bpawli
21.07.05, 11:38
Nie wiem czy trafiłem na dobre forum ale mam pytanko.Może ktoś mi podpowie.Otóż chodzi mi o słynnego detektywa Rutkowskiego.Wielokrotnie w TV pokazuje się jaki to z niego skuteczny pogroca przestepców.Do końca tago nie wiem.Może tak a może i nie i wszystko jest robione pod publiczkę.Jednak w tych wszystkich relacjach uderza mnie jedno.Dlaczego pan Rutkowski stosuje środki przymusu bezpośredniego?Dlaczego potrafi wtargnąć do mieszkanai ze swoimi zbirami?Dlaczego szantażuje swoje ofiary.Byc może i są oni przestępcami ale nie rozumiem jakie prawa posiada pan Rutkowski do w/w działań.Z tego co mi wiadomo siły wobec przestępców i nie tylko mogą używać służby do tego powołane jak Straż Graniczna,Policja , ABW itd.Dlaczego wobec tego pana Rutkowski stosuje metody pracy jakie są tylko dopuszczone do działań w/w służb?Może ktoś zna odpowiedź a może to jest tylko taka samowolka małego człowieczka który chce w ten sposób zaakcentować swoją wielkość bo w inny nie potrafi.W Sejmie się nie sprawdził.