IP: *.amolf.nl 10.02.01, 18:20
Dlaczego mimo upadku PRLu partie skrajnie lewicowe
maja w Polsce znaczne poparcie spoleczne.

a) Nie maja. To efekt manipulacji mediow, oszustw wyborczych i selektywnego zbierania danych

b) Poniewaz Polska jest krajem katolickim, a katolicy
to lewica w Imperium Rzymskim

c) Wynika to, z analfabetyzmu spoleczenstwa. Wiekszosc
nie umie korzystac ze slownika jezyka polskiego.

d) Wiekszosc spolecznestwa to biedacy i dlatego
mysl marksistowska jest wciaz popularna mimo
etyki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: lewica IP: *.pool.mediaWays.net 11.02.01, 16:33
      Skrajnie lewicowe partie w Polsce?
      Nie ma takich.
      • Gość: pluto Re: lewica IP: *.sll.se 11.02.01, 21:39
        Unia pracy, Solidarnosc (80), o ile ta ostatnia to partia...
        Sa to niewatpliwie organizacje lewicowe - nie daleko im do skrajnosci...
        • Gość: Caro_ Re: lewica IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.01, 22:34
          Nie ma skrajnie lewicowych partii? No moze nie ma takich ale jest SLD z Milerem na czele to wystarczy za wszystkie skrajnosci.
          • Gość: Dominik Re: lewica IP: 195.94.196.* 13.02.01, 15:06
            Nie przesadzaj. W porownaniu z UP i S80 SLD to prawie faszysci ;-)
    • Gość: Marcin Re: lewica IP: *.czestochowa.ppp.tpnet.pl 11.02.01, 22:38
      Myślę że chodzi raczej o skrajność programową, oraz o konkretne działania SLD, którym daleko od skrajności. Chyba że lewactwo utożsamimy z populizmem.
    • Gość: Redaktor Re: lewica IP: *.netcom.ca 11.02.01, 22:53
      Bez jaj Heniek! Wymień choć jedną partię skrajnie lewicową, która ma jakiekolwiek poparcie społeczne w Polsce, a osobiście sponsoruję Ci duże piwo (i bedę na nich głosował). Mam takie dziwne przekonanie, że możesz mieć z prawidłową odpowiedzią mały kłopot. Ja nie znam żadnej, przyznam się szczerze. Za to wiem dobrze jaki wpływ na elektorat wywarł duet tragikomiczny ksiądz Cybula i kierowca (nie rajdowy) Wachowski. Jak długo politycy kalibru "Maryjan" będą grzać ławę w AWS tym łatwiej i bardziej przekonywująco socjaldemokracja będzie wygrywać wybory każdego szczebla. Ponadto Heniek, jest dokładnie odwrotnie niż to Ci się wydaje: to nie wyborcy są głupi lecz konsekwentnie odrzucani uparci politycy. Jeśli mi nie wierzysz to zaczekaj do wyborów a sam zobaczysz!
    • Gość: Indris Re: lewica IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 195.205.208.* 12.02.01, 14:57
      NIE MA partii lewicowych ze znacznym poparciem, przynajmniej wyborczym. To, że ktoś NAZYWA się lewicą nie oznacza, że JEST lewicą (to o SLD uchwalającej eksmisje na bruk). Ciekawsze byłoby pytanie: dlaczego pomimo 10 lat "osiągnięć" kapitalizmu NIE MA takiego poparcia np. PPS - jedyna znana mi partia autentycznie lewicowa ? (bo niestety nie ma)
    • Gość: mario Re: lewica IP: *.rdc1.on.home.com 12.02.01, 15:58
      W Polsce nie ma czystych rasowych komuchow bo wszyscy oni pouciekali do Kanady lub USA
      • Gość: pluto Re: lewica IP: *.sll.se 12.02.01, 22:11
        Do Mario.
        Rasowi komunisci powinni uciec do Korei Polnocnej lub na Kube...
    • Gość: marian Re: lewica IP: *.rdc1.on.home.com 12.02.01, 22:51
      Proletariusze -RED NECKS (CZERWONE KARKI) inaczej komuchy,witajcie w waszym Raju czyli Kanadzie
    • Gość: Prostak Re: lewica IP: 192.168.101.111, 216.223.148.* 12.02.01, 23:24
      Heniek (alias Dziobak, Grzegorz, Stanislau, Jan), z Ciebie jest taki lekarz jak z koziej dupy trąba!
    • Gość: Prostak Re: lewica IP: 192.168.101.111, 216.223.148.* 13.02.01, 16:52
      e) zbyt dużo utalentowanych lekarzy (jak np. Dziobak) wyjechała z Polski
    • Gość: Robert lewica to zlodzieje IP: *.pace.edu 15.02.01, 00:16
      dziele lewice na dwa rodzaje: cwaniacy i glupcy
    • Gość: tyu Re: lewica IP: 157.158.68.* 20.02.01, 13:19
      Heniusiu! Przemyśl, proszę, taki (piąty) wariant:
      D z i ę k i upadkowi PRL i dzięki tym oszołomom, którzy sądzą, że są prawdziwą prawicą, ludzie nauczyli się doceniać lewicę. Widzą co jest, pamiętają (jeszcze) co było. Nie "złe media"- lecz Maryjan&Co. I tyle!
      • Gość: rebbel Re: lewica IP: *.kbn.gov.pl 06.03.01, 11:29
        Pomieszanie z poplątaniem. "Red necks" to amerykańscy prowincjusze o
        ograniczonych horyzontach i raczej prawicowych poglądach. Tępią czarnych na
        Południu USA.

Radykalna lewica w Polsce istnieje, choć nie cieszy się dużym poparciem.
        Głównie za sprawą propagandy prawicowej, która wszelką prawdziwą lewicę
        utożsamia z "socjalizmem realnym". Unia Pracy jest partią socjaldemokratyczną,
        mniej więcej na pozycjach francuskich "socjalistów".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka