Dodaj do ulubionych

Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał.

13.05.13, 17:55
Mam w związku z tym dwa pytania do tego czesanego w ząbek pupilka premiera Tuska.
1) Czy dysponuje dowodem wpłaty dwóch procent podatku od czynności cywilnoprawnych wynikających z zawarcia umowy pożyczki.

podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/321169,czy_kazda_umowa_pozyczki_podlega_opodatkowaniu.html
Oraz drugie pytanie. Skoro zegarki nie są jego własnością dlaczego zaoferował redakcji Wprost odkupienie ich za wartość zadeklarowaną w artykule?
Cytuję: "Co do zegarków, które w artykule tak ekscytują autorów i mają być iluistracją ( pisownia oryginalna) moich niejasnych powiązań, chcę oświadczyć, że oddam je Tygodnikowi Wprost, po cenach, które zadeklarował w artykule (poza prezentem - pamiątką od żony i rodziców), a całkowity dochód z tej transakcji przeznaczę na wsparcie fundacji opiekujących się ofiarami wypadków drogowych."
www.transport.gov.pl/2-482be1a920074-1796151-p_1.htm
Dodatkowo gotowy jestem wpłacić 624 złote kosztów sądowych celem zabezpieczenia roszczeń podatników (chodzi oczywiście o przeprosiny za niewłaściwe zarządzanie powierzonym resortem we wszystkich mediach) z całą pewnością przekraczających kwotę 300 mln złotych. Tak na wypadek gdyby okazało się, iż insynuacje zawarte w artykule "Wprost" są tylko czubkiem góry lodowej.
Obserwuj wątek
    • norzel_moze Tusk jest geniuszem dotkniętym przez Boga 13.05.13, 18:02
      Czy jakoś tak. W taki sposób Nowak POdlizywał sie Tuskowi w 2009 r. :www.polskatimes.pl/artykul/171936,nowak-tusk-jest-dotkniety-przez-boga-wielkim-geniuszem,7,id,t,sa.html

To tak dla przypomnienia, bo te zegarki to nie jest pierwszy raz, kiedy Nowak jest umoczony w jakieś szemrane interesy.
      • tw_wielgus Re: Tusk jest geniuszem dotkniętym przez Boga 13.05.13, 18:13
        Politolodzy, jak powszechnie wiadomo, są najlepszymi managerami w McDonalds. Ten się załapał na ministra infrastruktury ponieważ w sieciach serwujących hamburgery skończyły się wakaty.
      • lech1966 Re: Tusk jest geniuszem dotkniętym przez Boga 13.05.13, 22:09
        norzel_moze napisał:

>
        > To tak dla przypomnienia, bo te zegarki to nie jest pierwszy raz, kiedy Nowak j
        > est umoczony w jakieś szemrane interesy.

Jeden zbierał pióra,,,a inny zegarki.. Pamiętacie????
    • x2468 Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 18:06
      Zegarki po 20 NPL.Ile wynosi podatek?
      • tw_wielgus Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 18:10
        Zrób tak...
        Klawisz "Start" ( o ile korzystasz z SO Windows) -> z menu wybierz polecenie "uruchom" -> wpisz polecenie "calc" ( oczywiście bez cudzysłowia) -> Naciśnij klawisz "Enter".
        • x2468 Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 18:21
          Swego czasu zegarmistrz w Kostrzynie sprzedawał Rolexy po 52 złote. Znajomy z Turcji przywiózł pół walizki bardzo markowych zegarków po 8 dolarów za sztukę, był tam również Philippe Patek. O reszcie pogadaj z Giertychem.
          • tw_wielgus Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 18:33
            Nikczemnie sugerujesz, że minister Nowak odpowiedzialny za realizację zniżył by się do załozenia na przegub swej smukłej i wysportowanej dłoni chińskiej podróby..?!
            Oj, chyba następny wniosek procesowy mecenas Giertych skieruje przeciwko Tobie.
            • x2468 Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 18:39
              Dlaczego nikczemnie? Rozśmieszył mnie.Podobnie jak Prezydent Sopotu Karnowski który postawił pod urzędem miasta wypożyczone z salonu nowe Porsche (jazda próbna) z kartka "nie ruszać,auto prezydenta".Pissiurki aż wyli z wściekłości.Kur..ski dostał apopleksji. Obywatele miasta kulali się z śmiechu.
              • tw_wielgus Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 18:43
                Nikczemne albowiem, gdyż, bo, ponieważ, naruszające konstytucyjną godność ministra rządu oraz wizerunek najukochańszej Rzezypospolitej.... Czyż uczciwy człowiek, który zarządza wielomilionowym budżetem podległego mu ministerstwa założy na rękę chiński podrobiony czasomierz..?!
    • woda_woda Omójbożyczku... 13.05.13, 18:41
      a ja pożyczyłam koleżance bardzo drogą kurtkę, bo na mnie zrobiła się za duża... ma ona podatek zapłacić, czy ja, bo już sama nie wiem.
      • tw_wielgus Re: Och Ty moja niedestylowana... 13.05.13, 18:46
        Jeżeli masz wątpliwości to zapytaj w Urzędzie Skarbowym.
        • woda_woda Ojej, 13.05.13, 18:47
          myślałam, że wiesz, która z nas popełnia przestępstwo.
          • tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 18:51
            Przecież zamieściłem w poście link. Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem. Uparcie wierzę że tym razem dasz radę.
            • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 18:52
              tw_wielgus napisał:

> Przecież zamieściłem w poście link.

No tak, ale myśmy nie sporządzały umowy pożyczki, tylko tak - ona ponosi i odda, jak Nowak.
              • tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 18:55
                Nowak (jak wynika z jeo oświadczenie) nie zwrócił zegaków pożyczkodawcy ponieważ zaoferował redakcji Wprost ich odkupienie.
                • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 18:57
                  tw_wielgus napisał:

> Nowak (jak wynika z jeo oświadczenie) nie zwrócił zegaków pożyczkodawcy poniewa
                  > ż zaoferował redakcji Wprost ich odkupienie.
                  >

Aha. No ale co z tym podatkiem, który miał niby zapłacić?
                  • tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 19:02
                    O Dżizus!
                    Przecież właśnie o to pytam czy zapłacił podatek od umowy pożyczki.
                    Wedle zapisu powinien to uczynić, o ile nie doszło do okoliczności opisanych w ustawie zwalnających go z tego obowiązku.
                    • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:02
                      tw_wielgus napisał:

> Przecież właśnie o to pytam czy zapłacił podatek od umowy pożyczki.

A podpisywał z kolegą taką umowę?
                      • tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 19:06
                        To akurat nie ma znaczenia. Umowa ustana jest dla US równoważna z formą pisaną.
                        • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:07
                          tw_wielgus napisał:

> To akurat nie ma znaczenia.

Jak to nie ma? Podatek płaci cię od kwitu (umowy) - co jasno wynika z twojego linka.
                          • tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 19:11
                            Umowa ustna jest równie prawomocna jak pisemna.

"Zgodnie z art.720§2 Kodeksu Cywilnego umowa pożyczki przewyższająca kwotę 500 złotych powinna być zawarta w formie pisemnej dla celów dowodowych. Brak zachowania pisemnej formy umowy (zawarcie jej w formie ustnej) nie powoduje jednak jej nieważności i wiąże strony wywołując skutek prawny.Brak pisemnej umowy łączy się jednak z poważnymi konsekwencjami w sferze prawa procesowego. Dotyczy to zwłaszcza możliwości dowodzenia w procesie, iż w ogóle doszło do faktu zawarcia umowy pożyczki. Najczęściej sytuacja ta ma miejsce gdy mamy do czynienia z nieuczciwym pożyczkobiorcą który twierdzi, iż w ogóle do umowy pożyczki nie doszło. Zgodnie z art. 74§1 Kodeksu cywilnego w sytuacji nie zachowania formy pisemnej umowy dla celów dowodowych tam gdzie jest to wymagane prawem, uniemożliwia w toku procesu dopuszczenie dowodu ze świadków (czyli z przesłuchania ewentualnych świadków) ani z przesłuchania stron. "
                            • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:13
                              tw_wielgus napisał:

> Umowa ustna jest równie prawomocna jak pisemna.

Dzięki. Poinformuję koleżankę, że musi zapłacić podatek od mojej kurtki.
                              • x2468 Re: Ojej, 13.05.13, 19:33
                                Daj spokój. Przecież to dotyczy gotówki.
                                • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:34
                                  x2468 napisał:

> Daj spokój. Przecież to dotyczy gotówki.

Tylko mi nie mów, że wielgus nie doczytał, co linkuje.
                                  • tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 19:42
                                    Nie kompromituj się. Pls...
                                    Zarówno pieniędzy jak i innych korzyści o charaktrze materialnym.
                                    • x2468 Re: Ojej, 13.05.13, 19:45
                                      Pisze wyraźnie "kwota" Nie "przedmiot o wartości".
                                      • tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 19:53
                                        "Podatek płaci się od kwoty lub wartość pożyczki. W przypadku pożyczki pieniężnej – wartość podatku oblicza się mnożąc kwotę zgodnie z umową przez 2% (stawka podatku wynosi 2% podstawy opodatkowania). W przypadku pożyczki rzeczy oznaczonych co do gatunku - bierze się pod uwagę wartość pożyczki określoną w umowie (a nie wartość rynkową). Jeżeli jednak wartość ta odbiegać będzie od wartości rynkowej, będzie to podstawą kwestionowania podstawy opodatkowania."

Zródło: www.pit.pl
                      • zayka Re: Ojej, 13.05.13, 19:08
                        woda_woda napisała:
                        > A podpisywał z kolegą taką umowę?

nieznajomość prawa szkodzi a co dopiero ministrowi
                        • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:09
                          zayka napisała:

> nieznajomość prawa szkodzi a co dopiero ministrowi

No więc - czy panowie podpisali stosowną umowę?
                          • zayka Re: Ojej, 13.05.13, 19:12
                            woda_woda napisała:

> zayka napisała:
                            >
                            >
                            > > nieznajomość prawa szkodzi a co dopiero ministrowi
                            >
                            > No więc - czy panowie podpisali stosowną umowę?

umowa słowna też jest umową poprzez fakt pożyczki

no chyba że to nie była pożyczka rzeczy ?:)))))))))))))))
                  • tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 19:03
                    Obowiązek podatkowy powstaje z chwilą zawarcia umowy pożyczki i ciąży na osobie biorącej pożyczkę (art. 4 ustawy). Do 1 stycznia 2007 r. w tej kwestii obowiązywała inna regulacja – obowiązek zapłaty podatku ciążył na obu stronach. Podstawą obliczenia podatku jest konkretna kwota lub wartość pożyczki, zależnie czy mamy do czynienia z pożyczką pieniędzy czy rzeczy, oznaczonych co do gatunku (art. 6 ust. 1 pkt 7). Stawka podatku wynosi 2% (art. 7 ust. 1 pkt 4).

woda_woda napisała:

> tw_wielgus napisał:
                    >
                    > > Nowak (jak wynika z jeo oświadczenie) nie zwrócił zegaków pożyczkodawcy p
                    > oniewa
                    > > ż zaoferował redakcji Wprost ich odkupienie.
                    > >
                    >
                    > Aha. No ale co z tym podatkiem, który miał niby zapłacić?
                    • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:05
                      tw_wielgus napisał:

> [u]Obowiązek podatkowy powstaje z chwilą zawarcia umowy pożyczki i ciąży na oso
                      > bie biorącej pożyczkę (art. 4 ustawy).

Dlatego właśnie pytam, czy panowie taką umowe podpisali, bo my z koleżanką nie podpisałyśmy - ona tylko nosi moją kurtkę bez żadnego kwitu.
                      • tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 19:07
                        Ale palisz głupa.... Aż się u mnie włączyły czujniki dymu.
                        • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:08
                          tw_wielgus napisał:

> Ale palisz głupa....

Wydaje ci się.
                          • zayka Re: Ojej, 13.05.13, 19:11
                            woda_woda napisała:

> tw_wielgus napisał:
                            >
                            > > Ale palisz głupa....
                            >
                            > Wydaje ci się.

umowę zawiera się z chwilą pożyczki a potwierdza na piśmie
                            umowa słowna też jest ważna

• woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:12
                              zayka napisała:

> umowa słowna też jest ważna

Rozumiem. Czyli koleżanka, która nosi moją kurtkę powinna zapłacić podatek od tego? Ile?

• zayka Re: Ojej, 13.05.13, 19:15
                                woda_woda napisała:

> zayka napisała:
                                >
                                >
                                > > umowa słowna też jest ważna
                                >
                                > Rozumiem. Czyli koleżanka, która nosi moją kurtkę powinna zapłacić podatek od t
                                > ego? Ile?
                                >
                                twoja kurtka, twoja kurtka, już się powtarzasz
                                w skrzynkach PCK też pewnie są nie gorsze
                                ale zegarków tam jeszcze nie wrzucają
                                • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:16
                                  zayka napisała:

> twoja kurtka, twoja kurtka, już się powtarzasz

wiem. Ale nie liczę na to, że zrozumiesz cokolwiek z tego, co piszę.
                                  • zayka Re: Ojej, 13.05.13, 19:17
                                    woda_woda napisała:

> zayka napisała:
                                    >
                                    >
                                    > > twoja kurtka, twoja kurtka, już się powtarzasz
                                    >
                                    > wiem. Ale nie liczę na to, że zrozumiesz cokolwiek z tego, co piszę.

to też absurdem jedzie
                            • tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 19:16
                              Każdą umowę pożyczki przewyższającą kwotę 500 zł.
                              • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:17
                                tw_wielgus napisał:

> Każdą umowę pożyczki przewyższającą kwotę 500 zł.

Już teraz rozumiem - moja koleżanka musi zapłacić podatek od mojej kurtki, którą jej ustnie pożyczyłam. Przekażę.
                                • tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 19:22
                                  Przekaż lub donieś do US. Wybór należy do Ciebie.
                                  • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:23
                                    tw_wielgus napisał:

> Przekaż lub donieś do US. Wybór należy do Ciebie.

Wystarczy, że przekażę to, co napisałeś koleżance. Wybór należy do niej. Nieprawdaż?
                                    • tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 19:28
                                      Być może już upłynął 14 dniowy termin jaki ustawodawca przewidział na zawiadomienie US i będziecie zmuszone dokonać przestępstwa oszustwa? Może lepiej zataić? No bo jak? Pożyczyłaś koleżance puchową, zimową, kurtkę w maju?
                                      • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:32
                                        tw_wielgus napisał:

> Może lepiej zataić?
                                        > No bo jak? Pożyczyłaś koleżance puchową, zimową, kurtkę w maju?

E tam, sportową górską. Chyba zataimy :)
                                • lech1966 Re: Ojej, 13.05.13, 22:18
                                  A ile twoja używana kurtka jest warta???? Nie żartuj-???30 zł nie powoduje powstania obowiązku podatkowego wiec spij spokojnie..
                          • tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 19:12

woda_woda napisała:

> tw_wielgus napisał:
                            >
                            > > Ale palisz głupa....
                            >
                            > Wydaje ci się.

Tym gorzej...
                            • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:15
                              tw_wielgus napisał:

> Tym gorzej...

Bynajmniej. Wydaje mi się, że pokazałam absurd uiszczania podatku od kurtki pożyczonej koleżance - ale nie jestem pewna, czy to załapiesz.

---
                              I żeby nie było: moją ocenę min. Nowaka zachowuję dla siebie.
                              • zayka Re: Ojej, 13.05.13, 19:16
                                woda_woda napisała:

> tw_wielgus napisał:
                                >
                                >
                                > > Tym gorzej...
                                >
                                > Bynajmniej. Wydaje mi się, że pokazałam absurd uiszczania podatku od kurtki poż
                                > yczonej koleżance - ale nie jestem pewna, czy to załapiesz.
                                >
                                > ---
                                > I żeby nie było: moją ocenę min. Nowaka zachowuję dla siebie.

z pewnością absurdalny jest twój przykład
                                • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:18
                                  zayka napisała:

> z pewnością absurdalny jest twój przykład

Z pewnością zbyt mądry jak na twoje możliwości percepcji.
                                  • zayka Re: Ojej, 13.05.13, 19:23
                                    woda_woda napisała:

> zayka napisała:
                                    >
                                    >
                                    > > z pewnością absurdalny jest twój przykład
                                    >
                                    > Z pewnością zbyt mądry jak na twoje możliwości percepcji.

ach to moje możliwości percepcji cię zawiodły ?

hehehehehehe
                                    • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:24
                                      zayka napisała:

> ach to moje możliwości percepcji cię zawiodły ?

Nie zawiodły - wiem, że są niewielkie.

• zayka Re: Ojej, 13.05.13, 20:38
                                        woda_woda napisała:

> Nie zawiodły - wiem, że są niewielkie.

lochnięcie łbem o kaloryfer już ci nie pomaga ?

• tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 19:21
                                Bynajmniej nigdy nie twierdziłem, że przepisy, które uchwala nasz Sejm nie trącą absurdem.
                                Co z tego? Nie o tym dyskutujemy. Prawo jest prawem, a prawo US do obdzierania podatników jest święte.
                                W związku z tym moje pytanie zawarte w poście założycielskim jest więcej niż zasadne.
                                No wiec jak, wiesz coś w temacie, czy Nowak dopełnił obowiązkem wobec US?
                                Czy przybyłaś jedynie doinformować się w kwesti upłynniania za dużych kurtek.
                                • woda_woda Re: Ojej, 13.05.13, 19:22
                                  tw_wielgus napisał:

Przybyłam jedynie tytułem doinformowania się w kwestii tego, czy moja koleżanka popełnia przestępstwo - już wiem, że popełnia.
                                  • tw_wielgus Re: Ojej, 13.05.13, 19:25
                                    Aaaaa to trzeba było tak od razu. Może lepsze byłoy w tym celu jakieś forum prawnicze? Nie pomyślałaś?
                                    • woda_woda Wielgus, jest OK. 13.05.13, 19:26
                                      Dzięki za informację.
                                      • tw_wielgus Re: Wielgus, jest OK. 13.05.13, 19:29
                                        Proszę uprzejmie.
                                        Jak byś potrzebowała jeszcze jakiegoś korepondencyjnego kursu obsługi przeglądarki "google" to pozostaję do usług.
                                        • woda_woda :) 13.05.13, 19:31
                                          tw_wielgus napisał:

> Proszę uprzejmie.
                                          > Jak byś potrzebowała jeszcze jakiegoś korepondencyjnego kursu obsługi przegląda
                                          > rki "google" to pozostaję do usług.

Jasne, czasem nie chce mi się szperać :)
    • gate.of.delirium Mam darmowy zegarek dla Ministra... 13.05.13, 19:41
      ... już pisałem, ale wątek zniknął.
      Zegarek nietuzinkowy, niepodejrzany i nieopodatkowany - słoneczny:

www.na-kaszuby.pl/Ciekawe_miejsca/kamienne_kregi.html
      • x2468 Re: Mam darmowy zegarek dla Ministra... 13.05.13, 19:51
        Nie Waensiory lecz Węsiory.
        mapy.eholiday.pl/mapa-wesiory-suleczyno-kartuzy.html
    • etta2 Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 20:11
      A ja mam to ciebie takie pytanie:
      CZY NOWAK DOROBIŁ SIĘ JAKIEGOŚ MAJĄTKU NA ZEGARKACH???????????
      Nie wiem, może facet ma szmyrgla na pkt. zegarków, każdy jakieś szmyrgla ma, ale...CZY TO JEST PROBLEM??????? Dlaczego niektórzy (ty, jak widać też) rozstrząsają problem zegarków Nowaka? A tymczasem kaczor kradnie setki tysięcy z publicznej kasy.......może to jest ważniejsze?
      • x2468 Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 20:18
        O to właśnie chodzi.Kaczor wpadł na kradzieży i aby odwrócić od złodzieja uwagę wymyśla się zegarki.
        • zayka Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 20:48
          x2468 napisał:

> O to właśnie chodzi.Kaczor wpadł na kradzieży i aby odwrócić od złodzieja uwagę
          > wymyśla się zegarki.

odszczekaj, obroża przeszkadza ?
        • samantha.1 Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 20:54
          x2468 napisał:

> O to właśnie chodzi.Kaczor wpadł na kradzieży i aby odwrócić od złodzieja uwagę
          > wymyśla się zegarki.

Na kradzieży czego został przyłapany?
      • zayka Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 20:42
        etta2 napisała:

> A ja mam to ciebie takie pytanie:
        > CZY NOWAK DOROBIŁ SIĘ JAKIEGOŚ MAJĄTKU NA ZEGARKACH???????????
        > Nie wiem, może facet ma szmyrgla na pkt. zegarków, każdy jakieś szmyrgla ma, al
        > e...CZY TO JEST PROBLEM??????? Dlaczego niektórzy (ty, jak widać też) rozstrząs
        > ają problem zegarków Nowaka? A tymczasem kaczor kradnie setki tysięcy z publicz
        > nej kasy.......może to jest ważniejsze?

no proszę :)
        niepłacenie podatków przez ministra nie jest szkodliwe społecznie i nie podlega egzekucji skarbowej ?
      • samantha.1 Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 20:56
        etta2 napisała:

> Nie wiem, może facet ma szmyrgla na pkt. zegarków, każdy jakieś szmyrgla ma, al
        > e...CZY TO JEST PROBLEM??????? Dlaczego niektórzy (ty, jak widać też) rozstrząs
        > ają problem zegarków Nowaka? A tymczasem kaczor kradnie setki tysięcy z publicz
        > nej kasy.......może to jest ważniejs

Dowody,liczą się dowody!!
        tych nie masz ,ale potrafisz tylko jadem pluć!
        www.tvn24.pl/pis-publikuje-wyniki-audytu-usluga-prawna-smolensk-finansowana-ze-srodkow-wlasnych-klubu,325424,s.html
      • samantha.1 Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 20:58
        etta2 napisała:

> nej kasy.......może to jest ważniejsze?

Podatek od pożyczenia oczywiście zapłacił ,zaraz dowód zamieścisz ksero wpłaty do US?
        Czekam niecierpliwie!
      • tw_wielgus Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 21:54
        Odpowiadam.
        Oczywiście min. Nowak, jeżeli damy wiarę jego słowom, nie dorobił się na pożyczaniu od znajomych zegarków. I takowoż mam nieustającą nadzieję, że nie dorobił się również na zlecaniu znajomym wykonywania odcinków dróg które niejednokrotnie zostały wykonane fatalnie i za parę lat jako podatnicy dopłacimy do ich remontów.

Co do Kaczyńskiego to on w chwili obecnej nie zarządza żadnym resortem działającym na styku państwowe zlecenia prywatni wykonawcy.
        • lech1966 Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 22:24
          tw_wielgus napisał:

> Odpowiadam.
          > Oczywiście min. Nowak, jeżeli damy wiarę jego słowom, nie dorobił się na pożycz
          > aniu od znajomych zegarków. I takowoż mam nieustającą nadzieję, że nie dorobił
          > się również na zlecaniu znajomym wykonywania odcinków dróg które niejednokrotn
          > ie zostały wykonane fatalnie i za parę lat jako podatnicy dopłacimy do ich remo
          > ntów.

A dlaczego firmy musiały upaść??? Żeby nie było do kogo zgłaszać roszczeń gwarancyjnych. To niesamowicie sprytny wybieg..Ciekawe czy uzgodnionych????
    • kiemlicz88 Re: Minister Nowak zeznał, iż zegarki pożyczał. 13.05.13, 22:33
      Gdzie można wypożyczyć cebulę od Nowka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka