mysiulek08 26.03.25, 19:25 na odnalezie zguby? sluchawke, mala, douszna zgubilam, w domu, we wlasnym lozku-zadnych zboczenstw nie bylo a kudlaty wspolpacz sie nie przyznaje do niczego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a74-7 Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 19:38 A co ? Diabel ogonem nakryl ?:-D;-) Czasami zdarza sie ,ze szukajac patrzysz sie na przedmiot i go nie widzisz ... Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 19:48 nakryl i to solidnie 🤬😡 zwyczajowo lezac juz w lozku, ogladalam serial, skonczylam, wyjelam dwie sluchawki z uszu i zamiast jak zwykle odlozyc do ladowarki, to nie 😤, odlozylam na koldre, poszlam do lazienki, sprzatnelam przy okazji kuwete, bo wczesniej Grubson uzywal, umylam rece, wrocilam do lozka, ukokosilam sie z koldra, przypomnialam sobie o sluchawka, a tu tylko jedna :( Grubsona na lozku nie bylo nie wpadlam na pomysl, zeby szukac aplikacja, strzepnelam koldre, koc, nie bylo, poszlam spac, rano poszukiwania nie daly efektu, a aplikacja nie zadzialala, bo najpewniej sluchawka sie rozlaczyla nioe bedac w etui wnie wychodzilam z sypialni, przekopane wszystko, lacznie z kuweta i kubelkiem na zuzyty zwirek... jedyne wytlumacznie, ze jednak wyjelam, jedna a druga wpadla do kibelka.. douszne sonowi, pol roku mialy Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 19:47 A odsuwałaś łóżko? Jak mała to może się za ramę wślizgnąła? Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 19:49 ba! nawet zaglowek byl rozmontowany Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 21:26 cholercia kot by raczej nie połknął przecież 😞 Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 21:50 nie ma szans, to taki model sa ciezkie i nie takie malutkie Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 21:52 A próbowałaś metody z odkurzaczem i pończochą? Może gdzie się wturlało w zakamarek i po prostu nie widzisz? Odpowiedz Link
a74-7 Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 21:55 Winny moze byc : recznik szlafrok czy dress skarpety kapcie /buty ??? ?szuflada ? Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 22:01 reczńik? no rece wycieralam, ale wczesniej mylam szlafroka nie uzywam, wszystkie ciuchy po prysznicu sa wkladane do brudnika wiec nic sie nie wala ani w lazience ani w sypialni kapcie sprawdzone szuflady sprawdzone lozko dwa razy wystawione, materac zdjety, podstawa wywalona do gory nogami jedyna opcja jak mi zostala, to taka, ze jednak wyjelam z ucha prawa, lewa zostala i wpadla do kibelka i tyle ja widziano Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 22:08 a kieszenie we wszystkich możliwych ubraniach ostatnio noszonych? Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 22:21 mialam tylko pizame, bez kieszeni sluchawki zakladam tylko jak ogladam w lozku serial/film albo jade na stacjonalnym rowerze, przy Elvisie robie wiecej km 🙃 zdjelam je w lozku, przed spaniem/ wyjsciem do lazienki lazienke mam ' w sypialni' nie wychodze na korytarz, kot rezydowal jeden wyszlam z sypialni po ubraniu dziennych ciuchow wyjetych z szafy i przetrzepaniu lozka Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 22:22 tzn, najpierw szukalam sluchawki dopiero potem sie ubralam Odpowiedz Link
a74-7 Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 22:31 wyczesalas nieswiadomie sluchawke z ucha szczotka do wlosow ? Bo gdyby wpadla do loo ,to byl by chociaz jakis plusk :D Nie sugeruje zagluszajacego ... ekhmmm... pierdzenia w zadnym przypadku ..;-):D Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 22:44 mam krotkie wlosy do ucha i nie czulam potrzeby czesania po wstaniu z lozka i powrotu za chwile no wlasnie, to bylo tylko male, krotkie sikanie 😋 i to przyjmujac, ze wyjelam tylko prawa a nie obie, poza tym, to nie sa sluchawki, ktore latwo z ucha wypadaja Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 22:07 To ja wam powiem, że kiedyś zgubiłam lakier do paznokci... Wpadł mi do szafki na buty, takiej zwykłej z odchylanymi frontami tylko, że w zabudowie. Wyjęłam wszystkie buty, zajrzałam do każdego z osobna po dwa razy, wkładałam kilka razy ręką pomiędzy szafkę a ścianę. No nie było nigdzie! A to taka pełnowymiarowa butelka a nie jakieś maleństwo. W końcu pomyślałam, że to było jakieś zwarcie mózgu i tego lakieru nigdy tak nie było, ale nie... Po roku, albo po dwóch otwieram tę szafkę a on tam po prostu jest, po prostu tam leży jakby przed chwilą wpadł. Jak to nie był błąd Matrixa to ja nie wiem 🙄 Nie muszę chyba dodać, że szafki i butów używałam normalnie w tym czasie? Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 22:24 ja juz nie mam pomyslu, zostala mi tylko wariacka wersja wpadania do kibelka, jesli wyjelam tylko prawa a lewa w uchu zostala ale to nie sa sluchawki, ktore latwo wypadaja, wiec jeszcze zostaje jazda z Grubsonem na usg Odpowiedz Link
ruda.replay Re: macie jakies magiczne sposoby 29.03.25, 21:44 borsuczyca.klusek napisała: > Święty Antoni 🙏 > Modlitwa plus obietnica, że coś się na tackę wrzuci. Boszz...ileż to razy klepałam modlitwy, bo posiałam pęk kluczy pracowych, złoty pierścionek teściowej, który miałam zanieść do naprawy 🤭 Odpowiedz Link
a74-7 Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 22:44 I faktycznie ,moze warto pogadac ze Swietym Antonim ,nic nie tracisz :) Jak to mowia - szukajcie a znajdziecie ... :) No i jeszcze z Grubsonem , a moze jednak widzial co sie stalo ?!!! Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 22:48 antoni mnie jak na razie olal grubson twierdzi, ze nic nie widzial, nic nie slyszal, zarobiony spaniem byl, grozilam nawet jazda do weta na rtg serio, dla mnie to jakas abstrakcja, wyjmuje z ucha dwie sluchawki, jak zawsze od lat uzywania bezprzewodowych dousznych, wylaze z lozka na 5 minut i lewa sluchawka rozplywa sie w niebycie Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 22:49 To jest błąd Matrixa 🤷 Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 26.03.25, 22:58 mam jej szukac po drugiej stronie lustra ? Odpowiedz Link
louger.n Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 07:57 Jeśli trzepnęłaś kołdrę to może być wszędzie. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 08:39 Ja bym się jednak zastanowił też nad kotem - czy przypadkiem nie lubi się bawić drobnymi przedmiotami? Jeśli tak, to gdzie mógł to zanieść. Odpowiedz Link
a74-7 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 08:48 ale kot tez byl trzepany :D.I teraz milczy . Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 08:50 No i co? Kot Ci nie powie, gdzie ewentualnie to zatargał. Bo nie mówię o połknięciu. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 16:18 Grubson stwierdzil, ze nic nie slyszal, nic nie widzial, zarobiony spaniem byl a tak w ogole to odmawia zeznan i RZONDA adwokata Odpowiedz Link
a74-7 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 16:43 No proszsz, poszkodowana sama buduje Grubsonowi twarde alibi ; nie bedzie latwo.... Teraz tylko kite temu diablu do framugi przybic nozem i pozostaje czekac az przestanie sie bawic sluchawka .Moze to zrobi wrazenie na malo wrazliwym Grubsonie i zacznie zeznawac ... Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 17:24 gdyz Grubson naprawde jest niewinny, on mowi jak prawda ! Odpowiedz Link
louger.n Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 09:02 Może przekupny🤔 Jakąś szprotą pomachać przed noskiem 🎣 a74-7 napisał: > ale kot tez byl trzepany :D.I teraz milczy . Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 09:08 Ja bym chyba wolał zastanowić się, gdzie są jego ulubione miejscówki. Odpowiedz Link
e-zybi Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 09:29 O ile nie jest wychodzący ;-) Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 16:10 nie jest, zaden z naszych kotow nie jest wychodzacy Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 16:16 ulubiona miejscowka to lozko z jedwabiem :P ale akurat tej nocy spal gdzie indziej Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 16:15 Grubson nie jest kotem przekupnym, nic na nim nie robi wrazenia Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 16:20 Grubson sie nie zniza do zabawy drobnymi nieznanymi przedmiotami, to kot ZEN jest, sybaryta i esteta, gonienie za pff, jakas 'gupiom' pileczka jest ponizej jego godnosci zdecydowanie Grubson zostal z kregu podejrzanych wykluczony, winna jest jedynie lewa sluchawka Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 16:13 raczej zakres ograniczony, w kazdym razie odpuscilam, teraz niech ona sie martwi jak trafic do siostry blizniaczki Odpowiedz Link
louger.n Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 08:02 Może pomoże audiokometa.com/poradnik/jak-namierzyc-sluchawki-bezprzewodowe/ Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 16:12 apki poszukiwacze ani sony ani inne, nie zadzialay, sluchawka przez noc sie rozlaczyla i nic jej 'nie czyta' Odpowiedz Link
e-zybi Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 09:26 Pora, kładziesz się do łóżeczka, pyk...w lewe ucho słuchaweczka, myk...w prawe ucho słuchaweczka i już od świata ucieczka. Muza pieści twoje spragnione uszy, podgłaśniasz, bo cię "suszy", sopran trawi przestrzeń głuszy, basem masujesz zakwasy duszy. Ta idylla ma też słabe strony, organizm wypity i najedzony, pęcherz po brzegi wypełniony, człowiek ruszyć doopę zmuszony. Zrywasz się, sama wiesz jak jest, dla organizmu to zawsze test, nie przeginasz? To ma gest, inaczej zaskoczona...i to fest! Jednak nie oto tutaj sprawa się toczy, to brak słuchaweczki moczy oczy, mnie taki przypadek nie zaskoczy, po drucie sygnał do uszu kroczy. ...joł, joł, joł ;-) zbi Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 20:57 jeszcze jeden kawalek sluchawkowy :) kontaktowalam sie tez z serwisem sony, owszem jest mozliwosc dokupienia drugiej sluchawki ale w tej chwili nie maja na stanie do tego modelu a i tak konfiguracje i inne robia tylko w glownym serwisie w santiago i preferuja obecnosc osobista, dla mojego bezpieczenstwa rzecz jasna :P lot do santiago/wynajem auta/transportu przewyzsza koszt nowych sluchawek nawet bez promocji :P Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 21:40 A z ciekawości ile kosztują takie słuchawki? Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 22:05 w przeliczeniu okolo tysiaka pln, dlatego nie jestem taka chetna do tego wydatku - w promce byly z 50% znizka, wiec poczekam sobie cierpliwie Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 22:57 Strasznie drogo 😱 Moje real me kosztowały jakieś 120 zł... Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 23:14 dlatego tylko promocja ma sens przez lata uzywania sluchawek, glownie tych tanich ze wzgledow finansowych i w zwiazku z tym duzego ich przerobu, jak juz moglismy to przestawilismy sie na sonowki, w promocjach 😛 ja mam chyba plytkie uszy i wiekszosc dousznych po prostu wypada, bola mnie uszy, a w nausznych jest mi malo komfortowo, grzeja i w ogole, wiec jak dostalam pierwsze sony douszne z zaczepem w uszu to przepadlam 🙂 jednak w porownaniu z tymi co jedna wolnosc wybrala nie w ogole porownania, dzwiek jest absolutnie cudownie gleboki ( Elvis brzmi jeszcze bardziej bosko), dlatego jej tak usilnie szukalam, jedna sie da uzywac, do seriali/filmow wystarcza ale do Elvisa juz nie Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 23:21 Może się jeszcze znajdzie... Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 27.03.25, 23:39 mam taka nadzieje, przeciez nie wyparowala, utopienie w kibelku malo prawdopodobne, jestem na milion procent pewna, ze wyjelam i odlozylam na koldre dwie- pomijam juz zupelnie bezmozgowe takie dzialanie, skoro i tak skonczylam odcineczek i mialam zamiar spac a nie jedna jak skojarzylam juz po wykokoszeniu sie na powrot w wyrku, ze sluchawki nie sa jednak w etui, to znalazlam tylko prawa w innym miejscu koldry- na kocyku w nogach, gdzie zwykle spi Grubson, wiec przyjmue, ze lewa zostala wykatapultowala poza lozko i to raczej z tej strony, gdzie odlozylam a jednak jej w tym rejonie ma albo gdzies sie mocno schowala i musi minac chwila zanim sie ujawni, jesli jest w sypialni a nie ma powodu nie byc na razie probuje przestac o tym myslec i sie na siebie wkurzac Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: macie jakies magiczne sposoby 28.03.25, 00:28 Katapulta mówisz... Czy macie w sypialni grzejnik? Czy możliwe, że wpadła za niego i utknęła między grzejnikiem a ścianą? A jeżeli nie grzejnik to patrzyłaś też na wyższych poziomach, nie wiem jakieś półki, parapet? Tak patrzę właśnie co mam w swojej sypialni i robię burzę mózgów 😅 Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 28.03.25, 00:51 nie, typowego grzejnika nie ma sypialnia ma okolo 20m2 - bez lazienki, wdluz dluzszych scian z jednej strony jest 'okno' czyli duza szklana tafla z wyjsciem na balkon a drugiej sciana zabudowana szafami do sufitu - wysokosc okolo 3,5 i drzwi wejsciowe wdluz krotszych na jednej jest dlugie waskie okno strzelnicze :P a raczej rama z szyba (okna sa veki trzyszybowe) a przeciwna jest w dziwnej kanciastej formie :P i sa drzwi do lazienki, caly czas otwarte bo kuweta lozko stoi pod okienkiem strzelniczym ;) z prawej strony oknisko z drugiej szafy ,stolik nocny po prawej, piecyk na olej opalowy po lewej na przeciw lozka komoda, fotel, regal typu biblioteczka ze szklem, stolik, legowisko, tunel typu donut, kocie zabawki, drapak na podlodze panele i jasny dywan typu shaggy tafla szklana zaslonieta firana, roleta i zaslonami (slonce daje okrutnie) no i klima lazienka nie jest duza, moze z 6m2, szafka z blatem zabudowa do podlogi, wolny kawalek bez szafki - kuweta wc klasyczne, nie podwieszane, z tylu zasloniete, zeby koty nie wlazily, wanna z babelkami i funkcja prysznica, kafle na podlodze zadnych polek na scianach, kilka zdjec w antyramach koniec gdzie w tej w pustej prawie przestrzeni zninela sluchawka o wym 3x2,5x1,5 cm (czy jakos tak) brakuje mi juz pomyslu Odpowiedz Link
e-zybi Re: macie jakies magiczne sposoby 28.03.25, 06:02 mysiulek08 napisała: >gdzie w tej w pustej prawie przestrzeni zninela sluchawka o wym 3x2,5x1,5 cm >(czy jakos tak) brakuje mi juz pomyslu Słuchać, albo nie słuchać, oto jest pytanie! Wracamy do korzeni, tylko mono pozostanie. Czasami człowiek wie, do czego zmierza, a czasami nie, cieszyć się wypada z jednej, a przecież były dwie, słuchaweczki ;-) zbi Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 28.03.25, 06:10 zibi kochanie, choc lubilam te sluchaweczki to nie byly jedyne dostepne w domu, wiec znow jestem w stereo, choc musze bardziej uwazac gdyz uzytkuje chwilowo zarabisty model w uzyczeniu ale bez zaczepu usznego Odpowiedz Link
e-zybi Re: macie jakies magiczne sposoby 28.03.25, 06:27 Bardzo cieszy to moje uszy, że nie pozostajesz w głuszy. Zaklęcia nie pomagają...? Nadejdzie taki dzień, że obie słuchaweczki się spotkają... zbi Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: macie jakies magiczne sposoby 30.03.25, 01:08 z wrzuceniem na tacke to moze byc problem, chyba, ze poczeka, w kazdy razie nic magicznego nie zadzialalo Odpowiedz Link