Dodaj do ulubionych

KK traci pasterza.

26.11.14, 14:25
trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,17027895,Znany_ksiadz_odszedl_z_Kosciola.html#BoxSlotI3img //
Obserwuj wątek
    • snajper55 Nie pierwszy, nie ostani 26.11.14, 14:40
      lumpior napisał:

> trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,17027895,Znany_ksiadz_odszedl_z_Kosciola.html#BoxSlotI3img //
    • adherent1 Re: KK traci pasterza. 26.11.14, 14:42
      lumpior napisał:
      > Będą następni?
      Będą ale nie tak wielu i nie tak szybko.
      Szeregowi księża i zakonnice są trzymani krótko niczym janczarzy w Imperium Osmańskim. Odejście z KK - to dla kobiet albo ulica (rodziny nie chcą ich znać) albo żebranie (przytułki są prowadzone przez Caritas). Mężczyźni to samo albo utrzymankowie albo noclegownie i bez pracy bo zawodu często nie mają.
      Dlatego z kościołem nie należy walczyć. Należy tylko pomagać funkcjonariuszom którzy z tej konserwatywnej organizacji odchodzą. Teraz księża i zakonnice nie odchodzą, nie mają
      dokąd i są szantażowani.
    • l.george.l Re: KK traci pasterza. 26.11.14, 14:58
      Myślę, że już w tej chwili można stwierdzić, iż w sutannach pozostają jedynie ludzie fałszywi i bez jakichkolwiek kwalifikacji do życia w cywilu.
      • adherent1 Re: KK traci pasterza. 26.11.14, 15:16
        l.george.l napisał:
        > Myślę, że już w tej chwili można stwierdzić, iż w sutannach pozostają jedynie
        > ludzie fałszywi i bez jakichkolwiek kwalifikacji do życia w cywilu.

O ludziach fałszywych nie ma co dyskutować bo też jest ich tylu co w reszcie
        społeczeństwa. Chodzi o tych bez kwalifikacji do życia w cywilu.
        KK jako organizacja zadbał niestety by poza kościołem nie dali sobie rady i
        tym są straszeni. Stąd chcącym odejść społeczeństwo(?) państwo(?)
        powinno w jakiś sposób pomagać.
        • lackzadek Re: KK traci pasterza. 27.11.14, 00:26
          adherent1 napisał:

> l.george.l napisał:

> KK jako organizacja zadbał niestety by poza kościołem nie dali sobie rady i
          > tym są straszeni. Stąd chcącym odejść społeczeństwo(?) państwo(?)
          > powinno w jakiś sposób pomagać.

TO państwo?
          Z Tymi przedstawicielami?
          Większość decydentów to opus dei a jak nie, to w duchu świętym formowani.
          Pomóc mogli by ci, którzy łosiowi pomagają. Ale kto ich zorganizuje?
          Miller?
          Chłe chłe! :)
          • volupte Re: KK traci pasterza. 27.11.14, 00:31
            Łoś był przeznaczony na konsumpcje , ale nie wyszło ......niestety;-(
          • adherent1 Aparat jest zły ale ludzie mają prawo wierzyć. 27.11.14, 07:43
            lackzadek napisał:
            > TO państwo?
            > Z Tymi przedstawicielami?
            > Większość decydentów to opus dei a jak nie, to w duchu świętym formowani.

To brutalna prawda :-(.
            Warto jednak szukać sposobów jak zlikwidować albo co najmniej ograniczyć
            władzę hierarchów i ich pomagierów. W interesie wierzących, ale także całego
            społeczeństwa. Trzeba uszanować potrzeby większości starych ludzi.
            Postawienie wszystkich księży i zakonnic pod ścianą, niejako wymusza na nich
            obronę machiny którą oni także często traktują jako złą.
    • volupte Re: KK traci pasterza. 26.11.14, 15:20
      Został ŚJ ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka