carte_blanche_2025 26.11.25, 09:36 a dokładniej - układa przepis. Can AI cook better than James May? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: AI gotuje 26.11.25, 10:05 AI nie je, więc i gotować nie umie 😉 Za to jak spytałam czata GPT czego by chciał spróbować jako pierwsze po zostaniu człowiekiem to odpowiedział właśnie, że jedzenia. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: AI gotuje 26.11.25, 10:07 No ale zobacz film. A jak nie to spoiler: Wymieszaj wszystko oprócz puree, które połóż na górę naczynia i wsadź do piekarnika :D Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: AI gotuje 26.11.25, 10:12 borsuczyca.klusek napisała: > Za to jak spytałam czata GPT czego by chciał spróbować jako pierwsze po zostani > u człowiekiem to odpowiedział właśnie, że jedzenia. Proszę, oto pierwszy wynik wyszukiwania google poza AI: podstawowe potrzeby człowieka, takie jak jedzenie... Czat to tylko nakładka językowa na wyszukiwarkę... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: AI gotuje 26.11.25, 10:20 carte_blanche_2025 napisał: > Czat to tylko nakładka językowa na wyszukiwarkę... Psujesz zabawę 😒 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: AI gotuje 26.11.25, 10:23 borsuczyca.klusek napisała: > Psujesz zabawę 😒 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: AI gotuje 26.11.25, 10:34 To jeszcze Ci dopowiem - gdy powstawały pierwsze ejaje to były w sposób naturalny karmione tym, co w sieci napisali ludzie. Ludzie też się mylą, w efekcie ejaj napisze głupotę. ALE teraz ich powstało mnóstwo i są jak widać wykorzystywane także do generowania tekstów w internecie. Które zasysają sobie kolejne wersje ejajów. Powstaje sprzężenie zwrotne i o ile jakiś człowiek-programista tego nie przerwie to internet będzie nie tyle martwy co pełen bzdur. Zażądasz od leonardo kolejnego borsuka a on Ci namaluje powiedzmy jelenia. Bo gdzieś ktoś napisał, że borsuki pełnią w przyrodzie podobną rolę do jeleni (dajmy na to). Pierwszy ejej źle zrozumiał, inne "nauczyły" się od niego. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: AI gotuje 26.11.25, 11:09 Gdy wyszukiwarki typu google dopiero raczkowały powstał też projekt pod hasłem "ludzie robią to lepiej". Zapewne z tego wzięła się wikipedia, gdzie hasła pisali ludzie, inni ludzie mogli zgłaszać poprawki a jeszcze inni nad nimi dyskutowali i dopiero grupa redaktorów "końcowych" je zatwierdzała. Ale ile dziś jest tam wysrywów ai to pewnie nie wie nikt. Odpowiedz Link
xstefciax Re: AI gotuje 13.12.25, 18:25 Kupiłam dzisiaj frytkownicę beztłuszczową, zrobiłam frytki, fajna, tylko sporo miejsca zajmuje. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: AI gotuje 13.12.25, 19:56 Też mamy od niedawna. Ryba w niej dobrze wychodzi. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: AI gotuje 27.11.25, 23:45 Nasz Mieciu swego czasu też walczył z tematem: Gotowanie z ChatemGPT | 'Ni mom pojęcia co robię' Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: AI gotuje 28.11.25, 06:34 Złoto komentarzy: Chat jest jak kolega z korpo - niekompetentny, ale zawsze ma odpowiedź Jak coś spierdoli, to nawet przeprosi, ale w każdym słowie czujesz, że ma na to wyjebane. Ty masz ochotę mu zajebač za szkody które wyrządził, ale on jest cały czas uprzejmy i na czilu. Na sam koniec wygłosi jakiś korpo bełkot, że aż dupa się marszczy. A Ty siedzisz w brudnej kuchni, głodny, z wyrzuconymi pieniędzmi w błoto. Wróżę chatowi wielką karierę. @Mieczyslawarukola Odpowiedz Link