaczyć! Widzę…podróż, Panie przed Tobą długa, ale nie tam, gdzie chciałeś… coś plany zmieniło, a przez pośpiech się to stało. Twoja, Panie podróż jeszcze przed Tobą, cierpliwie czekać musisz, druga półkula Ziemi w głowie i sercu. Nie teraz, nie szybko. Uważaj na Brunetkę, co jawi się Blondynką, fałsz Cię, Panie spotka :)))) Proszę dodaj do listy.