Dodaj do ulubionych

Serial na dziś - Dlaczego kobiety zabijają?

14.09.25, 13:16
Jedna wielka willa, trzy osie czasowe, trzy kobiety i trzy historie trudnych małżeństw odpowiadające na tytułowe pytanie dlaczego kobiety zabijają.

Jest to produkcja twórców serialu Gotowe na Wszystko, więc nic dziwnego, że przypomina go klimatem, lokacjami, strojami i kreacjami głównych bohaterek. Tylko tu scenariusz jest dużo bardziej zwarty i skondensowany, mieszczący trzy pełne historie w zaledwie 10 odcinkach bez telenowelowości i niepotrzebnych dłużyzn.

Przejścia czasowe są bardzo płynne i nie męczą, ale wiadomo trzeba się skupić, więc oglądania jednym okiem raczej nie polecam. Mnie początkowo najlepiej śledziło się Beth Ann - gospodynie domową, z którą przenosiliśmy się do lat 60tych. Natomiast najbardziej wzruszająca i przewrotna była historia Simone, bogatej właścicielki galerii i filantropki granej przez wspaniałą Lucy Liu.

Jeszcze na próbkę kawałek dialogu z pierwszego odcinka:

- mój mąż jest najmilszym człowiekiem na świecie
- Ed umarł i zostawił mi 6 milionów, to było dopiero miłe

Do obejrzenia na SkyShowtime
Obserwuj wątek
    • carte_blanche_2025 Re: Serial na dziś - Dlaczego kobiety zabijają? 14.09.25, 13:53
      No nie, dosłownie z 10 minut temu skończyłem ogarnianie chaty. Wyłączyłem radyjko, myślę - teraz poszukam czegoś nowego do oglądania (Ślepnąc skończyłem wczoraj).
      Cóż, skoro tak chciao Tao - to teraz kobiety zabijają :)
      • carte_blanche_2025 Re: Serial na dziś - Dlaczego kobiety zabijają? 14.09.25, 13:56
        Oho, już widzę, że tu leci mem za memem :D
        • carte_blanche_2025 Re: Serial na dziś - Dlaczego kobiety zabijają? 14.09.25, 14:08
    • borsuczyca.klusek Re: Serial na dziś - Dlaczego kobiety zabijają? 17.09.25, 08:50
      Niestety drugi sezon dużo słabszy. Nadal mamy trzy kobiety, ale w jednej opowieści, więc tracimy trzy linie czasowe i przejścia pomiędzy historiami co było unikalne i ciekawie zrobione w pierwszym sezonie. Poza tym żadna z bohaterek nie budzi szczególnej sympatii i zwyczajnie nie ma komu kibicować.
      • carte_blanche_2025 Re: Serial na dziś - Dlaczego kobiety zabijają? 04.10.25, 09:51
        W nocy zasnąłem na filmie co polecił syn, to nic nie powiem.
        Rano obudziłem się na kilku ostatnich odcinkach kobiet. Pierwszego sezonu. Teraz leci 2.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka