tw_wielgus
13.05.13, 17:55
Mam w związku z tym dwa pytania do tego czesanego w ząbek pupilka premiera Tuska.
1) Czy dysponuje dowodem wpłaty dwóch procent podatku od czynności cywilnoprawnych wynikających z zawarcia umowy pożyczki.
podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/321169,czy_kazda_umowa_pozyczki_podlega_opodatkowaniu.html
Oraz drugie pytanie. Skoro zegarki nie są jego własnością dlaczego zaoferował redakcji Wprost odkupienie ich za wartość zadeklarowaną w artykule?
Cytuję: "Co do zegarków, które w artykule tak ekscytują autorów i mają być iluistracją ( pisownia oryginalna) moich niejasnych powiązań, chcę oświadczyć, że oddam je Tygodnikowi Wprost, po cenach, które zadeklarował w artykule (poza prezentem - pamiątką od żony i rodziców), a całkowity dochód z tej transakcji przeznaczę na wsparcie fundacji opiekujących się ofiarami wypadków drogowych."
www.transport.gov.pl/2-482be1a920074-1796151-p_1.htm
Dodatkowo gotowy jestem wpłacić 624 złote kosztów sądowych celem zabezpieczenia roszczeń podatników (chodzi oczywiście o przeprosiny za niewłaściwe zarządzanie powierzonym resortem we wszystkich mediach) z całą pewnością przekraczających kwotę 300 mln złotych. Tak na wypadek gdyby okazało się, iż insynuacje zawarte w artykule "Wprost" są tylko czubkiem góry lodowej.