Dodaj do ulubionych

CSI KT: kryptonim Skóra

27.06.24, 11:29
Jedna z najdziwniejszych i najbardziej przerażających spraw z polskiego podwórka.
I teraz pytanie czy skazany rzeczywiście jest winny albo jeszcze inaczej czy jak rzeczywiście jest winny to prokuratura mu tę wina udowodniła?

weekend.gazeta.pl/weekend/7,177333,31094267,sprawa-skory-w-wisle-sad-zdecyduje-czy-za-zabojstwo-skazano.html#s=BoxOpMT
Obserwuj wątek
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI KT: kryptonim Skóra 28.06.24, 11:12
      Wreszcie znalazłem chwilę spokoju na lekturę.
      "zakładano, że zwłoki zniszczyła łódź; badania wykazały jednak, że skórę zdjęto z tułowia celowo"
      Osz...
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI KT: kryptonim Skóra 28.06.24, 11:24
        Według ustaleń śledczych mężczyzna miał popełnić zbrodnię z powodu zaburzeń preferencji seksualnych o cechach sadystycznych i fetyszystycznych

Zaczyna śmierdzieć...

W tej sprawie dziennikarze nie mieli dostępu do akt, ani nie mogli uczestniczyć w rozprawach, bo sąd wyłączył ich jawność. W związku z tym wszystkie publikacje, w tym moja, były oparte na innych źródłach - rozmowach ze świadkami, na własnych ustaleniach i cząstkowych dokumentach z postępowania prokuratorskiego

Zaraz zaraz, zarówno oskarżony jak i obrona ma pełen wgląd w akta - owszem, samego dokumentu publikować nie może, ale może robić notatki.

Dalej to już refleksje pani dziennikarki są dla mnie nieistotne.
        Wygląda, że sprawa nadal jest "gorąca" - liczę, że będziesz śledziła i robiła suplementy.
        • borsuczyca.klusek Re: CSI KT: kryptonim Skóra 28.06.24, 12:03
          Sprawa śmierdzi, bo mimo ogromnego zaangażowania nie znaleziono jednego roztrzygającego dowodu są tylko poszlaki.
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI KT: kryptonim Skóra 28.06.24, 13:03
            Że są tylko poszlaki to jeszcze samo nic nie śmierdzi. Często tak bywa. Ale jak koronnym argumentem jest jakaś opinia dotycząca "zaburzeń preferencji seksualnych o cechach sadystycznych i fetyszystycznych" to równie dobrze można skazać wielu innych.
      • borsuczyca.klusek Re: CSI KT: kryptonim Skóra 28.06.24, 12:01
        To najbardziej przerażająca cześć sprawy jak żywcem wyjęta z filmu Milczenie Owiec. Pytanie też czy było więcej podobnych ofiar.
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: CSI KT: kryptonim Skóra 28.06.24, 13:09
          Chyba raczej z Czerwonego Smoka, czy dokładniej w pierwszej ekranizacji Łowcy - Manhunter.
          To tam był poebany pracownik fotolabu, co sobie szył kostium z ludzkich skór, by doznać jakiejś przemiany czy cuś.

• borsuczyca.klusek Re: CSI KT: kryptonim Skóra 01.11.24, 10:04
      Wczoraj Robert J. został uniewinniony przez sąd apelacyjny. Wyrok jest prawomocny
    • borsuczyca.klusek Re: CSI KT: kryptonim Skóra 20.09.25, 23:19
      Adwokat Roberta Janczewskiego, uniewinnionego w głośnej sprawie "Skóry", zapowiedział złożenie pozwu przeciwko Skarbowi Państwa. W imieniu swojego klienta mecenas Łukasz Chojniak będzie domagał się 22,5 miliona złotych zadośćuczynienia za wieloletni areszt i proces, który zakończył się prawomocnym uniewinnieniem jego klienta.

tvn24.pl/polska/sprawa-skory-adwokat-roberta-janczewskiego-bedzie-pozew-przeciwko-skarbowi-panstwa-22-5-miliona-zadoscuczynienia-st8659176
      • carte_blanche_2025 Re: CSI KT: kryptonim Skóra 04.10.25, 13:28
        Zacząłem sobie słuchać. Pojawiło się Archiwum X - jak tylko pierwszy raz usłyszałem o jego powołaniu to już wiedziałem, że będa problemy skoro ktoś zdecydował się na taką krzykliwą nazwę.
    • borsuczyca.klusek Re: CSI KT: kryptonim Skóra 07.01.26, 11:30
      W lutym na HBO Max będzie dostępny dokument o sprawie
      • borsuczyca.klusek Re: CSI KT: kryptonim Skóra 23.02.26, 23:34
        Już jest dostępny. 3 odcinki po 50 minut, ale szczerze mówiąc to nie wiem czy mam obecnie przestrzeń by to obejrzeć
        • carte_blanche_2025 Re: CSI KT: kryptonim Skóra 23.02.26, 23:46
          Ta, ja znów u mamy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka