27.07.10, 16:01
W nocy moje szczenię zaczęło wymiotować. Ma 12 tygodni, jest po dwóch
odrobaczeniach. Wymiotowała treścią żołądkową i żółcią. Zdarzyło się
to jeszcze trzy razy w ciągu dnia, ale niewielkie ilości, głównie
treścią żołądkową a więc niestrawionym posiłkiem z dnia
wcześniejszego. Zrobiła kupkę która wyglądała zupełnie normalnie, w
tej chwili śpi. Wybieram się do weta, ale dzisiaj już niestety nie
dam rady. W przerwie czuła się lepiej i zaczęła kręcić się za
jedzeniem, ale nic jej nie dałam nauczona doświadczeniem z poprzednim
psem. Nie mam pojęcia co o tym sądzić :(
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: Wymioty 31.07.10, 15:04
      Tu tylko pomoże weterynarz, bo przyczyn może być dużo. Wizyta jest konieczna.
    • patus167 Re: Wymioty 06.10.10, 19:54
      Witam :)
      Posiadam 2 shih tzu i jednemu z nich właśnie też często zdarza się wymiotowac zółcią ale to tylko wtedy gdy za szybko zje lub coś zalega mu na żołądku ale jeśli zdarza się to często to warto przejść się też do weterynarza żeby się nie stresować :)Pozdrawiam
    • margo-1957 Re: Wymioty 28.10.10, 12:53
      Mam też Shih tzu, który często wymiotuje i to tylko żółcią.Dla naszej susi jedynie pomaga karmienie jej często i w małych ilościach {przykre , ale susia je tylko z ręki }.Weterynarz nie bardzo wie co jest tego przyczyną.Twierdzi,że pies za dużo produkuje kwasów żołądkowych.
      • an3czka2 Re: Wymioty 28.10.10, 16:16
        Margo zmień weta i to szybko:), to nie jest normalne aby szczeniak wymiotował często. Moja ma 1,4 roku, raz tylko wymiotowała i okazało się że ma zwykłą anginę. Nieraz pies dorosły wymiotuje, kiedy się naje trawy, ale to podobno celowo robi kiedy coś mu zalega na żołądku.
    • an3czka2 Re: Wymioty 28.10.10, 16:11
      To maleństwo i nie ma co się zastanawiać i iść do weta jak najszybciej. Szczenięta jak dzieci szybko się odwadniają przy wymiotach. Nie ma na co czekać. Pozdrawiam Anna
    • psiak1111 Re: Wymioty 19.11.10, 10:45
      mój pączuś ma już 6 lat i też wymiotuje co jakiś czas byłam z nim u weterynarza i mówi że nic mu nie jest ale co jakiś czas wymiotuje, chociażby dziś w nocy przez parę godzin nie je ale potem jest ok
      • asiaadw Re: Wymioty 19.11.10, 14:13
        U nas wymioty byly dwa razy, za każdym razem Niko zjadł coś mało strawialnego (raz za duży kawałek suszonej twardej wołowiny dla psów, a drugi raz na spacerze złapał jakąś gume do żucia i nie dało mu się wyjąć z pyska). Wymiotuje wtedy właśnie taka treścią jak opisujecie, aż pozbędzie się z żołądka tego co mu przeszkadza. Potem duż pije i zachowuje się jak gdyby nic mu nie było -nastrój dobry, apetyt również. Pozdrawiam Asia
        • meggi844 Re: Wymioty 09.12.10, 14:47
          Jesli piesek wymiotuje to jest to jego sytuacja obronna np. przed zle strawionym jedzeniem, czy nieswiezym jedzeniem itp. Spowodowane jest to bardzo delikatnym brzuszkiem shih tzu:) Jesli zdarzy sie to raz na jakis czas, a piesek po tym dalej jest zwawy to raczej nie ma czym sie przejmowac, jesli jednak zdarza sie to regularnie to juz tu pomoze tylko weterynarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka