borsuczyca.klusek 26.02.25, 09:20 by mieć tylko jeden dzień w roku. Każdy dzień powinien być dniem kota, bo kot to prawdziwe dzieło sztuki i cud natury w jednym 😺 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 26.02.25, 09:29 I są najlepszymi pomocnikami w kuchni: Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 26.02.25, 11:02 Czarne koty z taką całkowicie czarną mordą są super. Każda szanująca się wiedźma powinna takiego mieć. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Koty są za fajne 01.08.25, 06:58 Zgoda,ale szare fajne oczyska też mają! Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Koty są za fajne 01.08.25, 08:12 to byly najpiekniejsze kocie oczy w calej galaktyce 😿🥺 Odpowiedz Link
e-zybi Re: Koty są za fajne 26.02.25, 10:32 Kobiety, które nie lubią kotów nie zasługują na facetów 😉 A co dopiero na fajnych…🤣 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Koty są za fajne 26.02.25, 11:12 e-zybi napisał: > Kobiety, które nie lubią kotów nie zasługują na facetów 😉 A co dopiero na fajn > ych…🤣 > Faceci którzy lubią koty nie zasługują na kobiety - no chyba że na takie, co lubią pantoflarzy :D Odpowiedz Link
e-zybi Re: Koty są za fajne 26.02.25, 12:22 Badania udowodniły, że faceci, którzy lubią koty mają przeważnie wyższe wykształcenie, są inteligentniejsi, rozumieją naturę kobiet, tym samym znajdują uznanie w ich oczach. Obala to Twoją tezę, chyba, że popierasz to własnym doświadczeniem ;-) Odpowiedz Link
e-zybi Re: Koty są za fajne 26.02.25, 13:55 No! Masz, przykre. Choć gorsze dla ciężarnych kobiet! Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Koty są za fajne 26.02.25, 10:51 borsuczyca.klusek napisała: > by mieć tylko jeden dzień w roku. Każdy dzień powinien być dniem kota, bo kot t > o prawdziwe dzieło sztuki i cud natury w jednym 😺 Oczywiście - żadne inne zwierzę nie podporządkowało sobie człowieka. Odpowiedz Link
leziox Re: Koty są za fajne 26.02.25, 14:32 Kot Lucyfer. Czarne koty są gicio, ale wszystkie inne też. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Koty są za fajne 26.02.25, 15:29 czarne maja to 'cos' :) to czarne Bubu, to nasz ostatni 'nabytek', przyszedl na parcele tak chudy i glodny, ze sie zataczal :( w zyciu nie widzialam tak chudego kota, doslownie skora i kosci, na lapach ustac nie mogl mlody byl, okolo 7miesiecy wg wetki, wykastrowany wiec albo ktos nie przypilnowal i sie zgubil albo zlapany, wykastrowany, wypuszczony, stawiam jednak na to pierwsze, ze jednak domowy i zagubiony, nie umial kompletnie polowac Miszczu (*) stal sie jego mentorem i najlepszym kumplem, Bubu bardzo dlugo go szukal jak Miszczu (*) nie wrocil z lecznicy i o, dziwo Kicia.Yoda (*) Buba tolerowala, towarzyszyl jej w chorobie, byl nienarzucajacy sie, a po jej smierci, przez jakis czas przynosil 'fretke - futrzata ulubiona zabawka Kici.Yody(*)- do pustego legowiska :( sa jeszcze Siostry B (black), Przecinka i Kropka, matke zagryzl kundel sasiada, jak jeszcze karmila, kilka godzin spedzilam okutana w kot, w wietrzna noc, z klatkałapka, z mechanizmem na sznurek (musialy wejsc obie, nie byloby drugiej szanszy), udalo sie :) Odpowiedz Link
e-zybi Re: Koty są za fajne 27.02.25, 11:29 ;-) www.facebook.com/reel/1675130580024613 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 04.03.25, 10:54 I tak jeszcze w nawiązaniu do wczorajszych Oscarów 😉 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 02.04.25, 09:59 Dawno nie było kocich memów a koty są najlepsze: Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 02.04.25, 11:31 W tematach toaletowo-higienicznych: Odpowiedz Link
leziox Re: Koty są za fajne 02.04.25, 11:48 Spoko. Gówniarz dostanie swoją porcję zadrapań za swoje winy. :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 02.04.25, 12:05 Ciekawa sprawa, że gdyby kupić taki nocnik specjalnie dla kota to drań by nawet nie powąchał, już nie mówiąc o zaszczyceniu swoją obecnością 🙄 Odpowiedz Link
leziox Re: Koty są za fajne 02.04.25, 12:12 Bo kotu musi się coś spodobać, aby chciał to zaanektować. :D PS. Czy Ty nie masz ikonek, na których są ładne uśmiechy? A tylko te skrzywione? Czy za uśmiechniętymi w L. też trzeba stać w długich kolejkach? :P Odpowiedz Link
leziox Re: Koty są za fajne 02.04.25, 12:13 PS2. Nie czepiam się, tylko dostaję przez to depresji. :> Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 02.04.25, 12:17 leziox napisał: > PS. Czy Ty nie masz ikonek, na których są ładne uśmiechy? A tylko te skrzywione > ? Czy za uśmiechniętymi w L. też trzeba stać w długich kolejkach? > :P Po prostu mam taką twarz 🙄 Dokładnie taką 🙄🙄🙄 Jak się uśmiecham to wygląda jak paraliż 😬 Odpowiedz Link
leziox Re: Koty są za fajne 02.04.25, 12:38 Przyślij mi sweetfocię na majla, to ocenię, czy przypadkiem nie cyganisz, panno B. W innym przypadku nie uwierzę. Odpowiedz Link
leziox Re: Koty są za fajne 02.04.25, 12:38 PS: HAHAHAHA! To jeszcze do Twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 02.04.25, 12:46 leziox napisał: > Przyślij mi sweetfocię na majla, to ocenię, czy przypadkiem nie cyganisz, panno > B. > W innym przypadku nie uwierzę. Żebyś miał potem koszmary? 🙄 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 20.05.25, 09:40 Proszę mnie tu kotów nie prześladować! Koty są na specjalnych prawach 😾 Odpowiedz Link
e-zybi Re: Koty są za fajne 20.05.25, 12:40 Tyle słodkości... www.facebook.com/reel/698579552703060 Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Koty są za fajne 20.05.25, 18:00 selfik Bursztynowy :P gdzies tam za nim jestem przygnieciona ja 🤣 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 24.07.25, 13:17 Dawno nie było kocich memów,. więc odświeżam: Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 24.07.25, 17:33 Widać, że nikt mu saszet nie odmawia 😉 Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Koty są za fajne 27.01.26, 18:44 ja tez, cisnienie szoruje po dnie, siapi letni deszczyk, ogolnie fajnie, tylko dlaczego mnie migrena dopadla ?? mistrzyni spania 💔😭 to z parasolka to jedno z ostatnich zdjec Kici.Yody (*) Odpowiedz Link
e-zybi Re: Koty są za fajne 25.07.25, 05:42 Koty są zaje*iste... www.facebook.com/reel/760491526544553 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 30.07.25, 10:00 Dzisiaj mnie prawie coś takiego spotkało 😳 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 30.07.25, 10:02 Wczoraj w zwierzęcym podcaście dwie panie dywagowały - dlaczego koty tyle śpią Otóż jedyna prawidłowa odpowiedź to - bo mogą Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Koty są za fajne 30.07.25, 10:10 Dlaczego drapią właścicieli - bo mogą (sami właściciele im na to pozwalają). No już już, nie chcę wywoływać kolejnej awantury. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Koty są za fajne 31.07.25, 06:51 O, ten to widzę przynajmniej oczytany jest :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Koty są za fajne 19.08.25, 21:14 carte_blanche_2025 napisał: > Dlaczego drapią właścicieli - bo mogą (sami właściciele im na to pozwalają). No > już już, nie chcę wywoływać kolejnej awantury. I jeszcze ugryzie...znam z autopsji ;) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Koty są za fajne 10.08.25, 11:42 a74-7 napisał: > Dlaczego "dieta " pls ? Wszystkie, pokazane tu kociska są takie tłuściutkie, a mój Guciu taki trochę szczuplutki :) Żartuje, że na diecie pudełkowej ;) Przytargalam ze sklepu podłogi, by trochę zabawek schować, to sie wtrynił do środka, pazury ostrzył, i z porządków nici, bo sobie przywlaszczyl. :) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Koty są za fajne 10.08.25, 15:07 Szczuplutki bo mlodziutki i szwendaczek . ;-) Spokojnie, z wiekiem zmieni sie w "grubego zwierza ;-):) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Koty są za fajne 10.08.25, 16:12 a74-7 napisał: > Szczuplutki bo mlodziutki i szwendaczek . ;-) > Spokojnie, z wiekiem zmieni sie w "grubego zwierza ;-):) Podłogi :D pudełka, słownik w telefonie zaszalał ;) Z niego, to taki kierownik pobliskich ogrodów. Deszcz, to leci do domu, gdy słońce, to wpadnie zjeść, wypić i tyle go widzieli. Zawołam, to wyłania się spod krzaka leniwie. Jego się zamknąć w domu nie da na stałe. I nie będę go zniewalać na silę ;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 10.08.25, 14:01 A zobaczcie tu jaka śmieszna, włochata mordka: Odpowiedz Link
a74-7 Re: Koty są za fajne 10.08.25, 15:24 A ta znowu w paluszki :D;) U mnie na krzaczorach juz krzyzaki rozwieszaja pajeczyny , widac jesien juz pod drzwiami... Przyciety krotko rozmaryn zaczyna puszczac mlode pedy , a roza okazuje sie ma nie jeden ,a trzy kwiaty na galezi ....strange .Pachnie tak ,j ak tureckie rachatłukum . W L. ciagle protesty o wolnosc Gazy , wiele osob aresztowanych tylko za siedzenie na ulicy z transparentem ; W wielu miastach ,w L. rowniez, idzie ostra fala protestow przeciwko nielegalnym emigrantom , zakwaterowanym w 4* hotelach .Tak ,ze wszedzie dobrze ,ale w domu najlepiej ...ponoc ;) No to lece rozpalac bbq dla dwojga :D Odpowiedz Link
a74-7 Re: Koty są za fajne 10.08.25, 16:49 No wiesz , jako Hiacynta Bucket - wypada poziom trzymac ;):D Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Koty są za fajne 10.08.25, 20:03 Oj daleko Ci do Hiacynty - i nie piszę tego złośliwie, bo z niej to się wszyscy śmiali. Ba - cały WASZ (o ile mogę tak napisać) serial wtedy powstał po to, by wyśmiewać takich ludzi. Bo w okresie wzrastającej po wojnie prosperity wielu się zaczęło wydawać hoho - gdzie prawdziwe klasy posiadające włożyły w wojnę spory wysiłek finansowy i potem zbiedniały. I pojawiły się osoby jak Hiacynta, co wychodząc w końcu tylko za księgowego z urzędu miejskiego - usiłowało Keeping up appearances. Trudno to bezpośrednio nawet na polski przełożyć, ale chodziło o "sprawianie wrażania". Czego? Przynależności do wyższej klasy średniej. U nas zrobili to jako "Co ludzie powiedzą" i tu też był problem, bo z naszej perspektywy głównie rzucało się to, że ona rozpaczliwie ukrywała swoją rodzinę, jak do niej przyjeżdżali. Tak, taki problem z rodziną zawsze był w Polsce znany, tylko... nie tak jak w serialu. Oni byli ubodzy, ale nic złego nie robili. Nawet Róża to nie była jakaś curwa, tylko nieudolnie szukała prawdziwej miłości. Hiacynta tak świrowała, bo to pokazywało, że ona jest z klasy robotniczej, Jak to u Was mówią? Climbing working class? W Polsce takie podziały klasowe nie są znane; od zawsze znamy "ale wiocha" - i to nie w sensie miejsca urodzenia, tylko zachowania. No to się rozpisałem, a w sumie to temat na osobny wątek, sorry. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 12.08.25, 08:35 Najlepsza zabawka to ukradziona z torby rzodkiewka. Nawet ogonek ma jak myszka 😊 Odpowiedz Link
mala200333 Re: Koty są za fajne 12.08.25, 01:57 "Koty są jak muzyka: nie możesz ich kontrolować, ale możesz je usłyszeć." - David Foster Wallace Odpowiedz Link
louger.n Re: Koty są za fajne 12.08.25, 19:03 Przy naszej ulicy mieszka kot, który jak tylko widzi Biszkopta zrywa się i do niego biegnie 🤦 cudnie musi wyglądać jak robimy w tył zwrot i uciekamy 🤦 nie wiem jak Biszkopt by na niego zareagował 🤷 Odpowiedz Link
louger.n Re: Koty są za fajne 13.08.25, 07:35 Pytanie kto komu 🤔🤣 ruda.replay napisała: > Przeczesał futro :D Odpowiedz Link
leziox Re: Koty są za fajne 16.08.25, 18:53 Np. ten kot nie jest głupi. Tylko jego właściciele to idioci. Odpowiedz Link
leziox Re: Koty są za fajne 17.08.25, 08:07 Z kotów można się chichrać cały dzień. Zawsze coś wymyślą. Odpowiedz Link
leziox Re: Koty są za fajne 17.08.25, 08:25 PS. Poczucie, że ktoś cię obserwuje, nie zawsze oznacza paranoję. Wystarczy, że jesteś właścicielem kota. Odpowiedz Link
leziox Re: Koty są za fajne 21.08.25, 11:39 Kotu nigdy się nie znudzisz. I kot nie sapie, że żresz w nocy. Będzie żarł razem z Tobą. By Kreska :D Odpowiedz Link
leziox Re: Koty są za fajne 21.08.25, 11:41 PS. Kreska_z naturalnie. Bo któż inny miauby takie pomysły... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Koty są za fajne 21.08.25, 22:02 Co tydzien nowe opakowanie ? W lebku mu sie poprzewracalo ;-):D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Koty są za fajne 21.08.25, 22:25 To pudlo moich panienek, trzymają tam kredki, farbki i różne, różniste manele do twórczości artystycznej ;) a że grzebały i nie zamknęły, to musiał tam rude futro położyć ,) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Koty są za fajne 21.08.25, 22:28 ruda.replay napisała: > ;) a że grzebały i nie zamknęły, to musiał tam ru > de futro położyć ,) Bo myślał, że to specjalnie dla niego 😉 Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Koty są za fajne 21.08.25, 22:35 Koty lubią pudła, a później pęcznieje wór z recyklingiem.....;) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Koty są za fajne 21.08.25, 21:59 Takie magiczne oko jak w starym radiu , tyle ze zmruzone :) Odpowiedz Link
mala200333 Re: Koty są za fajne 21.08.25, 23:28 Lubilam go brac na kolana. Cudownie mruczal…. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Koty są za fajne 24.08.25, 11:29 Chłodniej się zrobiło, to częściej w chałupie bywa ;) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Koty są za fajne 24.08.25, 14:38 "Chłodniej się zrobiło, to częściej w chałupie bywa wink" Chcialo by sie powiedziec : -A nie mowilam ? :D Odpowiedz Link
leziox Re: Koty są za fajne 24.08.25, 15:57 Ale jak jest za zimno, to trzeba o kota zadbać. Odpowiedz Link
lounger Re: Koty są za fajne 29.08.25, 17:13 Musi przecież dopilnować byś mogła przytulić się do futra 😍😉 ruda.replay napisała: > Chłodniej się zrobiło, to częściej w chałupie bywa ;) Odpowiedz Link