Dodaj do ulubionych

Stworzmy "Antisemitic Parc" w Polsce

IP: *.abo.wanadoo.fr 18.03.01, 15:13
Kochani bracia w odziedziczonej kulturze! Z dalekiej Francji poddaje pod Wasza
rozwage nastepujaca inicjatywe. Odwiedzajac czesto Polske zdalem sobie sprawe,
ze mimo tego co wydawac by sie moglo na podstawie lektury debilnych wypowiedzi
w tutejszym forum, antysemityzm w Polsce jest na wymarciu. Coraz mniej jest
ludzi ktorzy z przekonaniem daliby sie wciagnac do akcji silowej w rodzaju
Jedwabnego. A z drugiej strony jest rosnace zapotrzebowanie na obrazy
antysemityzmu w Polsce. Widzicie jak coraz wiecej naszej mlodziezy
starozakonnej przyjezdza autokarami najpierw do Oswiecimia a potem rozjezdza
sie na wszystkie strony by znalezc jakis konkretny przyklad antysemityzmu w
Polsce w rodzaju gwiazdy Dawida powieszonej na szubienicy, czy napisu na murach
w rodzaju "Juden raus!" Ulatwmy wszystkim zadanie! Stworzmy gdzies kolo
Czestochowy (zeby bylo wszystkim blizej) duzy ogrodzony teren w rodzaju
Jurassic Parc (dobrze izolowany) i nazwijmy go Polish Antisemitic Parc.
Zgromadzmy tam (ale na ochotnika) pozostalych jeszcze przy zyciu patologicznych
antysemitow, dajmy im utrzymanie, zeby za wczesnie nie wymarli, wyposazmy
porzadnie ich domy, zeby codziennie mogli sobie poczytac "Protokoly Medrcow
Syjonu". Zorganizujmy im staze niemieckiego, by mogli czytac w oryginale Mein
Kampf i Sturmera, publikacje Rosenberga itp (jest tego dosyc by zaofiarowac im
w czynie spolecznym bardzo bogata biblioteke). Pozwolmy im symbolicznie
nadziewac na piki kukielki pejsatych Chasydow albo na pamiatke swietlanej
przeszlosci, symulowac jakis super-pogrom w stylu spektaklu "Swiatlo i Dzwiek".
Nasza mlodziez bedzie mogla latwiej to sfilmowac i pokazywac starym na pamiatke
wycieczki do kraju przodkow.
Czekam na Wasze propozycje w odniesieniu do skladu Komitetu Honorowego na adres
internetowy:
julien.wajnsztajn@club-internet.fr
Obserwuj wątek
    • Gość: BAP Re: Stworzmy IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.01, 22:48
      Jest zapotrzebowanie?... A ile mozna na tym zarobic ?...
      • Gość: Jules Re: Stworzmy IP: unknown, 194.51.91.* 19.03.01, 01:40
        Gość portalu: BAP napisał(a):

> Jest zapotrzebowanie?... A ile mozna na tym zarobic ?...
        Odpowiedz:
        Otoz z pewnoscia bedzie mozna zarobic, sporo. Daje taki przyklad: moje dzieci,
        ktore bawia sie w harcerstwo (nasze, wyznaniowe, nazywa sie Haszomer) naciagaja
        mnie na wycieczke tematyczna do Polski organizowana pod auspicjami World Jewish
        Congress, ktory dofinansowuje sporo. Wprawdzie ja je juz do Polski zawozilem i
        wiedza jak sie tam zyje, to jednak tacy mlodzi lubia byc razem, razem bawic sie,
        psocic itd. Skora wycieczka jest tematyczna to mlodziez przez caly czas walesa
        sie z kamerami video i z aparatami fotograficznymi zeby po powrocie moc sie
        rodzicom pochwalic, ze cos konkretnego znalezli na temat polskiego antysemityzmu.
        Jakby im taki Jurassic Parc antysemityzmu pod nos podlozyc to by szybko
        sfilmowali albo sfotografowali co trzeba, podyskutowaliby z prawdziwymi
        antysemitami, popyskowaliby troche na ten temat i szybko mieliby ten temat z
        glowy. Potem mogliby sie poswiecic normalnemu zwiedzaniu reszty Polski. Aha,
        zupelnie zapomnialem - oczywiscie wstep do parku musi byc platny, jak wszedzie. W
        ten sposob nie bedzie mozna twierdzic, ze antysemityzm nie poplaca.
        Czekam wciaz na kandydatury do Komitetu Honorowego. Poslowie ZChN mile widziani.
    • Gość: Petain Re: Stworzmy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.01, 23:10
      W Lyonie!
      Petain
    • Gość: Jarek Re: Stworzmy IP: *.proxy.aol.com 19.03.01, 07:30

Gość portalu: Jules napisał(a):

> Widzicie jak coraz wiecej naszej mlodziezy
      > starozakonnej przyjezdza autokarami najpierw do Oswiecimia a potem rozjezdza
      > sie na wszystkie strony by znalezc jakis konkretny przyklad antysemityzmu w
      > Polsce

To tej mlodziezy nie udalo sie do tej pory zauwazyc,
      ze Zydzi morduja w ich kraju, dzieci kobiety i starcow ?
      Izrael jest krajem zydowskich rasistow i mordercow,
      dlatego proponuje zorganizowanie wystawy zydowskiego
      antysemityzmu, rasizmu i ludobojstwa. Na poczatek
      dwa odnosniki:

http://www.btselem.org/
      http://www.hoffman-info.com/palestine.html
      • Gość: Jules Re: Stworzmy IP: *.abo.wanadoo.fr 19.03.01, 09:55
        Spokojnie! A o Zydach antysyjonistach to Pan nigdy nie slyszal? Czy Pan wie ze Arab Bank, jeden z
        najwiekszych bankow swiata i bez poparcia ktorego Intifada i Arafat ani by nie zipneli, zalozyl warszawski mlody
        Zyd Moryc Szulman? Jak sie zbisurmanil, to przybral imie Abdallah ale do dzis Arabi czcza jego pamiec.
        Oczywiscie, ze kto morduje, jest morderca. Nie wiem skad sie w Panu bierze przekonanie, ze wszyscy ludzie
        pochodzenia zydowskiego, na calym swiecie maja odpowiadac karnie czy moralnie za czyny mordercow w
        Izraelu. Jest to przekonanie tak samo idiotyczne jak to, ze wszyscy Polacy chrzescijanie maja zaplacic za
        szmalcownikow i mordercow z Jedwabnego. Jako "troche wody dla ochlody" polecam Panu artykul o
        etnocentryzmie w dzisiejszej Rzeczpospolitej. A tak na marginesie, to dodam Panu na koniec, ze spora grupa
        takich zydlakow jak ja manifestowala kilkakrotnie w Paryzu przed ambasada Izraela z transparentami, na ktorych
        napisalismy, ze "Prawo ludu palestynskiego do ojczyzny jest tak samo swiete jak (takie samo prawo) ludu
        zydowskiego". Sporo znajomych przestalo sie do mnie wowczas odzywac.
        Niech Pan sprobuje zrozumiec sens tego co pisze zamiast reagowac naskorkowo. Moje dzieci sa Francuzami i jak
        widza na przedmiesciach grupki Chasydow, to mnie pytaja, "tato, czy to tak bylo wszedzie w Polsce przed
        wojna"? Bo w tutejszym muzeum widzialy zdjecia z przedwojennych szetteli a takze zdjacia folklorystycznych
        polskich wiesniakow. A ja musze im tlumaczyc, ze Polska byla czyms bardzo skomplikowanym. Lubia Polske a
        raczej to co ladne w Polsce. We Francji nikt sie nie zajmuje sprawa Jedwabnego. Mamy swoje klopoty na
        codzien. Ale czy nie zgodzilby sie Pan ze mna, ze zamiast przy kazdej okazji szukac pretekstu, zeby popsioczyc
        na Zydow, zgrupowac gdzies w jednym miejscu wszystkich tych, ktorym do zycia potrzeba jak powietrza
        codziennego pomstowania na spisek syjonistyczny? Ja wcale nie mowie, ze wszyscy musza lubic Zydow. Ja
        mam na przyklad uprzedzenia do Grekow ale rabanu na ten temat nie robie. Wrecz przeciwnie, jak spotkam
        jakiegos niezyda ktory rozplywa sie z zachwytem nad pieknem czy zaletami zydowstwa, to wydaje mi sie to
        podejrzane. Teraz Panu powiem gdzie moglby Pan wziac ze mnie przyklad. Kazdy lubi dominowac kogos innego.
        To ludzkie. Ja pomyslalem sobie kiedys, jak bylem mlodszy, ze podobaloby mi sie dominowac Arabow. Bylem w
        Izraelu i uznalem, ze zbyt brutalne, nie na moj gust jest to dominowanie. Bo zauwazylem, ze Arabom sie to bardzo
        nie podoba i, ze bardzo wrogo sie do tego dominowania odnosza. No to ja wynalazlem duzo lepszy sposob:
        kupilem mieszkanie na ostatnim pietrze w ktorym mieszka poza mna kilka rodzin (eleganckich) Arabow. Codziennie
        z rozkosza kontempluje moja sytuacje dominatora, bo mam ich wszystkich naprawde pod soba. I jestem
        szczesliwy, bo chociaz dominuje nad nimi, to im najwyrazniej to nie przeszkadza. Dzieci sie przyjaznia i, o zgrozo!
        raz nawet wysluchalem cierpkiej uwagi, zeby nie zachecac ich dzieci do jedzenia swininy. Pan tez tak przeciez
        moze zrobic! Najpierw moze Pan sie dowiedziec gdzie mieszka w Panskim miescie jakis Zyd i potem niech Pan
        sobie kupi, albo wynajmie mieszkanie powyzej niego, no to na codzien bedzie go Pan mial pod soba. Zobaczy Pan
        jak to Panu ulzy i bedziemy mogli potem porozmawiac sobie o przyjemniejszych tematach.
        • Gość: Jarek Re: Stworzmy IP: *.proxy.aol.com 19.03.01, 11:48

Gość portalu: Jules napisał(a):

> Zobaczy Pan jak to Panu ulzy i bedziemy mogli potem porozmawiac
          > sobie o przyjemniejszych tematach.

Kreci Pan jak wieksza czesc Zydow. To Pan ten temat tutaj wprowadzil
          i to Pan na tym formu napisal:

"Widzicie jak coraz wiecej naszej mlodziezy starozakonnej przyjezdza
          autokarami najpierw do Oswiecimia a potem rozjezdza sie na wszystkie
          strony by znalezc jakis konkretny przyklad antysemityzmu w Polsce w
          rodzaju gwiazdy Dawida powieszonej na szubienicy, czy napisu na
          murach w rodzaju "Juden raus!" Ulatwmy wszystkim zadanie! Stworzmy
          gdzies kolo Czestochowy (zeby bylo wszystkim blizej) duzy ogrodzony
          teren w rodzaju Jurassic Parc (dobrze izolowany) i nazwijmy go Polish
          Antisemitic Parc. "

No wiec pytam sie czy ta wasza mlodziez jest uposledzona umyslowo ?
          Po co jechac do Polski w celu szukania antysemityzmu, kiedy w Izraelu
          antysemityzm widoczny jest na kazdym kroku, Zydzi morduja kilkunastoletnie
          dzieci, a 1/5 mieszkancow Izraela traktowana jest przez Zydow jak zwierzeta.
          Moze czas aby Zydzi zaczeli pilnowac wlasnego nosa a nie czyjego prosa ?
          Wlasnie wybrano w Izraelu na premiera morderce i zbrodniarza wojennego,
          prosze wiec wystapic z propozycja zmiany nazwy Waszego kraju: zamiast Izrael, Jewish Concentration Camp Israel. W ten sposob, nazwa bedzie oddawala
          w pelni osiagniecia zydowskiej tolerancji i nikt nie bedzie musial uganiac
          sie po swiecie za antysemitami, wiedzac ze jest ich setki tysiecy w Izraelu.

Przy okazji, mam inne pytanie: kiedy ta Wasza mlodziez, zacznie jezdzic
          autokarami do miejsc gdzie Zydzi w ciagu ostanich 50 lat dokonali calej
          masy morderstw i pogromow ? Czy nie warto byloby zapoznac tych mlodych ludzi
          z historia holocaustu dokonanego rekoma Zydow ? Zeby nie bylo niejasnosci, przyklady moze pan znalezc pod:

http://www.ummah.net/unity/palestine/massacres.htm
          • Gość: tl Re: Stworzmy IP: *.wroclaw.tpnet.pl 19.03.01, 12:59
            Gość portalu: Jarek napisał(a):

>
            > Gość portalu: Jules napisał(a):
            >
            > > Zobaczy Pan jak to Panu ulzy i bedziemy mogli potem porozmawiac
            > > sobie o przyjemniejszych tematach.
            >
            > Kreci Pan jak wieksza czesc Zydow. To Pan ten temat tutaj wprowadzil
            > i to Pan na tym formu napisal:
            >
            > "Widzicie jak coraz wiecej naszej mlodziezy starozakonnej przyjezdza
            > autokarami najpierw do Oswiecimia a potem rozjezdza sie na wszystkie
            > strony by znalezc jakis konkretny przyklad antysemityzmu w Polsce w
            > rodzaju gwiazdy Dawida powieszonej na szubienicy, czy napisu na
            > murach w rodzaju "Juden raus!" Ulatwmy wszystkim zadanie! Stworzmy
            > gdzies kolo Czestochowy (zeby bylo wszystkim blizej) duzy ogrodzony
            > teren w rodzaju Jurassic Parc (dobrze izolowany) i nazwijmy go Polish
            > Antisemitic Parc. "
            >
            > No wiec pytam sie czy ta wasza mlodziez jest uposledzona umyslowo ?
            > Po co jechac do Polski w celu szukania antysemityzmu, kiedy w Izraelu
            > antysemityzm widoczny jest na kazdym kroku, Zydzi morduja kilkunastoletnie
            > dzieci, a 1/5 mieszkancow Izraela traktowana jest przez Zydow jak zwierzeta.
            > Moze czas aby Zydzi zaczeli pilnowac wlasnego nosa a nie czyjego prosa ?
            > Wlasnie wybrano w Izraelu na premiera morderce i zbrodniarza wojennego,
            > prosze wiec wystapic z propozycja zmiany nazwy Waszego kraju: zamiast Izrael,
            > Jewish Concentration Camp Israel. W ten sposob, nazwa bedzie oddawala
            > w pelni osiagniecia zydowskiej tolerancji i nikt nie bedzie musial uganiac
            > sie po swiecie za antysemitami, wiedzac ze jest ich setki tysiecy w Izraelu.
            >
            > Przy okazji, mam inne pytanie: kiedy ta Wasza mlodziez, zacznie jezdzic
            > autokarami do miejsc gdzie Zydzi w ciagu ostanich 50 lat dokonali calej
            > masy morderstw i pogromow ? Czy nie warto byloby zapoznac tych mlodych ludzi
            > z historia holocaustu dokonanego rekoma Zydow ? Zeby nie bylo niejasnosci, przy
            > klady moze pan znalezc pod:
            >
            > http://www.ummah.net/unity/palestine/massacres.htm

Dziekuje. Gdyby w Polsce prezydent, premier, Sejm Senat i dziennikarze mieli choc w 1 promilu tyle poszanowania dla
            historii "wlasnego?' kraju.

Osobiscie polecam ksiazke "100 klamstw prof. Grossa".
            I niecierpliwie czekam na wynikdochodzenia Instytutu Pamieci Narodowej, ktorej prezes Kieres juz niestety wydal
            przedwczesny osad na amerykanskim forum.
            • Gość: Jules Re: Stworzmy IP: unknown, 194.51.91.* 19.03.01, 17:21
              Panowie! Nie ma o co sie podniecac. Jetsme antysyjonista i wiem o tym, ze
              premierem Izraela jest zbrodniarz wojenny. Jestem Francuzem a nie
              Izraelczykiem. Jestem za tym, zeby mlodziez z calego swiata odwiedzala miejsca
              kazni wszystkich narodow, nie tylko tego co jest zwiazane z wlasnym
              pochodzeniem. Ale fakty sa takie jakie sa. Pomstowaniem ich nie zmienimy. World
              Jewish Congress ma szmal i daje go na propagande aby mlodym pochodzenia
              zydowskiego zasugerowac, ze wszedzie jest zle, tylko w Izraelu jest ich
              wlasciwe, najodpowiedniejsze miejsce na ziemi. Jest nas wielu, ktorzy z naszej
              strony staraja sie uspokoic rozhustana fale antypolonizmu (czy czytal Pan w
              Rzeczypospolitej) wywiadu z Alexem Danzigerem, ktory w izraelskim Ministerstwie
              Oswiaty odpowiedzialny jest za szkolenie przewodnikow wycieczek po Polsce?).
              Powiem Panom cos nowego - Polska za bardzo wpatrzona jest w Ameryke. Rozumiem,
              liczne powiazania z tamtejsza emigracja, potega gospodarcza Ameryki. Ale gdyby
              Polskie elity bardziej stawialy na europejskosc, to moglibyscie nagwizdac na
              kampanie amerykanskich polakozercow. Powtarzam raz jeszcze - u nas, we Francji
              pies z kulawa noga nie podnieca sie sprawami takimi jak Jedwabne. Dosyc mamy
              naszych codziennych klopotow. Pozwole sobie Panom teraz powiedziec (prosze sie
              nie obrazac!), ze wszystko poszloby lepiej gdybyscie nauczyli sie od starszych
              braci (cytuje Norwida) dystansu do siebie samych i poczucia humoru. Czy do
              Panow jeszcze nie doszlo, ze moj pomysl na Antisemitic Parc jest typowym
              przejawem wspolczesnego humoru zydowskiego? Czy Panowie nie zrozumieli, ze z
              mojej strony jest to krzyk o pomoc, zeby stworzyc jakies humorystyczne
              antydotum dla naszych dzieci, zeby te inscenizacje i placzliwe opowiesci na
              temat polskiego antysemityzmu wydaly im sie odtad czyms tak przerysowanym, ze
              po prostu niewiarygodnym? Przed wojna Tuwim powiedzial, ze antysemita i
              zydowski polakozerca sa rodzajem zakochanej pary - zyc bez siebie nie moga!
              Skoro juz przyjelismy wspolnie do wiadomosci, ze byly bledy i zbrodnie po
              kazdej stronie - to czy nie mozna sie zaczac leczyc z tego wszystkiego
              psychoanaliza humoru?
              Na marginesie - zaofiarowalem Muzeum Narodowemu w Warszawie moj zbior grawior
              dziewietnastowiecznych przedstawiajacych glowne figury Wielkiej Emigracji. Czy
              sadzi Pan, ze niczym nie ryzykuje? Ze zaden z tych walow, co tu pisza
              antyzydowskie dyrdymaly nie przyjdzie do Muzeum, zeby moj zbior zniszczyc, bo
              to od parcha?
              • Gość: Izi Re: Stworzmy IP: 195.94.204.* 19.03.01, 20:36
                Julek, nie warto. Oni niczego sie nie naucza. Jezeli Polacy sami nie potrafia
                myslec nikt ich tego nie nauczy. Jezeli nie chca to przeciez ich wlasna wola.
                Juz do konca swiata beda posmiewiskiem narodow.
                Nie warto marnowac czasu.

Izi
                • Gość: Jules Re: Stworzmy IP: unknown, 194.51.91.* 20.03.01, 10:21
                  Gość portalu: Izi napisał(a):

> Julek, nie warto. Oni niczego sie nie naucza. Jezeli Polacy sami nie potrafia
                  > myslec nikt ich tego nie nauczy. Jezeli nie chca to przeciez ich wlasna wola.
                  > Juz do konca swiata beda posmiewiskiem narodow.
                  > Nie warto marnowac czasu.
                  >
                  > Izi

Mily Izi! Mam taka dewize - never give up! trzeba walczyc do konca. oczywiscie,
                  bez przesady, tu masz racje. Jak mi sie znudzi, to przestane. Robie to, bo widze,
                  ze w Polsce jest rozsadna wiekszosc, ale czesto daje sie ona wziac w zakladnika
                  elementom ekstremistycznym; Wystarczy zamachnac bialo-czerwona flaga, zalopotac
                  skrzydlami orla, zaspiewac Boze cos Polske i poszly konie po betonie. Marzy mi
                  sie, zeby inteligentny Polak trzeciego tysiaclecia nauczyl sie smiac z siebie
                  samego, tak jak my to robimy od wiekow. Zamiast mnie zniechecac -pomoz; wez na
                  przyklad udzial w konkursie na kawal zydowski. Potrzebuje rak i sikawek zeby
                  polac troche wody na rozpalone mozgi.
                  • Gość: molder naprawianie swiata IP: *.sympatico.ca 21.03.01, 11:27
                    naprawianie swiata moglbys zaczac w izraelu. tam wiecej przemocy niz w polsce.
                    ale skoro polska to twoje hobby to tez dobrze. mam nadzieje ze twoje komentarze
                    naucza polakow ze milczeniem tez mozna wiele wyrazic.

p.s. a jesli irytuje ciebie jak sobie wymachuja flaga czy cos tam podspiewuja no
                    coz musisz sie nauczyc z tym zyc

• Gość: Jules Re: naprawianie swiata IP: unknown, 194.51.91.* 21.03.01, 13:59
                      Gość portalu: molder napisał(a):

> naprawianie swiata moglbys zaczac w izraelu. tam wiecej przemocy niz w polsce.
                      > ale skoro polska to twoje hobby to tez dobrze. mam nadzieje ze twoje komentarze
                      >
                      > naucza polakow ze milczeniem tez mozna wiele wyrazic.
                      >
                      > p.s. a jesli irytuje ciebie jak sobie wymachuja flaga czy cos tam podspiewuja n
                      > o
                      > coz musisz sie nauczyc z tym zyc
                      Czlowieku! przepraszam, ze Cie (Pana oczywiscie) tak po prostu nazwe. Za co mnie
                      chce Pan wysylac przymusowo do Izraela? Ja jeszcze nie zwariowalem i zawsze
                      mowie, ze Izrael, jest to najwiekszy na swiecie szpital psychiatryczny pod golym
                      niebem. Sa tam dwa plemienia z ktorych kazde uwaza sie za narod wybrany przez
                      Boga, aby miec pierwszenstwo przed innymi. Wszystkim brak samokrytyki, dystansu,
                      co moze da sie zrozumiec za pomoca kryteriow geopolitycznych czy historycznych
                      ale nie zmienia to faktu, ze uwazam za idiotyzm twierdzenie, ze ma sie dzisiaj
                      prawo do jakiejs ziemi, bo kiedys to bylo w jakiejs ksiazce, nawet najswietszej,
                      napisane. Czy wystarczy to Panu aby mi za te deklaracje dac patent na
                      czlowieczenstwo? Opowiem Panu przedwojenny kawal antysyjonistyczny. Mlody
                      warszawski Zyd dal sie namowic Agencji Zydowskiej i wyjezdza osiedlic sie w
                      Palestynie. Jestesmy na redzie portu Haifa. Wzruszony, nasz bohater wyszedl na
                      poklad i nagle... spostrzega inny statek, ktory wlasnie wyplywa z portu. Gdy
                      ststki przyblizyly sie do siebie - nagle spostrzega, poznaje... Tak!!! to jest
                      kolega z gimnazjum, Mojsze, ktory kilka lat temu wyjechal do Palestyny. Obaj na
                      siebie patrza, rozpoznali sie. I nagle, obaj, nie mogac niczego powiedziec
                      slowami, bo za daleko, jednocza sie w jednym gescie: gwaltownie zaczynaja stukac
                      sie w czolo!
                      My umiemy smiac sie z siebie samych - a Pan? Ja tak po prostu, nie chcialbym,
                      zeby Polska za bardzo nie upodobnila sie mentalnie do Izraela, jak w krzywym
                      zwierciadle. Nawet nie wiecie jak jestescie do nas podobni. I my do Was. Niektore
                      melodie swietych chasydzkich piesniomodl sa ta przedwojenne polskie marsze
                      wojskowe. Ja to wiem, ale jakbym im to powiedzial, to by mnie chyba zabili. Jeden
                      znajomy rabin powiedzial mi raz przy wodce, ze najwiekszym nieszczesciem dla
                      Europy srodkowej bylo to, ze wszystkie mieszkajace tam narody zaczely przez
                      mimetyzm uwazac sie za narody wybrane (Herrenfolk czy Chrystus narodow). Wyleczmy
                      sie z tego razem!

• Gość: IZI Re: Stworzmy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 23:20
                    Julek, Ty jestes aktywista! Dokladam swoje 3gr. do dowcipow zydowskich (choc
                    nie umiem opowiadac) zycze Ci jak najlepiej ale zyjac w Polsce nie wierze w
                    mozliwosc zmiany postaw Polakow przez jednostkowe dzialanie. Napisalem Ci o tym
                    w innym liscie.

3maj sie
                    A+

IZI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka